Fórum Közösség Steam Deck

Magyarítás alkalmazása Steam deck-en
hirdetés
gabeszm

Dying Light magyarítás asztali PC-n, linux alatt sem megy. Viszont itt egy megoldás:

1. Steamben telepítsd a játékot.
  2. Nem steam alkalmazásként telepítsd a magyarítást.
  3. Játék lapján Kezelés(Fogaskerék) - Tulajdonságok és legalján az input mezőbe(Indítási opciók) másold be a következőt:
  4. WINEDLLOVERRIDES="dsound=n,b" %command%

PC-n így megy, Steamdeck híján nem tudom kipróbálni, de mennie kellene.

2026. 02. 08. - 22:28
Doom 4

Márcsak a drágábbik verzió van.

2025. 12. 30. - 23:33
steamdeck98

szia. sajnos nekem se jó, pedig már elég sok magyarítást telepítettem, de ez nem akar jó lenni.

2025. 04. 22. - 10:40
cibere11

Sziasztok.A dying light steamdecken sikerult valakinek magyaritani?

2025. 02. 02. - 21:53
foxdante

robirobi nálam csak a legalapabb Skyrim SE van feltelepítve (se patch, se mod). A Steam Deck-re három mappát mások át a Skyrim Special Edition/Data mappába. "Interface", "Strings" és "Textures".

2022. 11. 28. - 18:22
robirobi

Csak kiegészítem, hogy a Skyrim SE (nem patchelt, nem moddolt) remekül működik úgy, hogy

1. "Skyrim SE Hungarian translation" (https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/3160?tab=files&file_id=41708) fájlok le
  2. kicsomag
  3. Warpinatorral (steamdecken) és Winpinatorral (pcn) "interface" és "strings" mappák át küldeni wifin deckre (3-5. pont helyettesíthető bármilyen más fájlmásolási megoldással, én nem sokat ismerek, olyat láttam, hogy valaki egy sima usbs pendrivera egy usb-c átalakítót rakott, mikor másolt deckre pl.)
  4. Decken "/home/Warpinator" mappából copy
  5. Decken továbbra is "/home/deck/.local/share/Steam/steamapps/Skyrim Special Edition/Data" mappába paste
  6. És bár nem ír felül semmit, ez tök érdekes, de köv. indításnál már full magyar az egész.

Ha Unofficial patcheled a Skyrimet, akkor csak a fele lesz magyar. :-(

Erre megoldás lehet az alábbi komment csak akkor tényleg gépen ugyanígy mindent fel kell telepíts meg meg kell csinálj. Meg foxdante, elmondanád, hogy, ha unofficialt patchelt skyrimed van-e a game-en, akkor is, te is az "interface" és "strings" mappákat húztad csak át? Köszi!

2022. 11. 28. - 14:37
foxdante

Szia. Én már próbáltam. Telepítettem a skyrim magyarosítását PC-n majd a magyarosított fájlokat átmásoltam a Steam Deck-re és a játék magyarul indult el. Már több játéknál próbáltam ezt a módszert és a legtöbb esetben működik. :)

2022. 11. 13. - 19:59
warg
Moderátor Senior fordító

Megtennéd, hogy kipróbálod ezt az ötletet és Mr. K javaslatát is? Nem említette a csapatból eddig senki, hogy lenne deckje.

Ha nem sikerül, akkor dobj egy üzenetet a morrohun.hu fórumára, mert azt olvassa néhány technikailag hozzáértő srác, akik nem járnak olyan gyakran erre. Ígérni nem tudok semmit, de ott legalább jobban látják a kérdést.

2022. 11. 13. - 10:07
Mr. K

Szia! Mod-féle magyarítás van, ez szerintem jó lehet hozzá. https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/3160

2022. 11. 13. - 08:50
robirobi

Hali!

Skyrimet próbált már valaki magyarítani decken úgy, hogy egy üres mappába a magyarító exét kitelepítette pcn és utána átmásolta a decknek a könyvtáraiba?

Úgy olvastam, az exét futtatni már próbálta valaki, az nem sikerült.

Esetleg a fordítóktól lehet kérni Steam Deck kompatibilis telepítőt vagy Modot (az lenne a legjobb, mert minden platformon használható lenne), ha semmi opció nem működik?

Bocsi, hogyha ezek túl nagy vagy elrugaszkodott gondolatok, nem kívánom a karját annak, aki már nyújtotta a kisujját, biztos ezek is nagy munkák, csak ötletelek. Összességében köszi a fordítóknak az eddigiekért is!:-)

2022. 11. 13. - 08:43
Tomi002

Sziasztok.

Dying light-ot valaki le tudta magyarítani a steam decken? Windows pc-n feltelepítettem a magyarítását egy üres mappába (így meglettek a bemásolandó file-ok), fájlmegosztóra fel, decken letöltöttem és kézzel bemásoltam a játék mappájába, de nem ismeri fel.. angol nyelven indul. Valakinek valami ötlet esetleg?

2022. 10. 15. - 01:47
likvidál gyula

A linux kicsit fatengely a windowshos kepest sajnos.

Rem idegesito a file "manager" resze meg a windowsos explorerhez kepest is.

En meg mindig azt javaslom egy windowsos pc-n telepitgesd fel a magyaritasokat aztan csak mondjuk google drive segitsegevel tedd at deckre es oda masold be kezzel.

