Fórum Magyarítások Potion Craft

A Potion Craft magyarításával kapcsolatos infók
hirdetés
Senior fordító

Mert a játék még koránt sincs kész, ezért - miután belekerülnek a 0.5-ös verzió óta ígért elemek, - újra vissza fogok majd térni hozzá. Mivel a demó óta azért kerültek bele új összetevők meg főzetek, a korábbiak közül is muszáj volt megváltoztatni párnak a magyar nevét, hogy ne szerepeljen ugyanolyan néven régi és új összetevő (jött olyan új, aminek az angol neve inkább volt az, ami egy réginek magyarul). Szóval amíg a fejlesztők azt nem mondják, hogy a játék kerek, le van hegesztve, soha többet nem nyúlunk hozzá, addig a fordítás sem lesz igazán kész sosem. Addig fluxusban leledzik :)

"I hate portals."
2023. 02. 06. - 11:11

Köszönöm a tippet, amúgy meg mivel elég igényesen fordítottad a játékot, szerintem te magad is fogod módosítani előbb-utóbb. :)

2023. 02. 04. - 12:20
Senior fordító

Közben - ahogy látom, a 0.4.7-es verzió óta - növeltek a szövegdobozokon (és/vagy javítottak a reszponzivitásukon), szóval ha számodra szimpatikusabb a "véglegesítése" vagy a "kimérése" kifejezések valamelyike, az alábbi fájlban átírható:

.\BepInEx\plugins\CustomLocales\Custom\en.json

Nyugodtan alakítsd a saját szád íze szerint ;)

"I hate portals."
2023. 02. 03. - 22:05

Értem, gondoltam hogy ezen töprengtél már, de nyilván vannak korlátok is. Sok sikert, és kitartást!

2023. 02. 03. - 17:24
Senior fordító

Üdv,

azért az "elkészítése" mellett döntöttem, mert technikailag addig nem készül el, amíg meg nem nyomod a gombot. Addig a pillanatig még bármi lehet a főzetből, hiszen hiába érsz el vele egy stádiumig, attól még nem lesz kész: legfeljebb a hatását teljesíted ki (adott fokig), vagy főzöd tovább (például többes hatás elérése érdekében, vagy hatás-módosítási céllal). Amíg a gombra rá nem kattintasz, csak főzöl (összetevőket adsz hozzá, kavargatsz, hevítesz, higítasz). Ha egy hatás elérése / kiteljesítése után már nem lehetne tovább főzni, akkor lenne kész a főzet automatikusan. De nem így történik.

A "véglegesítése" volt, még a kezdet kezdetén - de a befogadó szövegdoboz nem túl rugalmas, ezért nem fért bele rendesen, sajnos. Pedig tényleg jobb kifejezés lenne...

"I hate portals."
2023. 02. 03. - 12:51

Helló, köszi a munkádat, én épp csak kipróbáltam gog 1.0.6-on, annyi tűnt csak fel, hogy elkésztem a főzetet (kavargatás ilyenek), erre van külön gomb hogy "főzet elkészítése"... de akkor eddig mit csináltam? Lehet inkább a főzet kimérése-véglegesítése vagy hasonló kéne oda?

2023. 02. 02. - 21:04
Senior fordító

Kedves (Quedlinburgi?) Kuruzslók!

Végre frissült a játék Game Pass-verziója. DE (mint azt többen tapasztalhattátok,) a magyarítás még mindig nem működik vele; holott az Xbox app '1.3.10.0'-s verziószámot közöl, a játékon belül még mindig '1.0.1' látszik.

Nos, a helyzet az, hogy valójában még csak '1.0.1.15'-ös verzióra frissült a gamma. Ezt a készítők is megerősítették. Ahogy azt is, hogy a Game Pass-változat egészen apró lépésekkel fog frissülni (csak egy random példát említettek, miszerint pl.: 1.0.1.4 lehet egy jövőbeni következő lépés a részükről). Viszont a magyarítás csak az '1.0.2+'-os verziókkal fog működni, sajnos. És nem tudható, mikor érnek el vele odáig...

Legközelebb már csak akkor jelentkezem ez ügyben, ha a fejlesztők elértek az áhított mérföldkőig.

"I hate portals."
2023. 02. 02. - 07:58
Senior fordító

Kedves Alkimista Aspiránsok és Gyakorló Kuruzslók!

