Fórum Magyarítások Star Wars Jedi Survivor

A játék fordításával kapcsolatos tudnivalók
hirdetés
Moderátor
Senior fordító

Helló

Most kirpóbáltam, hogy feltelepítettem a fordítást, töröltem a mappát, amibe telepítve volt. A telepítő bezáródott, mert nem tudta magát törölni. Beléptem a Vezérlőpult, Programok és szolgáltatások részbe, ott megkerestem a Survivor magyarítás bejegyzést, majd töröltem. Hibát írt ki, de kivette a listából és újra engedte telepíteni a fordítást.

A gépházban lévő Alkalmazásoknál valóban nem törölhető. De jó lesz, hogy az MS ki akarja nyírni a vezérlőpultot...

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2024. 09. 01. - 21:01

Szia. Probáld meg az alkalmazás kezelöböl uninstalálni mert ha maradt a rendszerbe valami belöle akkor ott kell lennie. Vagy még esetleg egy revo uninstall progival meg lehet probálni. Remélem tudtam segiteni.

2024. 09. 01. - 20:14

Sziasztok!

Nekem olyan gondom lenne, hogy mikor először telepítettem a Jedi Survivort, leszedtem a magyarítást, telepítettem, minden fasza volt... csak hogy gondok voltak a játékkal így töröltem.

Na most újra telepítettem a játékot persze előtte minden fennmaradó fájlt is töröltem, viszont a magyarítást nem alkalmazás törléssel csináltam, hanem csak sima fájl törléssel. A játék most jó, de a magyarítást nem tudom telepíteni, mert azt írja már telepítve van... pedig nincs. de az alkalmazásoknál törölni meg nem lehet, mert azt írja nem található.... szóval nem igazán tudom mit hogy kellene tennem. légyszi segítsetek ha van ötlet. köszi :)

2024. 09. 01. - 19:55
Moderátor
Senior fordító

Helló

Elvileg működik, mert ugyan úgy az EA appot használja.

2024. 05. 27. - 11:02

Sziasztok ! A game pass-os verzióval , működik a magyarítás ?

2024. 05. 27. - 10:52
Moderátor
Senior fordító

2024. 02. 25. - 10:02

Szuperul halad a forditas! Koszi az infot!

2024. 01. 09. - 13:01

Egy kis konkrét helyzetjelentés:

---

1. Coruscant - 100% lefordítva | 100% lektorálva

2. Koboh - 100% lefordítva | 42% lektorálva

3. Jedha - 100% lefordítva | 41% lektorálva

4. Shattered Moon - 100% lefordítva | 55% lektorálva

5. Nova Garon - 100% lefordítva | 100% lektorálva

6. Tanalorr - 100% lefordítva | 100% lektorálva

Boltok és minigamek - 100% lefordítva | 100% lektorálva

Cal és BD szövegek - 100% lefordítva | 100% lektorálva

Ellenségek beszélgetései - 100% lefordítva | 17% lektorálva

Harc közben - 62% lefordítva | 22% lektorálva

Holotérkép - 100% lefordítva | 72% lektorálva

Karakterek, adatbázisok - 100% lefordítva | 82% lektorálva

Képességek és tutorial - 100% lefordítva | 91% lektorálva

Rendszermenü és HUD - 100% lefordítva | 100% lektorálva

Skinek - 100% lefordítva | 100% lektorálva

Skoova szövegei - 100% lefordítva | 98% lektorálva

Kocsmai beszélgetések - 100% lefordítva | 10% lektorálva

---

Összesen: a lefordított sorokat tekintve most állunk 85% körül. A "Harc közben" bár 62%-on áll, még 10 ezer sor vissza van belőle.

Akit érdekel, Discord-on mindig kiírjuk, épp hol tartunk, szóval akit ezek a hírek érdekelnek, lépjen be: https://discord.gg/6MWQdKacRF

Elsősorban politikafilozófiai munkásságomról vagyok ismert, de hobbiból már 2014 óta fordítok.

2024. 01. 09. - 10:15

Unreal Engine miatt bármilyennel jó lesz, Paks mappa, aztán szia. Egyébként nekem is az Epic verzió van meg!

