Teomus fordításában
hirdetés
Senior fordító
@yorgash - Ne haragudj, de hogy érted azt, hogy "tényleges sorról sorra fordítás"? :) Összesen 1221 szövegfájlról beszélünk, ezekben minden 3. sort kell fordítani: 1. valami programsor, 2. az adott szöveg, 3. üres sor (elválasztó). Még egyszer ne haragudj, de én is Ardea elveit vallom és szigorúan egyedül fordítok, még ha ennek valószínűleg senki sem örül, mert nagyon lassú vagyok. :D @Ardea - Örülök, hogy így várod, jól esik, köszönöm! ^^ Viszont én most nagyon szomorú vagyok, mert a jelenleg kialakult élet (vagyis inkább munka) helyzet miatt az elmúlt 2 hónapban hozzá sem tudtam szagolni a fordításhoz. :( Remélem ez lassan változni fog és újra bele tudok majd lendülni, mindenesetre elnézést kérek Mindenkitől, aki várja még! (De azt már eldöntöttem, hogy tényleg ez lesz az utolsó fordításom, mert így nincs értelme csinálni, hiába szeretem...)
2020. 07. 16. - 20:37
Senior fordító
Az én részemről a Greedfall ott csücsül a játékok között! Azt hiszem, ha lement a DAI tesztelés, akkor végigjátszom, és aztán készen állok a tesztelésre! :-) Azt nem kérdezem, mikor leszel készen, de be vagyok sózva! Csak hogy tudd. Amúgy ne érezd magad sürgetve. Ne legyen rajtad nyomás... :-))
2020. 07. 16. - 06:19
Egy kérdés, mivel nem sokat tudok ennek menetéről: a tényleges sorról sorra fordítás mekkora része az egésznek? Ha ezzel tudok segíteni, akkor én is kipróbálnám magam pár ezer sor erejéig.
2020. 07. 15. - 20:21
Senior fordító
Már amikor láttam a trailerét, akkor belezúgtam. :-) Azóta néztem végigjátszást is YT-on. Fent van a kívánságlistámon is, várom, hogy elérje az 5.000 Ft-os értékhatárt, és akkor lecsapok rá! Habár ha addig nem éri, amire te elkészülsz a fordítással, akkor lehet, hogy leharapom az egyik kezemet, és megveszem majd, kerül, amibe kerül... :D Majd nem eszem egy hétig - úgyis játszani fogok, nem lesz rá időm. :))) Egyébként a szövegmennyiségét tekintve inkább a Divinity Original Sin EE-höz hasonlítanám. A Dragon Age-ből még a II. része is RENGETEG szöveget tartalmaz, bár azt nem ismerem számszerűen. Ettől függetlenül a GF is jó kis meló, és elismerésem, ha 1 éven belül le tudod gyűrni! :-) A "kedvező"-t én is néztem, de nem mélyedtem el nagyon ezekben. Csak a "gyanakodó" ütött nagyot. :-) Mondjuk erre való a tesztelés, meg hogy megnézed a játékban, mi hol jelenik meg. :-) Én is néha csak néztem a DAI-nál is, hogy egy-egy kifejezés hol található benne, és meggyőződésem, hogy még fogunk is találni furcsaságokat a tesztelés során.
2020. 03. 24. - 06:09
Senior fordító
Szia! Köszönöm a tippet! :) Most én is csak vakarom a fejemet, hogy mit és hogy voltam én képes "gyanakodónak" és "kedvezőnek" fordítani... Vagy nagyon álmos voltam, vagy nem esett le, hogy mit fordítok éppen. :D Szóval ezeket mindenképp javítom, mert nekem így most a "kedvező" is fura. :) Szerintem Neked mindenképp be fog jönni a játék, hisz kb. a Dragon Age meg a Risen (2) szerelemgyerekének is lehetne mondani. :)))
2020. 03. 23. - 16:47
Senior fordító
Te jó ég! Egek! Jaaaj! Játszani akarok vele! :-))) A "Gyanakodó" helyett mit szólnál ehhez: "Gyanakvó"? (Bocs, most sem tudom befogni a számat. :-) ) Egyébként én nagyon várom a fordításodat, addig így vagy úgy, de beszerezem majd a GF-t.
