Fórum Magyarítások Star Wars Jedi Survivor

A játék fordításával kapcsolatos tudnivalók
hirdetés

Minek Neked magyarítás? Az "összes diplomádhoz" csak sikerült összehozni egy nyelvvizsgát? Vagy nem?

2023. 11. 14. - 06:28

Ez eléggé ízléstelen megnyilvánulás volt.

2023. 11. 14. - 06:22

Ja, most már nem ígértél semmit. Csak kiírtad, hogy havi két állapotjelentés lesz, csak éppen nem tartottad magad ahhoz, amit írtál? Ilyen ember vagy? De nem is kérdezem, állítom, hogy ilyen vagy. A nem hobbi tevékenységedben is ennyire megbízható vagy?

Az meg már csak hab a tortán, hogy megjelentek az arrogáns kis barátaid rögtön itt.

Tudom, most jön az, hogy tiltva leszek! Jaj, kérlek ne! Nem tudom mi lesz az életemmel, ha törölnek innen! Egy regisztráció itt, na az már siker az életben, az összes diplomámat adnám érte! Pár év múlva talán még annyira megbízható tag is lehet belőlem, mint amilyen te vagy.

2023. 11. 13. - 23:41
Moderátor
Senior fordító

Én nem ígértem semmit :) Úgy tervetem, hogy fogok berakni képeket, és ezt csináltam is discordon, de közbejöttek fontosabb dolgok is, mint a fordítás :) De te nyugodtan vedd úgy, hogy megállt és nem lesz kész. Mindenkinek jobb lesz :)

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2023. 11. 13. - 23:16
Mellesleg még mindig hobbi.

Ezzel nincs is gond. A gond ezzel van:

Úgy tervezem, hogy minden hónap elején meg kb. közepén rakok be képet, de elsősorban discrodra, alul a fearka csatornára.

Miért kell valótlant kiírni, ha hobbi, ha nem?

Mellesleg - ha már mellesleg - a magyarázkodás a vesztesek Bibliája.

2023. 11. 13. - 23:10
Úgy tervezem, hogy minden hónap elején meg kb. közepén rakok be képet, de elsősorban discrodra, alul a fearka csatornára.

Tudsz olvasni, vagy szakmunkásképzőben azt nem tanítják? Persze ilyen is van, ha már ott tartunk, hogy van ilyen. Érted a különbséget aközött, hogy augusztus óta egyszer kiírja a Discordra, hogy folyamatban, és aközött, hogy minden hónap elején és közepén lesz állapotjelentés? Érted a különbséget, vagy ez nem szakmunkás szint?

2023. 11. 13. - 23:06

Discordon 2 napja írták, hogy folyamatban, legalább hülyeséget ne írj. Van ilyen!

2023. 11. 13. - 17:25
Senior fordító

Emberek vagyunk, csúszhat a dolog. Több futó projekt is van ha megnézed. Mellesleg még mindig hobbi. Tény, hogy nem úgy haladunk ahogy terveztük, de majd vége lesz.

Türelem.

2023. 11. 13. - 13:03

Hát pedig nagyon úgy tűnik, hogy megállt. Discordon is szeptember 15-én frissült utoljára, hiába ígérted, hogy minden hónap elején és közepén raksz be képet. Van ilyen.

2023. 11. 13. - 12:36
Moderátor
Senior fordító

Nem állt meg. Úgy tervezem, hogy minden hónap elején meg kb. közepén rakok be képet, de elsősorban discrodra, alul a fearka csatornára.

2023. 08. 26. - 19:55

Discordon szoktak kirakni állapot jelentést és haladtak az itt közölt állapothoz képest.

2023. 08. 26. - 19:00

Hát ez eléggé megállt.

2023. 08. 26. - 15:23

Parádés, nagyon várom! Persze, kész lesz, amikor kész lesz. ;)

2023. 07. 16. - 13:57
Moderátor
Senior fordító

2023. 07. 14. - 13:36
Moderátor
Senior fordító

Star Wars Jedi Survivor helyzetjelentés:

A játékban kb. 52.000 sor van, ami 347.463 szóból és 1.663.577 db karakterből áll.

Az első részből kb. 14.000 sort át tudtam emelni az azonosítók, illetve a teljesen egyező angol mondatok alapján, de ezeket mindenképpen át kell olvasni, mert már láttam olyat, ahol tök más lett az angol mondat az új részben, vagy egyáltalán nem illik a helyzethez. A nagy része az első rész adatbázisa, amit az új játék nem használ.

Szerencsére a Respawn elég figyelmet fordított a játék lokalizációs részére, így minden szöveget egy fájlba gyűjtöttek, és nagyon jó azonosítókat rendeltek a szövegekhez. Így már csupán ezek alapján is gyorsan és egyszerűen kategóriákra lehetett bontani a szöveget. Illetve az összetartozó párbeszédek is egyforma azonosítóval rendelkeznek, a végükön egy számmal, ami segítségével így sorba is lehetett őket rendezni.

Az alábbi képen láthatjátok milyen kategóriákba sikerült szétszedni a szövegeket, és melyik fordítása hol tart.

Jelenleg 12-en dolgozunk rajta: Arzeen, D3VOU(23(2, FEARka, Ferdi1995, Gaben, gyurmi91, H.Lily98, Maligeri2003, Melchiadesian, NightVison , Ragnar Vapeking, Rosie.

Megjelenési dátumot nem tudunk mondani. Folyamatosan készítjük.

Előzetes:

A fordítás véglegesítése után készülni fog egy angol-magyar kézikönyv. Ami biztosan benne lesz az bolygókénti helyszínek angol-magyar neve.

KÉZIKÖNYV MINTA

Ez azért készül, hogy ha esetleg elakadnátok vagy ki akarjátok maxolni a játékot, és ehhez egy angol nyelvű leírást használtok, akkor tudjátok mi mire lett lefordítva a játékban.

Ezen kívül ti még mit tennétek bele?

2023. 07. 14. - 13:26