Fórum Magyarítások Dragon's Dogma: Dark Arisen

Magyarítás
hirdetés
Moderátor
Senior fordító

Szia! Eddig még senki sem jelezte, hogy elkezdte fordítani. Ha/Amikor ez megváltozik, akkor készül majd egy adatlap a játékhoz.

2024. 04. 24. - 17:52

Hali.

Az szeretném megérdeklődni hogy fogalakozik e valaki a Dragon's Dogma 2. részének a magyarításával?

Mert ha nem akkor szeretném én megpróbálni. Csak sajnos a programot nem találom sehol se a neten amivel ki lehet szedni és vissza rakni a szöveget.

Remélem hogy nem baj hogy ide írtam.

A választ előre is köszönöm.

Üdv: Dragon.

2024. 04. 23. - 12:22

Délután 4-től lesz valami a 2-dik részből.

2023. 09. 21. - 14:19

Idéntől sok exlúzív jön.

2023. 01. 03. - 12:40
  • nem konzolt, gamepadot.
2023. 01. 03. - 09:37

Gondolkoztam rajta elég sokat vajon megéri e mivel tisztában vagyok vele, hogy lassan kimegy a divatból, de úgy voltam vele, hogy mivel sosem volt konzolom, inkább nem feccölök egy bizonytalan élménybe 270-et, hanem megveszem a 4-est olcsóbban, az eddig kiadott játéokkal bőven elvagyok vele, hacsak a 2 db konzolt nézem amit kaptam hozzá, annak az ára már kiadta amennyit fizettem érte. (baráti áron vettem)

2023. 01. 03. - 09:36

Nekem megérte, mivel nem akartam ps5-öt venni ami meg van ps4-re az jó nekem.

De biztos jobban tudod mi éri meg nekem és mi nem :)

2023. 01. 03. - 09:32

A ps4 meg már nem éri meg mert kiment a forgalomból. Játékok se jönnek rá ami trippla cím a ragnarök volt az uccsó.

2023. 01. 03. - 06:56
Törölt felhasználó

Hàt én is legtöbb jàtékot törtön nyomatom. De ez a jàték valamiért nagyon meg tetszett imàdom a fantasy jàtékokat :) és meg vettem :)

2023. 01. 02. - 23:57

Mivel nem használok Steamet, Epicen meg nincs fent a játék, így maradt nekem a tört verzió.

Azt, hogy kinek éri meg vagy sem X ezer forintot adni a játékért azt meg felejtsük már el.

Ne nyúkáljunk már egymás zsebébe és ne nézzük le azt aki letölti.

Jelenleg 3 játékot vettem meg egy ps4 konzolt szóval és nem költenék többet ha nem muszáj.

Steamet meg nem akarok használni ennyi.

Fearka, köszönöm az érdemi választ.

2023. 01. 02. - 23:35
Törölt felhasználó

Hát én még akkor vettem meg amikor làttam hogy màr utómunka van hátra a fordítàsból. Akkor még nem volt ennyire olcsó.

2023. 01. 02. - 22:57

Ha valaki sajnálja érte az 4,79 eurós akciós árat (ami keményen 2000 Ft), az eneba-n még olcsóbban vehet hozzá steames kulcsot, kb.1.200-1.300 Ft-ért.

2023. 01. 02. - 22:46
Törölt felhasználó

Sziasztok na szóval azért kérdeztem a tört verziót mert nekem csak az alap jàték van meg és azt hittem a plusz frissítésekért fizetni kell. De tényleg csak annyi volt a hiba hogy nem volt frissítve. Mostmár tökéletesen müxik a fordítàs :) és van 2022-es törés ami tartalmaz minden frrissítést is mivel én utána néztem csak jó helyen kell keresni :)

2023. 01. 02. - 22:45

Kíváncsiságból rákerestem(pár perc elment az életemből), 2016 -os törések vannak. 2017 -est nem találtam.

8-10 éve még én is javában töltöttem a játékokat, aztán meguntam várni a törésekre. Azóta csak eredeti játékokat veszek és telepítek. Amit a megjelenés napján túl drágának találok, vagy várok még egy kicsit míg akciós lesz, vagy arra a játékra nincs is szükségem.

