Fórum Magyarítások Star Wars: Knights of the Old Republic II

KOTOR 2
hirdetés

A mobil magyarítás működik iOS-en is! Nem kell jailbreak. iTunes File megosztás KOTOR II app, dlc mappát be kell húzni. iPad 9-en teszteltem.

2025. 02. 23. - 22:08

Működik még is 15 alatt is, csak először simán bemásoltam a dilaog.tlk-t a files alá, mint a KOTOR I-nél, ha mindkét helyen ott van, nem megy.

2025. 02. 23. - 17:41

Megnéztem egy régenni telefonon- android 11 ott megy, de Android 15.on Google Pixel 7a-n nem, hiába másolom be a magyarítást

2025. 02. 23. - 17:17

Azt nem írtam, hogy Android 15

2025. 02. 23. - 11:14

Mivel most ingyenes az Epic store-ból az Android/iOS KOTOR I és II kipróbáltam, I-re simán megy magyarítás de II-vel bajban vagyok, dialog.tlk simán a files alá nem megy, de a feltett link a mi a files/dlc/mod_english mappáfba teszi sem akar nekem működni.

Megoldás?

2025. 02. 23. - 11:11
2023. 08. 08. - 20:37

Sziasztok!

A terveim ellenére teljesen máshogy alakult az újra-portolás.

Egyenlőre csak a múlt héten találtam egy workaround-ot, hogy lehetne alkalmazni a magyarítás alkalmazását az újabb (10-13 és feltételezésem szerint még régebbi) androidhoz, hogy hozzáférjen a játék fájlaihoz.

Nem egy egyszerű dolog ez az andoid app fejlesztés, legalábbis számomra jócskán belerondított az újabb androidok fájlrendszeri korlátozásai.

Mindenesetre ma megérkezett végre egy megrendelt könyvecske, egy szakirodalmi könyv ami részletesen tartalmazza eme korlát viszonylagos átlagfelhaszhasználó általi megoldást, hogy a játék magyarítva legyen egy applikáció által.

Az aplikációval még csak a felületet kapirgálom, de cserébe meg nem ültem a babérjaimon így a játék szövebeli androidra való adaptációval illetve a nagyjabeli grafikus elemekkel kész vagyok.

Illetve tervbe vettem a játékban az angol (égetett) feliratot magyarítani egy videószerkesztő programmal, pontosabban a Davinci Resolve-rel. De ez majd... :)

Egyenlőre még a "magad másold be" megoldás van.

A "Star_Wars_Knights_of_the_Od_Republic_II_mobile_Magyaritas.zip" állományt csomagoljátok ki a belső memória "android->data->com.aspyr.swkotorii" mappába.

https://mega.nz/file/zQYzQaIS#FjeW_Xq7NO33SAQLrt_5nkTQkqtCpAVN0WrolxD9gPo

Használjátok egészséggel! :)

2023. 08. 08. - 20:35

Sziasztok!

Pityu Mester jelezte nekem emailben, hogy sajnos eltünt a Kotor 2 android portolás. Ennek teljes mértékben én vagyok a hibása, mert mega.nz-nek a jelszavát elfelejtettem így azt töröltem, hogy újra ugyanazon a néven nyithassak egy újat, de azt nem vettem számításba, hogy eme portolás telepítője is azon volt és már nem találom egyik felhő vagy bármelyik biztonsági mentéses külső meghajtómon se.

Igyekszem ezt a dolgot pótolni, ami azzal jár, hogy ismét elő kell vegyem Pityu Mester pécés magyarítását és azt újra átírom majd mobilspecifikusra, de nem a szövegek átírása lesz az első dolog, hanem újra megírni egy android alkalmazást, ami kezdeztben fog tartalmazni PC specifikus szövegelemeket is amit majd idővel folyamatosan fogok javítani és frissíteni.