2024. 01. 06. - 17:15

Thanks! Lehet benne igazság főleg, hogy az Epic-en megvásárolt játék megjelenik az EA könyvtáramban is, és onnan is telepíthetem. Korábban a Squadrons is így volt, már azt sem tudom hol vásároltam meg :-)

2024. 01. 06. - 15:44

Szerintem mindegyikkel. Tudtommal nem befolyásolja az áruház milyensége azt, hogy működik-e. Legalábbis tapasztalatom szerint az Unreal Engine-es játékoknál nem.

Elsősorban politikafilozófiai munkásságomról vagyok ismert, de hobbiból már 2014 óta fordítok.

2024. 01. 05. - 23:45

Az publikus, hogy melyik áruházi változattal lesz kompatibilis a fordítás?

2024. 01. 05. - 22:58

Csak hogy megnyugtassam azokat, akik már nagyon várják: a játék fordítása tulajdonképpen kész, csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Van egy rakás, a játék érthetőségét nem befolyásoló, harc közbeni szöveg... "Meghalsz, Jedi" és hasonlók, amik eléggé elhúzzák a projektet. Képzeljetek el körülbelül 20 ezer mondatnyi ilyen szöveget. És mondom, bár a játék érthetőségét ez nem befolyásolja, de nem fogjuk úgy kitenni ide, hogy ez nincs teljesen lefordítva. Hiába tartunk a nyers fordításban körülbelül 75%-nál, ha ezekkel megy a tökölés, és vissza van a lektorálás. Sajnos azonban mostanra körülbelül 3-4 ember dolgozik egy ilyen hatalmas játék fordításán, így nem kell csodálkozni azon, ha azt mondom, még kell neki 2-3 hónap, mire ide kikerül. Már csak azért is, mert nem elég, hogy le van fordítva, át kell nézni a szöveget, javítani kell az esetleges hibákat, nyelvhelyességet, elgépeléseket, és tesztelni. Több százezer szónyi szövegnél ez komoly munka és idő. Én az utóbbi hetekben reggeltől estig ezt a játékot fordítom, ingyen, azért, hogy másoknak örömet okozzunk majd a minőségi magyar nyelvvel. Ezért meg szeretnék kérni mindenkit, hogy a követelőzés, hisztizés és egyebek helyett inkább támogassa a munkánkat legalább egy lelkesítő mondattal. A sok nyivákolás és arcoskodás nem segíti a munkánkat, sőt inkább demotivál, és elveszi a kedvemet attól, hogy bármit is csináljak ilyen hálátlan embereknek. És ez nem csak rám igaz, a többi fordítóra is. Ezért légyszi, ha már nem tisztelitek a munkánkat, legalább maradjatok csendben, és várjatok türelemmel. Köszi.

2023. 12. 30. - 11:43

Nem értek egyet, én szeretnék tudni arról, hogy készül egy magyarítás, emiatt nem játszottam még a zero dawn-nal, és ezért halasztom el a Baldurs Gate 3 vásárlást, mert magyarul jobb élmény lesz.

Nem kell túlgondolni semmit. Egyetlen dolog kell, türelem és tisztelet. Ha bejelentik, hogy készül, egyszer majd elkészül, minden más csak fölösleges feszültség generálás. Bár néha nekem sem jönne rosszul egy kis extra infó, hogy kiszámolhassam mikor melyik game-t vásároljam meg, nálam ez stratégiai tervezést igényel a meló meg a tanulás mellett. :D A Jedi Survivort pl elkezdtem angolul, ha majd elkészül a magyarítás mehet újra, elég jó game hozzá. :D

2023. 12. 19. - 20:45

Ez már a második kommentszekció ahol ugyan azt a problémát tapasztalom az olvasása közben. Nem igen járok errefelé. Az imént érkeztem a Horizon zero dawn topik felől és ugyan ilyen "aggodalmakat" olvasok. Az adminok, fordítók stb. meg ne haragudjanak, de véleményem szerint a probléma a játékfordítások "megreklámozásából" ered. Kikerül egy játékról az infó, hogy fordításra került, százalékosan kijelezve, majd ez a százalék elkezd mínusz irányba vándorolni, ezen húzza fel magát egy-két ember. Szerintem jobb lenne ha nem is tudna senki a fordításokról míg készen nem lesz, egyszer csak megjelenik és mindenki örül. Ez a kiteszem, kiírom majd jegelem meg felfüggesztem (mert kérdeztek) egy "kicsit" olyan sértődősnek hat (nem konkrétan erre a fordításra értem). Aztán, hogy végül ennek ellenére mégis látható ez az állapot és nem kerül teljesen törlésre míg valóban készen nem lesz, ez az igazi vörös posztó.

