Fórum Magyarítások Baldur's Gate 2 Enhanced Edition

A BG2 EE magyarítása
hirdetés

Nem tudom. Utoljára mikor láttam (jó sok éve), akkor kb 3-4% hiányzott a teljes fordításhoz. Nem tudom azóta azt legordította-e valaki és feltöltötte-e a Beamdognak. Tippem az, hogy nem.

2026. 03. 13. - 08:40

Sziasztok!

Érdekes hír jött szembe velem ma:

New Infinity Engine 2.7 beta release — Beamdog Forums

Mit gondoltok, a BG2 EE-hez is lehet végre hivatalosan a játékban magyarítás?

Az Icewind Dale EE-hez már fix, hogy lesz.

2026. 03. 01. - 18:47

Sziasztok,

Ennek a játéknak van magyarosítása android platformra is?

Előre is köszi.

2024. 04. 15. - 15:33

https://drive.google.com/file/d/0BwqQh_-5bMZ_WUl0X0FZNDNScVU/view?resourcekey=0-39fX3usfNUygKS8Xo522Fw

2024. 01. 03. - 17:15

Sziasztok! Ha jól olvastam az előzményeket végül lett egy file ami meg lett osztva. Sajnos nem tudom elérni a linket. El tudná valaki küldeni nekem? Előre is köszi.

2023. 12. 31. - 20:19

A 3 dik részt még felesleges elkezdeni mivel soká fog megjelenni még.

2022. 07. 15. - 14:28
Vezető szerkesztő

Az egy közösségi fordítás.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2021. 07. 17. - 22:12

Már egy éve 99.58%on áll ezt a majdnem teljes verziót be lehet szerezni valahonnan? Esetleg ide ide fel tudja tenni valaki? Egy ekkora játéknál az 1.5% is sokat számíthat.

