Fórum Magyarítások Gloomhaven

hirdetés

Kedves Evin,

Mivel most csinálok ilyet először, egy olyan kérdésem lenne hogy az általad említett LanguageExport.csv fájlban elég ha az angol szöveget átírom magyarra vagy szükséges egy új oszlopot kezdeni ahova a magyar szöveget írom?

Előre is köszi a segítségért.

Üdv: Lockest

2025. 04. 02. - 12:23

Kedves Evin,

Köszönöm, beregisztráltam bár jóvá kell hagyni a csatlakozási kérelmet és mivel aktivitás nem nagyon volt az elmúlt évben így ettől függetlenül remélem megerősítik.

2025. 04. 02. - 09:22
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Kicsit visszaolvasol kb 6-7 megjegyzést, 3 éve mindent leírtam, és linkelve vannak a fájlok is, csak regisztrálnod kell (ingyenes).

2025. 04. 02. - 09:03

Kedves Szerkesztők,

A segítségeteket szeretném kérni. El akarom kezdeni a Homályrév Steam-es verziójának fordítását viszont kellene nekem egy fájl, amit fordíthatnék vagy egy kis útmutatás ahhoz hogy tudnám elkezdeni.

Kérlek segítsetek és talán még ebben az évben elkészülhetne a fordítás.

Köszönöm!

2025. 04. 02. - 08:41

Sziasztok, eltelt kis idő, én most találkoztam ezzel a szupi játékkal. Van-e valaki aki vállalná a fordítást? :)

2024. 10. 01. - 14:29
Moderátor
Senior fordító

Kitartást hozzá! :-)

2022. 11. 10. - 18:18

Én beregisztráltam, egyelőre nem túl aktív a fordítás. :) Ma lefordítottam pár (száz) sort, de az a baj, hogy sok szövegnél csak a kártya szövegének egy részét látod, és nehéz kontextusba helyezni. :) Ezért is jó lenne látni a teljes kártyát akár angolul, akár magyarul. A magyart pluszban azért is, hogy a fogalmak ugyanúgy legyenek lefordítva. Pl valaki a STUN-t Bénításnak fordította én Kábításnak, át is írtam nála is, szerintem a Bénítás jobban illik az Immobilize-ra.

2022. 11. 10. - 17:43
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Több dolgot is tehetsz:

• beregisztrálsz az általam linkelt oldalra és a fordításba, és oda töltöd fel az anyagot (nem tudom, mennyire aktív), elvileg ez a hivatalos platform
  • a játékban van egy LanguageExport.csv fájl, abban kell átírni a szövegeket magyarra (javaslom a LibreOffice-t). Sajnos jelenleg csak Steam kiadással működik, és mivel az nekem nincs, további részletet nem tudok, hogy azt hova kell tenni. (Némi leírás a francia fordításnál, szerencsére angolul.)
  • beszkenneled a kártyákat, és más is tudja csinálni a fordítást (bár ez jogi problémákat felvethet, ha terjeszteni kezdi valaki)
2022. 10. 16. - 21:39

Nekünk megvan a társas, ha elmondjátok, hogyan kell magyarítani, akkor szívesen belevágunk :) A képességek a legfontosabbak, mert azzal találkozol a legtöbbet, a sztori meg jöhet utána. Elég masszív adag, de ha többen is bele tudunk ugrani, akkor fel lehet vinni elég gyorsan.

2022. 10. 16. - 20:13
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Kutattam még kicsit. Elvileg bármiféle segédeszköz nélkül fordítható a játék, sőt, valaki már elkezdte a magyart is, csak csatlakozni kell, hogy lehessen látni, valójában mikori az anyag: https://explore.transifex.com/game-l10ns/gloomhaven/

Illetve azt olvastam, hogy a Steam kiadás támogatja a MOD-olást, és más nyelvekre már van Steam Műhelyben fordítás, de állítólag az Epic és GoG kiadásokban ez nem támogatott jelenleg, vagy senki sem publikálta a módját.

Ettől függetlenül sokkal gyorsabban meg lehetne csinálni a magyar kártyákkal, csak be kell gépelni.

2022. 09. 29. - 15:35

hi. akkor epic, thx.

van elérhető magyar verzió, de elég drága 60ezer... egy haverral gondolkozunk rajta, h felesbe összedobjuk... elég komplex a játék... :) üdv.

(110) Homályrév társasjáték bemutató - YouTube

2022. 09. 28. - 10:56
Vezető szerkesztő
Senior fordító

A fordítással kapcsolatban. Ha technikailag megoldható, igazából bárki meg tudná csinálni, mert azt hallottam, a játék fizikai példánya magyarul jelent meg, így csak be kellene gépelni. Viszont ahhoz valakinek rendelkeznie kellene velük, vagy legalább valami szkennelt verzió kell belőle.

Én sosem játszottam vele, így ezt nem tudom megerősíteni.

2022. 09. 26. - 19:19
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Epic Store, csütörtök 17 óráig.

2022. 09. 26. - 19:17

hi. hol ingyenes? thx. üdv.

2022. 09. 26. - 18:06

Mindenesetre behúztam.

2022. 09. 26. - 15:26

Sziasztok! Valaki esetleg gondolkozott eme gyöngyszem magyarításán? Biztosan sokan bekebelezik most, hogy ingyenessé vált. Köszönet a válaszért!

2022. 09. 22. - 19:37