Fórum Magyarítások Age of Empires II: Definitive Edition

Átvettem és elkezdtem előről a fordítást...
hirdetés
Törölt felhasználó

Nincs neki. 2 kommentért nem akartam nyítni. Rajtam kivül láthatóan senkit sem érdekel amúgy se.Töröljétek akkor a kommenteket. Sorry

2025. 11. 09. - 16:10
Eye
Senior fordító

Crytek kérlek ezt a beszélgetést az Age of 3 Definitive forumában folytassátok, ne legyen összespammelve az Age of Empires II: Definitive Edition fóruma.

Ha nem tűnt volna fel ez az.

Fordításaim:

Age of Empires II: DE, Loop Hero, VRising, A céh 3, Pentiment

2025. 11. 08. - 09:34

Ahogy írtam, a jelzett állapot a teljesen átnézett szövegmennyiséget jelenti. Ha átnézés nélkül betenném a régi szövegeket, akkor az állapot kb. 45-50%-ra ugrana, de mivel azokat a szövegeket is átnézem, ezért nem teszem még be.

A készítéssel párhuzamosan tesztelem is, van például a menüben pár helyen, ahol be kellett tennem 1 sortörést is, hogy olvasható legyen a teljes szöveg.

Igyekszem haladni :)

2025. 11. 07. - 16:52
Törölt felhasználó

Akkor jól sejtettem de akkor miért csak 8% ha ugyanaz a game? Értem hogy vannak új dlc-k de az ennyivel több szöveget tartalmazna ?

2025. 11. 06. - 21:43

Szia!

Igaz ez a 2. rész fóruma, de válaszolok ide :)

Nagyon sok szöveg felhasználható, és fel is lett használva a frissített magyarításhoz. Megvan minden régi szöveg, azokat is átnézem, és ha szükséges javítom, mert vannak elírások is benne. Sajnos a Def verziót már nem fogják a továbbiakban bővíteni, így be kell érnünk a gyakorlatilag kb. csak újra kiadással. (A grafikához se nagyon nyúltak a 3. rész esetében).

A fordítás nincs félbehagyva, nincs jegelve, csak kevesebb idő jut rá, de azért , ahogy tudok haladok vele. A látható állapot, az azt jelzi, hogy mekkora az a rész, amit újra átnéztem. A meglévő régi szövegek, kb. a teljes szövegállomány kicsit több mint felét teszik ki. Igyekszem haladni vele :)

2025. 11. 06. - 12:59
Törölt felhasználó

Az Age of 3 Definitive -nél tudtommal csak a grafikát pimplaték fel nem? A régi alap age of empires 3 magyarul jelent meg. Azt nem lehet felhasználni a magyarrá tételéhez?

2025. 11. 05. - 21:31
Eye
Senior fordító

Szia. A Rome biztosan nem lesz lefordítva. A többi talán idővel, de egy jó ideig biztos csak a javításokat igazítom hozzá.

Fordításaim:

2024. 04. 30. - 20:24

Szia,

Lesz folytatva a magyarítás a koegészítőkre? pl.: Rome

2024. 04. 27. - 19:21
Eye
Senior fordító

Szia, sajnos frissítened kell. Megjegyzésként annyi, hogy az XBOX-os verziót nem én készítem, így nem tudom, hogy mikor kerül fel a friss verzió.

Fordításaim:

2023. 05. 30. - 22:13
Törölt felhasználó

Érdeklődni hogy a game passos verziohoz ahol modként lehet tolni a magyarítást az alapból frissül ahogy úh verziót teszel fel vagy ilyenkor mindig ki kell szedni és vissza kell rakni hogy az új verzió lépjen életbe?

2023. 05. 30. - 16:41

Szia! Érdeklődnék, hogy esetleg van e valami változás a fordítással kapcsolatban? Vagy esetleg jegelve lett a munka?

2022. 09. 29. - 11:53

Nagyon jó lett a fordítás. Köszönöm szépen!

Van még pár angol rész, de király lesz!

2022. 01. 11. - 17:39
Eye
Senior fordító

Frissítés!

A legújabb kiegészítő a Dawn of the Dukes egységeinek fordítása, számos térkép és további felületek magyarosodtak.

A fordítás letölthető a szokásos helyről: Age of Empires II: Definitive Edition v0.4 magyarítás

Fordításaim:

2021. 09. 07. - 20:06
Eye
Senior fordító

Sziasztok!

• Az ÖSSZES civilizáció és egységeik lefordítva a civilizációs tippekkel együtt a 0.3-as verzióban, emellett a kezdő játékosok már bátran belevághatnak a játékba, mert a TELJES tréning szekció is elkészült (Tréning --> A Háború Művészete).
  • Kész a Többjátékos --> Rangsorolt felület teljes fordítása
  • Kész a Co-Op Mód --> Felület teljes fordítása
  • A Nyugat Urai (Lords Of The West) DLC felület magyarítása

Ne feledjétek még midig csak 30 % körül járok, mivel a kampányok teszik ki a fordítás kb. 60 %-át.

A fordítás hamarosan letölthető a szokásos helyről: Age of Empires II: Definitive Edition v0.3

Fordításaim:

2021. 07. 20. - 21:47
Eye
Senior fordító

Sziasztok!

• A 0.2-es frissítésben újabb kampány került lefordításra (Egyjátékos --> Kampányok --> Jeanne d'Arc)
  • illetve az Egyjátékos --> Csatározás felület teljes fordítása mellett
  • a Többjátékos --> Rangsorolt felület fordítása is elkezdődött.
  • Számtalan egység és civilizáció is magyar lett.

Hamarosan letölthető innen: Age of Empires II: Definitive Edition v0.2

Fordításaim:

2021. 07. 08. - 13:54

Nagyon szépen köszönjük, hogy átvetted a fordítást, sok sikert a befejezéséhez!

2021. 07. 04. - 09:34
Eye
Senior fordító

Már le is tölthető innen:

Age of Empires II: Definitive Edition v0.1

Fordításaim:

2021. 07. 03. - 20:43
Eye
Senior fordító

Sziasztok!

Sok hányódtatás után végül talán én leszek az, aki elkészíti az AGE OF EMPIRES II: DEFINITIVE EDITION magyarítását.

Régóta tetszhalott állapotban leledzett egy másik fordítónál, így átvettem, hogy talán javíthatok rajta. Így újrakezdtem.

Csak és kizárólag az alapokra koncentráltam, mivel a statisztikák szerint a játékosok 80%-a csak a Véletlenszerű játékmóddal (Egyjátékos > Csatározás) játszik. Mivel számos egyedi Civilizáció van a játékban, ezen civilizációk egységei jelenleg nincsenek lefordítva, a frissítések során majd javulni fog a helyzet.

Kérlek, ha van időd vidd végig a Tréning > William Walace küldetést, ez az egyetlen kampány amit sikerült lefordítanom.

A fájlt másold be az AoE2DE\resources\en\strings\key-value mappába, felülírva a mappában lévő eredeti angol nyelvű fájlt. FONTOS: előtte készíts másolatot az eredeti fájlról!

Amíg meg nem jelenik az oldalon innen letöltheted: https://drive.google.com/file/d/1qYmJuRbaqxhtY7hBdfqR7xdiJ2D204P9/view?usp=sharing

Bármilyen észrevétel esetén írj a címemre: [email protected]

Jó játékot!

Fordításaim:

2021. 07. 03. - 18:53