Végül sikerült orvosolnom a problémát.
Valószínűleg a vírusirtóm blokkolta a magyarító exe beépülését, mivel az eredeti fájlok nem lettek általa módosítva a futtatás után.
Megoldás menete:
Letöltöttem másik PC-re a játékot és a magyarító exe-t.
Ott működött korrekten, így a magyarított fájlokat onnan áttettem a saját gépemre és így már nálam is OK minden.
Üdv és ezúton is köszönöm a magyarítást!
:)
A játék ide van telepítve jelenleg: c:\Games\Syberia The World Before\
De próbáltam már egyéb meghajtóra is telepíteni (pl. a D-re), de ott is ua. a helyzet.
Az OriginalFiles mapábba az exe kiteszi ezt a 2 fájt ezekkel a méretekkel:
resources.assets / 98 195 408 bájt
sharedassets0.assets / 228 482 868 bájt
A játék főmappájában (c:\Games\Syberia The World Before\SyberiaTWB_Data\) pedig van 2 fájl ugyanezzel a névvel és mérettel.
Mivel bájtra azonosak, ezért ezek a fájlok tuti nem a magyarított fájlok.
Ha belenézek a 2 fájlba akkor találok benne több nyelven írt szövegrészeket, de magyar szöveg semmi.
Tehát az exe nálam nem teszi fel a magyarított fájlokat.
Az Syberia_TheWorldBefore_HUN_1.02.exe fájlt futtattam rendszergazda módban és kikapcsolt defenderrel is, de nem történik semmi.
Ha a magyarítás végbemenne, akkor a játékban megjelenne a magyar választási lehetőség, vagy angol nyelven kellene hagyni ami a magyar fordítást tartalmazza?
Nem tudom hogy miért nem működik nálam a magyarító exe, bár látszólag hibajelzés nélkül szépen lefut és a végén ki is írja, hogy a telepítés befejeződött, de igazából marad minden úgy mint előtte volt. (Csak létrejön egy orig mappa és egy eltávolító mappa, de a fájl csere nem történik meg.)
Ezért szeretném elkérni a "magyarítást tartalmazó két fájlt külön" hogy kicserélhessem én, mert az exe nálam nem cseréli le.
Előre is nagy köszönet érte!
Helló
Tippre a játék a rendszermeghajtód Program Files mappájában van, amiben nem megy végbe a beültetés. Próbáld meg rendszergazdaként indítani a telepítőt, vagy telepítsd át másik mappába a játékot..
Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu
Üdv mindenkinek,
Lenne egy kérdésem a Syberia The World Before játék fordítással kapcsolatban.
A helyzet az, hogy hiába indítom el a Syberia_TheWorldBefore_HUN_1.02.exe fájlt, igazából nem magyarosítja a játékot.
A játék verzióval nincs probléma, a legújabbat használom. (1.2.40404)
Habár csinál egy-egy mappát az eredeti és az eltávolításhoz szükséges fájlokhoz, de valójában minden marad az eredeti formájában, tehát angolul és nincs kiválasztható magyar text a játékban.
Az exe létrehoz egy OriginalFiles mappát és beleteszi az eredeti fájlokat hogy ha valami nem működne, akkor vissza lehessen állítani az eredeti állapotot.
A fő mappába rakja az új fájlokat (resources.assets és sharedassets0.assets), de ez nálam bájtra teljesen azonos azzal, amit az OriginalFiles mappába tett. Tehát nálam gyakorlatilag meghagyja az eredeti fájlokat amibe belenézve pl. egy txt olvasóval egy magyar szöveg sincs.
Tehát nálam a nagyarító exe valamiért nem működik megfelelően.
A játék a magyarítás után is jól működik, de továbbra is angolul megy.
Én WIN10 alatt futtatom a játékot és a magyarító exe-t is, de a rendszerem 64bit-es.
Lehet hogy azért nem magyarítja, mert 32bit-es -hez készült a magyarító exe fájl?
Gyanús nekem.
