Talán sokan meg fogtok lepődni, hogy több mint 2 év kihagyás után úgy döntöttem, ismét új projektbe vágom a már kicsit berozsdásodott fejszémet. Viszont, akik ismerik a munkásságomat és tudják, mi az a GreedFall, talán még sem fognak annyira csodálkozni.
Gondolom, mondanom sem kell, hogy első dolgom volt a megjelenés napján megtekinteni, hogy ezúttal mit is tett le az asztalra a kedvenc fejlesztőcsapatom. Teljesen jogosan a fejemhez vághatjátok, hogy én mindig túl elfogult vagyok a csapat játékaival szemben, de ettől függetlenül is bátran állíthatom, hogy ismét hatalmas lépést tett előre a fejlesztőbrigád.
Engem a játék hatalmas és egyedi világa, érdekes és szintén egyedi története, atmoszférája, az igazi szerepjáték hangulata (amely olyan remekművek emlékeit elevenítette fel, mint a Gothic 1 & 2, Dragon Age 1 & 2 és Risen 1 & 2), a nagyon is élvezhetőre sikeredett harcrendszer mind-mind beszippantott első pillanattól kezdve és nagyon hamar világossá vált számomra, hogy nem fogok tudni ellenállni és le akarom majd fordítani minden józanész ellenére is. :)
Szerintem bátran állíthatom, hogy nálam a lelkesedéssel és kitartással 1-1 fordítás során sose volt baj, csupán az idő és energiahiánnyal. Nos, ez most sem lesz másképp, és már most látom előre, hogy mekkora fába is vágtam a fejszémet!
Csak néhány számadat: a GreedFall (már ebből is látszik, hogy mekkorát fejlődött a csapat) több mint kétszer annyi szöveget tartalmaz, mint például a The Technomancer, pedig az sem volt kevés! Talán jól szemlélteti ezt, hogy például több mint 1200 dialógus fájl lefordítására lesz szükség az egész kaland magyarításához. A nyers szövegfájl állomány pedig (nyilván a formázókkal egyetemben) a 6,3 megabyte-ot is eléri!
Szóval előre is a türelmeteket kérem, mert ez nem lesz egy könnyű menet és ezért sem jelentettem be a projektet, amíg el nem értem legalább az 5 %-os készültséget, hogy magam is tisztábban lássam a helyzetet és hogy van-e értelme belekezdenem.
Nos, tehát kalandra fel! Én most elvonulok Teer Fradee misztikus szigetére, és remélem, amikor egyszer majd visszatérek, sokatoknak fogok majd örömet okozni az elkészült magyarítással! :)
(Addig is, a haladást nyomon követhetitek itt, a magyaritasok.info oldalon és a weboldalamon (www.teomus.com))