Köszönöm!
Köszönjük szépen.
Törölt felhasználó
Szia egyenlőre nem tudni cockafejen múlik.
Sziasztok,
Esetleg lehet valami pontosabbat tudni, hogy mikorra várható a magyarítás?
Előre is köszönöm
Na ez nagyon jó hír. Erre vártam, hogy megvegyem a játékot. ;)
Nagyon szépen köszönöm.
Szuper
Törölt felhasználó
Teszt fàzisba van a fordítàs hamarosan kész.
Sziasztok
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy esetleg nem lehetne nyilvánossá tenni a jelenlegi szinten tartó magyarítást?
A Red dead redemption 2 mintájára ahol már 20% is letölthető.
Előre is köszönöm
Látszik, hogy nem értesz hozzá, de az okoskodás megy. Maradj csendben, ha valamihez nem értesz, így csak magadat égeted le az okoskodásoddal, vagy azt éred el, hogy a fordító feladja, és sosem lsz hozzá rendes fordítás. Bár gondolom ennek örülnél, mert akkor hözönghetnél.
Azt, hogy a R* miképp oldott meg egy játék fordíthatóságát (konkrétan sehogy) az meg ér egy misét.
De nem az a gond, hogy sok a fájl, sőt, ha beszéged a fájl neve, még konkrétan könnyít is a dolgon (ezért szedte szét a cég is, hogy könyebb legyen kezelni, mint egy 130.000 soros TXT vagy CSV -t ...
Egy portolás nem feltétlen csak copy paste... szeretnék ha minden PC -n menne, tehát bele kell nyúlni a fájlba..
Szeretné a 2024 es csapat, hogy jobb, rendezettebb legyen mint a 10-14 évvel korábbi process...
Más portolja, mint aki készítette, nem kell neki a koncepciót kitalálni, ezért ráér apróságokra, pl a szövegfájl feldarabolására.
Sokkal nagyobb baj az hogy ami régen szabad volt, ma már nem szabad.. nem négerezünk, nem mondunk cigány viccet, nem utalunk a nők alsóbbrendűségére és ezeket ki is veszik a játékokból... vagy pl sok helyen nem engedik a mesztelenséget, akkor azt ki kell vágni, ezért átalakulnak a fájlok... és amig 10 fájlt akarsz 200 fájlhoz hasonlítani, az már nem csak egy "aha, nem változott semmi" dolog... ott kőkeményen mahinálni kell a fájlokat... ezért volt meglepő hogy milyen gyorsan haladtak elsőre...
Kitartás!
A válasz piszok egyszerű, mert mi nem foglalkozunk a szöveggel.
A gépi fordításnál teljesen mindegy a bemenő és a kijövő szöveg. Mi csak a szöveg méretét nézzük.
Addig a kézi fordító egyesével megkeresi, megnyitja, lefordítja, lektorálja, vissza rakja, teszteli, egységesíti.
Gépi oldalon pedig kiszedi a szöveget, beadja gépnek, tökmind1 hogy mit ad vissza, berakja az angol helyére, és feltölti.
Nem is értem, hogy lehet 1 lapon emlegetni a 2 dolog munka részét.
Tegnap 1 "fordítás" nem mondom, talán ha 10p ig tartott... Egy kézi fordítás hetekbe...
Nem ártana tisztába lenni a dolgokkal
Azért nem hinném, hogy mert kézzel fordítanak, attól még a fájlokat is kézzel kezelik, ha kicsit is hasonlít a GTA V re a fájlszerkezet, márpedig szerintem igen, akkor azt épésszel nem lehet kézzel szerkeszteni, átlátni, frissen tartani, összehasonlítani.
Itt inkább a szöveg mérete lesz a gond, és nem csak copy paste...ha annyi lenne, akkor nem lett volna %, hanem egyből 100%.
Mert az gépi fordítás, amit bárki meg tud csinálni, még én is, ellenben a fordítók kinyerik a szöveget és a megfelelő helyre rakják. És engem lehet moderálni, bezzeg aki azt írja, hogy "PR szöveg" meg hogy "vergődés" azt érdekes módon nem, tehát burkoltan lehet szidni a normális kézi fordítókat.
István vagyok, de szólíts csak Petyának!
(◉෴◉) Bajusz powa!
Crytek szerintem nem a minőségre hivatkozott, hanem arra, hogy a gépi esetén miért sikerült a sok össze-vissza fájlt fél óra alatt kivenni, majd visszarakni. Lehet, van rá valami egyszerűbb módszer. Ettől függetlenül türelmesen várjuk a kézi fordítást. Peace!
Elég **** kell lenni ahhoz, hogy azt gondold a kettő ugyanaz lesz minőségben. Géppel bármit el lehet készíteni 2 percen belül, de több száz vagy ezer fájlt kézzel rendezni, átnézni, beilleszteni a megfelelő helyre már nem annyira. Legközelebb gondolkozz el, ha már ennyire blődségeket írsz, vagy **** innen és használd azt a végterméket amit készítenek
Moderálta: Evin (2025. 03. 03. - 12:14)
István vagyok, de szólíts csak Petyának!
(◉෴◉) Bajusz powa!
Igen, én is azt használom. Ki akartam javítani az ékezeteket mert felettébb idegesített, majd belenéztem a fájlba és láttam hány felé van szedve mondom jézusom....
Törölt felhasználó
Dehogy is. Ez a pr szöveg... gépiek szó nélkül vergődés nélkül megcsinálták kb másnapra ahogy megjelent
Igazából problémának nem nevezném, csak eszméletlen mennyiségű külön darabolt szöveg fáljban van minden és így gondolom tetü lassú az egész. Az xboxos verziónál amit letöltöttem innen, ott ennyire nem volt szétszórva. PC port különlegesség, nehogy egyszerű legyen és 1 fájlon belül legyen egy adott fájl amit kibontasz aztán csak másolsz beillesztesz max igazítgatsz, hanem legyen 1 fájl abban még 2000 másik amikben a szöveg van hol 200, vagy 80 vagy 20 soros részekben. Köszi rockstar király az engine.....
Biztos valami kis probléma van, mert átportolni egy kész magyarítást elvileg nem olyan vészes olyannak aki már csinált ilyet.
Felesleges kérdezgetni, ki lesz hírezva, ha elkészülnek.
Sziasztok!
Lehet tudni mikor készül majd el ?
Én is kíváncsi lennék mi a helyzet vele.
Sziasztok!
Van valami fejlemény hány %-on állnak a srácok a portolással?
Legutolsó frissítés (nov.03) szerint 25%.
Köszönöm a választ. :)
Törölt felhasználó
Na ez remek lenne. :)
Köszi szépen az infót.