Mert a játék még koránt sincs kész, ezért - miután belekerülnek a 0.5-ös verzió óta ígért elemek, - újra vissza fogok majd térni hozzá. Mivel a demó óta azért kerültek bele új összetevők meg főzetek, a korábbiak közül is muszáj volt megváltoztatni párnak a magyar nevét, hogy ne szerepeljen ugyanolyan néven régi és új összetevő (jött olyan új, aminek az angol neve inkább volt az, ami egy réginek magyarul). Szóval amíg a fejlesztők azt nem mondják, hogy a játék kerek, le van hegesztve, soha többet nem nyúlunk hozzá, addig a fordítás sem lesz igazán kész sosem. Addig fluxusban leledzik :)
"I hate portals."
Köszönöm a tippet, amúgy meg mivel elég igényesen fordítottad a játékot, szerintem te magad is fogod módosítani előbb-utóbb. :)
Közben - ahogy látom, a 0.4.7-es verzió óta - növeltek a szövegdobozokon (és/vagy javítottak a reszponzivitásukon), szóval ha számodra szimpatikusabb a "véglegesítése" vagy a "kimérése" kifejezések valamelyike, az alábbi fájlban átírható:
.\BepInEx\plugins\CustomLocales\Custom\en.json
Nyugodtan alakítsd a saját szád íze szerint ;)
"I hate portals."
Értem, gondoltam hogy ezen töprengtél már, de nyilván vannak korlátok is. Sok sikert, és kitartást!
Üdv,
azért az "elkészítése" mellett döntöttem, mert technikailag addig nem készül el, amíg meg nem nyomod a gombot. Addig a pillanatig még bármi lehet a főzetből, hiszen hiába érsz el vele egy stádiumig, attól még nem lesz kész: legfeljebb a hatását teljesíted ki (adott fokig), vagy főzöd tovább (például többes hatás elérése érdekében, vagy hatás-módosítási céllal). Amíg a gombra rá nem kattintasz, csak főzöl (összetevőket adsz hozzá, kavargatsz, hevítesz, higítasz). Ha egy hatás elérése / kiteljesítése után már nem lehetne tovább főzni, akkor lenne kész a főzet automatikusan. De nem így történik.
A "véglegesítése" volt, még a kezdet kezdetén - de a befogadó szövegdoboz nem túl rugalmas, ezért nem fért bele rendesen, sajnos. Pedig tényleg jobb kifejezés lenne...
"I hate portals."
Helló, köszi a munkádat, én épp csak kipróbáltam gog 1.0.6-on, annyi tűnt csak fel, hogy elkésztem a főzetet (kavargatás ilyenek), erre van külön gomb hogy "főzet elkészítése"... de akkor eddig mit csináltam? Lehet inkább a főzet kimérése-véglegesítése vagy hasonló kéne oda?
Kedves (Quedlinburgi?) Kuruzslók!
Végre frissült a játék Game Pass-verziója. DE (mint azt többen tapasztalhattátok,) a magyarítás még mindig nem működik vele; holott az Xbox app '1.3.10.0'-s verziószámot közöl, a játékon belül még mindig '1.0.1' látszik.
Nos, a helyzet az, hogy valójában még csak '1.0.1.15'-ös verzióra frissült a gamma. Ezt a készítők is megerősítették. Ahogy azt is, hogy a Game Pass-változat egészen apró lépésekkel fog frissülni (csak egy random példát említettek, miszerint pl.: 1.0.1.4 lehet egy jövőbeni következő lépés a részükről). Viszont a magyarítás csak az '1.0.2+'-os verziókkal fog működni, sajnos. És nem tudható, mikor érnek el vele odáig...
Legközelebb már csak akkor jelentkezem ez ügyben, ha a fejlesztők elértek az áhított mérföldkőig.
"I hate portals."
Kedves Alkimista Aspiránsok és Gyakorló Kuruzslók!
A 23.0123H verzió képében egy nagyobb hibajavítás-pakk érkezik a fordításhoz, és amíg a játék újabb frissítést nem kap, nem is készül további javított / csiszolt magyarítás verzió.
Közben a Windows Store-on / Game Pass-on keresztül elérhető változat még mindig nem ugrotta meg az '1.0.1'-es verziót, ezért azzal a magyarítás még mindig nem kompatibilis, sajnos. Amint e téren lesz változás, azt mindenképp jelezni fogom!
"I hate portals."
Köszönöm szépen. Most már akkor meg tudom nézni, hogy mennyire addiktív ez a game.
Sziasztok, ez csak egy korrektúrás állapotjelentés.
Mivel a játék hamarosan kap egy nagyobbacska patch-et, addig nem túráztatnám feleslegesen a staff-ot egy (vagy több) javított magyarítást tartalmazó telepítő felmásolásával. Helyette a fájlverziót nem érintő, de kisebb korrekciókat tartalmazó magyarítások (időnként) innét lesznek elérhetőek:
https://kovacsmuhely.eu/#blck-potioncraft
Jó játékot!
"I hate portals."
Addig is álljon itt egy kedvcsináló hozzá:
https://youtu.be/ZBp6tH_s7Q4
"I hate portals."
Ápdét:
A magyarítás elkészült.
A Steam-es és GOG-os (meg persze a "virágbolti") változatokkal biztosan működik, és afelől sincs semmi kétségem, hogy a már említettekhez hasonlóan az Epic-en beszerezhető példány is magyarítható lesz.
Már csak GamePass verzióval való kompatibilitás vizsgálata van hátra, valamint a telepítő optimalizálása.
"I hate portals."
discordon bejelöltelek ismerősnek
Na, ez nagyszerű hír! :)
A tesztelést megköszönöm. Akkor amint kész lesz a telepítő, jelzem, és megosztom a linket próbaváltozathoz.
"I hate portals."
Szerencsére már sokat változott a helyzet, pl a tegnap kiadott Pentiment béta fordítás is tökéletesen mükődik a GP verzióval.
Ha gondolod, akkor tesztelem majd a GP verziót.
Szia,
elméletileg igen, mert a mappa és fájlstruktúra azonos a GOG-os és Steam-es (valamint a virágbolti) verziókéval.
Ám gyakorlatilag majd akkor derül ki, amikor az ember kipróbálja. Ugyanis a Game Pass játékok mappája "védett" mappa, ami tartalmának írásához lehet, hogy még a rendszergazdaként való futtatás sem lesz elég. (Sőt, eléggé bizonyos, sajnos.)
De mindenképp meg lesz vizsgálva!
"I hate portals."
Game passos verzióval is mükődni fog?
Fordítás helyzetjelentés:
Összetevők & főzetek = 100%
Felület & oktatómód = 100%
Sztori-küldetések = 100%
Vásárlói igények = 25%
Már csak 306 kívánságot kell magyarítani, és készül a telepítő.
"I hate portals."
Köszönöm az információt! Akkor megvárom a magyarítást.
Sziasztok!
Mivel többen kérdeztétek, hogy a 0.4.7-es korai hozzáférés-demó után készül-e a Potion Craft 1.0.X verziójához is a magyarítás, ezért gondoltam jelezni, hogy:
igen, már folyamatban van - és jelenleg körülbelül 50%-nál tart.
Az elkészülte időpontját sajnos nem tudom megmondani, ugyanis a játék nem kis mennyiségű új szöveget kapott, és - sajnos vagy szerencsére - pont küldetés/feladat fronton.
Szóval rajta vagyok az ügyön. Még egy kis türelmet kérek szépen!
"I hate portals."