Kijött a 2 kipróbáltátok?
Három hónappal ezelőtt.
Mikor beszéltél vele?
Törölt felhasználó
Pontosan ezt írta ne lentebb ő maga is. Ha nem így lenne beírta volna hogy részéről game over..
Beszéltem vele, és azok, akik a magyar változat elkészültét várják, ne tartsák vissza a lélegzetüket, mert egyszerűen nem tudja, mikor lesz ideje befejezni. Az életében közbejöttek dogok amik fontosabbak. Be fogja fejezni, csak nem lehet tudni, mikor.
Törölt felhasználó
Feketén fehéren ott van, leírta. Minek adja át ha be fogja fejezni? Sosem értettem miért jó vergődni egyetlen game magyarítása miatt, amikor évente 1000 + game jelenik meg.
Én is várom pl a Horizon Zero Dawn magyarítását mégse megyek szenvedni miért nincs jelzés róla. Kész lesz amikor kész lesz. Több ezer game vár amivel tudok játszani.
És a fordító mikor volt utoljára online ? Nem csak ez az 1 játék létezik 1.5 éve is néztem azóta jó pár game lement és most gondoltam ránézek megint de ugyan úgy áll. Ilyenkor nem tudom miért nem kéri meg az egyik "kollégát", hogy vegye át ha már 70% van és láttja, hogy nem fog menni a befejezés.
Törölt felhasználó
"azt hiszem 1.5 év alatt semmit sem haladt a fordítás"
Csak egy legutóbbi példa. Lostprohet esete. Oldala ezer évig kb halott volt se poszt se frissitést és tessék jött egy fordítói cikk róla 876 game elkészült magyarításával.. Nyugi nem kell a feszko, majd ha törölte/abbahagyta úgyis jelezni fogja. De a türelmetlenek kedvéért azt is leírta ott a gépi lehet azzal tolni ,ha már csak ez az egy game van valaki számára a földön..
Sajnos nagyon úgy tűnik, pedig bíztam benne, hogy ezt még befejezi, vártam a játékkal addig
A honlap sem elérhető már de legutóbb mikor láttam azt hiszem 1.5 év alatt semmit sem haladt a fordítás
Ez a projekt kuka lett végül ? :s
Jövőre halasztották a játékot.
Idén jön a folytatás.
Moderálta: Evin (2024. 01. 25. - 18:14)
Sziasztok!
Részemről továbbra sincs elengedve a fordítás, nyilván ez lesz az utolsó a részemről, de mindenképp szeretném/tervezem befejezni.
Természetesen ez senkit se tartson vissza attól, hogy belekezdjen a fordításba!
Biztos vagyok benne, ha valaki most elkezdi, akkor hamarabb fog vele végezni, mint én, ez nem kérdés.
Egyébként tudtommal már elérhető a gépi fordítás, szóval aki nagyon "magyarul" akar játszani vele, ott a lehetőség és már valószínűleg ki is használta.
Üdv,
Teomus
Ui.: Azért sose gondoltam volna, hogy egyszer ilyet kapok: "De most lényegében a közösség ellen tesz."
Azért ez kemény. (:
Törölt felhasználó
Majd a fordító jelezni fogja hogy beleunt és nem fordítja többé, sőt szerintem azt is hogy esetleg átadja majd másnak a projektet.
Szóval nem kell itt szervezkedni
Nem arról van szó, hogy én magam nem tudom magamnak megmagyarázni a dolgot. Hanem mi lenne jó a fordítás szempontjából. Láthatóan ő elengedte a dolgot. Legalábbis úgy tűnik. Akkor logikus lenne, ha mondjuk átadná valakinek, aki hajlandó befejezni. Például Ardea, ha már ő akarta fordítani. Akkor olyan lenne, hogy kvázi ketten fordították. Vagy bejelenti, hogy nem fejezi be, és nem is érdekli a dolog, akkor 0%-on van a dolog, és majd valaki esetleg nekilát. De most lényegében a közösség ellen tesz.
