Fórum Magyarítások Life is Strange: True Colors

A Life is strange true colors című játékhoz esetleg készülni fog valakitől magyarositás?
hirdetés

Amúgy ja.

2023. 10. 23. - 00:06

A Wavelengths DLC fordítását senki nem vállalja be? :(

2023. 05. 17. - 01:13
Senior fordító

Üdvözletem!

Akinek megvan eredeti steam-es verzióban a játék, az keressen már fel kérem az alábbi címen:

csornokzoltan[kukac]gmail.com

Szeretném tesztelni a fordítást.

Csak az alapjáték készült el eddig, a bónusz fejezet nem.

Köszönöm előre is.

2022. 08. 25. - 14:28
Senior fordító

SG.hu-n részletes infókat közöltem - képpel, videóval, számokkal.

Itt lehet megtekinteni a képet, és a videót: https://sg.hu/forum/tema/950654595

"Life is Strange: True Colors

A "Life is Strange: True Colors" gyakorlatilag egyben tartalmazza az alapjáték epizódjait.

Ebből adódóan és előre látható volt, hogy nem csak a "global" állomány tartalmaz szövegeket, hanem az epizódokhoz tartozó szövegek is valahol pihennek - nem ok nélkül írtam korábban, hogy "előzetesen" annyi, amennyi az a fordítandó adatmennyiség.

*A játék a fejezetek szövegeit külön állományokban tárolja. Így a teljes fordítandó szövegállomány sokkal nagyobb, a projekt emiatt bonyolultabb mind fordítás, mind ellenőrzés szempontjából -- a dialógusok külön vannak választva (legalábbis az első fejezetben), és a fájlokon belül a "beszélők" saját szövegei egymást követik, és nincsenek elválasztva mások szövegeitől.

* A rossz hír az, hogy ezt a játékot végig kell játszani a fordítás előtt... többször is... VAGY le kell tölteni komplett, alapos, a választható útvonalakat végigjáró végigjátszásokat a Youtube-ról... ez utóbbihoz nem sok reményt fűznék.

* Ez nem újdonság, minden honosításánál kötelező lépés: a tesztelés - értelemszerűen - újabb végigjátszásokat követel.

Röviden, és SZERINTEM: senki se reménykedjen a játék KOMPLETT, EMBERI ALAPOSSÁGGAL elkészített honosításának karácsonyfa alatt megtalálhatóságáról! Sajnos.

Persze, a Furcsa Élet erre rácáfolhat - lehet, hogy végigjátszom és utána :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chapter 1: Side A

Chapter 2: Lanterns

Chapter 3: Monster or Mortal

Chapter 4: Flicker

Chapter 5: Side B

Bonus Story: "Wavelengths"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Life is Strange: True Colors

SZÓ: 115 517

SOR: 14 619

KARAKTER: 614 565

FÁJL: 62"

2021. 10. 08. - 09:30

Hol van az a legtöbb hely? Mások tájékozatlansága az a mások problémája.

2021. 10. 07. - 19:56

Tényleg? Ez fura. A legtöbb helyen mégis úgy kezelik, mint amihez nincs magyar fordítás, ergó csak nem használják annyian a gépi verziót.

Folyamatban: Kathy Rain 2, C&P, DC 1.
Kész: LoCV, Tsioque, TKTT, TAAESB, LADB, LM, KR.
2021. 10. 07. - 19:07

Én megszoktam kérni a gépifordítós srácokat, hogy ha kiszemelek egy fordítást, hogy lehetőleg ne foglalkozzanak vele. Nem is szoktak. Viszont ha már van hozzá, akkor passzolom, túl sok munka és az emberek nagy részének bőven megfelel a gépi, így nekem az már nem pálya.

2021. 10. 07. - 18:54
Senior fordító

Közhely, de a sorok száma nem számít - jól mutat csak.

Nem ok nélkül szoktam közölni a szó|sor|karakterszám triót, mert csakis így írható le, hogy egy projekt mekkora ténylegesen... lehet neked 25000 sorod is, ha erős túlzással minden sorban 10-15 karakternyi szöveg van, emberek elájulnak a sorszámtól, közben meg hát...

"Code Vein" - ENG

Szó: 413208

Sor: 26175

Karakter: 3218136

"State of Decay 2 Juggernaut Edition" - ENG

Szó: 1078920

Sor: 132315

Karakter: 5802725

2021. 10. 07. - 18:42
Moderátor
Senior fordító

6000 sor? Érdekességképpen, a LiS 2-nek csak az első részében volt 6082 sor. Egyébként igen, hiába csak ennyi, tesztelni rengeteg idő, a sok válaszlehetőség és történeti elágazás miatt. Bár a True Colors-szal még nem játszottam, csak a korábbi részekből indulok ki.

