Fórum Magyarítások Middle-earth: Shadow of War

hirdetés

Megnéztem és hárommillió karakter! Egy embernek két év, ha napi kb. 5000 karaktert csinálna.

https://ibb.co/5X9DLmpX

2026. 02. 05. - 10:05

Sajnos nekem sem válaszolt, 2 év után sem, mikor írtam, hogy csatlakoznék, szóval szerintem nem fordítja senki.

2025. 11. 01. - 20:52
Vezető szerkesztő

Tekintve, hogy csak a fórumon írta egy ismeretlen ember, hogy fordítja, se egy adatlap beküldés, se egy elérhetőség, hogy valóban készíti, azt javaslom ne vedd készpénznek.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2025. 05. 24. - 09:59

Hali. Abszolút nem támadás, csak szeretném tudni, hogy a fordítás folyamatban van-e még?

2025. 05. 23. - 07:22

Mi a helyzet a fordítással? Esetleg keressétek meg a Magyar Tolkien Társaságot. Hátha van néhány lelkes tag, akik részt vennének a fordításban.

2023. 11. 26. - 10:43

Szia. Én szívesen csatlakoznék, bár még csak kezdő angolos vagyok, de az egyszerűbb sorokkal elbánok.

2023. 03. 20. - 18:22

Sziasztok! Igazából el kezdtem fordítani, de nagyon sok a szöveg. Ezért kérdezem, hogy esetleg más(ok) nem e kezdet e bele? Mert, akkor össze lehetne dolgozni. Én részemről teljesen kezdő fordító vagyok, de a játékot annyira szeretem, hogy ez motivál, hogy legyen hozzá magyarítás.

2023. 01. 28. - 19:55

Nem csodálom, hogy egyedül senki nem akar nekiállni. https://kepkuldes.com/image/iIUvi5

2022. 12. 04. - 20:23
Törölt felhasználó

Leírta hogy eredetivel is... akit érdekel a dolog tudjahol megtalálja tudja melyik verziót.

2022. 11. 23. - 14:32

Helló, Ez a módszer eredeti verzióval is működni fog? Köszönöm

2022. 11. 23. - 00:17
Törölt felhasználó

Sziasztok!

A játék fordítható (tesztelve).

Aki fordítani szeretné \ folytatni szeretné a fordítást annak egy kis segítség (remélem nem ütközik a szabályzatba):

1. "quickbms" + "shadow_of_mordor.bms" program \ file beszerzése az "internetről". Ezzel a "hotchunk.arch06" és "ui_assets.arch06" fájlokat kicsomagolod.
  2. A "hotchunk.arch06" -ból kicsomagolt: "...\hotchunk\database\string\enus\string.strdb illetve string_uwp.strdb" fájlokat kiexportálod a "shadowofmordor_export.exe" (Shadow of Mordor TextTools) programokkal, amik szintén az "internetről" beszerezhetőek. A "string.strdb" a sima steam\tört verziókhoz van, a "string_uwp.strdb" pedig az Microsoftos verzióhoz, tartalmilag 99%-ban ugyan az csak pár sor van ahol különbözik, az pedig pont a steam \ MS elérési útját tartalmazza.
  3. Lefordítod a .strdb fájlokat és visszaimportálod a "shadowofmordor_import.exe" (Shadow of Mordor TextTools) programokkal. Ez pár percet igénybe vesz. Nevezd át (töröld a NEW_ részt a névből).
  4. A játék főkönyvtárában létrehozol egy "hu" nevű mappát (...\Middle Earth Shadow of War Definitive Edition\hu\...) és ebbe mappa szerkezet helyesen bemásolod a módosított fájlt: "...\Middle Earth Shadow of War Definitive Edition\hu\database\string\enus\string.strdb". Elég csak a módosított fájlokat másolni.
  5. A játék főkönyvtárában keresd meg az "x64" mappát és azon belül a "default.archcfg" fájlt. Ezt "Notepad++" -al nyisd meg és keresd ezt: "..\HotChunk.Arch06" , majd ez alá (alapból üres sornak kell lenni alatta, de ha nincs nyomj egy entert utána) írd be a következőket: "..\hu". Ez után már a "hu" mappából fogja beolvasni az adott filet és modként kezeli (hasonlóan az unreal engine 4 -hez). Inentől, ha elindítod magyar nyelven kell megjelennie a szövegnek, de az őŐűŰ betűket nem kezeli (még).
  6. őŐűŰ betűket a font szerkesztésével tudod működésre bírni. Az "ui_assets.arch06" fájlt kicsomagoltad és abban itt találod a font fájlokat: "...\interface\bundles\gfx\font_latin.embb". Szerezd be az internetről (github) az "ffdec_15.1.0" programot. Nyisd meg vele az .embb fájlt (minden fájl mutatása), majd keresd meg a fontokat és jobb alul ad hozzá az őŐűŰ betűket mindeggyik fonthoz majd mentés másként. Az új fájl-t nyisd meg hexa editorban és az első pár sorát írd át az eredeti fájlnak megfelelően egészen a "fonts_latin" szövegig.
  7. Készíts egy "erősen kódolt" .exe telepítőt, hogy a játékosok könnyen tudják telepíteni \ eltávolítani a magyarítást és nehogy illetéktelen emberek felhasználják "saját célra" a munkádat... :) Ha ez a lépés nem megy kérj meg egy hozzá értő embert a fordítók körében.

