Fórum Magyarítások Age of Empires Definitive Edition

hirdetés
Senior fordító

Köszönöm a munkádat! Nagyon jó kis játék - ahogy a klasszikus rész is. Nagyon örülök, hogy lesz fordítás a felújított változathoz.

Sok sikert a projekt folytatásához!

2025. 03. 24. - 10:23
Moderátor
Senior fordító

Elérhető egy kb. 80% fordítás. A kampány szövegeken kívül elvileg minden magyar. A kampányokból az Egyiptomi és a Görög van kész. A tervem az, hogy kampányonként mindig rakok ki új verziót.

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2025. 03. 23. - 17:06

Értem és köszönöm

2024. 10. 26. - 23:24
Moderátor
Senior fordító

Eléggé elhanyagoltam, így nem sokat haladtam vele. Mindig volt valami más, ami elvette tőle az időt, ami az embereket is jobban érdekelte. Majd lehet kirakok belőle egy verziót úgy ahogy most van. Az alap része le van fordítva, csak a küldetések (kampány rész) nincsenek kész.

És mielőtt jönne a kérdés, hogy miért nem adom át másnak, vagy miért nem fogadok el segítséget: az évek alatt egy ember írt, hogy segítene, küldtem neki szöveget, de szépen felszívódott anélkül, hogy egy sort is visszaküldött volna...

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2024. 10. 26. - 19:22

Üdv, a Magyarításról van valami hír?

2024. 10. 26. - 09:32

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni Játék magyarosítása, hogy áll? Vagy már teljesen leállt?

2023. 06. 29. - 20:44
Eye
Senior fordító

szatoka, küldd át nekem kérlek amivel készen vagy. Majd meglátjuk.

Fordításaim:

Age of Empires II: DE, Loop Hero, VRising, A céh 3, Pentiment

2021. 06. 09. - 20:29
Eye
Senior fordító

Aki akarja elkészíti és halad egy fordítással, bármi legyen is az. Nekem a Loop Hero 4 hetembe és napi 2 órámba került. De anno az Opera böngésző magyar fordítása a kétezres évek elején sem tartott sokáig. Kár, hogy nem tudja felmérni a határait. Dopeman pedig: bele kell törődni.

Fordításaim:

Age of Empires II: DE, Loop Hero, VRising, A céh 3, Pentiment

2021. 06. 08. - 10:37

Dopeman, szerezz egy barátnőt, de minél hamarabb. Ha igazad van ha nincs, ennek egyáltalán nem ez a módja.

2021. 06. 06. - 17:48

Még az sem baj, ha megtanulunk magyarul, hogy jól értsük a játékot.

(angolúl, fórdítókat, fórdítását...stb.)

2021. 06. 06. - 17:38

Kedves barátom, nincs olyan játék, és nem is fog létezni soha, aminek annyira várnám a magyarítását, hogy gyöpösre' eresszem magam és hisztizzek miatta.

A követelőzés-siránkozás-vagdalkozás nem célravezető.

És természetesen nyilvánvaló, hogy csak azért regisztráltál, mert kellett. ;)

2021. 06. 06. - 16:58

Majd akkor is ezt írd, ha a büdös életbe nem lesz kész sem ennek a játéknak a fordítása sem a AoE III DE, mert a delikvens angolúl nem is tudó, de azért mátír fordító azt is megjelőlte, mint felelős fordító!

2021. 06. 06. - 05:49

Vágom, hogy téged nem érdekel a játék! De nevezd meg egy általad nagyon várt játék magyarítását, ami még nincs lefordítva és én elindítok ott egy ilyen közösségi fordítást.

Garantálom, hogy megszívtad! SOHA NEM LESZ KÉSZ!

Azonkívül, ha nem érdekel, minek büfögsz ide?

2021. 06. 06. - 05:46

A szövegértéssel bajban vagy

2021. 06. 06. - 00:07

Az ördög a részletekben, valóban.

Minimum két részlet kerülte el a figyelmedet, ami megkérdőjelezi a qualitását' a szösszenetednek.

