A PS4 2013 novemberében jelent meg, az első igazán használható HEN (nevezhetjük törésnek, bár technikailag ez helytelen) 2018 decemberében jelent meg, amit azóta frissítenek a felfelezett sebezhetőségekhez mérten.
A PS5 2020 novemberében jelent meg. Senki sem tudja megmondani, mikor lesz hozzá "törés", de a fentiekből kiszámolható egy várható dátum.
A konzolgyártókat nem érdekli, hogy egy (elnézést, de) nevenincs ember írogat, hogy itt a fordítása, de se cég nem áll mögötte, se nem hivatalos fordító, papírral, szakmai előélettel. Tudomásom szerint kotábban, az Xbox360 korában voltak próbálkozások, hogy nem hivatalos fordítás azzá váljon, de süket fülekre talált. Illetve ez nem a Sony vagy a Microsoft hatásköre, hanem a fejlesztőké. Nekik viszont pénzbe kerülne a fordításod átnézése, minőség-ellenőrzése, mert lehetsz te látszólag jóhiszemű, attól lehet, hogy a szövegbe kripto link van, valaki vagy valami ellen irányuló negatív megnyilvánulás (rasszizmus stb.), és erre nem fognak áldozni egy olyan kis vásárlói bázisért, mint a miénk. És valószínűleg egy-egy javítás publikálási folyamata sem olyan egyszerű és "olcsó", mint mondjuk PC-n a Steam vagy más boltokban.
Sziasztok!!! Próbáltam körültekinteni neten hogy ps5 játékok magyarításába kezdett e valakit meg olvastam hogy nem lehet feltörni stb... Ez hogy működik? Van rá esély hogy a közeljövőben ez változik? Esetleg a sony-nak nem lehet benyújtani egy kérelmet?? Szerintem ez nekik is úgyanúgy jó lenne..