Aki esetleg nem szeretne hinni a hanta gyárosnak azoknak leírom.
Nem a kokler legdrágább helyeket kell nézni.... 9070GRE 210K arukereső legolcsóbb 9070XT-je 226K Tehát nincs semmiféle sokkal drágább mint az XT nem is lehetne mivel 1440P-ben 25%-al erősebb a 9070XT sőt még a sima 9070 is erősebb nála szintén 1440p-ben 18%-al
Tehát ha tisztán a számokat nézzük ennek a GRE-nek max 180K-nál meg kellett volna állni.. Való igaz ez jelen állás szerint nem éri meg itthon semmi esetre sem. A külföldi árait nem néztem ott hogyan árazták be de nem is nagyon érdekel :)
Vitatkozni értelmes emberek szoktak akkor amikor esetleg nézetkülönbség van. Pl egy leves te nem így szoktál ,de a másik meg ugy ahol a végeredmény kotta ugyanaz csak az odáig eljutás más. Ilyenkor lehet durrogtatni a dolgokat én miért így csinálom amaz meg miért úgy. Ez esetben a lényeg mindketten rohadj jó levest csináltok látja mindenki ért hozzá mindkét fél.Ez nem ami itt megy nem vita. Van egy "ember" akinek halvány lila gőze sincs a pc iparról de még tipp szintjén sem és előadja mintha ......Amit mi csinálunk max helyreigazítás. Bár ezért az "emberért" kár..
2026 közepe van jön jövőhéten a nyári gamefest a nyár végi gamescom is decemberi bemutatók is. A játékfejlesztés nem kívánságműsor. Megvan adva mindenkinek a munkája. Lassan ps 6 xbox helix mégis mit várunk egy 10 éves korszaktól, minden játékba ott az rt pat racing oda kell a sok vram. Engem végülis nem érdekel ki mit vesz azzal játszik amit a pénztárcája engedi.
Már hónapok óta csak a vitáitokat látjuk itt. Tudom, hogy úgy érzed, vitatkoznod kell vele – értem, hogy hülyeségeket ír, én is látom, de senki sem tart fegyvert a fejedhez, hogy ezt folytasd. Hányszor fogsz még regisztrálni csak miatta? Ez egy klasszikus példa arra, hogy mindkét fél „makacs”
Mi lenne ha normális hangnemben beszélgetnétek? Vagy még jobb lenne, ha vissza se írnátok neki, ha már normálisan nem megy...
Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu
Full hd-n is megeszi nemcsak 4k-ban. Ps6-os gépigényű játékok meg az fog lenni, hogy hiába töltik le a gémet egyszerűen el se fog indulni egy sem se 1080p-ben se 720p-ben sehogy sem, mert ezek már olyan textúrákat fognak használni ami lehetetlen a megoldása ilyen kicsi vramba zsúfolni.
Már a második mondatban hülyeségek írsz MEGINT!
"A játékok a lényeg mert hozzájuk kell az erős vga."
Nem nem kell erős VGA. Erős VGA tudod mihez kell? A 4K koxi maxhot path és ray tracinget is csutkázva.Na oda kell valóban. De ez nem alapfelhasználási szint. Ezt játékosok jó ha 2%-a használja így ,de ekkor is kell már dlss bekapcsolása mert különben az 5090 is összefossa magát.
Bármelyik mai játék fut szépen a 110 ezres pl B580-as intellel is.
Rengeteg játékban úgyanis 1-2 setting levétele +20-30%-ot dob az fps-en miközben nagyítóval se látod a különbséget
" 8 gigás kártyákkal elhasalt ezt is tudjuk láttuk tapasztaltuk"
Semmi ilyet nem tudunk mivel 8gb-os kártáyval is megy a game csak le kell venni azt a beállítást ami megöli ezt. De ott a fáking internet a szemed előtt használnod is kéne mert rengeteg anyag van erről. Az meg hogy szemmel láthatóan mindig a létező legmaxabb legrosszabb esetből indulsz ki és terjeszted világmegváltó alapkén az a te beteg mivoltodon kivül nem tükröz semmi mást.
A irásod további 90%-át nem olvastam el mert biztos vagyok benne hogy távol áll a való világtól. Tehát könnyítsd meg a saját dolgot engedd el ezt a témát mert kőbuta vagy hozzá. De ezt már mondtuk neked nagyon sokszor.
Az assasins creedek is a Valhallától kezdve a 6 giga vram bemondta az unalmast a 2060-nak
Mert buta vagy. Én a 660M integrált videokártyámmal játszom amiben 3GB vram van..és nem mond be semmit.. Tudni kéne használni a gépedet és ismerni kéne mi hogy merre. De te erre alkalmatlan vagy.. az ilyen embernek találták ki a konzolt.ott legalább nem kéne gondolkodnod semmit ,ami láthatólag nem megy neked semmilyen tére.