Egy hozzászólásra reagáltam, amiben konkrétan leírtam, hogy nem érdekel a játék. Szóval tojintok' az előzményekre.

Direkt úgy fogalmaztam, hogy csak a nagyon hülyék vegyék magukra.

2021. 06. 05. - 23:31

Beregisztráltam, hogy én is hozzá szólhassak.

Szivats nem figyelsz a részletekre (AZ ÖRDÖG A RÉSZLETEKBEN!):

2020. 02. 08. Szatoka (Figyeled a dátumot?)

"Készítettem egy google sheet táblázatot, hogy az AoE2DE fordítását kicsit gyorsabban, közösségi módon csinálhassuk :)"

Ezzel az a baj, hogy így mindenki tudna, persze nem a legjobb ötlet a magyarítások.hun fórdítókat keresni, ahová elméletileg azért jön fel az ember, hogy magyarítást töltsön le. Mert nem tud angolul. Hát nem is jött be!

"Sajna nem vagyok a legjobb angolból, de azért pár dolgot értek."

"Van időm"

No comment!!!!

"Várom a lelkes segítőket hogy magyarul élvezhessük ezt a remek játékot."

Mi (Többes szám/első személy). Tehát ő maga is!

2020. 08. 08.

"A hétvégén ha minden jól alakul az egykori fordítás (y2k) átnézése és importálása megtörténik az új verzióba, valamint a játék fordítása is zajlik."

Y2k fórdítását berakta, a többit meg majd a közösség fogja! Más tollával ékeskedik! A szerző persze ő lesz.

2021. 01. 25.

"A játék fordítása modként publikálásra került: Játékon belül, beállítások, modok, majd keressetek rá a hangarian translate szavakra."

Ez nagyon érdekes! Ha ott publikált félkész fordítást itt miért nem tette?

2021. 06. 04.

"De, amint látom elkezdted csinálni, hát akkor ha szeretnéd, átadom a lehetőséget..."

Ilyen könnyen lemond róla? Na vajon miért? Megbántotta őt egy azóta törölt felhasználó és máris félredobja? Arrol nem is beszélve, hogy én nem is nagyon látok ennyire sértő dolgot! DE MÉG HA SÉRTEGETTE VOLNA IS, AKKOR IS VAGYUNK MÉG NAGYON SOKAN, AKIK VÁRJUK A FORDÍTÁST!

DE A LEGNAGYOBB BAJ EZZEL A KÖZÖSSÉGI FORDÍTÁSSAL AZ AZ, HOGY MEGINDÍTOK 20 JÁTÉK ADATLAPJÁN EGY ILYET! PERSZE SENKI NEM VESZ RÉSZT BENNE!

MOST FIGYELJ, ITT A LÉNYEG! ;)

AZTÁN AMIKOR VALAMELY FORDÍTÓ ERRE JÁRDOGÁL AZT MONDJA, HOGY NA EZT MÁR FORDÍTJA VALAKI MÁS, AKKOR ÉN NEM TESZEM!

EZZEL MEGSZÍVTAD TE, ÉN, A TÖRŐLT FELHASZNÁLÓ ÉS MINDENKI!

Ezért regisztráltam, mert én speciál azóta várom lelkesen a magyarítást, hogy megjelent a játék. De látom soha nem lesz kész!

2021. 06. 05. - 05:36

Látom, mi folyik itt sokszor, sajnos egyre többször, és néha már nekem is nehéz megállni hogy ne reagáljak..

Szóval inkább csak annyit tennék hozzá, azért az emberek nagy része nem ilyen(legalábbis remélem).

Részemről a szekunder szégyenérzet bejátszik annak ellenére, hogy ez a játék konkrétan nem érdekel.

Kitartást, és köszönöm a munkádat.

2021. 06. 05. - 03:09
Törölt felhasználó

Nem kell mindjárt így felkapni a vizet!

Hogy legyen meg az eredeti, ha nem jött ki DVD n?

Sokan vannak offline.

Senki nem bántott téged!

Hihetetlenül sértődékeny vagy. Azon kívül félreérthető is.

De nyugi és béke!