A 23.0123H verzió képében egy nagyobb hibajavítás-pakk érkezik a fordításhoz, és amíg a játék újabb frissítést nem kap, nem is készül további javított / csiszolt magyarítás verzió.

Közben a Windows Store-on / Game Pass-on keresztül elérhető változat még mindig nem ugrotta meg az '1.0.1'-es verziót, ezért azzal a magyarítás még mindig nem kompatibilis, sajnos. Amint e téren lesz változás, azt mindenképp jelezni fogom!

"I hate portals."
2023. 01. 23. - 11:31

Köszönöm szépen. Most már akkor meg tudom nézni, hogy mennyire addiktív ez a game.

2023. 01. 11. - 12:14
Senior fordító

Sziasztok, ez csak egy korrektúrás állapotjelentés.

Mivel a játék hamarosan kap egy nagyobbacska patch-et, addig nem túráztatnám feleslegesen a staff-ot egy (vagy több) javított magyarítást tartalmazó telepítő felmásolásával. Helyette a fájlverziót nem érintő, de kisebb korrekciókat tartalmazó magyarítások (időnként) innét lesznek elérhetőek:

https://kovacsmuhely.eu/#blck-potioncraft

Jó játékot!

"I hate portals."
2023. 01. 10. - 18:05
Senior fordító

Addig is álljon itt egy kedvcsináló hozzá:

https://youtu.be/ZBp6tH_s7Q4

"I hate portals."
2023. 01. 05. - 13:02
Senior fordító

Ápdét:

A magyarítás elkészült.

A Steam-es és GOG-os (meg persze a "virágbolti") változatokkal biztosan működik, és afelől sincs semmi kétségem, hogy a már említettekhez hasonlóan az Epic-en beszerezhető példány is magyarítható lesz.

Már csak GamePass verzióval való kompatibilitás vizsgálata van hátra, valamint a telepítő optimalizálása.

"I hate portals."
2023. 01. 05. - 08:37

discordon bejelöltelek ismerősnek

2022. 12. 30. - 16:11
Senior fordító

Na, ez nagyszerű hír! :)

A tesztelést megköszönöm. Akkor amint kész lesz a telepítő, jelzem, és megosztom a linket próbaváltozathoz.

"I hate portals."
2022. 12. 30. - 14:24

Szerencsére már sokat változott a helyzet, pl a tegnap kiadott Pentiment béta fordítás is tökéletesen mükődik a GP verzióval.

Ha gondolod, akkor tesztelem majd a GP verziót.

2022. 12. 30. - 12:31
Senior fordító

Szia,

elméletileg igen, mert a mappa és fájlstruktúra azonos a GOG-os és Steam-es (valamint a virágbolti) verziókéval.

Ám gyakorlatilag majd akkor derül ki, amikor az ember kipróbálja. Ugyanis a Game Pass játékok mappája "védett" mappa, ami tartalmának írásához lehet, hogy még a rendszergazdaként való futtatás sem lesz elég. (Sőt, eléggé bizonyos, sajnos.)

De mindenképp meg lesz vizsgálva!

"I hate portals."
2022. 12. 30. - 12:06

Game passos verzióval is mükődni fog?

2022. 12. 30. - 09:09
Senior fordító

Fordítás helyzetjelentés:

Összetevők & főzetek = 100%
Felület & oktatómód = 100%
Sztori-küldetések = 100%
Vásárlói igények = 25%

Már csak 306 kívánságot kell magyarítani, és készül a telepítő.

"I hate portals."
2022. 12. 29. - 22:44

Köszönöm az információt! Akkor megvárom a magyarítást.

2022. 12. 23. - 13:40
Senior fordító

Sziasztok!

Mivel többen kérdeztétek, hogy a 0.4.7-es korai hozzáférés-demó után készül-e a Potion Craft 1.0.X verziójához is a magyarítás, ezért gondoltam jelezni, hogy:

igen, már folyamatban van - és jelenleg körülbelül 50%-nál tart.

Az elkészülte időpontját sajnos nem tudom megmondani, ugyanis a játék nem kis mennyiségű új szöveget kapott, és - sajnos vagy szerencsére - pont küldetés/feladat fronton.

Szóval rajta vagyok az ügyön. Még egy kis türelmet kérek szépen!

"I hate portals."
2022. 12. 23. - 13:28