Én idén már biztosan nem tudok vele foglalkozni, úgyhogy szabad a vásár. Ha nem állna neki senki, akkor lehet, hogy jövő év elején kezdek vele valamit.

Az életben a legjobb dolgokhoz leginkább türelemre van szükség.

2021. 10. 07. - 17:24

Tényleg nem sok.

Egyébként miért baj az, ha van gépi is? A Kenához is készült, mégis fordítják ketten is.

Folyamatban: Kathy Rain 2, C&P, DC 1.
Kész: LoCV, Tsioque, TKTT, TAAESB, LADB, LM, KR.
2021. 10. 07. - 17:06
Senior fordító

Ahogy SG-n írtam:

A játék ismerete nélküli "gyors" fordítás nagyon fals eredménnyel járhat -- a játék szövegállománya első blikkre egyszerűnek tűnhet, de számos helyen a környezettől, beszélő személyétől (stb.) függően kell(ene) fogalmazni és akkor a tegeződés és magázódás eseteket nem is említettem.

Úgy, hogy nem akarok vitát szítani: sajnálom azokat, akik a "gyors fordítást" használják, esetleg.

2021. 10. 07. - 16:45

A 6000 sor nem olyan vészes. Ha nem lenne hozzá gépi fordítás, még be is vállalnám.

2021. 10. 07. - 16:23
Senior fordító

A játék szövegállománya - első nézetre:

Szó: 50091

Sor: 6063

Karakter: 274135

Otthoni tesztelés után tudok bővebb infóval szolgálni.

2021. 10. 07. - 16:05
Senior fordító

Ezen a fórumon leírták a fordíthatóság megoldását - https://zenhax.com/viewtopic.php?f=12&t=15794

Akit érdekel a dolog, az már bele is vághat.

2021. 10. 07. - 12:58

Ha csak egy txt dokumentumot kellene átírni, akkor hidd el, megtenném. De nem olyan egyszerű az, programismeret is kell hozzá az pedig nekem nincs meg. Illetve azért kommentel ennyi ember szerintem, mert nyílván ha többen jelezzük, hogy szeretnénk, akkor nagyobb eséllyel fogja egy kedves ember elkezdeni. Szerintem semmi baj nincs azzal ha jelezzük. Ez a platform amúgy sem egymás piszkálására van, nem értem ezt a felháborodást. Illetve a másik kedves kommentelőnek, nem, senki nem regisztrált több felhasználót, ahányan írtunk annyian vagyunk. Tudom hihetetlennek tűnik, de na.

2021. 10. 05. - 19:46

akkor miért nem fordítod le?

2021. 10. 04. - 19:55

Nem unod még?

Hány új nicket fogsz még regisztrálni?

Ettől nem lesz meg hamarabb,meg senki nem kezdi el neked,csak mert több nick alatt kéred színlelt érdeklődést mutatva.

Cseppet sem feltünő,hogy a frissen regisztráltakat mind "magyarosítás"-t keresnek ,mind kéri jelezzék ha elkezdték, és sokat jelente nekik ha készülne.

Bravo.

Na,lehet előkeresni mindnek a jelszavát,és felháborodni erre a kommentre.

2021. 10. 04. - 11:48

Sziasztok, nagyon jó lenne ha valaki, vagy valakik el tudnák kezdeni a játék fordítását, szerintem sok embert lekötelezne. Nekem nem probléma a nyelv, már végignyomtam angolul de most haverral akarom végigjátszatni neki meg kellene a fordítás. Nagyon jó lenne ha ebből egy tényleges projekt lenne nemsokára!

2021. 10. 03. - 23:13

Kedves közösség

Ha valaki belevágja magát a fordításba kérem jelezzen, nagyon boldoggá tenne

Tiktok: katt ide

2021. 09. 26. - 09:02

Imádnám, ha magyar felirattal tudnám végigjátszani ezt a játékot, mivel imádtam az előző részeket és úgy hallottam, hogy ez a rész is kegyetlen jó lett. :D

2021. 09. 20. - 18:29

Eddig ezt a fordítást várom a legjobban, kérlek jelezze a fordítója ha esetleg már tervbe vette, vagy már el is kezdte a munkálatokat.

2021. 09. 18. - 15:48

szuper lenne !

2021. 09. 13. - 00:51

Én is nagyon örülnék, neki mostanában minden játékot magyarosítással játszom, és általában erről az oldalról töltöm le, tényleg sokat jelentene nekünk, Az összes LIS játékot végigjátszottam eddig, fordítással, és tényleg sokkal élvezetesebb úgy. :D

2021. 09. 12. - 13:33

A LIFE IS STRANGE: TRUE COLORS című játékhoz nagyon megköszönnénk ha valaki magyarosítaná, persze ha van valakinek ideje és kedve hozzá. :) Sokat jelentene nekünk mivel ez egy csodállatos és remek játék.

2021. 09. 11. - 22:34