Magyarítás lehetséges?
hirdetés
BKG

Még év elején próbáltam ki a játékot a kezdeti magyarítással. Nagyon szuperül sikerült! Körülbelül a legutóbbi updattel hány %-on áll a projekt? :)

2023. 08. 09. - 09:55

Köszönöm a frissítést, a lexikon továbbra is rendkívül érdekes. Jó játék, hogy melyik szót vagy fogalmat ismerem vagy sem :-).

És.... hát... többnyire nem. :-).

Üdítő olvasmány a mai időkben. Nagyon várom a teljes magyarítást!

2023. 08. 06. - 17:16
Eye
Senior fordító

Sziasztok.

Ismét egy jó adag került lefordításra, illetve a Pentiment lexikon is további érdekességekkel bővült (pl. mit is jelent a játék címe?)

Tölthető innen: https://drive.google.com/file/d/1ik9Q1ftD6GPgBUaqwcpDGVVlQvkjVzjM/view?usp=sharing

Fordításaim:

Age of Empires II: DE, Loop Hero, VRising, A céh 3, Pentiment

2023. 08. 02. - 21:21

Láthatóan alapos körültekintéssel készül. A biblia érdekes információkat tartalmaz, ami engem is után olvasásra sarkalt. Türelmesen és nagyon várom a végeredményt, jó munkát és kitartást hozzá!

2023. 06. 09. - 05:53
Eye
Senior fordító

Sziasztok, ismét egy szép darabot sikerült haladni a játék fordításával, aki szeretné kipróbálni, innen töltheti: https://drive.google.com/file/d/1ik9Q1ftD6GPgBUaqwcpDGVVlQvkjVzjM/view?usp=drive_link

Fordításaim:

2023. 06. 06. - 17:24

Nagyon köszönöm válaszod. Age of Empires II-t is nyomom, külön köszönet azért is :)

2023. 05. 06. - 22:28
Eye
Senior fordító

Szia. A projekt jelenleg áll (kb 25%-on), mert az Age of Empires II-re koncentrálok most, hogy megjelenik hozzá május 16.-án az utolsó DLC. Ezt követően, de még májusban ismét nekilátok. Tudom, hogy sokan várják, mert folyamatosan kapok róla visszajelzést, amit köszönök, de türelmeteket kérem, el fog készülni.

Fordításaim:

2023. 05. 06. - 18:46

Kedves Eye, tisztelettel érdeklődöm, hogy halad a project? Válaszod előre is köszönöm!

2023. 04. 03. - 13:55
Eye
Senior fordító

Sziasztok!

Remélem így már számos ember belevág ebbe a nagyon különös és egyedi játékba. A fordítás napról-napra változik, ahogy javítom, bővítem, illetve más és más jellemvonásokkal játszom. A 100%-kos elkészült fordítás, csak innen lesz letölthető, de van egy naponta frissülő verziója is, amit a visszajelzések alapján tökéletesítek. Ezt mindig itt éritek el: Pentiment legfrissebb verzió

Köszönöm a visszajelzéseket, remélem egyre többet kapok.

Fordításaim:

2022. 12. 29. - 09:17

Sok sikert, egyébként nagyon gyorsan fordítasz...

2022. 12. 04. - 12:34
Eye
Senior fordító

Ha így van és ezt később egy puzzle részeként használják fel, akkor visszateszem, de kétséges.

Fordításaim:

2022. 12. 04. - 12:32

Lehet, hogy ezeket direkt csinálták, nem?

2022. 12. 04. - 12:25
Eye
Senior fordító

A szövegben egyébiránt számos történelmi tévedés van. Ezeket javítom és egy külön fájlban jelzem majd, hogy mit és miért. Például:

Cicero, az ókori Róma filozófusának halálát így írják le:

"DefaultText": "De mit értek számára az elvei? Halált Cézár kezei által."

Ez nem igaz, mert halálát Marcus Antoniusnak köszönheti.

És egy újabb tévedés:

"DefaultText": "Ez nem teljesen igaz. Saját keze által halt meg."

Cicerot a formiaei villájához közeli tengerparton, utolérték. Fejét még éltében levágták (ügyetlenkedve, szinte lefűrészelték) a helytelen gondolatokért, kivágták a nyelvét a kimondott szavakért, s jobb karját a leírt mondatokért.

Egyszóval lehet, hogy ezek miatt is kicsúszok az általam célként kitűzött három hónapból.

Fordításaim:

2022. 12. 04. - 11:34
Eye
Senior fordító

A segítséget köszönöm, ha legalább elérem az 50 %-ot, akkor igénybe is veszem.

Fordításaim:

2022. 12. 04. - 10:17
Moderátor
Senior fordító

Szerintem érdemes lenne kijavítani, mert valószínűleg nem én vagyok\leszek az egyetlen akit zavar. Mivel az őű támogatott így valószínű, hogy .ttf fájlt használhat.

Ha esetleg kell szívesen megnézem és segítek a szerkesztésében.

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2022. 12. 04. - 09:56
Moderátor
Senior fordító

Viszont jó, hogy a fejlesztők alapból támogatják az őű betűket is, bár nem néztem meg minden betűkészletet, mert a cikornyásabbak csak később jelennek meg a játékban. Jók lettek a videók.

2022. 12. 04. - 09:29
Eye
Senior fordító

Nos, a játék középkori írásmódot használ, abból is ha jól emlékszem 5 félét. Némelyik olyannyira érdekes, hogy olvasni is nehéz. Egyszóval ez direkt ilyen.

Fordításaim:

2022. 12. 03. - 19:51
Moderátor
Senior fordító

Ennyire gáz a betűtípus, hogy az i-n és a j-n is hosszú ékezet van? :D

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2022. 12. 03. - 19:13
Eye
Senior fordító

Mivel a The Guild 3-mal már elkészültem ez a következő projektem. Mivel sokkal több szöveget tartalmaz ÉS nem lineáris, ezért kénytelen vagyok játék közben fordítani, ami jelentősen megnehezíti a munkát. De azért egy kis kedvcsináló:

Intró:

https://youtu.be/XKdqg3zl8f4

Gameplay 1:

https://youtu.be/29JGj3MVdos

Gameplay 2:

https://youtu.be/CUmehDUt_YM

Fordításaim:

2022. 12. 03. - 19:07
Moderátor
Senior fordító

Hatha akad valaki, akinek tobb ideje van, en mar igy is tulvallaltam magam. Az elso par ora alapjan van benne egy jokora adag kihivas.

2022. 11. 16. - 20:27

Valaki esetleg tervezi lefordítani? :D

2022. 11. 16. - 17:41
Moderátor
Senior fordító

Köszi, akkor ezért (is) nem találtam. Csak az asset fájlokban néztem szét. :D

2022. 11. 16. - 16:18

Pentiment\Pentiment_Data\StreamingAssets\exported\basegame

Ott vannak a szövegek, .stringtablebundle kiterjesztés, bármilyen szövegszerkesztővel szerkeszthető.

2022. 11. 16. - 15:31
Moderátor
Senior fordító

Elvileg igen (majd kijavít valaki, ha tévedek), mert Unity motoros és több nyelven is megjelent, de nem találtam a szövegeket, bár alig értek hozzá, szóval nem csoda. Ma játszottam vele 2 órát, és egész jól kezdődik. Jó sok szöveg van benne az eddigiek alapján.

2022. 11. 15. - 19:53

Sziasztok, a mai nap jelent meg a Pentiment című játék, ami egy nagyon hangulatos középkori kalandjáték.

Eléggé sajátos stílusa van a játéknak, lehetséges lehet a magyarítása?

2022. 11. 15. - 18:18