Fórum Magyarítások Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Lehetséges-e az eredeti forditások használata? Esetleg tervezi-e valaki a forditás átkonvertálását?
hirdetés
Senior fordító

Átvettük, dolgozunk rajta...

2025. 05. 02. - 20:36

Szép napot, a magyarítás állapotáról én is érdeklődnék hogy készen lesz e valamikor, esetleg jegelve lett már?

2025. 05. 02. - 08:13

Nem mint ha érdekelne, csak gondoltam rákérdezek

2025. 04. 23. - 17:50

A magyarítás mikorra várható? Végig játszottam a san andreas definitive editiont magyar felirattal,de az a magyarítás nagyon gagyi

2025. 04. 23. - 17:47
Senior fordító

"az aktuális program/tool ami rendelkezésükre állt, nem feltétlen a felirat megjelenések helyes sorrendjében adta be a szöveget"

A helyzet nem javult azóta sem. Most sincs sorba rendezve a szöveg, sőt. Ez a tény nem változtat azon, hogy olyan is fordított benne, akinek fogalma sem volt, hogy mit jelent a szöveg. Folyamatban van az újra fordítás, de több időt kíván, mint ahogy elsőre kinéz.

2024. 08. 02. - 12:09

Nem akarom védeni a fordítást, de mentségére szólva pár említést kell tenni. - ha jól emlékszem akkoriban úgy dolgoztak rajta, hogy az aktuális program/tool ami rendelkezésükre állt, nem feltétlen a felirat megjelenések helyes sorrendjében adta be a szöveget, ami nem könnyítette meg a fordítás menetét.

Akkoriban ha jól emlékszem a GameHunter Team majd egy + közösség "GTA: SA Honosító TEAM" készítette, melyet több személy is végzett. Mindössze 5 hónap alatt, rengeteg szöveget.

Ha valaki érez késztetést, nyugodtan nekiláthat a javításnak. - mára vannak "barátságosabb", ám még így is egyéb beállítást igénylő eszközök. pl. (X GXT Editor v2.2)

2024. 07. 10. - 23:52

Nem tudom hogy hova írthatnám, de jelzem hogy a San Andreas magyarítása borzalmas, most fejeztem be a játékot, és nagyon gáz az egész... Az utolsó küldetésből is mondatok hiányoznak, totál félrefordítások, ennél még egy ai is mérföldekkel jobb lenne...

Aki össze akarja hasonlítani, az az eredeti szövegről találhat transcriptet, a magyarról meg van végigjátszás a youtuben...

Én törölném az oldalról, vagy legalábbis odaírnám h gyenge minőség...

2024. 07. 01. - 17:00

Értem, elis hiszem hogy azért nem egyszerű ezeket fordítgatni, én nem is tudnám hogy őszinte legyek! Rendben akkor nyomom a Vice cityty és a 3at, várom ezt a nagyszerű munkát! Kitartást!:)

2024. 03. 23. - 14:14

De király,elkezdtem gépivel de a Groove Streetig nem tekertem el inkább :D

2024. 03. 23. - 12:30
Senior fordító

Szia!

Nincs elfelejtve, csak kissé időhiányban szenvedek. Szerintem nyárra meglesz, ha valami közbe nem jön.

2024. 03. 23. - 01:29

Azaz a San andreasé

2024. 03. 22. - 11:16

Szép napot!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a magyarítás tervben van még véve ?(:

2024. 03. 22. - 11:06

Látom elkezdődött a San Andreas fordítása! Ezúton köszönöm a fáradozást és a munkát. :)

2023. 10. 08. - 00:00

Látom elkezdődött a San Andreas fordítása! Ezúton köszönöm a fáradozást és a munkát. :)

2023. 10. 08. - 00:00
Senior fordító

Elég nyomós oka van annak, hogy nem húztuk át automatizálva az előző fordításokat. Nem technikai jellegű. Egyszerűen a "minősége" az a kategória, hogy bár időigényesebb, de sajnos elkerülhetetlen újra lefordítani.

