Fórum Magyarítások Star Wars: Knights of the Old Republic II

KOTOR 2
hirdetés

Amúgy, nekem működik a magyarítás, ahogy a legelső hozzászolásodban leírtad. (Android\data\com.aspyr.swkotorii\files\dlc\mods_english\dialog.tlk)

Köszi szépen a segítséget.

2021. 01. 13. - 07:22

JA elfelejtettem: külön köszönet jár Pityu Mesternek és Gesznyóéknak is!

2021. 01. 11. - 13:37

danikacsa91!

Hálásak vagyunk, hogy megcsinálod! Én próbálkoztam vele, nekem sehogy se jön össze a játék magyarítása... Másolgattam a dialog.tlk fáljt ide-oda, semmi... Kemény 6 ropit fizettem a játékért, és nem megy a magyarítás... :DDD

Beteszem ezt a topicot a kedvenceim közé, és majd időközönként ránézek, hogy hol tart! Remélem könnyű lesz felrakni a magyar nyelvet!

Csak így tovább, danikacsa91! Várunk a fejleményekre.

2021. 01. 11. - 13:36

Tisztelettel jelentem, hogy az android verzióhoz a fordítás adaptáció folyamatban van. Jó magam is tesztelek ami per pillanat úgy működik, hogy játszom az androidos verzióval (képernyőképek segítségével) és valós időben adaptálom a pc-s verzió magyarítását mobilra..

Ezután a párom teszteli a módosított változatot, hogy vannak e elírások vagy kihagyott átalakítani kívánatos szövegek... És ha van (márpedig van) akkor javítom őket. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen hibátlan lesz, de úgy hiszem, hogy sok mindent kiszúrunk így már ketten dolgozva a projekten.

Ismétlem és ismételni fogom! A Magyarítást Pityu Mesternek és Gesznyo-nak köszönjétek! Ők csinálták meg a magyarítás érdemi részét!!!

A youtubról kénytelen voltam letörölni a videót ami kissé vacak is lett, na meg a háttér zene miatt jogi akadályokba ütköztem (ami várható volt). Amint probléma mentesen tudok otthon lenni, felteszek egy (remélem jobb) javított változatot amiben szintén szándékozok háttér zenét használni de immár nem copyright-oltakkal!

Egyenlőre a legelső komment alapján aki kívánja megcsinálni és van is annyi tudása az tesztelje le nyugodtan illetve nyugodtan ossza meg a hibákat a képernyőképeivel (rád bízom hogyan)!

Itt a link a magyarítás android adaptációjához ami egynlőre a legfrissebb. : https://mega.nz/file/gahEDaqS#Gct1k3xg0Ed6_60P4EMrgds2hkSFR_RFS8wPHgxngm0

Van terv és már van egy program vázlat is, hogyan tudom ezt a magyarítás adaptációt az átlag embernek is könnyen telepíthetővé tenni. De még arra nincs elég időm véghez vinni teljesen és félkész apk-t nem teszek fel.. Lényegében egy applikáció lesz amit fel lehet telepíteni és annak segítségével lehet a magyarítás mobilos adaptációját pár koppintással telepíteni. De ez még várat magára, mert egyenlőre idő hiányában vagyok, aztán igazából a munkámból sok féle gépnek a programozásához értek, legfőbbképben ipari gépekre gondolok, de Android programozáshoz annyira nincs tapasztalatom (még). :)

2021. 01. 10. - 16:58

Ahogy mondtam, igyekeztem még ma egy videót összeálítani, hogyan lehet a KotOR2 mobilos játékhoz a pc-s verzióval magyarítani.

https://youtu.be/FgSzNA3HBcA

A Youtube leírásában is közzé tettem, hogy Pityu Mester áldását adta, hogy a magyarításukat mobilos felületre alakítsam át! Remélhetőleg nem lesz ördöngős és hosszú munka. De Pityu Mester és Gesznyóék tették le az asztalra a munka nehezebbjét! Ezért Ők érdemlik meg a dicsőséget!!!

