Virág boltba mentem,én is a játék árával inkább a fordítót támogatnám .
Ha már úgy is lemondtak a magyar vásárlókról :(
Amúgy a 70 %-an nem lehetne kipróbálni ?
Én várom, és ugyanolyan jó lesz akár évek elteltével is.
Én/mi köszönjük.
Még nem felejtettem el mit ígértem:)
Sziasztok!
Egy kis helyzetjelentés:
Néhányan - akik érdeklődnek a játék iránt - már biztosan értesültetek róla, hogy a tegnapi nap folyamán megjelent a játék Gold Edition változata egy új sztori DLC-vel (The de Vespe Conspiracy) egyetemben.
Kicsit "féltem" ettől az egésztől (attól függetlenül, hogy nagyon örülök az új tartalomnak!), de hálás lehetek a fejlesztőknek, hiszen alig piszkáltak bele a játék régi fájljaiba, és kb. 5 percembe került "updételni" a már lefordított fájlokat a Gold Editiont változtatásait lekövetve.
Az új DLC miatt viszont most visszaugrott a készültségi jelző 70 %-ról 66 %-ra, mert nyilván új szövegfájlok kerültek a játékba. Ebből azért látszik, hogy a DLC nem egy teljes értékű kiegészítő, inkább csak egy új küldetés/sztori szál, amit beépítettek az alapjátékba (elvileg valahol a játék közepénél indul az új melléksztori).
A fordítással kapcsolatban sajnos továbbra sincs jó hírem. Az elmúlt közel 3 hónapban szinte egy sort sem tudtam fordítani, mint az előre sejtettem és jeleztem is itt kicsivel lentebb. De végre túl vagyok (sikeresen) a vizsgaidőszakon ("Mi a fenének kellett még nekem 30 éves fejjel ismét iskola padba ülnöm, nincs még elég bajom???" - kérdeztem/kérdezem gyakran magamtól), bár a házvásárlás utáni házfelújítási projekt még nyilvánvalóan hónapokig el fog tartani.
Ettől függetlenül remélem, hogy az elkövetkező időszakban végre lesz már egy kis időm a fordításra és újra a haladás útjára lépek.
Köszönöm a türelmeteket és remélem a fentiektől függetlenül (illetve annak ellenére, hogy már több mint másfél éve jelent meg a játék) még mindig akad, aki várja még a magyarítást és fog neki örülni, ha egyszer elkészül. :)
Üdv,
Teomus
email ment
Igen, úgy látom szemfüles voltál az állapotjelző frissítésénél. Durva azért ez az 1 másodperces különbség. :)
Na de a kérdésre válaszolva, eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, nem lesz gond a "virágboltban" sem. :)
Hm. Egyszerre írtunk - majdnem.
Addig elő sem akartam venni a játékot amíg be nem fejezed.
Örülök, hogy már 70%-on van.
Remélem jó lesz a "virágbolti" verzióhoz is.
Így tovább Theomus.
70%! :)
Már "csak" 442 dialógus fájl, egyszer csak elfogy végre... (:
És mostantól kezdve indul/folytatódik: munka, házfelújítás, vizsgaidőszak... ja és élni is kellene valamikor? ;)
Kíváncsi vagyok, ilyen "körülmények" között mikor érek a végére, de kihívás elfogadva!
(A várakozóknak pedig továbbra is köszönöm a türelmet!)
Nem baj, így legalább beosztjuk. Én most kicsit jobban haladtam a DDDA-val, de még messze a vége. Úgyhogy mikor te végzel, még lesz időm tesztelni. ;-)
"szeretettel"
Nem probléma. Szerettell várjuk .:D
60%! :)
Már "csupán" 581 párbeszéd fájl maradt hátra a teljes győzelemhez!
Sajnos, mint várható volt, az ünnepek közötti pihenőnapok elmúltával kicsit nagyon belassult ismét az a bizonyos gépszíj - munkahely, újrakezdődő egyetemi félév, házvásárlás körüli mizéria, és minden egyéb más hatására - de azért sem adom fel! Ha csak 5 sort fordítok egy nap, akkor 5 sort fordítok egy nap, de azt lefordítom! :)
hi. szép munka! várjuk...üdv. :)
Jeeej! (tapsol) :-)
50%! :)
Végre elkapott egy kicsit a gépszíj itt az ünnepek alatt, közben, után.
Már "csak" 709 különböző válaszadási lehetőségekkel tarkított párbeszéd lefordítása áll a teljes készültség útjában... ;)
Köszönöm szépen!
És ez csak természetes! Én vagyok az, aki nagyon köszöni előre is, ha tudsz majd segíteni!!! :)
Huh! :-)
Végignéztem a videót... Nagyon köszönjük!!! :-)
Ekkora szövegmennyiségnél 5% nálam - ha "rendesen" tudok haladni - kb. 1 havi haladás szokott lenni. Én pontosan tudom, ez mekkora lépés! Csak így tovább, én biztosan türelmesen várom, és reménykedem benne, hogy ha tesztelésre kerül sor, eszedbe jutok majd. :-)
Akik várják a fordítást és követik a GreedFall magyarításának készültségi állapotát, azoknak biztosan feltűnt, hogy az elmúlt pár hónapban bizony nem nagyon haladt semerre az a bizonyos százalékjelző! Sajnos, az elmúlt időszakban egyszerűen hozzá sem tudtam szagolni a magyarításhoz, mondhatni közbeszólt az élet. De ez nem jelenti azt, hogy le tettem arról, hogy befejezzem a fordítást! Nem leszek meg vele egyhamar az biztos, de valamikor el fog készülni. Végre, az elmúlt hetekben sikerült is egy kicsit haladnom a dologgal, és végre ugrott egy 5 %-ot az állapotjelző. Kevésnek tűnik, de akik ismerik a játékot, tudják, mekkora szövegmennyiség van benne (az eddigi legnagyobb projektem!), így aztán bátran állíthatom, hogy minden 5 % hatalmas nagy haladás. :) Jó hír a játékkal kapcsolatban, hogy a készítők bejelentették, hamarosan az új konzolgenerációra is megjelenik az alkotásuk, ráadásul bővített tartalommal (amit természetesen PC-re is megkapunk majd)! Én ennek nagyon örülök, hiszen a fejlesztők anno azt nyilatkozták, hogy nem terveznek semmiféle folytatást, kiegészítést készíteni hozzá, de úgy tűnik az 1 millió eladott példány után mégiscsak meggondolták magukat. J Már csak abban reménykedem, hogy a bővítés miatt (legyen szó DLC-ről, kiegészítőről vagy az alapjáték megtoldásáról), nem fog kárba veszni az eddigi munkám. Na de addig is, amíg ez kiderül, a hagyományoktól eltérően most kicsit korábban, fogadjátok szeretettel a magyarítás előzetesét, amelynek célja egyrészt a saját motiválásom, másrészt ezzel a kis apró ajándékkal szeretnék Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánni Mindenkinek! :)
https://www.youtube.com/watch?v=6pEP-63cr98&t=3s&ab_channel=LordTeomus
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!