Ha ezek a lépések nem egyértelműek és \ vagy nem találod az "interneten" a programokat, akkor ajánlom ennek a Google keresésnek az első találatát (linkeket nem akarod írni, félek, hogy a szabályzatba ütközik):

Shadow of War Definitive Edition 日本語編集方法とフォント

Ui.: Elnézést az esetleges helyesírási hibákért.

2022. 06. 25. - 11:40

Sziasztok:

A Middle Earth Shadow Of War magyaritással kapcsolatba van valami fejlemény?

2021. 09. 02. - 13:30

Én is szívesen támogatnám az ilyen projekteket, főleg egy ilyen játéknál mint a Shadow of War. Ha tudod esetleg hogy hol lehetne kiterjeszteni az ötletet, akkor fejtsd ki ezt a témát egy topicban, vagy a megfelelő embereknél, és hátha sikerül elérnünk valamit. :)

2020. 11. 26. - 23:59
Anyagilag én is támogatnám! Érdemes lenne egy magyarításokkal kapcsolatos szervezetet létrehozni (alapítvány/szövetség), ami összefogná a magyarításokat és projekt alapokon felületet adna, és támogatná, segítené a magyarítások készítőit. Ezt úgy képzelem el, mint a kickstartert, csak magyarításokra hangolva. Egy magyarító csapat vagy közösség feldobna egy játékot, amire igény lenne. A készülő magyarításokra lehetne támogatást adni (donate) a pár száz forinttól kezdve a több ezerig. Itt anyagilag motiválni is lehetne a magyarítókat, fordítókat különböző célok elérésével. Például, ha a támogatások összege eléri a kitőzött célt, akkor a magyarítás elkezdődik, vagy X időn belül elkészül. Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében fontos megemlíteni, hogy a beérkezett támogatás nem közvetlenül a fordítónak érkezne, hanem a szervezet alszámlájára. A támogatások átutalása a projekt elkészülte után kerülne átutalásra. Ha elkezdődne a magyarításoknál egy komolyabb szerveződés, akkor rengeteg mindent lehetne elérni (pályázatok, állami támogatások stb).   
2020. 09. 29. - 15:14
Én beleszállnék akár 2-3 ezer Ft-al is, mert bőven megérne annyit.Egyébként többiektől kérdem; továbbra sem kezdte el senki fordítani a játékot?Elég érdekes, hogy rétegjátékok fordításánál van millió, de egy ilyen klasszikusnál meg semmi..
2020. 09. 25. - 10:25
Rendben oké.
2019. 09. 08. - 18:22
Vezető szerkesztő
Senior fordító
Szerintem ez nem pénz, hanem idő kérdése. Facebook csoportot te is tudsz csinálni, ahogy bárki más. De az eddigiekből én csak azt látom, még az sem biztos, hogy technikailag megoldható a játék fordítása.
2019. 09. 08. - 16:43
Helló! Middle-earth - Shadow of War - Magyarosítása érdekelne. Arra gondoltam, ha mindenki beleadna csak  100-200ft ot, akinek kell a fordítás szerintem egyből neki állnának fordítani. Lenne motiváció. Azt mondom, akinek kell a Magyarosítás valahogy össze kellene dobni a pénzt. Valaki csináljon , már egy facebook oldalt vagy bármit, ahol meglehetne ezt oldani és akkor, akinek kell a fordítás csatlakozik és fizet. Linkelje, majd be ide a csoportot. köszi
2019. 09. 08. - 11:02
Tiszteletem! Szeretnék érdeklődni, hogy el lett-e kezdve a játék magyarítása? Ha igen akkor minden tiszteletem a készítőknek! Ha nem akkor csak szomorúan a sarokba vonulok...
2018. 12. 08. - 12:44
Szerintem Lord Teoval vedd fel a kapcsolatot http://www.teomus.com/uzenofal.php az előző részt Ő fordította biztos tud tanácsot adni
2018. 09. 25. - 11:13
Én elkezdeném, vagyis egy kisebb baráti társaságommal szeretnénk elkészíteni. Viszont milyen programmal lehetséges ez?
2018. 09. 24. - 21:46
Annak örülnék :) én is :D kellene egy fél év min. de megvárnám :_-D
2017. 10. 22. - 22:33
Van aki [color=blue][b]késztetést érez magában, hogy elkezdje ? [/b][/color]
2017. 10. 18. - 09:55