Mansions of Madness
Mansions of Madness
RaveAir RaveAir
2019. május 31. - 22:12

Pont a korábban kitett híremben írtam róla, hogy mostanában aktívabb vagyok az asztali társasjátékok területén, mint az asztali számítógépekén. Az utóbbi időkben azonban a két terület közötti határ egy picit jobban kezd elmosódni, ugyanis nemcsak PC-s játékokból lesznek társasjátékok és fordítva, hanem készülnek olyan társasjátékok is, amikhez valamilyen alkalmazás megléte is feltétlenül szükséges. Ilyen játék a Mansions of Madness társasjáték 2. kiadása is.

Annak ellenére, hogy az utóbbi években egyre több társasjáték jelenik meg magyarul is, ez a hatalmas szövegmennyiséggel és nagy népszerűséggel rendelkező, horror történet valahogy kimaradt. Szerencsére mindig vannak lelkes őrültek, akik elbukják a rettegés próbát és minden józan észt félretéve belefognak egy hatalmas szörnyeteg legyőzéséhez. Jelen esetben a 2,5 millió karaktert tartalmazó angol szövegre gondolok, amit végül sikerült magyar nyelve szelídíteni. A fordítás Csibunak és lelkes csapatának köszönhető, és a részletekkel és a fordítás letöltésével kapcsolatban érdemes felkeresni a honlapját. Egyelőre a PC-s változathoz létezik a magyar nyelv, az Android és iOS verziókra szánt változat hivatalos kiadására viszont csekély az esély.

Hozzászólások
totyaxy totyaxy
2019-06-02 - 12:37
Csak azért tettem fel a játékot, mert olvasom az előttem szólót, hogy gond van a magyarítással. De természetesen köszönjük a fordítást! Ahogy nézem, új játék választásakor kiírja, hogy ha ahhoz asztali társasjáték szükséges, tehát van olyan is, amihez nem kell. Én a mellékelt telepítőt nem futtattam le, mivel 8 víruskereső motor is gyanúsnak találta (attól még lehet hogy tiszta, saját fordítású programomra is van 2-3 ami kapásból azt mondja hogy gyanús), felülírva a fájlokat nekem sem lett magyar a játék. A logikám mentén haladva első körben kitöröltem a localization könyvtárat egy az egyben, a játék mégis elindult gond nélkül, és a menü is angol... A steamen elérhető változatot telepítettem.
Anonymusx Anonymusx
2019-06-01 - 20:33
Nem teljesen tiszta, akkor a steames játékot, csak úgy lehet vagy érdemes játszani, hogy van hozzá egy fizikai társasjáték? Egyébként feltettem a játékot, hogy ezt kiderítsem, illetve kipróbáljam, de nem lett magyar, próbáltam másolni is, felülírva az eredeti fájlokat, és a telepítést is kétszer.
chris8800 chris8800
2019-06-01 - 18:26
Köszönjük!A játék ingyenes steamen,így mindenki kipróbálhatja!üdv.