Fórum Magyarítások The Longest Journey

Információk a magyarítással kapcsolatban
hirdetés
Törölt felhasználó

Azt szeretném meg kérdezni hogy a dreamfall cahpters-hez valaki el keszdete már a fordítást. Én imádom nagyon ezt a sorozatot 2015 óta várom hogy legyen minősgi fordítás az új részhez de eddig sajnos senki nem vágott bele.

2023. 11. 15. - 17:44

Tiszteletem az olvasónak!

Ezúton szeretném megerősíteni, hogy a lentebb említett magyarítás a játékhoz működik. Saját magam próbáltam ki, sőt végig is játszottam a játékot az itteni magyar felirattal. Néhány fontos információ, illetve kiegészítés: HD mod nem kötelező, én sem használtam, viszont a ScummVM használatát rendkívül erősen ajánlom, masszívan javítja a kompatibilitást új, modern rendszerekkel, magam is azt használtam, természetesen annak használata sem kötelező, de a nélkül szenvedés lesz a játék.

Aki hozzám hasonlóan német szinkronnal akarja használni, annak sincs akadálya, a ScummVM-ben már engedélyezve van a magyar felirat, ezt a részt intéztem (nyitottam jegyet a ScummVM fejlesztőinek, akik pár nap alatt megcsinálták a whitelistet). Ez esetben arra kell figyelni, hogy először a német nyelvi csomagot kell telepíteni a játékra és csak az után szabad a magyar feliratot. Ezzel működik a német szinkron/magyar felirat kombináció egy apró szépséghibával: ritkán 1-2 mondatnál a magyar felirat lecseréli a német hangot angolra, de amint mondtam, szerencsére ez rendkívül ritkán történik meg, így ez messze nem annyira zavaró, mint ahogy féltem tőle az elején.:)

Aki működés közben, tehát gyakorlatban szeretné látni a magyar feliratot, az meg tudja tekinteni a teljes végigjátszást itt.

A videósorozatban tehát a gyári GOG verzió látható, utólagosan telepített, hivatalos német, és nem a nem hivatalos magyar lokalizációval, ScummVM alatt.

Elnézést a késői visszajelzésért, de nem tudtam, hogy van ehhez a játékhoz is topic, de jobb később, mint soha!:)

2023. 11. 15. - 16:39
Moderátor
Senior fordító

Készült a játékhoz egy HD mod, amit ezen a linken tudtok letölteni. HD MOD

Ennek a használatával sokkal szebb lesz a játék, és a modhoz szükséges ResidualVM-nek köszönhetően az új windowsokon is probléma nélkül inditható a játék.

noname06-nak sikerült a korábbi magyarítást telepítenie a legújabb verzióra. Hogy nektek már ne okozzon gondot, összeraktuk egy új csomagba a magyar fájlokat, amiket csak a játék mappájába kell másolni. A magyarítás mellett találtok egy leírást a Mod és a magyarítás használatáról. FIgyelmessen olvassátok el!

Mivel nem lett végigjátszva a játék, így szívesen vennék ha jeleznétek, ha hibát találtok. Azt is megírhatnátok, ha sikeresen végigjátszottátok a játékot.

Az új magyarítás megtalálható a letöltésekben: https://magyaritasok.hu/games/the-longest-journey

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2021. 01. 17. - 14:43