Teomus fordításában
hirdetés

Virág boltba mentem,én is a játék árával inkább a fordítót támogatnám .

Ha már úgy is lemondtak a magyar vásárlókról :(

Amúgy a 70 %-an nem lehetne kipróbálni ?

2021. 07. 01. - 22:29

Én várom, és ugyanolyan jó lesz akár évek elteltével is.

Én/mi köszönjük.

2021. 07. 01. - 21:30

Még nem felejtettem el mit ígértem:)

2021. 07. 01. - 21:19
Senior fordító

Sziasztok!

Egy kis helyzetjelentés:

Néhányan - akik érdeklődnek a játék iránt - már biztosan értesültetek róla, hogy a tegnapi nap folyamán megjelent a játék Gold Edition változata egy új sztori DLC-vel (The de Vespe Conspiracy) egyetemben.

Kicsit "féltem" ettől az egésztől (attól függetlenül, hogy nagyon örülök az új tartalomnak!), de hálás lehetek a fejlesztőknek, hiszen alig piszkáltak bele a játék régi fájljaiba, és kb. 5 percembe került "updételni" a már lefordított fájlokat a Gold Editiont változtatásait lekövetve.

Az új DLC miatt viszont most visszaugrott a készültségi jelző 70 %-ról 66 %-ra, mert nyilván új szövegfájlok kerültek a játékba. Ebből azért látszik, hogy a DLC nem egy teljes értékű kiegészítő, inkább csak egy új küldetés/sztori szál, amit beépítettek az alapjátékba (elvileg valahol a játék közepénél indul az új melléksztori).

A fordítással kapcsolatban sajnos továbbra sincs jó hírem. Az elmúlt közel 3 hónapban szinte egy sort sem tudtam fordítani, mint az előre sejtettem és jeleztem is itt kicsivel lentebb. De végre túl vagyok (sikeresen) a vizsgaidőszakon ("Mi a fenének kellett még nekem 30 éves fejjel ismét iskola padba ülnöm, nincs még elég bajom???" - kérdeztem/kérdezem gyakran magamtól), bár a házvásárlás utáni házfelújítási projekt még nyilvánvalóan hónapokig el fog tartani.

Ettől függetlenül remélem, hogy az elkövetkező időszakban végre lesz már egy kis időm a fordításra és újra a haladás útjára lépek.

Köszönöm a türelmeteket és remélem a fentiektől függetlenül (illetve annak ellenére, hogy már több mint másfél éve jelent meg a játék) még mindig akad, aki várja még a magyarítást és fog neki örülni, ha egyszer elkészül. :)

Üdv,

Teomus

2021. 07. 01. - 21:12

email ment

2021. 04. 10. - 21:30
Senior fordító

Igen, úgy látom szemfüles voltál az állapotjelző frissítésénél. Durva azért ez az 1 másodperces különbség. :)

Na de a kérdésre válaszolva, eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, nem lesz gond a "virágboltban" sem. :)

2021. 04. 10. - 21:25

Hm. Egyszerre írtunk - majdnem.

2021. 04. 10. - 21:21

Addig elő sem akartam venni a játékot amíg be nem fejezed.

Örülök, hogy már 70%-on van.

Remélem jó lesz a "virágbolti" verzióhoz is.

Így tovább Theomus.

Senior fordító

70%! :)

Már "csak" 442 dialógus fájl, egyszer csak elfogy végre... (:

És mostantól kezdve indul/folytatódik: munka, házfelújítás, vizsgaidőszak... ja és élni is kellene valamikor? ;)

Kíváncsi vagyok, ilyen "körülmények" között mikor érek a végére, de kihívás elfogadva!

(A várakozóknak pedig továbbra is köszönöm a türelmet!)

Senior fordító

Nem baj, így legalább beosztjuk. Én most kicsit jobban haladtam a DDDA-val, de még messze a vége. Úgyhogy mikor te végzel, még lesz időm tesztelni. ;-)

2021. 03. 02. - 05:57

"szeretettel"

2021. 03. 01. - 21:21

Nem probléma. Szerettell várjuk .:D

2021. 03. 01. - 21:20
Senior fordító

60%! :)

Már "csupán" 581 párbeszéd fájl maradt hátra a teljes győzelemhez!

Sajnos, mint várható volt, az ünnepek közötti pihenőnapok elmúltával kicsit nagyon belassult ismét az a bizonyos gépszíj - munkahely, újrakezdődő egyetemi félév, házvásárlás körüli mizéria, és minden egyéb más hatására - de azért sem adom fel! Ha csak 5 sort fordítok egy nap, akkor 5 sort fordítok egy nap, de azt lefordítom! :)

2021. 03. 01. - 20:11

hi. szép munka! várjuk...üdv. :)

2021. 01. 10. - 11:30
Senior fordító

Jeeej! (tapsol) :-)

2021. 01. 10. - 08:55
Senior fordító

50%! :)

Végre elkapott egy kicsit a gépszíj itt az ünnepek alatt, közben, után.

Már "csak" 709 különböző válaszadási lehetőségekkel tarkított párbeszéd lefordítása áll a teljes készültség útjában... ;)

2021. 01. 09. - 16:36
Senior fordító

Köszönöm szépen!