Itt arra értettem a belépő szintet még egyszer elmagyarázva, hogy világos legyen, és itt nem az ár mondja meg hanem a teljesítmény. Most fog lenni ez a nagy nyári bejelentés dömping amikor vagy 500 játékot jelentenek be a nyár folyamán meg ősz elején. Vannak benne mindenféle műfajú, itt a trippla A játékok a lényeg mert hozzájuk kell az erős vga. Az egész azzal kezdődött, hogy megjelent az Indiana Jones 2024 végén amiről tudjuk, hogy eszi a vramot mert full rt-be csinálták meg ez természetes. 8 gigás kártyákkal elhasalt ezt is tudjuk láttuk tapasztaltuk, volt rakás teszt magyar külföldi minden nagy tesztelőtől. Oké ez volt 1, aztán tavaly jött a doom dark ages szintén full rt-vel. Ott is észrevehető volt mikor fogy el a limitált vram ami 2016 óta van piacon. De hivatalosan az első rt-s játék az a metró exodus volt 2022-ből de azt még ps4-es korszakban adták ki így egy mezei 2060-nal is futott max grafikán. Aztán múlthónapba bejelentették meg márciusban a Control 2-őt és a metró 2039-et, namost már az első Control is támogatta az rt-t hogy milyen szép meg minden, és ette is a vasat de még egy 2060-6600 is eldöcögött vele mivel 2019 augusztus 27 kei a játék, és a 2080 18 végén a 19 január 15-kei meg a 2060-as jelent meg ami akkoriban megfizethető volt 150k-ért adták, és nyílván nem tehették full rt-sre mert rengeteg játékos nem tudta volna játszani meg ps4-en xbox one-n el se indult volna. Most hogy ezt az új részt bejelentették így sokkal másabb lesz a full rt-be rakással és a nextgen konzolokra kiadással. Itt megint felmerül a 8 giga vram limitje, az első része is símán bekajálta a 6 gigát akkor 7 évvel később akár a 10-11-et is full hd-ba is vagy többet. A metró 2039 meg hát csak rá kell nézni mekkora lesz meg hogy néz ki rt-vel az egész garantált a 10+ giga vram full hd-n is. Aztán ott vannak az unreal 5-ös játékok autós rpg szerepjáték stb, stalker 2, oblívion, gothic 1 remake, meg az elmúlt 1-2-3 évből valók Asseto corsa evóról nem is beszélve, Nascar 25, mindd mindd 10+ giga vram az unreal 5 miatt. Ebből a nascart leszedtem kíváncsiságból, és a 2060 könyörgött hogy állítsd le a játékot mert megdöglök. Volt kb 20-15 fps-em lowon kb. Az asseto corsa meg el se indult fekete képernyő azt vissza kidobott az asztalra. Az assasins creedek is a Valhallától kezdve a 6 giga vram bemondta az unalmast a 2060-nak, mikor meghaltam bezuhant az fps 25-re 20-ra aztán állandóan újra kellett indítani, hogy visszanyerjem az fps-t a 70-80-at. Oké ezt befogom az i7 6700-as procinak is mert jóval erősebbet kér már ez is. De a shadows el se indulna, a tesztek is full hd-n ilyen 9-10 ha sokáig tolod egy huzamba felmegy 11 gigára is. Meg jöttek a régi játékoknak az rtx verziói is,Portal 2, Half Life 2, Quake 2, Doom3 is készül, Doom 2 egy moddal érhető el. STB ezek nem is indulnak el 8 gigás kártyákkal. Tehát már most egy tucat játék ahol a játszhatatlan kategóriát súrolja. Forza 6 is frissen megjelent címben is látni azt hogy 10 felett eszik jóval 12-13 giga vramot megeszik full hd-n.
