Kész vagyok már a LE1 Community Patch v1.8 és a LE3 Community Patch v1.7.8 magyarításával is (az Unofficial LE2 Patch v.0.9.5.4 változatlan), csak még nem töltöttem fel a portálra. Lesz még egy MELE magyarítás csomag is. Ez már tényleg a legutolsó lesz. Szerintem 2.9.1 néven adom ki. Pár (10-20) apró hiba lesz csak kijavítva ami előkerült még a 2.9 óta. Jövő héten a 4 napos szünetben akarom összerakni a csomagokat és akkor kikerül ide is letölthetőre minden.
Kikapcsoltam a modot, és magyar lett faszán minden
Nekem sajnos angol maradt a nagy része..
A menü, és az intró magyar, de utána angol, a navigátor beszéd, és előtte van valami beszéd, közvetlen a legelején. Az 1. rész.
LE1 Community Patch v1.7.2 - de az 1.8 amit le lehet tölteni. Ez lenne a gond?
Pár apró tipp. Olyan modok amik a tartalomba nem nyúlnak bele jelentősen - így a magyarításba sem! Csak az olyan részeket lehet vele átugrani amik elsőre talán érdekesek, de amikor már 20-30x csinálod ugyanazt már átkozod azt is aki kitalálta Persze van aki élvezi, de őszintén szólva én már nagyon nem szeretem ezeket a részeket a sokadik végigjátszáskor.
LE1 - Skip Minigames (LE1), Skip Splash Screen
LE2 - Skip Mini Games, Zero Probe All Resources (LE2), Skip Splash Screen
LE3 - Security Scan Skip, Skip Splash Screen, WiredTexan's Improved Scanning (LE3)
Jah, úgy néz ki marad a texture modok más nem.
Igen. Minden rész magyarításába be tudnak kavarni a modok! A magyarítás helyes felrakása (most tegyük zárójelbe a modokat):
Abban a sorrendben ahogy írtad, csoda hogy nem omlott össze a játék - ugyanis a patch módosít olyan fájlokat ami a főmappában van - te meg visszaírtad a régit a magyarítással.
Szóval: először bemásolni a 2.8-as magyarítást, utána telepíteni a legutolsó Community patchet, utána telepíteni ehhez a magyarítást.
Ebben az esetben a teljes játék magyar lesz. Utána a többi modot és lesz ami lesz.
A modoknál amiket írtál nem csak a Diversification project hanem a ME1LLo is módosítja a szövegeket - ebben egész pontosan 108 fájl tartalmazza a szöveget. A DP-t nem tudom, mert azt nem használom.
Meg lehetne csinálni a mod magyarításokat is, de erre már nincs időm + a verzió követésekre végképpen nincs. Főleg olyan modok magyarításához nincs kedvem, amiket nem is használok....
Sziasztok!
Számít az, hogy a moddol LE1-nél mikor másolom át a v2.8-as honosítást és aktiválom a ME1LE community patch fordítását? Akadtak random fordítattlan részek gondolom a modok miatt, pl. amikor az Éden1 elején Ashley-vel találkozik vagy a prezidencián a TV-s riporter megbízása akinek poloskát kell elhelyezni a forgalomirányító központban ezeknél a szöveg végig angol marad, de a küldetések leírása is.
Túl sok mod nincs felrakva, mind naprakész, de most az alábbi sorrendben próbáltam meg:
Community patch LE1
Advanced weapon models
Halcyon Hairpack
Diversification project (ez megköveteli az előző hármat)
Mello
LE v2.8 magyarítás (sima bemásolós)
ME1LE community patch_hun
Textúra modok közül ALOT, ISL, LEUITM és ennyi.
Azt sem tartom kizártnak, hogy a diversification kavar be, állítólag 500+ módosított szöveget tartalmaz.
Már meg is van, köszönöm.
Lehet róla szó. Töltsd le a reggel óta elérhető v2.8-as magyarítást és azt használd.
Csináljuk így, most végig játszom a mind a 3.részt és össze szedem ha találok még, azokat elküldöm majd egybe.
De ha vannak még ilyenek, akkor dobd át mailban és ha lesz valaha 2.9-es kiadás akkor majd abba bekerül.
Ez szintén az eredeti 2007-es hivatalos fordítás hibája. Arra már se kedvem, se időm, hogy egyedül átnyálazzak több tízezer sort hogy összevessem az eredeti angol szöveget a hivatalos magyar fordítással. Mivel a 2.8-ast már lezártam, ezért ez már nem lesz kijavítva a közeljövőben.
Értem.
Van még egy: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=995Mass_Effect_Legendary_.png Itt Angolul azt mondja, hogy offline de online van fordítva.
Nem. Elég lesz simán csak felülírni. De ha a ME1LE-hez használod a Community patchet is akkor kicsit összetettebb lesz a sztori!
Felülírod a v2.8-ból a fájlokat, újratelepíted a LE1 Community Patchet, utána a hozzá tartozó magyarítás modot és ennyi.
Az aktuálisan legfrisebb CP-k magyarítás modjai is felkerülnek majd a Portálra amikor a v2.8.
Törölnöm kelessz a régit ?
A v2.8-ban ez már javítva lett. Meg még több apróság a 2.7-hez képest. Innen is köszönet Czuczor Gergelynek (CzG001) a visszajelzéseiért!
Találtam még egyet :P http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=885Mass_Effect_Legendary_.png A kép magárt beszél, tölthetem újra a mentést.
Köszönöm
Megvan. Köszi. Ki is javítottam. Ez a hiba az eredeti Mass Effect hivatalos magyar kiadása óta benne lapult. :)
A nemsokára publikus v2.8-as magyarításban már a javítva lesz. Az angol szöveg is amit a másikban írtál.
Sajnos már tovább haladtam, de van egy link ami megmutatja ez az a jelenet.
Gondolom az első részre gondolsz....
Az a helyzet, hogy csak akkor lehet megtalálni ezt a hibát ha megvan a pontos párbeszéd szöveg (screenshotok?).
Annyiból amennyit írtál egyszerűen lehetetlen megtalálni a hiba helyét, mert a férfi és női párbeszédek többszáz (több, mint 800-800) fájlban vannak szétszórva és az "asszonyom" szó 1216 helyen van. Szóval kb. esélytelen a javítás ennyi infó alapján....
Van egy hiba a fordításban. Férfi karakterem van és amikor Ashleyvel és Kaidennel együtt beszélgetünk a fellegvárban arról, hogy milyen nagy:P, Ashley uram helyett asszonyom-nak szolit.
Ezt írtad: "Ezeket tudom az oldalról letölteni (LE1 Community Patch, Unofficial LE2 Patch, LE3 Community Patch)"
Ez nem így van, mert a portálról ezeket lehet letölteni: LE1 Community Patch HUN, Unofficial LE2 Patch HUN, LE3 Community Patch HUN.
Nagyon nem ugyanaz...