Fórum Magyarítások The Last of Us Part I

hirdetés

Először is köszönet a korrekt magyarázatért mivel ezek nekem is új infók, illetve így legalább el lehet kerülni a félreértéseket amiket esetleg okozhattam, igen a deepl-s gondolatmenet valóban csak hasonlításképp szerettem volna felhozni, de talán jó ezt is tisztázni. Így utólag visszaolvasva kicsit nyersen fogalmazhattam, és sorry ha megsértettem volna bárkit is nem volt célom, szimplán zavar, hogy ha már maga a játék ilyen szuper remaket kapott, akkor dukált volna hozzá egy hasonlóan korrekt fordítás is. Ha lenne rá opció szívesebben használnám bármelyik említett hobbifordítást mint ezt, mert míg persze ott is előfordulhatnak hibák, de közel sem ilyen mértékben és közel sem ilyen rövid intervallum alatt, legalábbis abból kiindulva, hogy viszonylag régóta használom az oldalt és a főbb címeknél amikkel játszottam nem nagyon találkoztam hasonló minőségbeli fordításokkal.

Mindenesetre tőlem ez ennyi, köszönet még egyszer a korrekt összefoglalóért!

2025. 05. 15. - 01:58
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Kicsit tisztában kell lenni a játék kiadásaival, és akkor nem hasonlítanád az eget a földhöz (vagy bármit, aminek köze nincs egymáshoz).

Tehát, a The Last of Us PS3-ra jelent meg 2013-ban. Akkor nem volt pl Deepl sem, csak hogy ezt is tisztázzuk (értem, hogy csak hasonlításként van ott, de jobb tisztázni, hogy azzal nem készülhetett). Ahhoz készült akkor legalább 1 fordítás. Én is ekkor kezdtem neki, vagy a többiek előtt vagy talán egyszerre, de mivel mások előbb elkészültek az én kiadásom pihenőre került olyan 90%-os állapotban, és nem lett publikálva.

Aztán kijött a The Last of Us Remastered, ami az alapjáték feljavított és kibővített változata (DLC és fejlesztői videók is benne voltak) volt PS4-re 2014-ben. Ehhez én befejeztem a saját fordításomat, és ehhez tudtommal csak az létezik.

Az eddigi fordítások mind hobbifordítások, NEM hivatalosak. A minőségük is így kezelendő!

Majd 2022-ben jött a The Last of Us Part I, ami a játék új motorra ültetését jelenti, és gyakorlatilag a nulláról csinálták meg újra. Ez jelent meg PS5 és PC platformokra, és csak az első rész ezen kiadása tartalmaz hivatalos fordítást.

Illetve azzal érdemes tisztában lenni, hogy a fejlesztők játékaiban a szövegek nem mindig vannak sorban. Tehát azt eltalálni, hogy mondjuk 1-2 szavas kifejezéseket vagy mondatokat ki, kinek és hol mondja, bizonyos esetekben lehetetlen. Hivatalos fordításnál biztos adnak leírást hozzájuk, de a játékban ez már nincs benne, hogy abból kimentve és bárki által lefordítva azt követni lehetne.

Szóval válassz platformot, és 3 teljesen független fordítást fogsz tudni használni a játék első részéhez.

2025. 05. 11. - 08:29

Nekem a ps3-s verzió kimaradt így most, hogy kijött a part 2 is pc-re gondoltam, hogy neki állok és őszinte leszek nem tudom, hogy ugyan ezt a fordítást használták a ps3-s verziónál vagy ez egy új fordítás a remakehez, de kegyetlen rossz lett a hivatalos fordítás a játékhoz, még csak 2 órám van benne, de majdnem minden harmadik mondatban találni valamit, olyan mint egy deepl-s fordítást néznék amire még annyit se szántak, hogy legalább egy lektorálást kapjon. Felfoghatatlan, hogy hogyan került ki egy ilyen igénytelen munka, pláne egy ekkora címnél, én visszaraktam angolra mert nagyon sokat elvesz a játékból és csak példának okáért ilyen egyszerű dolgok sincsenek kijavítva benne, amikor mondjuk Joel mondja Ellinek, hogy menjen, akkor a fordításban az ígyvan: menjetek, és ha ilyen alapvető dolgokat sem voltak képesen lefordítani rendesen akkor lehet képzelni, hogy még mennyi hülyeség és félrefordítást tartalmaz. Nem használom sokat a fórumot szóval ha esetleg ez a kérdéseknek van csak fenntartva nyugodtan törölhetitek a hozzászólásomat, mindenesetre ez csak egy vélemény volt a részemről a hivatalos fordítással kapcsolatban.

2025. 05. 09. - 23:37
Törölt felhasználó

Hát csak lesz általában az ilyen sony exkluzív játékokhoz szokott lenni magyar fel irat. Jó a horizonhoz nem volt de az követő játékokhoz már volt.

2022. 07. 21. - 14:22
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Valószínűsíthető, de a konzolos tűnik jelenleg megerősítettnek.

2022. 07. 20. - 22:30
Törölt felhasználó

Azt szeretném meg kérdezni hogy majd pc re is magyar felirattal jelenik meg?

2022. 07. 20. - 22:24

****😂 mielőtt ki irtam gyors felnéztem a PS Magyarország fb oldalára. Mondom ott semi. Majd ki írtam és utána láttam IGN youtubon megosztota az infót. Töröltem is volna a a fórum bejegyzésem de hát nem tudtam.

De nekem csak ennyi infó kelett gogy meg vegyem a játékot. Várom már szeptember 2.

"Káromkodás"  

Moderálta: Evin (2022. 07. 20. - 22:29)

2022. 07. 20. - 22:18

Lesz rá magyar felirat.

🦑 🦐 🦞 🦀 🐡 🐠 🐟 🐬 🐳 🐋 🦈

2022. 07. 20. - 22:10

Nem tudtam hogy egy ehez hasonló kérdést hova írjam ki. Szóval úgy döntöttem ide fogom írni a kérdésem.

Mert mikor meg látam egy kicsit dönten néztem. Nem azon persze hogy jön a remake. Hanem hogy ki lett írva hogy magyar felirattal jelenik meg.

Szóval aki az oldalon ezeket ki írja attól kérdezem, vagy bárki mástól aki tud valamit, tényleg magyar felirattal érkezik a játék?

Személy szerint igyekszem az ilyeneket követni de még nem olvastam róla hogy készülne hozzá hivatalos magyar feliratt.

Ara gondoltam ha meg jelenik pc-n akkor majd az eredeti fordítást át lehet majd ültetni a pc-s verzióra vagy legalábbis felhasználni, így nem kéne újra fordítani.

2022. 07. 20. - 22:05