Mindent az "OLVASS_EL" fájlban leírtak szerint csináltam, azaz a 3 fájlt bemásoltam a helyére és úgy néz ki működik, az első 5-10 percben magyar volt.
@Tipca, írtam egy e-mailt, majd ha ráérsz válaszolnál kérlek?
Így csináltam de csak az intro lett magyar a játékban minden angol.
A lényeg, hogy a packed mappába kerüljön a tömörített fájlban lévő pak fájl, az egyedi, annak nem kell felülírnia semmit. Egyedül az intro alatti felirat srt-je és a credits fájl esetén fog rákérdezni, hogy felülírod-e, de azok másik mappában vannak.
Ahogy előttem írta pendrivedealer, annak úgy működnie kell, úgy a legbiztosabb.
Szia!
Először is kicsomagolod a letöltött fájlt, aztán az így létrejött "data" mappát és annak teljes tartalmát másold a játék főkönyvtárába, és írj felül mindent.
Szia! Segítenél nekem, hogy kell ezt a fordítást beüzemelni? Kitesz egy fájlt a Packed mappába de nem ír felül semmit és a játékban nem lehet nyelvet vállasztani át kell nevezni ezt a fájlt az angol fájl nevére vagy hogy működik?
Szia!
Köszönöm a fordítást. Szeretnék segíteni a hibák javításában.
Én személy szerint nagyon köszönöm a munkádat. Nekem ez a szint több, mint megfelelő.
Amennyiben kedved, és időd engedi, akkor a második részt is szívesen játszanám majd a te fordításoddal.
Köszi még egyszer.
Sziasztok!
Most láttam ezt a fórum témát, és meglepetten láttam, hogy említésre került a nevem. Kicsit elharapózónak láttam a beszélgetést, ezért úgy gondoltam, hogy én is megszólalok.
Én fordítottam le az Elex játékot, egyedül, pusztán hobbiból, mindenféle profi háttér nélkül. Pár magyarításba már besegítettem, de nem vagyok állandó játékfordító/tesztelő, így a szövegek lefordításán és átnézésén túl egyszeri végigjátszás volt a "tesztelés". Emiatt, és mert emberből vagyok, és az átolvasás során simán lehet, hogy átsiklottam alapvető hibák felett, a magyarítás nem tökéletes. RPG játék lévén tuti voltak olyan sztoriszálak, ami az egyszeri játék alatt nem kerültek elő, így azok ráadásul "teszteletlenek" maradtak, plusz a többértelmű mondatoknál is becsúszhattak furcsaságok, stb.
Ennek ellenére beküldtem ide az oldalra, és igen, visszautasításra került, de ezt teljességgel megértettem, emiatt nincs bennem neheztelés az oldal üzemeltetői iránt. Nem hibátlan a fordítás, ráadásul szívük joga eldönteni, mit raknak ki az oldalra, és mit nem.
Viszont, ha már annyit dolgoztam rajta, és a végigjátszás során úgy láttam, hogy ezzel a szinttel bőven élvezhető és érthető a játék, úgy voltam vele, hogy nem hagyom veszendőbe menni, ezért feltöltöttem a Nexusra, ahonnan bárki leszedheti, és játszhatja magyarul ilyen állapotban is. Ha valaki magyarítást keres a játékhoz, úgyis megtalálja.
Részemről csak ennyit szerettem volna mondani.
Sziasztok! Segítenétek nekem, hogy kell ezt a fordítást beüzemelni? Kitesz egy fájlt a Packed mappába de nem ír felül semmit és a játékban nem lehet nyelvet vállasztani át kell nevezni ezt a fájlt az angol fájl nevére vagy hogy működik?
Törölt felhasználó
Pedig ezeket a munkákat kéne nagy dobra verni aki saját magának gyakorlásént csinálta és ha már megcsinálta közzé teszi. Ha nem is az oldalon letöltésként egy kis cikkbe promonak. Lazaán megérdemli pláne hogy nem egy 5 perces 2 soros játékról beszélünk
De magyarok vagyunk nyilván felételezni kell egyből legszarabbat.....
Így van pont ezt csinálod. Amit írtam csak egy példa, több mentéssel a játék több részén is ellenőrizve volt a fordítás, és az azalatt összegyűlt nagyobb mennyiségű hiba alapján született a döntés.
