Fórum Magyarítások Magyarítás telepítése nem Windows operációs rendszeren

Steam Machine-n futó játék magyarítása
hirdetés
Moderátor
Senior fordító

Nincs Steam Machine-em, de pár éve csak Linuxon játszom, és eddig minden magyarítást fel tudtam telepíteni. Néha trükközni kell, az tény. Hogy pontosan hogyan működik / miben más, azt sajnos nem tudom. De ha biztos akarsz lenni, talán a legjobb megoldás, ha vársz a vásárlással, aztán ha mások megerősítik, hogy működik, akkor meg lehet venni. Vagy belecsapsz a lecsóba, és kideríted te magad, de ezt csak akkor ajánlom, ha van valamennyi Linux tapasztalatod.

2026. 07. 05. - 06:33
Senior fordító

Nem ez volt a kérdés. Ide segítségért jöttek az emberek.

Az álmok üzenetek a mélyből.

2026. 07. 01. - 20:23

Steam Machine-t messziről kerüljétek el brutál drága brutál gyenge, és amire tervezték a tévére kötve 720p-be lehet kisajtolni értelmes fps-t. Az asztali pc-t tévére kötve sokkal értelmesebb csak kell olyan pc ami tudja is a 4k-t.

2026. 07. 01. - 19:09

Szia!

Videó is van róla, persze ez nem mutat meg minden lehetőséget és Deck-n mutatja: https://youtu.be/Ts9HwbQQt50?si=UctQjfJWknavb4dm

STEAM Deck-t és asztali linux-t is használok. Az egyedi, különféle proton rétegek, (proton-experimental, Proton-GE) lesznek a segítségedre. A proton réteg kiválasztásával, a játék esetében, leszedi a windows-s fájlokat és a rétegen keresztül a windows verzióval játszol. A magyarítás .exe telepítéséhez, szintén a proton rétegek lesznek a segítségedre. Sok nativ linux-s játék van, amelyek nagyon jól futnak és gond nélkül magyaríthatóak. Vannak olyan magyarítások amelyeknek igénye a specifikus windows fájlok pl. exe-k megléte. Ebben az esetben kell a magyarítás .exe fájlokat is proton segítségével futtatni. Videóban látható. Másabb és plusz lépések kellenek, de nem volt gondom. STEAM machine esetében pl. nem tudom mennyire lesz egyszerű a Big picture és a desktop közötti váltás. Deck-n vagy Big picture vagy desktop módban indítasz.

2026. 06. 24. - 11:18

Nem jöttem rá, hogyan kell egy bejegyzést javítani, elnézést!

Helyesen a kérdésem úgy szól, hogy AI szerint nem kell lemondani a magyarításról, mert játékra optimalizált Linux rendszer fut rajta és .....

Kutya az ember legjobb barátja...lenne, ha tudna kölcsönadni.

2026. 06. 24. - 10:32

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy le kell e mondani Steam Machine vásárlása esetén, a játékok magyarításáról?

Az AI szerint igen, mert játékra optimalizált Linux rendszer fut rajta és Proton réteg segítségével futtatja a Windows‑játékok túlnyomó részét.

Viszont jó lenne ha az információt egy hozzáértő is megerősíteni vagy cáfolná és ha valóban megoldható, akkor írna a megoldásról, technikai részletekről.

Kutya az ember legjobb barátja...lenne, ha tudna kölcsönadni.

2026. 06. 23. - 17:24