Ha az asztali fordítások vagy mangáknál esetleg különböző beállításokkal sem menne a Desktop móddal való fordítás, akkor próbáld majd a böngésződet is hozzáadni és utána Attached móddal azt is.
Az Attached mód szinte mindig jó minden játékhoz, így azt javaslom ezt használd, ahol csak tudod.
A Desktop mód maradjon meg, csak az asztali dolgokra vagy mangákra. Mangáknál is Desktop módot használj, ha majd kellene.
A lényeg, hogy végre működik. Jó játékot :)
Valószínüleg ez volt a gond a Desktop módban fagyott le. Attachedben most jól működik.
A beállításokból még az kimaradt, hogy a főmenüben, a Games fül alatt, a Launch mellett van egy Desktop, Attached és Internal opció. Ott próbáld meg mással, amivel eddig próbálkoztál. Én gacháknál mindig csak attached módot használok.
*hihetetlen, hogy MEGINT elírok valamit lol
*Esetleg ha nem akarsz írni neki, mert NEM annyira foglalkoztat a dolog, akkor esetleg még ezt a programot tudom ajánlani próba gyanánt: https://github.com/killkimno/MORT
*Ezt már elég régen használtam, így NEM tudom jelenleg hol tart a fejlesztése, de esetleg még ez a program lehet egy alternatíva fordításhoz.
Bocsi csak közben csinálnom kellett ezt-azt.
*hiteletlen, hogy elírok valamit lol
*Esetleg ha nem akarsz írni neki, mert NEM annyira foglalkoztat a dolog, akkor esetleg még ezt a programot tudom ajánlani próba gyanánt: https://github.com/killkimno/MORT
*Esetleg ha nem akarsz írni neki, mert annyira foglalkoztat a dolog, akkor esetleg még ezt a programot tudom ajánlani próba gyanánt: https://github.com/killkimno/MORT
Ezt már elég régen használtam, így tudom jelenleg hol tart a fejlesztése, de esetleg még ez a program lehet egy alternatíva fordításhoz.
*Én nem a demo verziót használom, így nem tudom mennyire egyeznek a beállítások, de próbáld meg ezeket:
Érdekes.
Nekem i7 9700k és 2070 superem van. A Wuthering Waves-t két nappal ezelőtt fejeztem be és nálam soha nem fagyott vagy hasonló és egyszer sem tapasztaltam fagyást bármikor is. Most a Honkai Star Rail-t játszom és ott sincs gond. Volt néhány problémám vele az elején, mint pl a Rivaturner blokkolta az appot, ezért nem jelent meg a fordítás, de fagyást egyáltalán nem tapasztaltam.
Elméletileg egy ember fejleszti és még nem elég előrehaladott a projekt, így nincs nagyon sok infó az oldalon, max a felhasználóktól.
Én nem demo verziót használom, így tudom mennyire egyezik meg vele, de beállításnak próbáld meg ezeket:
Ocr beállításokon belül:
Mindig a RapidOCR-t használd és ne Tesseract-ot.
Ha játszol a Comic mód legyen kikapcsolva.
Nálam a Compute Device GPU-n van.
Valamint itt még esetleg próbáld meg a Manual selection-t bepipálni és Detection modellnél próbáld ki mindkettőt az 5-ös és 3-mas verziót is.
A General-on belül:
A Show error & warning popups ha ez van pipálva lehet fagyás kiad valami hibát, amin el lehet indulni mi lehet a gond.
A Force automatic selection nálam pipa, próbáld meg ezt is.
A Click through, Scroll reset behavior és Still background ne legyen kipipálva.
A Still background Visual Novellekhez lett tervezve vagy max mangáknál lehet jó.
Attempt text centering nálam szintén pipa.
Screenshot capture API: Nálam DXGI-n van, mert Windows 10-em van és ennél működött jól és itt nem volt sárga villogás, mint a WGC-nél, amit Win 11-ben ki lehet kapcsolni, csak 10-ben nem. Van még ezen belül egy Stream friendly mód, ami nevéből adódóan streameléshez lett tervezve. De itt mindenféleképpen próbáld meg minddel, hogy lássuk mindegyiknél előjön-e a probléma vagy csak az egyiknél.
A Text removing algorithm nálam az 1-es van.
Manual capture mode nálam Manual-on van.
Ha semmi nem segít, de továbbra is érdekelne a dolog, akkor szerintem írj oda fórumra válaszolni fog és talán meg tudja oldani a problémádat. Mostanában nincs sok hozzászólás ott, így nem kell attól félni, hogy nem ír vissza.
PC
(Ryzen 7 5700X és RX 6700XT) Szerintem a teljesítménnyel és a driverekkel nincs gond, friss minden.
A Wuthering Waves-el meg egy webes mangaolvasónál próbáltam és ugyan az a helyzet. Van hogy amúgy a furdító inditásakor is lefagy (a demó számláló is befagy ekkor)
Van esetleg ajánlott beállításod? Nem sokat találtam a weboldalukon.
Vagy esetleg még driver hiba lehet talán. PC-n vagy laptopon használtad?