Tudtam róla, hogy a régi magyarítás android 11 és afeletti készülékeken nem használható, ezt is igyekszem a program újra írással pótolni. :)

Ha valakinek mégis megvan valahol a régi (törölt) magyarítás, nyugodtan megoszthatja azt, hogy addig is a többieknek is legyen némi esélye. ;)

Kiegészítem, hogy az akkori magyarítás portolás pusztán hóbortból kezdtem mert bele akartam látni és megtapasztalni az android appok programozását, de azt azóta már nem gyakoroltam. De nagyon dícsérik és én is tapasztaltam,hogy eme ChatGPT kellő segítséget és megfelelő példákat tud generálni kérésre, így szerintem hamar lesz valami "kézzel fogható" Nektek. :)

Így, hogy újra foglalkozhatok ezzel a Kotor 2-vel, elég nagy az esélye, hogy a magyarítást átportolom Nintendo Switch rendszerre is. De természetesen az Androidos verzió lesz a legfontosabb. :)

Köszönöm Pityu Mester a felkeresésedet! :)

Az Erő legyen Veletek!

2023. 06. 16. - 16:20
Senior fordító

Üdv mindenki! Mivel az androidos verzió készítője korábban felvette velem a kapcsolatot, így nekem megvan az e-mail címe. Írtam neki egy üzenetet, hogy tegye ismét elérhetővé az applikációt. Remélhetőleg lép majd valamit az ügyben.

2023. 06. 15. - 17:41

Sziasztok! Valaki át tudná küldeni a Kotor 2 android magyarítását? Előre is köszönöm! :)

2023. 06. 07. - 12:20

Sziasztok, keresem én is a magyarosítást, valaki tudja hogyan lehet hozzájutni? A link sajnos nem működik, ahogyan azt már előttem többen jelezték. Köszi előre is.

2023. 05. 12. - 20:52

Üdv, mi a helyzet a magyarítással? Az applikáció nem érhető el a linken, a magyarítás pedig exe fájlként jön le, így a manuális megoldás sem járható út....

2023. 05. 11. - 17:28

Üdv az apoikációhoz esetleg kaphatok egy linket? Nemrég lettem apuka és a számítógéphez nemigazán ülök oda de sokszor ha elalszik a pici még ébrenmaradok hogy biztos rendben van-e és ilyenkor kicsit nosztalgiáznék

2023. 04. 16. - 20:35

ui.: vhogy vmiért megoldódott, a dialog átmásolása után most végre jó lett, de mindegy az ügyet részemről lezárom. :D

2023. 02. 18. - 03:18

Szia, végig olvastam a topikot, a rizsát kihagytam, csak az útmutatóra figyeltem. Nos az első másoljuk át a dialog fájlt a kotoros mappába egészen az általam létrehozott mappákig, nem jött be és továbbra is angol az androidos verzióm. Majd letöltöttem az applikációt telepítettem de sajnos a "telepít" gombra kattintva azt írja a "Magyarítás sikertelen", na most hogyan tovább?

2023. 02. 18. - 02:45
Tesztelő

Gondoltam itt is megköszönöm a fordítást, vagyis a frissítését. Eddig kb 10 órát pakoltam a játékba és minden oké, Steam verzió, csak alapjáték. Aki eddig szemezett vele annak erősen ajánlott!

2021. 03. 27. - 01:31

Sziasztok!

Szeretném örömmel bejelenteni, hogy a Star Wars: Knight of the Old Republic II Androidos magyarítás applikáció elkészült!

A magyarítást Pityu Mesternek és Gesznyo-nak köszönhetjük. Én csak itt-ott bele módosítottam, hogy az androidos kezelőfelülethez igazodjon a szöveg. De vannak még hibák és hiányosságok!!

Az applikáció telepítéséhez szükséges lesz engedélyezni az "Ismeretlen forrásokat"! És a telepítés során a Play Protect is jelzi, hogy "az alkalmazás nem ismeri fel az alkalmazás fejlesztőjét". De hidjétek el nekem, hogy az alkalmazás biztonságos! :)

NEM áll szándékomban kárt tenni a készülékedben és NEM áll szándékomban az applikációért pénzt szereznem és SOHASE lesz reklámmal teli az app!