Nincsen semmi baj ezzel a fordítással. Én is kipróbáltam, amikor rátaláltam. Sajnos nem volt még időm végigvinni. Az már a képeken is látszott, hogy nem gépi fordításról van szó. Ráírtam a fordítóra, és elmondta, hogy egyedül csinálta, és egyedül is tesztelte, ezért lehetnek benne hibák, esetleg félrefordítások. Várja a visszajelzéseket, és javítja őket. Az ELEX 2 fordítását is elvileg csinálja.
Még szerencse, hogy ezen az oldalon minden fordítás kifogásolhatatlan. Ja nem.
Ott vannak például a Total War játékok magyarításai, amik sosem készülnek el, mivel megjelenik egy új, és a fordító elkezdi azt fordítani.
Törölt felhasználó
Az fel sem merült esetleg hogy csak a szöveget látta és ne adj isten a game ott azt mondja I have nothing to do ami azt jelenti amit írt?
Simán benne van. Nem tudom ,vödörrel még nem találkoztam de nem először lenne ilyen sőt hivatalos gyári magyarításban is voltak már ennél nagyobb blődségek is ami szimplán azt mutatta hogy a fordítok elé toltak egy halom szöveget azt fingjuk se volt milyen a szövegkörnyezet mit csinálna a karakter éppen stb...
De magyarok vagyunk nyilván felételezni kell egyből legszarabbat.....
Már néztük, onnan az infó. Annyi, és olyan durva hibákat láttunk benne, hogy ha azt arányosítva felszorozzuk az egész játék szövegére, lehet, érdemesebb újrafordítani, és a játék fordítását még senki sem jelezte felénk.
Ilyen hibákra kell gondolni: Van egy vödör, amibe bele kell tenni valamit, de nincs a karakternél, amire azt mondja a fickó, hogy "Nincs mit tennem."
Szerintem is elég jónak tűnik. :)
Törölt felhasználó
Leszedtem toltam 20 percet ( a fene vinné el hogy be is szippantott már most)
Nem tartom magam nagy magyarnyelv zseninek, de nekem ez nem tünik deepl és egyéb dolognak.. de mindenki döntse el maga
https://1drv.ms/f/s!AkJp9t4b5E9-jykiespKfLJkbBoT?e=iYPjIT
Elvileg Tipca nevű fordító készítette. Hozzádzólásokat olvasgattam azt írták a steam-os verzióval tökéletesen működik.
Tudom hogy sok projekt fut, és tényleg hálás köszönet értük. Elképzelhető hogy a közeljövőben valaki le teszteli? Esetleg hogy lehetne segíteni a tesztelésben?
Esetleg letesztel már innen valamelyik fordító? Az nem lehetséges, hogy "jó" csak éppen a fordító sose osztotta meg?
Nem tudom ki fordította, kizárt hogy esetleg egy rutinos fordító akinek volt már korábban fordítása?
Lets Game!
Ha rendes, minőségi fordítás lenne, kint lenne itt is. Nagyon sokat kellene javítani rajta, de persze lehet, valakinek az is megfelel.
Nekem meg a játék nincs meg, de ha minőségínek mondható a fordítás akkor megvenném :)
Lets Game!
Törölt felhasználó
Szerintem ha gépi szint lenne azért csak jelezte volna ott valaki.
Szerintem semmiből nem tart leszedni és kipróbálni. Sajnos nekem az ssdken semmi helyem HDD-re meg már nincs ingerem bármit is feltenni
Mondjuk az ellene szól mármint hogy nem sima magyarítás, hogy most itt tudtam meg hogy van hozzá (én is csak gépiről tudtam)... de lehet teszt miatt feldobom hdd-re és meglesem
Neked sikerült kipróbálni letesztelni(mélyebben)? Ha igen milyen lett? Tényleg érhető rendes magyarsággal van, nem érthetetlen gépi zagyvaság?
Teljes a fordítás? Nem maradt egy része angol?
Lets Game!
Szia! Van hozzá magyarítás, csak nem ezen az oldalon. Nem gépi fordítás, csak nem lett leellenőrizve, tesztelve így ide nem került fel.
Küldöm a linket.
Remélem nem törli a rendszer azonnal.
https://www.nexusmods.com/elex/mods/121?tab=posts
Sziasztok.
érdeklődnék hogy valaki tervezi fordítani az Elex című játékot? Előre is köszönöm a választ.