Igyekszem standarddá változtatni a honosítást és ugyan még meg nem tudom mondani mennyi idő lesz, de van elképzelésem, hogy akár androidos készülékeken egy egyszerű telepítővel lehessen honosítani a játékot! :)

Addig is Az Erő Legyen Veletek!

2021. 01. 03. - 21:48

Na jó! Meg gondoltam magam. :D Cyrus javaslatára fel veszem a kapcsolatot a játék pc-s fordításának készítőivel, mert már haladtam egy kicsit (a prológussal) a fordítás androidra való átalakításhoz, pontosabban a játék mobil változatához igazítani a szöveget. Én androiddal tesztelem mert nincs és nem is akarok iphone-t.

Amint (ha) gesznyó és Pityu Mester bele egyezik a fordításuk módosított változatának közzétételéhez úgy folytatom tovább a fordítás mobilportjához való átalakítást is amennyire időm kiadja.

Illetve szintén Cyrus javaslatára fel fogom keresni Hirvadhor-t is egyéb tanácsért vagy ötletekért.

Addig meg felteszek a YouTube-ra egy tutorial, hogy kell a pc-s magyarítást használni az androidos változathoz. :)

Igyekszem még ma meglenni a videóval mert utána már csak 2 hét múlva tudok újra számítógép közelébe kerülni.

2021. 01. 03. - 12:17

Tényleg! Nekem nem lesz se elég erőm se időm a munka mellett evvel foglalkozni. Nyugodtan vegyed át ha úgy érzed! Nem akartam én ebből nagyobb ügyet csinálni. Csak az androidos verzióra erre jöttem rá és annyi...

Max ha véletlenül meg lesz említve a nevem az androidos magyarításhoz akkor köszönöm, de különös képpen nem kell nekem semmi.. Örülnék, ha azért sok ember játszhajta a buszon is a játékot magyar feliratosan. :D És ez nekem többet jelent mint bármi más!!!

Tiszteletem Cyrus!

Én innentől kezdve kiszállok. A többi rád van bízva. :D

2021. 01. 02. - 14:26

Kiegészítőleg, meg annyi, hogy eredetileg román származású vagyok és az első és azóta is utolsó érdemi munkám az a gta san andreas román fordításának egy résztvevője vagyok...

2021. 01. 02. - 14:18

Tisztelt Cyrus!

Elsősorban nem magyarítottam, avagy az én munkám az igencsak elhanyagolható az androidos magyarításhoz is mérten... Én csak annyit tettem, hogy szépen decompiláltam az apk-t ami nem annyira legális, de nem módosítottam semmit benne, csak kiolvastam a forráskódból, hogy van egy ilyen opció... Avagy lényegében a játék DLC opcióját kihasználva lehet a magyarítást használni...

Szerintem a leírás meg nem annyira bonyolult... Hiszen csak mappákat kell létrehozni a megfelelő helyeken és a magyarítás már működik is.(A Kotor 1 android az nyíltabb volt első ránézésre.)

Szerintem nem igazán tettem le semmit az asztalra.. Csak irányt mutattam vele... A pc-s magyrítás a játkban az szépen megy, csak hivatkozik a wasd-re ami érinjtőképernyős játékra furcsának hat... Max annyit kellene átírni, hogy nem "wasd" hanem a "képernyőn csúsztatva"

Azt mondom, hogy felőlem bárki más nyugodtan foglalja össze (akár Te is) készen mappákra fogalmazva, csak ide meg oda kell másolni és megy.

Nem vagyok egyáltalán májer. Meg nem csináltam semmit... Csak más volt a cél és másba ütköztem bele. :D

Célom az volt hogy az obb-t decryptáljam és nyithatóságot mutassak a játék pc-s módolásaihoz. Erre meg felleltem, hogy a játék az alapból módolható, csak nem volt kikövezve az út, hogy így lehet!