Látom alant volt az kérdés, hogy a trilógia def. verzió, illetve a def. verziós külön részek között van-e átfedés. Hivatalosan csak egyben lehet a def. verziót megvenni és ez alól ritkán van kivétel. A R* ebben a percben, mikor ezt írom, egyáltalán nem árulja a felújított részeket elkülönítve. Ha a csomag bontása meg is történik, a tartalma technikailag nem egymáshoz kötött. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy tök mindegy, hogy egyik részed van meg, vagy kettő, vagy mindhárom: mindegyiknek külön fordítása van (lesz), és mindenféle felállásban működik, mindegy hány részt vettél belőle, vagy telepítettél fel.

2023. 07. 31. - 06:27

Szia, ha esetleg eltudod küldeni nekem, azt megköszönném.

2023. 07. 30. - 18:45

Én ránéztem, és amit lehetett automatizáltan áthozni, azt megcsináltam. Ez úgy 94% lektorálatlan, teszteletlen állapot, pár órát foglalkoztam vele. A sztori, azaz a párbeszédek, monológok tutik, a menü és az instrukciók rosszak vagy hiányosak. Én nem szeretnék fordításokkal foglalkozni, de ha valaki gondolja, átadom neki folytatásra.

2023. 06. 04. - 23:02
Moderátor
Senior fordító

Helló

Működnie kellene. Az csak annyit takar, hogy egyben kapod meg a 3 részt, de külön kell telepítened őket.

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2023. 04. 19. - 08:47

Sziasztok

A gta vicity definite edition (vagy gta3 bármelyik) fordítása rá tud települni a trilogy definition editionra is?

Mert tervezem, hogy megveszem, most fél áron van

Köszi Rocknor

2023. 04. 19. - 00:10

Hát, átvariálással kapcsolatban ez teljesen igaz, az eredeti játék után a szemeim kikerekedtek, hogy látszólag milyen kevés fájl van a játék mappájában... Köszönöm az infót, lehet az eredeti fordítóknál rákérdezek. :D

2023. 01. 03. - 13:13
Moderátor
Senior fordító

Nem tudunk rola, hogy foglalkozik-e valaki a regi forditas atultetesevel. Az eredeti forditoknal ra lehet esetleg kerdezni. Mindig valtozo, hogy mennyi munkat jelent, mert elofordul, hogy a fejlesztok mindent is atvarialnak...

2023. 01. 03. - 12:39

Üdv. Lehet ezt a kérdést normálisan is feltenni. :) Érdeklődnék, hogy a San Andreas magyarosítása milyen fázisban van, körülbelül mikorra lesz várható, hogy készen lesz? 1-2 hónapja megvettem a Definitive Editiont, és legjobban még mindig a San Andreas foglal le. A kezdő küldetés után amennyire tudtam kimaxoltam a dolgokat, de a játék elkezdésével megvárnám a magyarosítást. Attól függetlenül, hogy csukott szemmel tudok minden küldetést. :)

Előre is köszönöm az infót.

BUÉK. :D

2023. 01. 03. - 10:44
Törölt felhasználó

Ha jól tudom hogy a GTA 3-nàl meg a vice city-nél màr van fordítàs a GTA 3 nàl még a szinkront is meg csinàltàk ezen verziohoz. Egyedül a GTA San Andreasnek nincs még fordítás.

2023. 01. 01. - 10:21

2023.01.01 van, éjjel 03:10...

Felteszem tehát a kérdést!

Lesz ebből valami, vagy parlagon rohad mint az RDR2?

Mert van ami nem szar

2023. 01. 01. - 03:14

És sajnos a GTA 4 fordítása is hasonló állapotú.

Pár hete belenéztem egy youtube végigjátszásba (magyar felirattal játszottak a játékkal) és az első fél órában volt 3-4 hasonló hiba, mint ezeken a San Andreasos képeken...

2 példát kikerestem:

Eredeti: War is where the young and stupid are tricked by the old and bitter into killing each other.

Magyarítás: A háború az, ahol fiatalokat és hülyéket rászedik és az öregek meg elkeseredettek ölik egymást.

(magyarázat: Tehát az öregek és az "elkeseredettek" (cinikusok) szedik rá a fiatalokat és a hülyéket, hogy háborúzzanak egymással és pont nem az öregek és az elkeseredettek ölik egymást.

Eredeti: So, you full off crap, or what?

Magyarítás: Szóval összeszartad magad, vagy mi?

(magyarázat: a "crap" valóban jelenthet szart, de a full of crap (tele van szarsággal) azt jelenti, hogy kamuzik.)

2021. 12. 15. - 07:57