Sikeresen elkészítettem a magyar feliratos változatot. Hamarosan ki fogom rakni valahova, hogy mindenki élvezhesse újra a magyar Jumurdzsák Gyűrűje játék élményét!
Nem sikerült valami sokat megtudni. Viszont valóban jogi problémákba ütközött a dolog. Bár nem részletezték, hogy egy magyar felirat miért is van megáldva ilyen problémával, de a fejlesztők elméletileg újra ki akarják adni valaki mással (vagy máshogy)...
Igazából ennyi erővel már egy no CD crack-et is lehetne készíteni az eredetihez, ha már az nem elérhető.
Fordítva nem gondolkodtál még? Tehát az indie csapatot megkeresni hogy a meglévő fordítást hátha bele tennék, (aminek amúgy lehetnek jogi dolgai ...tehát nem biztos hogy "copy paste" és mehet)
[b]Tiszteletem![/b]
Aki nem ismerné, a [b][i]Jumurdzsák Gyűrűje[/i][/b] egy 2006-os magyar fejlesztésű "[i]FMV[/i]" "[i]Point & Click[/i]" kalandjáték. Kiadták PC-re 2 fizikai verzióban is, illetve idén egy külföldi Indie csapat segítségével Steam-re is megjelent. Jogos lehet a kérdés hogy egy magyar fejlesztésű játékhoz minek magyarítás. A külső Indie csapat úgy rakta fel Steam-re hogy magyar felirat nélkül, de a szinkron maradt az eredeti. Ergo ez a verzió az angolt tudóknak tök ideális, a magyarokkal meg nem éppen valami baráti. A fizikai ízig vérig magyar kiadás meg ma már beszerezhetetlenné vált.
Szóval elkezdtem próbálkozni az eredeti lemezről átpakolni a fájlokat. 4 fájl kivételével (+a launcher, de ahhoz nem kell nyúlni) az összes mappa és fájl ugyanaz, mint az eredetiben. Az átpakolás után a Steam-en elindítottam a játékot és elindult problémamentesen. Minden magyar felirat benne volt, de kicsit korán örültem. A "térkép" egy alapvető eleme a játéknak. E nélkül nem lehet végigvinni. Ha a Steam-es könyvtárban valamit megbolygatok, a játék elindul és működőképes, de ha megnyitom a térképet akkor leáll a program.
Jelenleg erre keresek megoldást. A "[i]fordítás[/i]" megvan, a játék is, csak egy térkép áll az útban. Nem vagyok programozó, az eredeti fejlesztők nem tudnak ez ellen sokat tenni (vagy nem akarnak). Ezért gondoltam hogy itt esetleg találhatok segítséget. Ha valaki tudna segíteni, vagy van bármilyen ötlete az kérem írjon!
Köszönöm!