https://www.youtube.com/watch?v=orJ_bhsOdV8
Pl. most (12.25) Epicen ingyenes. De csak 12.26-ig.
Kutya az ember legjobb barátja...lenne, ha tudna kölcsönadni.
Nem számít mikorra lesz kész, az idő nekünk dolgozik. Minél később készül el annál olcsóbban tudjuk megvenni! :)
Jó munkát és köszönjük!
Helló! Haladok vele, de egyelőre nagyon lassan. Munkahelyet váltottam, az új meló sokkal kimerítőbb, plusz a Baldur's Gate 3-ba is beletappancsoltam, és nem is volt időm mással foglalkozni mostanában. Csapatot összeszedni és összetartani nincs elég energiám a munka mellett, és sokszor több erőfeszítésbe kerül, mint amennyi haszna van sajnos. Ígérni semmit sem merek, de az adatlapot felveszem majd hamarosan. :-)
Törölt felhasználó
Most 2 euro alatt is hozzá lehet jutni.. Megvenném simán ,de angol nélkül nem sok értelme volna...
Szia Warg !! Csak azért evett ide a fene , hogy érdeklődjek, hogy tudsz-e valami biztatót mondani a dolgok állásáról ?! Ha csak egy lökés kell a sziklaszírtről , akkor bennem megbízhatsz , nem hagylak magadra !! :) :) Ha van egy kis időd , írd már le mi a helyzet. Ki tudja , lehet hogy már a felénél jársz ! :) :) Köszi !
Tényleg megérné egy jó honosítás ehhez a játékhoz. Magyarosítással a character sheet használhatatlan. Ha tudnék, segítenék de nem csináltam még ilyet. Pedig nagyon szeretnék vele magyarul játszani.
Csak megerősíteni tudom ami Munyos-tol elhangzott, bármikor is készül el örülni fogunk neki nagyon, most steamen a nyári vásár alkalmával be is húztam annak reményében, ha esetleg egyszer elkészül, akkor rögvest bele is vethessem majd magam, remélhetőleg akadnak majd önkéntesek ehhez a hatalmas projekthez, mert az elhangzottak alapján, ha van játék ami megérdemelné a honosítást, akkor ez mindenképp dobogós helyezettek között lenne. Kitartást hozzá előre is!
Nincsenek véletlenek ! Hogy is fogalmazzam , egyedül ez egy picit sok lenne ! Még jó lenne rá találni vagy 2 embert ! Talán jó lehetőség erre a Játékfordítói találkozó, ha te is ott leszel. Mivel ez egy teljesen kidolgozott és időtálló kaland, ezért mindegy mikorra készül el ! Lényegében a lefordítatlan játékok közül a top 3 legjobban megérdemelt cím között van ! Egyes oldalak szerint minden idők 9. legjobb rpg-je https://www.gamesradar.com/best-rpg-games/ De ha minden idők legjobb játékait nézzük, akkor is a Metacritic szerint 14. https://www.metacritic.com/browse/game/all/western-rpg/ ami azért , nem gyenge !! Bármi is lesz sok sikert és kitartást hozzá !! Bárhogy is haladsz, nagyon fogunk örülni ha elkészül !
Szia! A MorroHun Team már jó ideje nem aktív sajnos, de talán igazad lesz, és a TES:VI feltámasztja őket. Drukkolok nekik.
A BG3-at egy másik csapattal taszigáljuk előre, közös erővel. :)
A Disco Elysiummal elkezdtem foglalkozni, de annyira szánalmasan lassan* haladok, hogy még adatlapot sem nyitottam neki egyelőre. Agyaltam rajta, hogy megemlítsem-e egyáltalán, de pont a fordítása közben láttam meg a kérdésedet, és ezt jó ómennek vettem.
(*A párbeszédek szövegkörnyezetét is nézem, szóval az már egy fél lektorálás + teszt, viszont... tovább lassít a haladáson, mert néha elég sokat kell bogarászni.)
Ha nem változik semmi (nem rúgnak ki, kitart az egészség, nem válik el az asszony, nem születik gyerek, stb.) akkor év végén nyitok neki egy adatlapot, és addigra talán már arra is lesz ötletem, hogy elkészül-e valaha nyugdíj előtt. :-D
Viszont zseniális játék, és igyekszem a lehető legjobb minőségben fordítani.
Szia Warg ! Eszembe jutott és ismét érdeklődök a project iránt. Van-e bármi esélye így majdnem egy év elteltével a honosításnak ? Gondolom még nagyban zajlik a Baldurs Gate 3 fordítása, utána pedig nyakunkon az Elder Scrolls 6 is ! A kérdésem az , hogy engedjem el, vagy van még remény ?