Sajnálattal hallom, viszont szerintem, akkor ez egy "te" probléma lehet, mert nálam soha nem fagy le, pedig nekem mai szemmel már elég régi gépem van. Ha nálam fut, akkor másnál is futnia kell. Esetleg valami rossz beállítás lehet gond.
Köszi a tippet de sajnos nekem 5-ből 4x lefagy kijelölésnél (amikor a forrás fodítási területet választod ki). 5.-re nem azonnal hanem pár másodpercen belül.
Sziasztok!
Ez azoknak szól, akik szeretnének magyarul gacha játékokkal játszani vagy szeretnék megérteni a történetet.
Van egy GameTranslate nevű OCR-képernyőfordító program (https://godnoken.itch.io/gametranslate), amit megvehetsz 5 dollárért(megéri, mert nagyon sokat add hozzá), de van ingyenes demo verzió is és azzal is lehet magyarul játszani. Nagyon könnyen használható és bárhogyan is felhasználhatod, nem csak játékokhoz, hanem pl mangákhoz vagy bármi máshoz, ami érdekel. A programnak magának is van magyar nyelve, igaz AI fordított, de szerintem jó. Tehát maga a program is magyar, így még az sem okozhat gondot.
A fordító motorok, amik megtalálhatóak a programban:
1. Internal: vagyis helyi, internetet nem igénylő alacsony minősgű fordító, (ami kb talán a Google Fordítói szint (talán)), amit a program készítője csatolt hozzá, az ingyen elérhető nyílt forráskódú nyelvi fájlokból.
2. Llama (LLM): ezzel a helyileg futtatható LLM-es, GGUF formátumú nyelvi modelleket lehet használni. Tehát, ha közepesen erős vagy erős géped van, akkor akár ingyen tudsz futtatni LLM-eket, már ha találsz hozzá jót.
3. Deepl free: Magáért beszél, ez a Deepl-nek az ingyenes verziója. Az ingyenes verzió API-ját használja fel, ami havonta ad 500.000 karaktert. Minden hónapban újratöltődik. Ez a legjobb minőség. Csak regisztrálni kell a bankkártyádat és utána már mehet is. A bankkártya regisztrálás ingyenes, nem vesz le pénzt érte.
4. Deepl pro: Szintén magáért beszél. Ez a Deepl-nek a pro-s, vagyis fizetős változata, ami annyit tesz ki, hogy van egy alap havidíj: €4.99 és utána például 1 millió karakter fordítása Pro terv alatt: kb. €20 és ezzel együtt €20 + az alapdíj. Ez kissé a legtöbbnek drága lehet, de a következőben fordítóval már ez orvosolható.
5. Custom API: Ez annyit jelent, hogy a neten, ingyenes elérhető API-kat használhatod fel. Ez a Deepl utána a második legjobb választás. A GameTranslate fórumán van egy útmutatás is hozzá, hogy jelenleg kb milyenek érhetők el és hogyan kell használni őket. Nagyon könnyű.
Custom API-k pl: Gemini, aminek a limitje napi szinten újragenerálódik. Pl a gemini 2.5 flash lite az 1000 request-et ad egy nap, ami 1000 fordítást jelent, fordítás szempontjából nézve és a legjobb benne, hogy sok Gemini API van és ahány API-d van, annyiszor használhatod egy nap. Tehát ha a 2.5 flash lite limitjét aznap elérted, akkor csak váltol mondjuk a 2.5 pro-ra és tovább folytathatod. Mivel elég sok, ezért egy napra talán elég is lesz, persze attól függ mennyit játszol és mi mindent akarsz lefordítani, pl minden szöszt vagy csak a történetet. De a Geminin belül megtalálhatóak a Gemma modellek is amik szintén felhasználhatóak.
Mondok még egy példát: Azure AI Translator: Ennek nagyon jók a limitjei, mert az F0-s ingyenes szint óránként 2 millió karaktert biztosít. A rendszer automatikusan érvényesíti ezt a korlátozást, így ha egy órán belül eléred a 2 millió karaktert, a szolgáltatás egyszerűen leáll, amíg a következő óra meg nem kezdődik. De nem hiszem, hogy 1 óra alatt valaki elhasználna 2 millió karaktert, úgy hogy ez nagyon jó, mert óránként ad 2 milliót. Ehhez kell pl bankkártya regisztrálás, de itt is ingyenes, nem vesz le pénzt érte.
Valamint, amit fentebb a Deepl pro-nál is említettem, hogy aki mondjuk fizetne egy API szolgáltatásért, az sokkal olcsóban is kijöhet, ha mondjuk pl a Rapidapi-n keresztül nézz. Sokkal jobb árak vannak ugyanannyiért vagy olcsóbban. De erről is megtalálható infó a fórumon.
Ha nem lenne elég ez, akkor a fórumon van egy hosszabb lista.
Ezek tökéletesen elegek a történet fordítására és a legjobb dolog, hogy bármire felhasználhatod.
Remélem egy páratoknak segít ez.