Fórum Magyarítások Age of Empires Definitive Edition

hirdetés
Törölt felhasználó

Üdv mindenkinek!

Elkezdtem saját használatra fordítani az Age of Empires II D. E. Key value txt fájlt. ( 2. Rész!!!)

Amikor egy főmenü funkció gombot fordítottam le, akkor jó volt. Viszont amikor már rengeteg sort, akkor nem indult a játék. Esetleg tudja valaki ennek mi az oka?

2021. 05. 27. - 20:31

Köszi szépen a munkád! :)

2021. 02. 03. - 15:14
Vezető szerkesztő

Kétlem hogy így sok emberhez eljut az információ, főleg hogy (elvileg) rossz topicba írod.

Jobb lenne ha a részleteket a Játék adatbázisban osztanád meg egy beküldött adatlapon, mert ott fogják keresni akik keresik, hogy létezik-e hozzá, nem a fórumon egy (elvileg rossz) topicban.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2021. 01. 25. - 18:15

Üdv mindenkinek!

A játék fordítása modként publikálásra került: Játékon belül, beállítások, modok, majd keressetek rá a hangarian translate szavakra. Folyamatosan frissítve lesz, ha esetleg hibát jeleznétek, azt ide, vagy a a [email protected] címre írjátok meg. Jó játékot mindenkinek. Elvileg az http://ageofempires.com oldalról is letölthető, de sztem könnyebb a játékon belül :)

2021. 01. 25. - 16:14

Üdv mindenkinek!

A fordítás készül, de elég lassan haladok vele, továbbra is várom az olyanok jelentkezését, akik komolyan gondolják. A játék nagyon sok sor szöveget tartalmaz. A fordítás modként készül, azaz a játékon belül elérhető modok telepítésével lesz telepíthető, de úgy tervezem, hogy az egész modok kiadom, és nem csak játékon belül lesz telepíthető. (szövegfájlból áll csak a mod) Azért ezt a megoldást választottam, mert a játék hónapról hónapra bővűl és újabb sorok kerülnek bele, így a már lefordított sorokat nem kell újra átírni, hanem csak ki kell bővíteni az új sorokkal. A bővítés és a fordítás párhuzamosan halad. Jelenleg a játék kb. 15%-a van lefordítva. Tudom, hogy ez elég kevés, de amellett, hogy átültetem a régi fordításokat azokat sorról-sorra át is nézem és javítom, esetleg újrafordítom. Arra nem tudok választ adni, hogy mikor kerül kiadásra, főleg, hogy időközben a 3. rész Definitive Edition verziója is kiadásra került, és abba is átültetésre került a már meglévő magyar szöveg. (Az gyorsan megvolt, mert a játék nagy része magyarul jelent meg, illetve ami nem, ahhoz is készült magyarítás). Sajnos abban az új szövegekkel egyáltalán nem foglalkoztam, de a cél az, hogy az is lefordításra kerüljön.

Aki szívesen csatlakozna a projecthez keressen ezen az email címen: szatoka[kukac]gmail.com.

A fordítás állapota pedig itt követhető:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aBT4SXIJKeR-A7f_nuVIxOBdBZnj265W6VDQgqTW8dk/edit?usp=sharing

2021. 01. 05. - 20:50

Kedves Szatoka!

Bocs hogy téged választottalak kérdésemmel... :) de tisztelettel érdeklődöm hogy én és kisfiam mint Age of rajongók...aki azért a leírások alapján végre tudja hajtani az "utasításokat vagy javaslatokat" hogy mit hova kell másolni vagy telepíteni...stb... nagyjából mikor számíthatunk tőled vagy valamelyik kollégától olyan magyarításra az AOE Definitive Edition-hoz olyan ami jó lesz az általam letöltött, tökéletesen üzemképes kis feltelepített játékomhoz? :) (Nem Steames nekem olyan hozzáférésem nincs...) :)

Válaszod előre is köszönöm: Robi

2021. 01. 01. - 09:30
A félreértések elkerülése érdekében, én a 2. rész fordításával foglalkozom. Sajnos a publikálás elmaradt, és most kis szünet is következik a fordítás haladásában. Amint visszatérek folytatom és publikálni is fogom a fordítást.
2020. 08. 11. - 18:20
Moderátor
Senior fordító
Én az egyéb szövegek nagy részét már megcsináltam, és egységesítettem is memoq segítségével a neveket, a fájl végén lévő küldetések szövegei maradtak hátra. De pontosan csak hétfőn tudom megnézni mennyi van kész.

