Kiegészítve Evint attól függ, hogy streamelni akarod (élőben) vagy csak feltölteni valahová.
A streamelést most hagyom, gondolom majd elmagyarázom, ha kell, a videó rögzítése és feltöltése a következőlépp folyik:
Az első lépés az, hogy nvidia kártyád van vagy sem. (Az nvidia tud élőben streamelni és felvenni, azért egyszerűbb, mert ahhoz nem kell külön program.)
Ha ATI-d van, ha jól hallottam ahhoz is van vmi belső felvevő, de azt nem ismerem.
Szóval kell még hozzá elég széles sávszélesség (kisebbel is működik, csak tovább tart a feltöltés)
Elkezded a játékot, elindítod a programot, rögzítesz mondjuk 1 órát. Arra figyelni kell, hogy az adott program hová menti el a videót, és van e ott elég tárhely. (Ez minőségtők függően lehet akár 10-20 + Gb is, vagy több)
Ha ez megvan, akkor egy videoszerkesztővel megvágod, és mehet is fel a YT-ra. Ott nyilván kell lennie egy fiókodnak ahová feltöltöd. Mérettől függően tart a feltöltés, és utána kalap kabát.
Namost az ajánlott programok attól is függnek, mennyire akarod profin csinálni vagy bonyolultan.
(Van aki külön veszi a hangot, stb.)
Tehát kell egy rögzítőprogram (Nvidia kártyádhoz nem kell,, bandicam, ilyesmi találsz a neten ingyenes verziókat, rákeresel erre: game recorder program free , lesz vagy 20 találat.)
Egy videó szerkesztő és vágóprogram, Én a Movavi video editor plus-t használom de ez fizetős, vagy "torrentes",de googleban biztos találsz ingyeneset is.
Ha esetleg megvennéd valamelyik programot, javaslom előbb próbáld ki az ingyenes verzióját, hogy kézreáll e. Van e benne magyar nyelv stb.
Sokmindent nem részleteztem, mert nem tudom pontosan mi is az elképzelés.
Ha streamelni akarod élőben, akkor kb csak egy OBS nevű ingyenes program kell, meg valamilyen platformon egy regisztráció (Youtube, Twitch), és a beállítás menetét biztos leírják vagy van róla tutoriál videó. Ha nem, akkor AMD és Nvidia driverben is szerintem van videórögzítési lehetőség (illetve továbbra is az OBS), vagy vannak fizetős szoftverek is.
Illetve ez alá erős gép és SSD ajánlott, mert nemcsak a játékot kell futtatnia, hanem ha csak egyetlen géped van, a rögzítés feldolgozása is a gépet fogja terhelni, illetve a tárhelyet, ahova menti a videót. Ezért szoktak a streamerek külön gépet fenntartani csak a rögzítésre, és abban külön, dedikált fizikai kártyával szokták a videót is rögzíteni, de az nem olcsó mulatság.
Sziasztok! Nem török Youtuber babérokra, a dolognak ez a része egyáltalán nem érdekel.
Nagyon sok játékhoz elérhető "magyarított" végigjátszás és nagyon sok játékhoz nem érhető el, még ha tartalmazza is a magyar nyelvi feliratokat, vagy készített hozzá valaki magyarítást.
"Magyarított végigjátszás" alatt értem azt, hogy a végigjátszás készítője Magyarul kommentel és a játék feliratai is magyarítottak.
Azt szeretném megtudni zéró tudással, milyen eszközök, szoftverek kellenek a projekt megvalósításához, amatőr szinten?
Kutya az ember legjobb barátja...lenne, ha tudna kölcsönadni.