Még akkor is, ha próbálod minél magyarabbul fordítani, egy átlagembernek akkor sem biztos, hogy érthető.
A tudományosabb fordítása valahogy így hangozhatna:
"A bénító gránátok egy új generációja jött létre, mely igazi áttörést hozott a neuromuszkuláris átvitel blokkolásában, és a diszperzión alapuló technológiáink javulásában."
Kicsit közérthetőbb megfogalmazásban meg:
"A bénító gránátok egy új generációja jött létre, mely igazi áttörést hozott az ideg-izom eredetű átvitel blokkolásában, és az elektromágneses hullám sebességén alapuló technológiáink javulásában."
Vagy nagyon komolyan vették, és fizikusokat alkalmaztak segítségnek, vagy bújták a fizika könyveket. :) Akárhogy is, kicsit tényleg túltolták a dolgot.
Itt egy nagyszerű példa arra, hogy milyen eszement szövegeket kell fordítani:
"A new generation of paralytic grenades has been created, implementing breakthroughs in neuromuscular transmission blocking and improvements in our dispersion technology."
Szerintem ezt az sem érti, aki kitalálta (mármint fordítható, csak TÚLZOTTAN tudományos). Biztosan lehetett volna egyszerűbb szavakkal is leírni ezt a bénítógránátot...
Kipróbáltam anno a virágbolti verziót. Borzasztóan elnyújtott. Ugyanazok a harcok, pályák, ellenfelek. Egy órányi játékból ötven perc átugorhatatlan kínlódás volt. Örültem, hogy nem vettem meg előre.
Lehet azóta már jobb lett, de nekem már végleg elment tőle a kedvem.
Az életben a legjobb dolgokhoz leginkább türelemre van szükség.