Írta valaki hogy most akciós a steames verzió. Meg lehet venni. Kisimulnak hamar a ráncok a homlokon és nem kell törni a fejet azon, hogy a kedves fordítók találnak e megoldást a problémára. Én nem is keresném a helyükben, ha működik akkor szerencséje van az egyénnek, ha nem akkor nem.

Bár a legtöbb játékhoz évekkel csak a megjelenése után készül magyarítás a hatalmas szövegméret miatt, ezért biztosan akciós lesz az adott cím.

Befejezem az offolást és elnézést a moderátoroktól.

2023. 01. 02. - 21:10
Moderátor
Senior fordító

Az a baj sehol nincs verziószám steamen. Az exe is 1.0.0.0. Annyit tudni, hogy steamen 2017.12.17-én frissítették. A GoG-ost meg 2017-06-07.

Az orosz fordítást alapul véve 1438 db .arc fájlt kellene módosítani. Ennyi fájlban van szöveg, szétszórva, és változó a szövegmennyiség, lehet egy fájlban csak 1 sor van, másban meg több. A jelenleg egyben lévő szöveget kellene szétdarabolni.

Direkt van a játékban egy message.pck fájl, aminek az lenne a szerepe, hogy ebben össze van gyűjtve minden szöveg és innen olvas a játék. Ez Steam esetében működik is. GoG-nál random az egész, valamit innen vesz valamit az eredeti helyéről.

Valószínűleg az utolsó Steames patchnél ezt javíthatták, hogy rendesen működjön ez a .pck fájl.

Törtből ha találtok valami 2017 december körülit, ami a steames alapján készült akkor azzal lehet működik.

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2023. 01. 02. - 19:36

Amit utoljára kiadtak hozzá nem tudom mikor.

2023. 01. 02. - 16:36

Ha jól értelmezem, a tört verzióval egyikkel sem működik csak a steamessel?

tudom, hogy azon lett tesztelve, de attól még hátha jó törttel is.

Steamen melyik verzió van most fent?

2023. 01. 02. - 16:04

Az eredeti steames verzióval megy rendesen. Gyorsan feltelepítettem és megnéztem. És még szemnek sem annyira csúnya a játék. Nekem eddig tetszik. A magyarítás meg szuper lett. Majd játszom vele, ha lesz időm.

2023. 01. 02. - 15:19

Neki eredeti steam-es van, csak a haverjának van tört :)

2023. 01. 02. - 13:30

Túl sokat vársz el tőle, azt se tudja eldönteni, hogy steames vagy sem a játéka.

Most majd folytatja a fröcsögést, hogy miért nem jó tört verzióhoz, mikor csinálják meg ahhoz is, never ending story.....

2023. 01. 02. - 11:45
Senior fordító

Korábban azt írtad, hogy eredeti steames verziód van. Próbálj meg ráereszteni egy frissítést, ha a Steam automatikusan nem frissítette a játékot. Vagy, ha már korábban játszottál vele, és azután tetted fel a magyarítást, akkor próbáld meg azt, hogy teljesen leszeded az egész DDDA játékot. A mentéseket is, mindent. Azután feltelepíted frissen a játékot, aztán rá a magyarítást. Akkor mindennek magyarnak kell lennie. Eredeti steames verzióban egyetlen mondat maradt angolul, amikor nulláról kezded, és az oktató rész végén megjelenik egy "And countles lifetimes come to pass..." mondat. Ennek a fordításához egy több száz megás videóba kellett volna belenyúlni, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt így hagyjuk.

2023. 01. 02. - 11:32
Senior fordító

Van egy remek hírem, ha tudsz olvasni és szöveget értelmezni, ugyanis ez szerepel a hírnél:

"A fordítást eredeti steames játékon teszteltük, és jelenleg csak ezzel működik hibamentesen!"

Szóval meg kell venni eredetiben. Most akciós, csak 4,79 euró Steam-en, hajrá! :)

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2023. 01. 02. - 08:47
Törölt felhasználó

Azt szeretném meg kérdezni hogy a tört verzióhoz melyik verzió a kompatibilis?

2023. 01. 02. - 07:20

A kígyófejet elvittem a fővárosba meg is haltam párszor végig magyar maradt steames, annó vettem meg 5 éve kb.

2023. 01. 01. - 23:25
Törölt felhasználó

De valamikor meg teljesen magyar egy idő után most is jàtszottam vele 1 óràt valamikor teljesen jó. :)

2023. 01. 01. - 23:03