Itt van róla a bejegyzés.
https://forums.beamdog.com/discussion/90560/new-infinity-engine-2-7-beta-release
Azt írják, hogy a Beamdog Translate oldalán lévő legfrissebbet rakták fel.
"Dynamic language support. We have made changes to the BG1:EE, BG2:EE, and IWD:EE games to allow easier language updates and additions in the future. These updates should not require a patch on most store fronts and we should be able to update most games on an ad hoc basis. This release will also include the latest updates from the Beamdog Translate site for these games."
Ez milyen fordítás ami a steames verzióba bekerült? Ha jól tudom hivatalos sose készült hozzá.
Illetve igaz már nagyon rég, de anno játszottam még a cd-dvd-s verzióval és annak a fordításával ami innen van, és nem emlékszem le nem fordított mondatokra. Teljesen 100%-os volt.
Lets Game!
Na a mai nappal kijött az infinity engine 2.7 beta verziója és ezzel bekerült a magyar nyelv is végre a játékba. Annyit kell tenni, hogy a steam-ben a játék verziónál a road to 2.7 -t kell választani és máris lehet magyarul játszani. Kipróbáltam jól működik bár a magyarítás nem teljes, vannak benne nem lefordított részek de így is nagyon jó.
Így elvileg működik, egy Steam-es fórum szerint.
https://steamcommunity.com/app/321800/reviews/?l=hungarian&browsefilter=toprated
Természetesen aki "másképp" szerezte be a játékot,mint a Steam, az ne a Steam könyvtárba keresse a "lang" mappát, hanem ott, ahová telepítette a játékot. Illetve a másik, a C meghajtó Dokumentumok mappában lesz egy Icewind Dale mappa, ahol meg a Baldur.lua fájlt kell Jegyzettömbként megnyitni.
Valami hír ?
Valaki tudna file linket adni?
A hivatalos fordítással foglalkozó oldal - ami a Beamdogé - hetek óta nem elérhető.
A legjobb tudomásom szerint Google Play-os (Android) portba benne van a magyar nyelv, kérdés, hogy RaveAir munkája-e vagy sem.
Nem tudom mennyire különbözik az androidos fájlrendszer Windowshoz képest, hátha kinyerhető belőle...
Szia-mia!
Meghalt ez a magyarítás folyamat?
Az nem jó.
Igen, én fejeztem be végül. De ezek nem akarnak semmire sem válaszolni...
Day-t nappallá tévé fordítunk!
A Magyarítások Portál ex-főszerkesztője
A 100%-os fordítás akkor már neked köszönhető?
Ha igen, nem tájékoztattak (Beamdog) mikorra akarják elérhetővé tenni?
https://translate.baldursgate.com/projects/9
Néhány hete erőt vettem magamon és úgy döntöttem, hogy idén pontot teszek ennek a feladatnak a végére is. Azt hiszem egész jó haladok, mert már "csak" 400 bejegyzésnyi szöveget kellene fordítani, ami mellett azért folyamatos a hibajavítás is.
Egy kicsit hosszabban.
Néhány éve megkérdeztem jnc-t, hogy további vihetem-e az Icewind Dale EE fordítását. Már tavaly is elég nagy haladást értem el, csak sajnos a Beamdog nem tudta beimportálni a dialog.tlk file-omat. És nem is mutattak nagyobb hajlandóságot a segítségre. Akkor egy picit feladtam az egészet... Néhány hete kaptam egy levelet, és mivel úgy tűnt van időm, ezért újra kézbevettem az ügyet. A közösségi fordítói felületen kezdtem dolgozni, amivel már a kiadó is tud majd valamit kezdeni. Ha minden jól megy, akkor pár héten belül készen lehetek és onnantól már csak a Beamdog-on fog múlni, hogy mikor lehet magyarul játszani minden eszközön. Persze a kész állapot nem fogja azt jelenteni, hogy tökéletes lesz minden. Mivel elég sokan garázdálkodhattak szabadon a közösségi fordítós részben... Szóval a kész állapotot követően is lesznek még valószínűleg javítások.
Day-t nappallá tévé fordítunk!
A Magyarítások Portál ex-főszerkesztője
Nincs semmilyen infónk ezzel kapcsolatban, csak az a link, amit ide is bemásoltál.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Sziasztok,
valakinek van információja a projektről?
Itt az írják, hogy egy hónapja is hozzányúltak: https://translate.baldursgate.com/projects/9
Valóban van haladás, vagy elhalt a projekt? Van esély a nem teljesen kész (illetve nem kiadott) fordítást valahogy belecsempészni az androidos verzióba (anélkül, hogy kockáztatnám a legálisan megvásárolt app elvesztését)? Valakinek megvan a lent linkelt verzió, mert a link már nem működik?
Köszönöm,
Bence