Dragon Age: Inquisition


Na jó, akkor frissítésnek megint beteszem ide a linket, ahol a kisebb változásokat lehet követni, amíg a Kódexeket fordítom. Egyébként most nagyjából úgy saccolom, hogy augusztus végén tudom folytatni a párbeszédes részeket. Akkortól megint lehet figyelni az állapotjelzőt, mert gyakrabban fog ugrani.
Tehát a link, ahol a Kódexek és egyéb nagy méretű szövegrészek fordítását követni lehet:
Dragon Age: Inquisition fordítás részletek
Hali! Nem akarok hülyeséget kérdezni, de ugye még él a  projekt?
Úgy döntöttem, hogy inkább nem kérek segítséget más fordítóktól. Nagyon sok fájl van, és fordítás közben derülnek ki dolgok. Sokkal könnyebb úgy módosítani mindenhol, hogy én emlékszem, már láttam pl. az adott szót, és összehangolom a szövegeket. Arra sajnos nincs időm, hogy mások munkáját olvassam át úgy, hogy közben az angol szöveget is újraolvasom a fordítás megfeleltetése végett. Nem haladna gyorsabban a fordítás.
Különben is, azt az időszakot lesz a legnehezebb kivárni, míg elkészülök a Kódex bejegyzésekkel, meg a többi hosszú szöveges résszel, mert ha az megvan, akkor utána tolós lesz a dolog. :-)
Lehet jelentkezni fordítónak? ^^
Köszönöm az észrevételeidet. Már javítottam is mindent. Elég amatőr módon bénáztam el a videó linkeket. :-)
Csak szerettem volna megköszönni a kemény munkádat! Évek óta Te vagy az egyik kedvenc fordítóm! <3 Kár, hogy a Portál ennyire kihalt már...
Köszönet a linkért, viszont észrevettem két hibát: Fordítandó sorok - Terespasser DLC, illetve a videók linkjei nem pont azokhoz vezetnek :)
Kitaláltam, hogy amíg az állapotjelző áll a hosszú kódex és egyéb bejegyzések fordítása alatt, hogyan követhetitek mégis a haladást.
Itt nézegethetitek, amikor úgy tartja kedvetek.
Nagyon drukkolok neked!! Előre is köszönjük szépen!! Nagyon várjuk  hogy végre anyanyelvűnkön kalauzoljon minket a dragon age világa 
Hogy mégse maradjatok csemege nélkül túl sokáig, íme 3 videó.
Figyelem: SPOILER!!!
Csak az nézze meg őket, aki már ismeri a játékot, vagy vállalja, hogy megismeri annak tartalmát!
DAI - magyar felirattal (4. rész)
DAI - magyar felirattal (5. rész)
DAI - magyar felirattal (6. rész)
Nagyon jól haladsz, le a kalappal! Sok sikert kívánok a maradék százalékhoz! :)
Nem tudom. Ha meg lehet oldani, igen. Ha nem, nem fogok görcsölni vele. A virágboltban persze egyelőre csak Delux Edition van, de majd ha vki szépen elindítja a folyamatot, lesz GOTY verzió is. Sajnos a hivatalos DE verziók esetében sem tudom garantálni a magyarítás működését. Ezt csak akkor fogjuk tudni letesztelni, ha már legalább 70% meglesz a fordításból.
Na ez szuper, köszi az aktualitásokat. Mit gondolsz a Deluxe Edition-el is működni fog?
Állapot: 25%
Készen van a Trespasser DLC is.
Most majd jó sokáig nem fog változni az állapotjelző, de folyamatosan dolgozom a fordításon.
Összegyűjtöttem az összes Kódex bejegyzést az alapjátékból, és ezeket fogom fordítani. Ha ezekkel készen leszek, már "csak" a párbeszédek, a küldetések és a "kisebb" dolgok maradnak. Azután már kiszámíthatóbb lesz a haladás, mert a nehezén túl leszek. :)
darky9528 pedig felkereste a HUNosítók Team álomoldalát. :-))) Beengedem az álomvilágba... :-)
Szia!