A nyári kiállításokon jönnek az igazán nagy dobások
Az Intel kártyák 2022-ben jöttek piacra az első próbálkozásukkal, tehát már jóval később úgy kb ha nem nézzük a direct x 12-őt meg egyebet akkor a 2010-12-es korszak akkori kártyáival voltak egy szinten, az A 750 volt kb 14, a 770kb 15-16 környékére a 1080 szintje. Tehát már a 770 is durván 6 évvel levolt maradva teljesítményben és ezt kezdték árúlni 170-180k-tól mint a 6 éves 1080-at ami addigra ki is futott a piacról nyílván. Erre rádobták ezt a b570-80-at ami kb 3060-4060 között tanyázik valahol, és ezt adták 130-140-ért a nagyobbik tesót, ez kb a 3060 ára volt ami teljesen reális lehetett volna, de itt jön a de 2024 végén és 2025 januárja, és volt egy liptide edítion is ami további 2 hónappal később március 12-én jelent meg, tehát másfél éve amikor a 9060 60xt 8-16 giga verziói jöttek meg. Na és itt bukott meg az egész intel széria. Tele buggal tele driver hibákkal, most legújabban ez a Crimson Dessert hiba hogy bocsika használ valaki intel kártyát is, oké gyorsan csinálunk hozzá drivert, hogy ti se maradjatok ki a játékból. Tervezték ezt a B770-es kártyát is ez már jó is lett volna meg minden tavaly kellett volna jönniük nemsokkal a 580 után, csak a fejlesztés közbe valami beütött egy gebasz, így aztán addig addig tolták a kártyát míg aztán nemes egyszerűséggel törölték az egészet a fenébe. 16 giga vram ami már amit elmondtam kötelező 256 biten jött volna, ez is kötelező a teljesítmény szempontjából, és az ára valahol a 9070xt és a 9070-nél lett volna, igaz itt annyira kicsi a difi hogy lényegtelen. De akár a 200k-t se lett volna elképzelhetetlen ha nem is a megjelenéskor de pár héten bellűl. Hogy az intel most mire készül nem tudni, remélem beleszáll komolyabban a bizniszbe és letud rakni az asztalra egy épp kézláb valamit, hogy legyen egy 3-dik erő a piacon.
A játékok jövője meg ez a 16 giga vram full hd-ba is itt jönnek a következő konzolgenerációk is, és nem fognak azon lenni, hogy jajjjj nem fut 8 gigán a játékunk akkor butítsuk már le annyira hogy beleférjen ebbe a szűkös mennyiségbe, ez nem így működik, nekik is pénzkiadás egy játék optimalizálása és erre nincs kapacitásuk. Az hogy még mindig erőltetik ezt a 128 bites buszrendszert is ráadásul, hát csak gratulálni tudok nekik.
Az rtx-es kártyáknak pont ez lenne a lényege, hogy bekapcsold azt használjad a pat racing-el együtt, de ha nincs vram kevés a buszszélesség onnantól meghalt a dolog. Remélem így már érthető ez a vram probléma 2026 közepén amit 10 éve nyögünk itt a belépő kategóriában is, de a felsőbb rétegnél is ugyanez van, bírná a kártya, de ha elfogy akkor vége van.
Szerintem ő a pcworld-ön idétlenkedő "vassgábor" lehet. Az ír kb. ekkora ökörségeket folyton.
A csávó azt öklendezi vissza valós tapasztalat nélkül amit összeszed a barmoktól a fórumokon.
A céges gépemben egy B570 van és tök jó volt 85 ezerért (újonnan). Gyönyörűen megy rajta a 3dsmax,a substance a painter vagy az brush.
Van akinek A770-e van és tök jól el van vele.
Tesztből vettük őket, hogy mindenféle kártya legyen...
"2026-hoz a 9060xt 16 giga lenne az alap a belépő kategóriának"Azon senki nem lepődik meg hogy megint nincs fogalmad semmiről, szóval ez nem újdonságNem mellesleg totál más árketegóriákat akarsz hasonlítgatni sokadjára... korábbi árak B580 105K vs 9060XT 16GB 150K.... nézd el az 50 ezerrel drágább kártyának hogy jobb mint az olcsóbb :)
Kérlek szépen (bizton állíthatom hogy sokan mások is tennék) te ne foglalkozz ezzel a témával ,mert semmi de semmi közöd hozzá. Az alap tényekkel sem vagy tisztában. Folyton blődségeket írsz...Ezt itt az egész világ láthatja.
Mivel ez még csak a 3 dik genje lesz, az első A-s szériájuk az úgy kuka volt ahogy csak lehetett. Ennek a B szériának meg a két nagyokhoz képest kellett volna lennie, és driverek működőnek. Az hogy ár érték arány úgy hogy a vrammal is spóróltak nagyon messze van tőlük. 2026-hoz a 9060xt 16 giga lenne az alap a belépő kategóriának, de ettől is brutál messze van az 580. A 770 meg a 32 giga miatt 9070xt ellen kéne mennie, vagyis kellett volna ha megjelent volna időben. Jövőre meg már jön is a gddr7-es gpu-juk így brutál lemaradásban lesz. Persze ha kijön, mert máshol meg azt lehet látni, hogy kukázták az egészet.
Semmilyen késésben nincsenek ugyanis a B580 ár érték arányban egész jó kis kártya.Képzeld az AMD-nél is van és lesz is erősebb kártya... ez megdöbbent téged igaz?
Ha ezt tudják tartani a jövőben is amit a B580-al és még brutál mód csiszolnak rajta akkor ismét jó kis közepes kártyát kapunk majd.