2023. 12. 19. - 00:06

Abszolút megértem... nagy munka egy fordítást elkészíteni, sokan nem is gondolnák mennyire... nekem is lenne több olyan játék amihez jó lenne ha készülne fordítás... pl a Lies of P vagy a Stray Blade, de azt is el kell fogadni ha mondjuk soha nem lesz fordítás ezekhez a játékokhoz...

2023. 11. 14. - 23:47
Senior fordító

Meg sorolhatnánk a projekteket, amik jönnek sorba és a technikai háttér nagy részben FEARka érdeme.

Emberünknak meg az a legnagyobb baja, hogy úgy terveztük havi jelentés és nem látja. Hát ez ilyen sajnos. Én úgy terveztwm milliomos leszek, mégse jött be

2023. 11. 14. - 21:48

Szerintem egyáltalán nem kellene követelőzni hogy mikor lesz kész... azt hogy a fordító ki írja hogy ekkor meg ekkor talán tesz ki videót azt nem kell biztosra venni... bármi közbe jöhet neki is.. és akkor nem az lesz a legfontosabb... majd elkészül amire elkészül... én is nagyon várom már, sőt több olyan fordítás van amit nagyon várok... most akkor álljak neki követelözni higy mikor lesznek kész?

2023. 11. 14. - 20:52

Nem minden a diploma, ami most meg is mutatkozott ("tervezem" -- ergo nem tény, hanem feltételes, van a havi kimutatás is, (több)diplomásként biztosan tudod, mi is ez; terv, tény...)!

A fordításnál maradva, a Discordon FEARka 2023.09.15-én publikált képe alapján a fordítás 50%-on állt, a lektorált rész is majdnem 30%-on volt. Az azóta eltelt időben minden bizonnyal ez a szint csak emelkedett, ergo 90-100% környékén lehet a fordítás, a lektorálás pedig 70-80% körül. Jó eséllyel karácsonyi ajándékként megkapjuk! Azt se feledjük el, hogy időközben elkészítették az Atomic Heart magyarítását, ami szintén nem kis projekt!

Ahelyett, hogy megy itt a támadás, sértegetés, sértettség érzésének keltése, inkább lehetne örülni, hogy család, munka mellett még erre is fordítanak időt. Én is nagyon várom, de van más játék is, amivel lehet addig játszani! A játék sincs még meg, s nem is lesz, csak akkor, ha elkészül a magyarítás. Köszöntem a munkátokat!

2023. 11. 14. - 20:48

Ezek szerint a szakmunkásképzőben tanultam szövegértést. Bár arra kiváncsi lennék, hogy neked milyen végzettséged van, hogy neked még az se megy.

2023. 11. 14. - 18:49

Mi ez a "ráfogom másokra a saját vitakultúrám jellegzetességeit" mánia újabban? Önreflexió az persze nuku.

2023. 11. 14. - 14:54
Senior fordító

Csak azt nem értem, hogy honnan kerül elő ez a sok elzombisodott agyú, bunkó ember, akik két mondatot is képtelenek összeolvasni...

Az álmok üzenetek a mélyből.

2023. 11. 14. - 14:46
Senior fordító

Ha már szóba kerültek itt a képzések.

Lehet nem ártana visszaülni az iskolapadba, vagy akármilyen képzésre (diploma ide vagy oda) - ami érinti a mondatok értelmezését is.

Úgy tervezem, hogy minden hónap...stb. stb.

Az nem egyenlő azzal, hogy:

Minden hónap elején ki fogok rakni!...stb. stb.

Egy kis segítség, hátha más is ebbe a hibába esne:

Az úgy tervezem, az nem ígéret semmire - az vagy így lesz, vagy nem.

A ki fogok rakni!, na, az már vehető ígéretnek, de ilyen nincs a mondatban.

Tőlem is megkérdezték nemrég, hogy úgy volt, hogy kész lesz, ez vagy az. Nem, nem volt úgy - a szeretném befejezni még idén, nem ígéret arra, hogy így is lesz, csak egy tervezet, amit szeretnék tartani. Ami vagy összejön vagy nem.

Mindenki igyekszik, ahogy tud, de lássuk be, vannak ennél fontosabb dolgok is.

2023. 11. 14. - 08:22

Jó az közmunkásnak is.

2023. 11. 14. - 06:45