Volt hasonló dolog a Dragon Age Inquisition fordításával kapcsolatban. Ha már Ardea. Régen elkezdte egy csapat, de a fordítás vezetőjének volt valami balesete, meghalt a felesége is, valahogy számára a DAI fordítása hozzá kötődött. Abbahagyták de egy ideig nem is közölték senkivel, talán fél évig, egy évig. Majd kitett egy közleményt. Majd jött valami vicces gyerek, aki még csinált egy honlapot is, hogy ő fordítja, csak egysoros honlap volt, hogy a fordítás folyamatban. Természetesen senki nem fordította, csak ő élvezkődött ezen. Majd évekkel később jött Ardea, és ő vágott bele egyedül.
Szerintem még gondolkodik rajta mi legyen vele. Egyszer ezt nyilatkozta a saját weboldalán a fordító:
"Szia! Egyelőre úgy vagyok vele, hogy be akarom fejezni. A kérdés az, hogy mikor fogok tudni újra hozzákezdeni.
Egy nagyon profi, megbízható fordítókollégám jelezte, hogy ő esetleg elgondolkozik az átvételen, ha végzett a jelenlegi projektjével, de ez még odébb van.
Annyiban maradtunk, hogy ha odajut, meglátjuk éppen hogy állok a dologhoz/hogy állok a fordítással és akkor beszélünk róla." - 2022.01.07
Nyilván nem szeretné elengedni a "gyermekét", de lehet nincs is aki átvenné tőle. Gondolom elég rétegjáték, valószínűleg nincs is rá túl nagy érdeklődés. No de ne találgassunk, igazából Teomus mesteren múlik minden és ha Ő most nem ér rá vele foglalkozni, akkor nem. Én már elengedtem a dolgot, tegyétek ti is ezt és akkor nem lesznek csalódások, legfeljebb majd jól meglepődünk...
"2019. 11. 06. - 20:06:33 - Talán sokan meg fogtok lepődni, ... ismét új projektbe vágom a már kicsit berozsdásodott fejszémet."
Az nem lehetséges, hogy átadd valakinek a fordítás folytatását, ha nincs időd - költözés, építkezés stb. miatt - befejezni? Nem tűnik ördögtől való dolognak, hogy mondjuk más valaki fejezze be. A jelenlegi helyzetben az általad beletett energia is kidobásra kerül, sem nem csinálja más a fordítást, lévén te "csinálod".
Szia!
Sajnos még mindig nem tudtam érdemben foglalkozni vele az elmúlt hónapokban.
Üdv,
Teomus
Sziasztok!
Lehet tudni valamit, hogy halad a fordítás? Vagy leállt?
Köszi előre is!
"...elírásokat közösen tudnánk jelezni..."
Ha nem gond csak erre a részre reagálnék!
Sajnos tapasztalatból írom: Ha átlagolni kellene a felhasználói visszajelzéseket, akkor egy béta (vagy végleges) fordításoknál kb "2000" letöltésből jó ha egy ember veszi a fáradságot és jelzi a fordító(k)nak ha talál hibát.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Én azért reménykedem benned, hogy a két ünnep között kiadod béta verzioját legalább :) és akkor a nyelvi hibákat, elírásokat közösen tudnánk jelezni. ergó gyorsabban haladnál a végleges verzió kiadásával.
Rendben. Akkor szerintem nem várunk tovább. Elkezdjük, mert végülis nem nehéz a nyelvezete csak magyarul jobb lett volna. További jó munkálatokat kívánok, köszönöm a választ.
Sziasztok!
Igen, 70 %. Szeptember végén végre sikerült beköltöznöm és hogy már nincs egyetem sem, sem házfelújítási feladatok (legalábbis egy ideig) október végén végre sikerült 4 %-ot haladnom (ami nem kevés a szövegmennyiséghez mérten) hosszú-hosszú hónapok elteltével végre. Reménykedtem benne, hogy az Ünnepekre akár sikerülhet leküzdenem a nyers fordítást, de már most látom, hogy ez esélytelen, mindig közbe jön valami és megint nem haladtam egy sort sem hetek óta... De nem adom fel :D Remélem ott a "szünetben" fogok tudni megint egy kicsit látványosabban haladni, ha addig esetleg nem.
Ígérni továbbra sem tudok semmit, de köszönöm a türelmeteket!
Szóval az biztos, hogy ezt a fordítást befejezem (egyszer), de már most azt is biztosra mondom, hogy ez volt az utolsó, mert ennek így nincs értelme.
Üdv,
Teomus
A honlapja, az aláírása, és Miszter_Twiszter matematikai számításai alapján 70%-on állt kb. egy hónapja. :-D