Köszönöm Warg a válaszodat ! Ha most lenne egy közönség szavazás, egyértelmű lenne , hogy az emberek a Baldur's Gate 3 fordítását tennék az első helyre. A két játék nincs azonos súlycsoportban. De annak örülök, hogy még él a remény , hogy idővel talán ez is lefordításra kerül ! Bár jobban belegondolva annak a munkának a fényében amin most dolgoztok , nem kevés idő lesz ez. Hanem inkább sok. :) Sok kitartást kívánok és még egyszer köszönöm a válaszod !
Szia! Ha jól emlékszem, végül nem is volt szavazás, hanem bedobtunk pár ötletet, aztán lényegében a technikai vezetőnk döntött, még annak idején a Baldur's Gate 3 mellett. A már akkor is nagy nemzetközi siker miatt, és mert érdekelt pár embert a csapatban. Csak aztán senki sem akarta elvállalni a projekt vezetését, és azóta teljesen passzív a MorroHun. Az emberek nagy része eltűnt, a többiek talán a TES:VI megjelenésére várnak, nem tudom... Ezért is szálltam be végül egy másik csapatba a BG3-at fordítani, de csak fordítóként.
A Disco Elysium mindenképp megérdemli, idővel remélhetőleg sikerül elkészíteni egy hozzá méltó fordítást.
Szia Warg ! Ha véletlen erre jársz mondd el kérlek , hogy mi lett a belső szavazás eredménye, illetve foglalkozik -e még valaki ezzel a projekttel ?
Már jó idő eltelt mióta kiadták a végleges verziót és úgy gondolom, hogy a teljesen egyedi mivolta révén és a mostani játékfelhozatal révén, még mindig megérné a törődést és gondoskodást valaki részéről. Nem tudni ki milyen munkába van benne és azt sem hogy érdekel e annyi embert hogy érdemes legyen hozzáfogni. Minimum 5 emberre szükség lenne, de az igazán elfogadható ha legalább 10 vállalkozó szellemű ember lenne. Nem tudom ennek mi a realitása, majd elmeséled ! Mindenesetre ez is egy gyöngyszem és megérdemelné ha honosításban részesítené egy csapat ! A remény sose hal meg !
Sok dologtól függ, főleg attól, hogy hány igazán aktív ember dolgozik egy fordításon. Ezt sajna nem lehet előre tudni, még egy csapat esetében sem.
A szövegmennyiség és nehézsége miatt akár 4-5 év is lehet mire megcsinálnák (laikusként gondolom, warg rácáfolhat)
Szerintem irreális ennyi időt rászánni egy Disco Elysiumra, de lehet csak azért gondolom így mert abszolút hidegen hagy a játék...
Épp azért lenne jobb ha a Disco Elysium lenne a kiválasztott, mert nehezebb a nyelvezete.
Valószínűleg a többi szavazáson lévő játékot könnyebb megérteni egy gyengébb angollal, vagy akár úgy hogy közben fordítod magadnak. Míg a Disco Elysium -ot még lehet h online segédeszközökkel is nehéz lenne megérteni.
Ja kb. csak ti tudnátok megcsinálni. De talán még inkább rétegjáték mint a PoE vagy az OS2 így talán kevesebben várnák mint pl. egy ME Andromédát, már ha ez szempont.
Egyébként warg tudom oroszlánrészt vállalsz a csapatban így a te szavazatod duplán számít, utalom egy rekesz sör árát ha az Andomédára voksolsz, hehe :D
HA el is készül, az évek múlva lesz.
Viszont szinte a teljes játékélmény a szövegekre épül, olyan szinten, hogy még harc sincs. Viszont van egy RAKÁS zseniálisan megírt párbeszéd. Szerintem legalább egy erős középfok kell hozzá, hogy angolul élvezhető legyen. Át lehet vergődni rajta gyengébb nyelvtudással is, de pont a lényegről marad le úgy az ember.
Rajta van a MorroHun listáján, de még nem tudni, mikor lesz a belső szavazás, és persze azt sem, hogy végül melyik játék nyer...
Brutális szövegmennyiség ami sokszor nem is egyszerű. Ha egy pár fős csapat most nekiállna akkor is kellene pár év mire megcsinálnák... de ma már nincs is igazán fordító csapat, a random emberek meg hamar feladják
Én a helyedben nem várnék
Törölt felhasználó
Gyanus hogy soha
Ehhez lesz valaha magyarítás, vagy inkább álljak neki angolul?
ezzel lehet kinyerni? bár maga a játék nincs meg nekem ...
https://www.nexusmods.com/discoelysium/mods/17?tab=description
Emlékeim szerint a nyers szöveg ASCII-ben olyan 8MB. (értsd 1 betű 1 bájt, vagyis szünettel és minden írásjellel együtt olyan 8 millió karakter)
Valaki meg tudná mondani hány szó lenne a teljes fordtanidó szöveg vagy karakterszám? ill. van hozzá progi vagy txt ben ki lehet nyerni?