2021. 07. 17. - 21:07
Senior fordító
Bocs, valószínűleg félreérthető voltam. A "kicsi pályák" alatt nem a bejárható területeket értettem, mert azokra valóban nem lehet panasz. A pályák megjelenített méretével voltam bajban. Amikor a monitor közepén a fekete űrben lebegtek a helyszínek... És ha át akartam váltani 1024-nél nagyobb felbontásra, széthullott, stb. Gondolom, ezt orvosolta az Enhanced Edition, de azzal már nem foglalkoztam. :-) Igazából a Pillars of Eternity-nél is az nyírta ki nálam végül a játékélményt, hogy iszonyú sok szöveg van, és mivel én mindig mindent elolvastam (végül is teszteltem, vagy mi), egyszerűen kifolyt a szemem. A karakterek is kicsik, és nekem igenis hiányzik az, amikor pihentető "látvány" van. Legyen az akár táj, akár egy beszélgetés az emberek között. Ám én nyilvánvalóan nem számítok hardcore RPG-snek, úgyhogy az én véleményem az ilyen játékoknál nem igazán mérvadó. :-)
2020. 03. 02. - 18:09
Kicsi pályák? Azért 20 éves játék, de kicsinek nem nevezném, mert nagyon sok fele lehet menni. A körökre osztott harc rendszer miatt én meg sem veszem, a Divinity OS-t is ez nyírta ki nekem: unalmas volt. 28 órát beleerőszakoltam, de elengedtem, pedig a sztori érdekelt volna. Bár azért kicsit túl volt vicceskedve néha, de ezt még lenyeltem. A nyilatkozatok, gameplay, összefoglalókat nézve ez egy Divinty OS 3 átnevezve (harcrendszer, desing, meg úgy az egészen látszik, hogy sporolósan átemeltek egy csomó mindent). Szerencsére elég sokan jelezték, hogy kell a RTwP harc rendszer IS. Tehát legyen mind a kettő. Ráadásul még Early Acces is lesz (gyanítom, hogy legyen pénz befejezni), úgyhogy lehetőségük lesz megcsinálni. A Pillars of Eternity 1-2 sokkal jobban megoldotta, de ugye őket (Obsidian) már megvette az MS, úgyhogy ez van. A másik, hogy nem értem miért szórták a pénzt mocapra, mikor ez a gameplayen ez nem látszik igazán... Azóta meg lenyilatkozta a Larian, hogy azért nem lesz jelenlegi konzolokra, mert azok nem bírnák el... :D Én PC-s vagyok, de ezen felnevettem, mert van PS4-em is. Nem is értem, hogy az Uncharted 4, God of War, és a többit, hogy bírta el? :D Szóval nekem több sebből vérzik az egész és nagyot csalódtam bennük. Azért még figyelem majd, ahogy halad a fejlesztés, hátha...
2020. 03. 02. - 10:55
Senior fordító
Öhm... kövezzetek meg, de nekem inkább bejön ez a design, mint a BGII kicsi pályái... :-) És a harcrendszerét is jobban megértem, átlátom. A szöveg mennyiségéből ítélve szerintem lesz olyan összetett, mint a korábbi két rész, és a sok faj miatt rengeteg a lehetőség, változatosság. Mai fejjel nem lehet már a régebbi játékokat visszahozni, ezt tudomásul kell venni. Ott van pl. a Gothic Remake. :-)
2020. 03. 02. - 05:50
Szerintem nem fordítja senki, csak valaki letöltötte a filet, azért jelzi. Amúgy kb 3 éve van annyin a százalém mutató.
2020. 02. 25. - 09:14
Üdv! Lehet tudni valamit erről a projektről? Látom hogy [url=https://translate.baldursgate.com/projects/2]99,63%[/url]-on áll viszont 3 hónapja volt utoljára frissítve.
2020. 02. 25. - 04:23
Láttam az 1-hez kész és bekerült a játékba is a magyaritás. Azt is láttam, hogy a 2-nél is volt nem rég mozgolódás, csak nem valaki(k) befejezik végre? :)
2019. 04. 15. - 16:19
Steam-es verzióval csak részben működik. Nincs override mappa mint a magyarításos mappába. Erre van valami megoldás? Választ előre is köszönöm!
2018. 08. 07. - 09:35
Üdv, hol lehet letölteni ingyenesen...már ha lehetséges :)
2018. 07. 08. - 21:39
Hoppá! Történt egy kis [url=http://translate.baldursgate.com/projects/2]módosítás[/url] a százalékon és hogy mikor is lett ez legutóbb modifikálva!
2018. 04. 19. - 15:10
soge8, maga az a játék, mely a bg2 és kiegészítőjét takarja elméletileg 100%ban lefordított, ugyanis a régi eredeti játékhoz készült 100%os fordítás lett átemelve az Enhanced Edition-be a Beamdog által. A többi le nem fordított rész az az Enhanced Edition által hozzáadott szövegrész, mellyel a Beamdog nem igazán foglalkozik. Valójában tőlük nem is szerezhető be legálisan a fordítás. A kezdetek óta 98%on áll a mutatójuk. Mivel Nemes vállalta ennek a fordításnak a karbantartását, így Ő letudta tölteni a Beamdog szerveréről azt a fordítást, mely az eredeti játék teljes szövegrészét takarja lefordítva, és kompatibilis az EE változattal. Én azt javaslom, hogy ha szeretnél játszani a játékkal, állj neki ezzel a fordítással, és ne várj arra a 2%-ra, mely valószínűleg sosem lesz kész.
2018. 02. 18. - 23:00
Sziasztok, érdeklődnék sikerült haladni a fordítással? Beamdog honlapját alapul véve 98%..... tehát már csak 2% van hátra? Jól értelmezem? Ha nem, szerited Nemes mikorra tehető a vége? Köszi előre is
2018. 02. 15. - 12:04
Nemes, te egy isten vagy! Nagyon köszönöm hogy felraktad a fájlokat. 
2017. 08. 14. - 21:50
Icewind Dale nem hozzám tartozik. Bocs, de abból nincs.
2017. 06. 23. - 20:42
Törölt felhasználó
Köszönjük szépen! Az Icewind Dale-hez szintén van EE-s változat?
2017. 06. 23. - 15:28
[url=https://drive.google.com/file/d/0BwqQh_-5bMZ_cmNQbFNTNExYQ1U/view?usp=sharing]Itt van BG-EE-hez is.[/url]
2017. 06. 21. - 19:53
Isten vagy! :D AZ 1 EE-hez nincs egy ilyened? Mert a telepítős nem működik valamiért.
2017. 06. 21. - 19:18
Respect a fájlért! Reméljük a dialógusok nagy részével nem lesz gond. Igazán nagy segítség ez most azoknak, akik egyáltalán nem tudnak angolul. Végre neki lehet állni, és tolni :) Ezer köszi.
2017. 06. 20. - 23:10