És ez csak természetes! Én vagyok az, aki nagyon köszöni előre is, ha tudsz majd segíteni!!! :)

2020. 12. 25. - 19:26
Senior fordító

Huh! :-)

Végignéztem a videót... Nagyon köszönjük!!! :-)

Ekkora szövegmennyiségnél 5% nálam - ha "rendesen" tudok haladni - kb. 1 havi haladás szokott lenni. Én pontosan tudom, ez mekkora lépés! Csak így tovább, én biztosan türelmesen várom, és reménykedem benne, hogy ha tesztelésre kerül sor, eszedbe jutok majd. :-)

2020. 12. 25. - 09:33
Senior fordító

Akik várják a fordítást és követik a GreedFall magyarításának készültségi állapotát, azoknak biztosan feltűnt, hogy az elmúlt pár hónapban bizony nem nagyon haladt semerre az a bizonyos százalékjelző! Sajnos, az elmúlt időszakban egyszerűen hozzá sem tudtam szagolni a magyarításhoz, mondhatni közbeszólt az élet. De ez nem jelenti azt, hogy le tettem arról, hogy befejezzem a fordítást! Nem leszek meg vele egyhamar az biztos, de valamikor el fog készülni. Végre, az elmúlt hetekben sikerült is egy kicsit haladnom a dologgal, és végre ugrott egy 5 %-ot az állapotjelző. Kevésnek tűnik, de akik ismerik a játékot, tudják, mekkora szövegmennyiség van benne (az eddigi legnagyobb projektem!), így aztán bátran állíthatom, hogy minden 5 % hatalmas nagy haladás. :) Jó hír a játékkal kapcsolatban, hogy a készítők bejelentették, hamarosan az új konzolgenerációra is megjelenik az alkotásuk, ráadásul bővített tartalommal (amit természetesen PC-re is megkapunk majd)! Én ennek nagyon örülök, hiszen a fejlesztők anno azt nyilatkozták, hogy nem terveznek semmiféle folytatást, kiegészítést készíteni hozzá, de úgy tűnik az 1 millió eladott példány után mégiscsak meggondolták magukat. J Már csak abban reménykedem, hogy a bővítés miatt (legyen szó DLC-ről, kiegészítőről vagy az alapjáték megtoldásáról), nem fog kárba veszni az eddigi munkám. Na de addig is, amíg ez kiderül, a hagyományoktól eltérően most kicsit korábban, fogadjátok szeretettel a magyarítás előzetesét, amelynek célja egyrészt a saját motiválásom, másrészt ezzel a kis apró ajándékkal szeretnék Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánni Mindenkinek! :)

https://www.youtube.com/watch?v=6pEP-63cr98&t=3s&ab_channel=LordTeomus

2020. 12. 23. - 20:37
Ne hagyd abba a fordítást! :P Türelmesen várok, elvégre is: a jó munkához idő kell! :)
2020. 07. 20. - 14:31
Senior fordító
Nos, nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyet fogok írni, de úgy tűnik, készül az első Spiders játék, ami teljesen hidegen fog hagyni. :( Nyilván ennyi látott anyagból nem szép dolog ítélkezni, de nekem egyelőre nagyon nem jön be az alapkoncepció. És az sem, hogy az RPG elemek helyett inkább az akció lesz előtérben (legalábbis ezt szűrtem le).  Mindenesetre majd többet fogunk tudni, ha megjelennek az első gameplay anyagok.
2020. 07. 18. - 09:31
Csak óvatosan Teomus már jön az új Spider játék :) Steelrising
2020. 07. 17. - 21:28
Senior fordító
Köszönöm szépen a kedves és biztató szavakat Ardea és Cyrus! :) Teljesen igazatok van egyébként, illetve biztos, hogy ez a helyes hozzáállás. Annyi a "baj" velem, hogy saját magammal szemben is nagyon maximalista vagyok és amikor kialakul egy ilyen helyzet, akkor úgy érzem, kudarcot vallottam és nincs értelme folytatni.  (Természetesen nem konkrétan a GreedFall fordítására célzok ezzel, mielőtt esetleg valaki félreértené!) DE igyekszem megfogadni és követni a tanácsokat, már ha fogalmazhatok így. :)
2020. 07. 17. - 21:12
Vezető szerkesztő
@Teomus: Egyetértek Ardea-val, ez nem versenyfutás, amit azonnal be kell fejezni. Igen tudjuk mind, hogy vannak akik azonnal szeretnék, de aki ismer téged (vagy ismeri a minőségi fordítók munkáit) azok megfogják várni, ha ez vagy más fordítás 2 év múlva fejeződik is be. A hobbit nem szabad feladni...

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2020. 07. 17. - 10:12
Senior fordító
Teomus, én imádlak, szeretlek... de én nagyon kevés jó fordítóval találkoztam, akik - HA vissza is vonulnak - végleg befejezik a fordítást. :-) Vagy nem hagyják abba, vagy kis szünet után folytatják. Mert nekünk az "életünk" a fordítás. Nekünk ez kikapcsolódást és örömöt jelent. És ezért is szükségünk van rá. Szerintem ne kísérletezz visszavonulással. Csináld, ahogy tudod, amikor kedved van, a neked tetsző játékokhoz. Aztán majd kész lesz valamikor. Akik a te fordításaidat szeretik, megvárják. Én is megvárom. ;-)
2020. 07. 17. - 06:09