Mire a tesztelés lezárul, kész lesznek az alap DLC-k is. A WOTC az még a jövő zenéje. Őszintén szólva nem akarok már fordítgatni, ez is az utolsó utáni volt.
Igen át van szerkesztve a GFxUI ;) Le lettek cserélve a fontok benne. WOTC-al az a bajom, hogy az upk fájlokat még nem sikerült kibontanom sehogy, mert került bele új font :D Valahogy nagyon meg kell majd oldanom :) Csinálni kéne egy friss verziót a fordításból, mert nagy katyvasz van már a gépemen :D
Wow, jó vagy. Én ott feladtam hogy az swf-et is decompile-olni kellett volna, azzal régebben (más játéknál) már túl sok bajom volt, és úgy döntöttem hogy azt már nem akarom. De amúgy a GFxUI.int-ben át lehet állítani a font-okat olyanra amiben van 'Ő' (az Alpha működött), csak hát akkor változtatni kell a font-on, meg még nem sikerült mod-ból megoldanom, csak az eredetit szerkesztve.
WOTC-ot még nem néztem, már megvan, de most még egy WOTC nélküli kampányt játszom épp.
Mindenhol működik a felirat helyesen elvileg az alapjátékban, viszont a kiegészítőben valami huncutság van mert nem birtam még belenyúlni a betűkbe a régi módszerel.
Igazából annyi h meg kell keresni font-ot hogy honnan olvassa ki a játék. Jelen esetben a gfxfonts és az uefonts.upk ezt kellett először UPK decompressor kikódolni, majd kicsomagolni. Az egyikbe azthiszem 2db kép fájl volt amit lehetett szépen szerkeszteni paintal :D A másik egy swfmovie fájl volt, na az volt a neccesebb ezt hexeditorral kellet megnyitni az elején van valami 3 betűs kód ezt kellett visszanevezni swf-re és akkor szépen bele lehett nyúlni, abból utána kiszedte az ember a fontokat majd átszerkesztette majd vissza, utána UDK tools-al vissza kellett tömöríteni a fájlokat kb ennyi :D ... de, hogy a kieggel mit fogok csinálni azt neeem tudom :D Ha Aryol majd átküld egy közel tiszta fordítást vagy ahol áll, szívesen feltöltöm tesztelni :)
Nekem biztosan nem fogy el a lelkesedésem és elég jól haladunk. Ha akarsz tesztelni írj egy emailt és megbeszéljük (lentebb megtalálod a címem).
Nincs fent az interneten a fordításunk, csak a WilderFox által fordított átvezetők az Ncore-on, ő megoldotta az átvezetők hosszú ékezeteit, egyes helyeken viszont gond nélkül használhatóak alapból is, a többi helyen kalaposak lesznek (de nem sok helyen és nem lesz zavaró, majd meglátod).
Aryol, WilderFox, és amiket ti elkészítettetek azok valahol fenn vannak az interneten, elérhetőek? :) Mert pl. ha meg tudtad csinálni az Ű meg Ő betűket arra kíváncsi lennék hogy sikerült, mert én próbálkoztam vele valamennyit (mielőtt megtaláltam itt hogy elvileg már másnak sikerült), és nekem nem ment.
Látom GitHub-on nincs fenn :) Szerintem hasznos az ha valahol folyamatosan elérhető, még akkor is ha csiszolatlan, mert előfordul hogy aztán elfogy a lelkesedés, és úgy mások tudják használni ami már elkészült.
Mindenesetre én is esetleg szívesen segítek Béta tesztelésben vagy ilyesmi, de sok szöveget írni biztos nem fogok. A játék szabályait szerintem elég alaposan értem, szval az ability leírásokat, vagy menüket szívesen lektorálom is, meg akár fordítom is, de a sztorihoz nem nagyon nyúlnék.
Mihelyst befejeztem a kényszerpihenőm fejest ugrok a fordításba. A kiegészítőben az átveztők nem vészesek, nagyobb feladat lesz a menürendszer átnézésbe mert sorokat szurtak az eredetibe. Igyekezni fogunk hogy minnél elöbb befelyezzük azt is. Fordítokat továbbra is szívesen várunk :)
Nem akarok telhetetlennek tünni, de a kiegészítők is idén várhatóak? Illetve ha szabad tudni a kiegészítő szövegei összesen mennyit tesznek ki? Van ugyanannyi szöveg a kiegészítőkben, mint az alapjátékban?
Megnéztem az új kiegészítőt az Xcom 2 War of the chosen-t és elég nagy munkának tűnik. Több, mint 10.000 sor! új szöveg van benne (az alapban kb 25.000 sor van). A három előző DLC összes szövege kb 5.000 sor. Aki segíteni akar vagy támogatná a fordítást, jelentkezzen!