Azonkívül nyugodtan ki lehetne adni félkész fordítást is! Jobb mint 3 évet várni! Esetleg feltünteted, hogy beta.

Sokan csak Standard játékot játszanak, más nekik nem is kell!

Ha megbántottalak, elnézést kérek!!!

2021. 06. 04. - 10:12

Kedves mindenki!

Félreértések elkerülése végett írok pár gondolatot a fordításommal, fordításokkal kapcsolatban.

Soha nem mondtam, hogy kész van a magyarítás 100%ban, és mint látható az adatlapján is írva van, hogy folyamatban van. A mod lehetőség tesztelés céljából van. Nem ígértem senkinek, hogy rövid időn belül elkészülök, majd 30ezer sorból áll a játék teljes szövegállománya, a játék adatlapon látható a google táblázat, hogy hogy áll a fordítás. És mint olvasható az is írva van, hogy lehet jelentkezni fordítónak. Eddig 1 valaki jelentkezett, de ő sem fordított semmit. Én is csak hobbiból készítem, mikor hogy haladok vele. Félkész fordítást nem fogok publikálni nyilvánosan, ezért is van ez a modos megoldás. Másrészről, mivel eredeti játékkal játszom, és a játék havonta frissül és havonta felülíródik a nyelvi fájl, így a modos fordítás a legjobb megoldás. Igen régen nem volt steam, nem volt internet, hogy online folyamatosan frissüljenek a játékok. Átalakult a játékipar, így a fordítók is alkalmazkodnak, alkalmazkodtak.

A játékon belül is le lehet tölteni a modot, nem kell hozzá az ageofempires.com oldal... /Ja, hogy nincs meg az eredeti játék... és ezért mindjárt a fordító a rossz, hogy nem teszi közzé azt a fordítást ami félkész?!/

De, amint látom elkezdted csinálni, hát akkor ha szeretnéd, átadom a lehetőséget... amúgy a problémádra a megoldás, hogy valahol kihagytál egy idézőjelet, és ezért a játék nem tudja értelmezni a fájl tartalmát. Javaslom a notepad++ programot fordításra.

Nem vitaindításból írom ezeket a sorokat, de tényleg régen örült mindenki, ha egy játékhoz készül, vagy elkészült egy fordítás... most meg már szinte követelve van, és számonkérve a fordító. Minden tiszteletem a fordítóknak, akik időt és lehet pénzt is áldoznak arra, hogy másokat "szórakoztassanak", hisz én is használom mások munkáit. De nem csodálom, hogy van pár fordító, aki kiakad a követelőző magatartás miatt,a mit egyesek megengednek maguknak.

2021. 06. 04. - 08:16
Törölt felhasználó

Kedves Szatoka.

Az ageofempires.com oldalról nem lehet letölteni a magyarítás módot. Csak bejelölni lehet és akkor ha ONLINE vagy, betölt.

Így alig pár emberhez jut el a munkád, százezer helyett. Feleslegesen dolgoztál!

Kérlek töltsd fel ide!

2021. 06. 04. - 07:38
Vezető szerkesztő

Ha valóban így van, sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2021. 06. 03. - 12:37
Törölt felhasználó

Állítólag kész van hónapok óta!

Online módként elérhető.

De nem is akarják megosztani!

Egy ideje ez a módi. Ez megy. Sajnálják egyesektől. Sajna bizony ők.......

Meg lehet nézni, minden magyarítás csak online mükszik. De mi van, ha offline gépen játszom?

2021. 06. 02. - 22:23
Vezető szerkesztő

https://magyaritasok.hu/games/age-of-empires-ii-definitive-edition

Egy fordítás akkor tölthető, ha azt a fordító elküldi hozzánk, de félkész fordításokat ritkán fognak megosztani a fordítók.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2021. 06. 01. - 20:45
Törölt felhasználó

Mármint a 2. részhez!

2021. 06. 01. - 15:51
Törölt felhasználó

Valaki fordítja a játékot?

Az eddig elkészült fordítás miért nem tölthető?

:(

2021. 06. 01. - 15:17