Az applikáció mint magyarítás az Attribution Non-Commercial (CC-BY-NC-4.0)

Nevezd meg!-Ne add el! elve alapján kell kezelni! Wiki.

Én engedélyt kaptam Pityu Mestertől a magyarításuk felhasználására illetve annak "játéktechnikai jellegű részek" módosítására! (Köszönöm Pityu Mester, hogy az email-ben már megfogalmaztad! :D )

Telefonguru.hu Ismeretlen források engedélyezése

És maga a magyarító applikáció.

Jó játékot kívánok mindenkinek! ;)

Ui.: Az applikáció csúnya! Nem az volt a fontos, hogy egy csilivili app legyen, hanem, hogy működjön. Későbbiekben ahogy a honosítást is igazítom az androidos játékhoz úgy az applikációt is bővitgetem szépítgetem. :)

2021. 01. 31. - 12:26
2021. 01. 26. - 01:26

Esetleg nagyon szépen megkérhetném az oldal profijait, hogy segítenének nekem, hogyan is lehet "DirectLink"-et posztolni? Mert jobban örülnék, ha a linkre kattintva/koppintva egyből odamenne a letöltésre. Sejtésem hogy egy

Tudom, hogy ha utána olvasnék erre-arra a portálon akkor meg is találnám a választ. De hát a lustaság az nagy úr. :D

Köszönöm és bocsánat! :)

2021. 01. 26. - 01:20

Sziasztok! Gyorsban észrevettem még egy hibát. Nem nagy szám csak még egy helyen a kattints helyett koppintsra írtam át a szöveget.... Ugyan nem egy hatalmas dolog.. Nem ezen múlna a játékélmény. Azért igyekszem minél teljeskörűbb lenni. :D

Itt az új link:

https://mega.nz/file/cSxyDD7R#SizUghY0gS2rnWCTHdRLZy-gIJuWV9wzFaNi1wjuWa0

2021. 01. 26. - 01:06

Sziasztok!

A következő linken megtaláljátok a magyarítás egy kissebb mobilhoz igazított szöveg módosítását. Nem nagy szám, csak éppen szemet szúrt a menűben egy kis hiba.

https://mega.nz/file/IPoA0ZCJ#_tVpc-3mDuHGLHLnhyqP1XvwZD76s3SPIVo8n2DN2lE

Szeretném megjegyezni, hogy a honosítás helyenként eltérő minőségben tűnhet fel. Például, egy menűpontban az volt látható, hogy "KÖZ", ami az én készülékemre így jelent meg egy Honor 8-as 1920*1080 felbontásával... A "KÖZ" cimke a "FOGYÓESZKÖZ" lenne, amit csak simán FOGYÓ"-ra módosítottam. Sajnos ennél jobbat nem igazán tudtam kiagyalni. Kiegészítőleg, az eredeti pc-s honosítás amit Pityu Mester és Gesznyo csinált, a pc-n maga is nagyon felbontás függő, hogy az efféle "cimkék" mennyire jelennek meg szövegesen. Pl.: Androidon nálam a fentebb említett képernyő felbontással semmi probléma nem volt az "ADATTÁROLÓ" cimkével, míg PC-n meg az eredeti magyarítás a 800*600-as felbontással csak annyit írt ki, hogy "LÓ". :D

Nekem a GOG változat van PC-n... és androidon: már megvásároltam én is eredetit! :) (Még ha szemétség is, hogy egy játékot 2x vettem meg csak mert más a platform. :( )

A telepítős honosítás androidos változattal kérlek mindekit, hogy legyetek türelmesek! A vártnál nehezebben megy ez a fránya android app programozás.. Bármennyire is furcsának tűnik... Egy fránya Custom Rom-ot könnyen összehozok, mert nem áll messze tőlem a C/C++ programozás meg bevallom maga a Java se túl idegen, de ez az android specifikus dolgok... Uhhh... Egy teljesen más világ! Annyira nehezen áll össze számomra az XLM és Java közötti kötelék ráadásul még ott vannak az android féle függvények és osztályok.