Tiszteletem!

2021. 01. 02. - 14:05
Vezető szerkesztő

Mindenképp azt javaslom, hogy vedd fel a fordítókkal a kapcsolatot, és ha ők beleegyeznek, netalántán segítenek létrehozni az androidos változatot, szívesen megosztjuk a nagyközönséggel itt a portálon. Abban az esetben ha készül hozzá egy működőképes és átlag felhasználok számára érthető leírás is a használatához. Mert a mostani fórum bejegyzés alapján egy átlag felhasználó feltételezem nem fogja tudni működésre bírni.

Esetleg még érdemes Hirvadhor -al is felvenni a kapcsolatot, a fordítók engedélyén kívül, mert ő elég sok portolást készít pc-s fordítások alapján, talán tud segíteni további dolgokban.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2021. 01. 02. - 13:44

Sziasztok!

Biztos valaki előbb-utóbb megoldotta volna a SWKOTOR2 magyarítását androidra, de most ezek szerint én voltam az első! :D

Nem egy nehéz dolog!

Töltsétek le Play Áruházból (avagy vegyétek meg!!! vagy mit bánom én milyen forrásból szerzitek be) a játékot!

Aztán egyszer indítsátok el. Természetesen angol nyelvű lesz, de ez fontos, hogy a játék kialakítsa magának a saját fájlokat.

Aztán vagy PC-vel vagy android bármelyik fájlkezekő appjával (én pl Total Commander-t használok mert PC-n is azt használom és van hasonlóság) a belső memóriában vagy sd kártyában (ez készülék függő) keressétek meg az "Android->Data->com.aspyr.swkotorii" mappát!

Ott vagy van vagy hozzatok létre (készülék függő) mappát ami a "files" nevet kapja vagy kapta. Aztán hozzatok létle egy "dlc" nevű mappát (ez valószínüleg nem lesz meg egyik készüléken se szóval új mappa) aztán meg hozzatok létre egy "mods_english" mappát.

Az egész felálás így néz ki: Belső memória/Belső tárhely/Helyi tárhely (vagy bármi ilyesmi) vagy SD-Kártya/SD-Card/Memória Kártya: "Android->Data->com.aspyr.swkotorii->files->dlc->dialog.tlk" a dialog.tlk fáljt kell ide helyezni a gesznyó és Pityu Mester Pc-s SWKOTOR2 magyarítását! (Minden tiszteletem feléjük! Remélem ők is részt vesznek majd Android specifikusra átalakítani a magyarításukat! :D )

https://magyaritasok.hu/download/528/star-wars-knights-of-the-old-republic-ii-the-sith-lords-modok .

A letöltött tömőrített állományban a "KotOR_II_hun_2017.11.11.rar"-ban van a "Magyarítás->Dobozos->KotOR II->dialog.tlk" fájlt kell másolni a fentebb említett helyre. :D

És a játék ugyan pc specifikusan de magyar nyelvű lesz. :D

A játék TSLRCM mód is szerintem működik magyarítva, de még nem teszteltem.. Aki akarja az tesztelje nyugodtan!

https://deadlystream.com/files/file/1801-mobile-restored-content-mod-mtslrcm/ (Megjegyzés: Az angol nyelvű leírás kissé kótyagos. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem "com.aspyr.swkotor2" avagy "kettő" a végén hanem hanem "com.aspyr.swkotorii" avagy 2 darab "i" a végén.. És a fentebb említett mappa nevek lesznek a jók. Aki jártas ebben érteni fogja. :D )

Én a többit ráhagyom a magyarító mesterekre! Én csak egy android mester vagyok, nem magyarító mester.

Köszönöm a magyaritasok.hu-nak mert léteznek! Köszönöm mindenkinek akinek köszönhetem a magyarul élvezhető játékoknak! És legfőbbképpen köszönöm gesznyó és Pityu Mester PC-s fordításának!

2021. 01. 02. - 12:50