Nem tudnátok elküldeni nekem a 2 fájlt a magyarításhoz külön a mail címemre?
Tehát nem az exe kellene nekem, mert az nem működik korrekten nálam, hanem a magyarított resources.assets és sharedassets0.assets fájl.)
Ha csak cserélni kell az eredeti fájlokkal, azt majd én kicserélem.
Előre is köszönöm.
Üdv
Le van írva a letöltésnél és a telepítőben is, hogy melyik verzióval működik: 1.2.40404 a legfrissebb
1.39222. Végül az angol verzió helyreállt, de sajnos a magyarítást sehogy se tudtam működésre bírni:(
Verziószám? Ha rendesen törlöd akkor visszaállítaná az eredeti fájlt, így nem lehetne utána kriksz-kraksz, hacsak közben nem telepítetted fel többször is a fordítást.
Gog-os verzióban nekem kriksz-krakszok jelennek meg a felirat helyén. Ha letörlöm a magyarítást, akkor is úgy is marad :(
Sziasztok!
Most fejeztem be a játékot természetesen a magyarosítással.
Kb a játék 80%-ig hibátlanul működött, de a rádiós rész után (26-ig fejezet, a töltőképernyő szerint), amikor van a hosszabb átvezető 3-4 perc után mindig ki crashelt a játék. Van, amikor egyszerűen csak befagyott és kilépett, 1-2 alkalommal hozott hibát is. VC++ és memória hibákat dobott fel. Le kellett törölnöm a magyarosítást, angolul végignézni a részt, majd újra felrakni. Utánna is előfordult és ugyanígy kellett eljárnom. Azért is gyanakszok a magyarosításra, mert magyarul később már be sem töltötte az adott mentést, sőt először az átvezető is teljesen fekete képernyővel indult el. Kipróbáltam sokmindent: Rendszergazda módban indítani, Steam-el atvizsgáltam a fájlokat, teljesen letöröltem és újraraktam. Egyik sem oldotta meg, csak a magyarosítás törlése, rész "átugrása", majd visszatelepítés.
Win11 és Steam alatt, kb egy hónapos friss rendszerrel.
Ezt eltekintve tökéletesen adta át a történetet a fordítás.
Szívesen! :)
Köszi a fordítást! Nagyon szeretjük a sorozatot!!
Törölt felhasználó
Eddig nagyon jó a fordítás. Meg maga a játék is nagyon jó. Sokkal jobb mint a 3. volt :) hangulatba is sokkal mélyebb meg nagyon àt ment depresszív hangulatba a játék. Nagyon jó àt adja Kate érzéseit :)
Értem, köszönöm a választ.
Úgy sejtem, nem a legfrissebb verzió van telepítve. Másnál legalábbis ekkor jelent meg ez a hiba.
Sziasztok nálam telepítéskor ezt írja ki: File not found in archive:sharedassets0 Bethellen-Regular.ttf And it will be skipped.....van valami ötlet hogy lehetne meg oldani a problémát?
Köszönöm, ez jólesett :)
Örülök, hogy tetszik a játék!
Törölt felhasználó
Köszi szépen! Nagyon jó lett a fordítás és ez a játék is fantasztikus!
Nagyon szepen koszonjuk! Ezer hala!!!!! <3
Én is köszönöm, nagyon vártam már.
Törölt felhasználó
Türelem szerintem holnapra vagy ma este már fent lesz :)
Elvileg kész, de még nincs link :(
köszönöm szépen a munkádat, már nagyon várom :-)
Törölt felhasználó
Nagyon szépen köszönöm a a munkádat már nagyon várom. :)
Mi köszönjük a kitartó munkádat. Sok sikert a jövőbeni munkáidhoz is.
Leadtam az 1.0-s anyagot, úgyhogy majd figyeljétek a híreket :) A telepítőt nem én készítem, úgyhogy még egy kis türelmet kérek.
Jó szórakozást mindenkinek, és köszönöm a türelmeteket!