Sokszor azt kívánnám, hogy több időm legyen kitanulni ezeket. De sajnos munka mellett annyira nehezen mennek a dolgok. :(

De addig is köszönjük meg Pityu Mesternek és Gesznyo-nak a honositásukat! :) Az erő legyen velünk! ;)

2021. 01. 26. - 00:14

Mai világban az Android nem egyenlő a telefonnal. Rengeteg Android TV rendszerű tv van már, és a környezetemben is sokaknak van Android-os "tv okosítója"

2021. 01. 15. - 16:12

AnonymusX! Igen bevallom igazad van! Mobilon játszani nem az az élmény mint PC-n Sokkal kényelmesebb a PC, sokkal kézreesőbb minden, ráadásul az egér az pótolhatatlan minden szempontból. De ezért ne legyen megfosztva bárki is ettől a játéktól! Példának felhozva: van egy család. Apa, anya és egy gyerek. Lehet a gyerek játszik a gépen, lehet anya éppen recepteket keres azon a PC-n. Apa meg neki egyszerűen nosztalgikus is lehet, hogy immár a saját telefonján játszhatja, vagy csak éppen nem fér bele a háztartásba, hogy mindenkinek saját gépe legyen.. De mostanság már alapvető, hogy a gyereknek ott van a tablet/telefon, természetesen anyának is van és hát apának is! :D

Miért ne?

A másik meg, hogy gyakorlatilag ennek a játéknak a mobilos verziója szinte teljesen ugyanaz mint a PC-s.. Azért szinte mert azért a kezelő felületet immár érintőképernyővel is használható de ezen kívül teljesen ugyanaz. Na már most ebben akarok segíteni! A mozgást már nem WASD-vel csinálod, hanem "A képernyőn csúsztatva az ujjadal tudsz mozogni." Ez mennyire katasztrófa?!!! Ugyan!!! A mobil gammerek nem is igazi gammerek!!!! Hát tényleg nem!!!... Ha pl. a Doom játékot nézzük! Hát nem!!! De ennek a portolása szerintem nagyon jól és kellemesen kezelhetőre sikerült és szinte semmit nem vesz el a játékélményből. Mert kissebb a képernyő? Igen. De mikor a játék megjelent akkor kb. az 1024x768 képpont volt a menő, most meg egy közepes (de akár az alsó) kategóriájú mobil készüléknek is több pixelje van mint akkoriban a PC-nek... Az enyém pl csak fullhd-s, pedig használtam vettem a Honor8-asomat potom 40 ezer forintért. Na már most a FullHD felbontása 1920x1080.. Az kicsit több mint 1024x768. Ne itéljük el a mobil játékot amíg azt a tartalmat kapjuk mint egykoron PC-n!!

A moddolást illetően szerencsére a mobilportnak a fejlesztői, az Aspyre csapat nem fosztotta meg ezt a lehetőséget és szinte minden PC-s mód tökéletesen működik az androidos porttal is! Annyi az egész, hogy most már nem az "override" mappába kerülnek a dolgok, hanem a "Android->Data->com.aspyr.swkotorii->files->dlc->mods_english" mappába (vagy ha pl valaki esetleg Olaszországól veszi meg a játékot akkor "mods_it" de per pillanat arra koncentrálok, hogy a Magyar játékosoknak Magyarul jelenjen meg lehetőleg minél jobban mobilra igazítva a szövegeket).

2021. 01. 14. - 18:40

Nem értem valaki miért rombolná a játékélményt hogy mobilon, vagy tableten játszik egy ilyen játékot

2021. 01. 13. - 22:12
"A képeket linkeld, ne beágyazva akard használni. Linkek javítva."  

Moderálta: Cyrus (2021. 01. 14. - 09:03)

2021. 01. 13. - 20:37