2022. 07. 07. - 11:21
591-24

Azóta próbálkoztam én is, de kicsit vakarom a fejem. :D A Bottle alatt szépen futnak az exe-k, de a telepítők nem engedik rá telepíteni a játékokra, nem találják a mappát ugye, ha kézzel megadom(másol-beilleszt) meg nem jó neki. Gondolom mert nincs meghajtó, C vagy bármi. Valahogy nem lehetne létrehozni a steam mappához egy shortcut-ot? Hátha ha kézzel vezetem rá megleli. De nem értek annyira ehhez a rendszerhez, szóval tényleg tapogatózom. :D

2022. 07. 03. - 17:40
Warneuto

Az említett módon (telepítés egy üres mappába) működik a magyarítása az Alien: Isolation-nek is a Deck-en! :)

2022. 06. 08. - 22:46
likvidál gyula

"

Sziasztok!

Láttam valamelyik játék alatt, hogy már steam deckre is kértek emberek magyarítást.

Nos egy minimális munkával megoldottam, hogy telepitő exe-s magyarítás is felmenjen rá.

Eddig a thef 3-at próbáltam az működik.

Nos.

Vannak játékmagyarítások amiknél a magyarítás simán felmegy egy üres könyvtárba (pl webbed) .

Windows pc-n feltelepíted létrejön(ek) a file(ok) bemásolod decken a játék könyvtárába azt done.

Illetve sanszos hogy csak a protonos windowsos változatokkal műkodnek (a natív linuxos lehet más fileokat használ vagy más lehet a könyvtárszerkezet)

Vannak azonban olyanok ahol a játék nélkül nem lehet őket telepíteni.

A thief 3-nal feltettem a játékot az alap steam telepítés helyére (C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\(a játék mappája).

Windows commanderrel egyszerűen át lehet dátumozni a könyvárat (2010.01.01 01:01:01 így könnyen felismerhetőek az eredeti és módosult fileok és nekük csak az utóbbiak kellenek)

Feltelepítettem a magyaítást majd csinaltam a steam játék nevével megegyező mappát és a a vele azonos könyvárszerkezetet (elég csak azokat ahol frissültek a fileok) majd mindegyiket bekopiztam a létrehozott mappába a helyére.

Bezipeltem, fel drivera, decken letöltöttem, kicsomi, nyomtam rá egy copy-t megkerestem a játekot a decken oda meg paste.

A hitman absolution is kiválóan működik.

A hitman-ben sok file így oda kell figyelni, de hacsak nem néztem be valamit működnie kéne.

Sok szerencsét mindenkinek."

2022. 05. 20. - 19:18
likvidál gyula

Működik a dolog.

3-ból 3-nál gól.

2022. 05. 20. - 19:10
likvidál gyula

Elnézést a sok kommentért és lehet rossz témához írtam le (most vettem észre, hogy van deck téma is), de megoldást találtam a windows exe-s magyarítások telepítéséhez a nem nativ linux játékokhoz decken.

Kicsit fapad, de működik és bárki meg tudja csinálni magának is.

2022. 05. 20. - 19:08
591-24

Használható már, van ismerősöm aki pl WoW-ozik rajta, én még nem próbáltam módosítani mondjuk de olvastam, hogy a Steamen belül hozzá lehet adni elvileg exe-ket és telepíteni vele, majd délután ránézek.

2022. 05. 18. - 11:05
Mariana21

Elméletileg nagyon is lehetséges... Kíváncsi vagyok, hogy a kérdés szerzőjének sikerült-e. Még senki sem próbálta ki?

2022. 05. 17. - 16:24
Szivats

Elvileg használható lesz Windows op-rendszerrel is, még régebben olvastam valahol.

2022. 03. 01. - 23:37
warg
Moderátor Senior fordító

Vagy ha csak telepito van, megprobalhatod feltelepiteni a magyaritast egy Windowsos gepen egy ures mappaba, ugy elvileg megkapod a fajlokat, amiket meg lehet probalni bemasolni a deck megfelelo mappaiba. Arra figyelni kell, hogy ne irj mappakat felul, mert talan mas dolgok is vannak bennuk, amik igy elveszhetnek. De ez csak egy otlet, gozom sincs, hogy mukodik a Steam Deck, lehet-e egyszeruen fajlokat bemasolni/modositani rajta... Ha valaki kiprobalja, talan leirja itt, hogy ment...

2022. 03. 01. - 23:14
Perzonallica
Senior fordító

Szia! A helyzet ugyanaz, mint MacOS esetében. Elméletileg megoldható a dolog, ha elég a fájlokat felülírni. A telepítők 100% hogy nem működnek rajta, szóval, ha szerencséd van, és az adott magyarítás készítőjének még megvannak a nyers fájlok, akkor azokat elküldheti neked és te megpróbálhatod bemásolni őket a megadott hely(ekre).

2022. 03. 01. - 16:20
Yeahunter

Sziasztok srácok, megjelent a Steam Deck. Jó lenne tudni, hogy a Steames játékok kompatibilisek-e lesznek az itteni magyarításokkal, ha jól tudom valami Linux alapú op. rendszer van rajta. Várom a tapasztalatokat.

2022. 03. 01. - 12:11
krumpLEE

Üdvözletem ! Lehetbuta a kérdés, de fognak-e működni a magyarítások a Steam deck-en!

Köszöönöm szépen a válaszokat!

2021. 08. 31. - 07:46