Nem lesz. Ez a fórum topic csak egy álom része, Ardea, a fordító pedig csak egy álom projekció. Ébredj fel.
sziasztok lesz hozzá forditás????
Köszönjük az infót ! :)
hello  csak meg akarnam kerdezni ha  most van forditas vagy nem es ha van akor honaj tudnam beserezni
Csak gondoltam, írok, hogy bár az állapotjelző nem változott még, én közben haladtam pár százalékot. Csak most már előbb be akarom fejezni a Trespasser DLC-t is, majd akkor módosítok rajta. Ez most lassabb lesz, mert van 5 ének, és több száz dokumentum. :-)
Adom :)
Fantasztikus a tudat hogy Ardea keze alatt fut a project ami a legnagyobb bizalmat adja hogy kész lesz a magyarítás.Nagyon szépen köszönöm és nagyon sok kitartást kívánok a fordításhoz!
köszi
A hunositokteam oldalán tudod jobban nyomon követni a projektet.
Kettő kommentel lejjebb. 
sziasztok valami hir a forditásrol?
Yeeess! Szuper köszönjük az odaadó munkádat. Kellemes ünnepeket.
Jaws of Hakkon DLC is kész.
Dragon Age: Inquisition - Game of the Year megvásárolva. Türelemmel várjuk a magyarosítást, kitartást hozzá :)
már alig várom sok sikert! :)
Na, továbbadom a hírt, amit most olvastam: bagóért lehet kapni a DAI GOTY verziót!!!
https://www.origin.com/irl/en-us/store/dragon-age/dragon-age-inquisition/game-of-the-year-edition
Kiegészítés - SPOILER!!!
1. Igenis vannak utalások az Originsre (meg a II. részre), és elvileg van olyan személy is, akivel találkozol onnan pl. Vöröskőben (Redcliffe), ha egy bizonyos döntést egy adott módon hoztál meg. Valójában több személyes találkozó is van korábbi karakterekkel, akiknek a megjelenése és/vagy szerepe az 1. és 2. részben hozott döntéseid, vagy karakter kialakításodtól függ. Van néhány meghatározó karakter is. ;) De kifejezetten területre vonatkozó utalás így nincs.
3. Ebben is van egy úgynevezett Kódex gyűjtemény, és itt lehet majd igazából viszontlátni a korábbi döntésekből fakadó eseményeket, ill. a döntéseid által érintett karakterek élettörténete is itt jelenik meg főleg a Történelem és a Karakterek kategóriákban.
4. Nekem most egy i7 6700K procim van, NVidia GTX970-es kártyám, 16 GB RAM. A játék ultrán megy, vagy a lehető legmagasabb beállításokkal (az ilyen-olyan effeketeket [pl. vér] ugyan nem használom, mert zavarnak). Az átvezető videók egy nagyon picit "röcögnek", ahogy az a gameplay videóimban is látszik, de ez így volt korábban is, kisebb beállításon is, szóval nem a gép "hibája". Mire én befejezem (kb. 1-1,5 év), ennél már jobb cuccokat lehet ugyanennyiből kihozni. Majd ha látod a számláló állásán, hogy 90%-nál tartok, akkor kezdj el nézelődni nyugodtan, mert még a tesztelés is benne lesz vagy 1-2 hónapban, mire kiadom a magyarítást. :D
5. Elvileg láttam már, hogy ilyen "beavatott" emberkék nyomnak insight videókat a DA IV-ről, de nem néztem meg őket. Ott biztos szó van ilyesmikről...
SPOILER: 


1: Már több, mint egy éve játszottam, de ha jól tudom, nincsenek olyan területek, ahova csak akkor tudsz bejutni, ha egy bizonyos dolgot választottál az előző részekben.
2: Mindent be tudsz állítani, ugyan úgy ott van az Awakening is. :) 
3: Az ott látott karakterek eleve nem tűnnek fel, talán 1-2 kis note-ban benne lehet, de én nem találtam meg mindet /és azok közül sem olvastam el mindet/

4: Én anno 960 + I5-el vittem végig, de nem volt minden ultrán. 

5: Ha a következő rész nem kezd bele egy teljesen más sztoriba, mint amit az utolsó DLC-ben elkezdett felépíteni, én kétlem, hogy Antiva járható hely lesz, de a Tevinter Imperium elképzelhető, esetleg a Qun-ok földje is,  bár az elsőt esélyesebbnek mondanám. 
Üdvözletem sziasztok! Nagyon régóta olvasok már itt egyre jobb híreket hála Ardea-nak! Először is köszönöm! Köszönöm hogy veszed a fáradtságot. Alig várom már hogy belekezdhessek :) 

Továbbá lenne 1-2 kérdésem azokhoz akik már játszottak. Lehet spoileres így ennek tudatában olvassatok tovább. 

1. Ha még az Origins végén azt választottam hogy az elfek kapjanak hazát, az itt megjelenik? Bejárható vidékként vagy csak a térképen, vagy valami szöveg róla? 
2. Olvastam hogy ez GOTY kiadáshoz lesz igazítva. Ha eredetibe megveszem, a dragon age keep oldalon mindent be tudok állítani az eddigi részekből? Egy videóban azt mondták az Awakening kimaradt. 
3. Ha valóban nincs benne az eszmélés akkor az ott látott karakterek fel se tűnnek? Teszem azt pl az építész? 
4. A magyarítás elkészültére két hét szabival és egy új géppel szeretnék készülni. Milyen config az ami teljesen maximumon az az ultrán fix 60fps-el elvinné? Egy 350ezerből kijönne?
5. és ez inkább csak spekuláció már.... de akik végigjátszották: Előfordulhat hogy a 4. részben Antívia is feltűnik? Számomra mindig is az volt az egyik legérdekesebb ország. 

A válaszokat előre is köszönöm, és kitartást, erőt , és minden pozitív dolgot a munkádhoz! :) 
Egy HŐS vagy. Nagyon sokan várjuk már régóta. Előre is köszönjük a munkádat, sok sikert hozzá. 
Nagyon szuper.., türelemmel, de tűkön ülve várjuk..:D
Öhm... a Black Emporium DLC-t kihagytam, az már kész van. :-)
Nos, akkor lássuk, amit ígértem. :-)
Dragon Age Inquisition - magyar felirattal (magyarítás kb. 14%-os, így előfordulhatnak benne angolul maradt mondatok, helyesírási és egyéb hibák!)
1. rész: https://youtu.be/Rv5uNgTFtcE
2. rész: https://youtu.be/6rlG6NGQNhQ
3. rész: https://youtu.be/3T5Pdu891-4
Amikor legközelebb módosítok az állapotjelzőn, addigra már készen lesznek:
- a göncös DLC-k
- a Dragonslayer DLC (multiplyer)
- a The Descent DLC
- az alapjáték összes kisebb szövegfájlja (átvezető videók, "small-talk")
szeretjük a meglepiket :)
Ha hétvégén lesz egy kis időm, csinálok nektek egy kis meglepit. :-)