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2020. 08. 08. - 11:52
Sziasztok! A hétvégén ha minden jól alakul az egykori fordítás (y2k) átnézése és importálása megtörténik az új verzióba, valamint a játék fordítása is zajlik. A korábban feltöltött doksit is fogom frissíteni ahol lehet követni, hogy áll a fordítás. Aki szívesen besegítene a fordításban, kérem jelentkezzen: [email protected] (kicsit több, mint 18ezer sor a játék szövege, melyből vannak ismétlődések, és olyan sorok is, melyeket nem kell fordítani). A fordítás modként lesz használható, melyet a tervek szerint hétfőn, vagy legkésőbb kedd délelőtt szeretnék publikálni)
2020. 08. 08. - 11:26
Sziasztok! Van egy ötletem hogyan lehetne megoldani, hogy egyszerűbben elérhető legyen a magyarosítás, és ez talán a game pass-os változatnál is működik. A játék támogatja a módokat, hasonlóan működik mint a HD-nál a Steam-műhely, de itt a játékon belül lehet ezt elérni. Ezeket a fájlokat pedig olyan helyre teszi, ami nem a játék forrás mappájában van. C:\Users\Felhasználónév\Games\Age of Empires 2 DE\valamelyik_mód_azonosítója\mods\local\mód_neve\resources\en\strings\key-value\ Ide be kell rakni a 'key-value-modded-strings-utf8.txt' fájlt, amiben a lefordított szöveg van, és local mod-ként működik.
2020. 07. 31. - 16:48
[url=https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aBT4SXIJKeR-A7f_nuVIxOBdBZnj265W6VDQgqTW8dk/edit#gid=0]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aBT4SXIJKeR-A7f_nuVIxOBdBZnj265W6VDQgqTW8dk/edit#gid=0[/url]
2020. 05. 21. - 10:23
Sziasztok! Készítettem egy google sheet táblázatot, hogy az AoE2DE fordítását kicsit gyorsabban, közösségi módon csinálhassuk :) Sajna nem vagyok a legjobb angolból, de azért pár dolgot értek. Van időm így én elkezdem, és folyamatosan tesztelgetem majd a játékba betett szövegeket (a játék steam-es és eredeti). Várom a lelkes segítőket hogy magyarul élvezhessük ezt a remek játékot. A dokis itt elérhető: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aBT4SXIJKeR-A7f_nuVIxOBdBZnj265W6VDQgqTW8dk/edit#gid=0 A fájlok között 1 db txt fájlt találtam amiben elég sok szöveg benne van, még nem tudom, hogy ez tartalmaz-e mindent, vagy esetleg vannak-e eldugva részek :) Ja és van külön a history rész, majd azzal is lehet esetleg foglalkozni, ha ezzel megvagyunk :)
2020. 02. 08. - 10:00
Egyszer majd csak ráveti magát valaki aki befejezni a hiányzó sorokat. De simán lehetne ezt "közösségi" jelleggel is (Ok tudom lehet 840 féle fordítás lenne ,de magyar lenne ami mindig jobb mint a semmi.) kirakni a szövegfájlogat egy google sheet vagy mi a nevébe és az angol mondatok mellé bárki akinek van ideje oda írná a magyar mondatok.. Valaki(k) meg néha visszaraknák a szövegfájlba és tesztelné a game-et ,hogy fagy-e jó-e stb...
2020. 01. 02. - 14:34
Valaki válaszolna hogy van értelme várni a magyarításra?
2019. 11. 24. - 09:59
Sehogy, a game passos játék fájlai nem módosíthatóak
2019. 11. 09. - 13:42
Sziasztok.Valaki tudna segíteni az xbox game passon telepített játékokat hogy lehet telepíteni a magyarítást?
2019. 11. 08. - 17:00
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a Steam-hoz se működik a magyarosítás?
2019. 10. 20. - 12:58
Hali! Lehet tudni valamit, hogy halad a magyarítás? :)
2019. 02. 17. - 22:56
Fearka:  A 2-hez nem csinálod? Egy pár kampány nincs lefordítva a jelenlegi magyarításban
2018. 10. 18. - 10:26
Moderátor
Senior fordító
Én félreraktam, mert eredeti verzióval nem működik az MS Store miatt (nem létezik az a mappa ahol a szövegfájl van). Majd ha esetleg hajlandóak lesznek kiadni STEAM-re akkor folytatom. Majd egy olyat lehet kidobok, amiben minden kész van a kampány szövegeken kívül. A másik csapat nem tudom csinálja-e még.

2018. 10. 17. - 22:34
Valami info hogy álltok? vagy feladtátok? 
2018. 10. 17. - 20:15
Törölt felhasználó
Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hogy nem lehetne e, beta fordítást kiadni? Nekem például nincs is szükségem a kampányszövegekre és biztosan vagyunk még így. Ne hagyjatok bennünket cserbe, a google fordítós magyarítás nagyon kula! Olyan mint ha feladtátok volna....  :(
2018. 07. 24. - 17:08
Mi a helyzet a fordítással?
2018. 06. 12. - 10:12
Hogy álltok a fordítással?
2018. 04. 22. - 23:24
Moderátor
Senior fordító
Nem kezdtem még bele a kampányszövegekbe. Az egyéb szövegeket egységesítem, hogy mindenhol ugyan úgy szerepeljenek ne össze-vissza. Folyamatosan nézem át, mert sok helyen vagy kibővítették a régihez képest vagy i2k hagyott ki belőlük részeket.

2018. 03. 21. - 19:16