2020. 03. 23. - 06:09
Senior fordító
Sziasztok! Végre nagy nehezen elértem a fordítás első mérföldköréhez, már 25 %-nál jár a projekt! Ez talán nem tűnik soknak, de a játék szövegeinek terjedelmét ismerve én állíthatom, hogy már ezzel az első nagy szelettel is elég volt megküzdenem. [font=Wingdings]J[/font] Most látom már ténylegesen, hogy milyen nagy fába is vágtam a fejszémet ismét, ez eddig a legnagyobb a projektjeim közül. (A játék szövegmennyisége szerintem simán megközelíti, ha nem is egy Dragon Age Origins tartalmát, de a második részét biztosan, sőt, még talán felül is múlja!) Az idő pedig gyorsan telik, hiszen több, mint 4 hónapja jelentettem be a fordítás elkezdését, és ezen idő alatt pedig elég sok minden történt, nem tudtam annyi időt szánni a fordításra, mint amennyit szerettem volna, de hát ez mindig, mindenkivel így van. Köszönöm azoknak, akik várják (türelmesen) a fordítás elkészültét! Szokásomhoz híven néhány képpel szeretném megünnepelni az első mérföldkövet, amelyeket megtaláltok a weboldalam (www.teomus.com) Galériájában. (Figyelem! Elképzelhető, hogy egyes böngészők nem jelenítik meg a képeket, így ha azok nem bukkannak fel a “GreedFall” feliratra kattintva, esetleg próbáljátok meg egy másik szoftverrel! – Nálam a Chrome-on kívül mindegyik ismertebb program esetében megjelennek a képek, nem tudom, mi lehet az oka az előbb említett böngésző lázadásának…)
2020. 03. 22. - 21:01
Senior fordító
@Ardea Nahát, nekem meg eszembe sem jutott volna, hogy Téged is érdekel. :) Mert azt tudom, hogy eddig nem nagyon jöttek be Neked a Spiders játékok. Bár az is igaz, mint írtam, ez a mű már tényleg olyan, ami minden (akció)szerepjáték kedvelőnek nyugodt szívvel ajánlható.  A tesztelésben (persze csak ha úgy jön össze) mindenképp nagy örömömre szolgálna, ha segítenél! De nyilván ne szaladjunk még ennyire előre. :) @Daermon Jogos kérdés. :) De a helyzet az, hogy a TBS-től teljesen elment a kedvem. :(  Lehet, hogy olvastad a weboldalamon, lehet, hogy nem, de most ugye az a helyzet, hogy kb. az első részt is újra kellene fordítanom a játék nehéz fordíthatósága miatt, hála az évekkel a megjelenés után is kiadott patcheknek, amelyek teljes mértékben átalakították a játék fájlszerkezetét. :( Még ha nem is kellene újrafordítanom, akkor is több hónap munka lenne, de mivel ugyanez megtörtént már egyszer, nemsokkal a magyarításom megjelenése után is, és akkor is heteket szenvedtem, én valahogy "megundorodtam" a TBS-től fordítás ügyileg. Amit egyébként nagyon sajnálok, mert egy: több hónapnyi munkám veszett kárba (bár ugye tört verzióval még működik...). Kettő: tudom, hogy mennyi embernek okoztam csalódást ezzel. Három: mert egyébként a fantasztikus története, játékmenete, atmoszférája és művészi megvalósítása miatt nagyon is megérdemelné a TBS trilógia is a magyar nyelvet.
2019. 11. 07. - 21:01
Naaaa. Banner Saga elöbb vagy utána? :D
2019. 11. 07. - 08:53
Senior fordító
Ej-ej. Hát, ezt "elhappoltad" az orrom elől. :-) De ha gondolod, mikor végzel vele, segítek majd tesztelni. Feltéve, hogy az nem jövőre lesz, amikorra nálam is valószínűsíthető a DAI tesztidőszak. :-)
2019. 11. 07. - 05:47
Senior fordító
Talán sokan meg fogtok lepődni, hogy több mint 2 év kihagyás után úgy döntöttem, ismét új projektbe vágom a már kicsit berozsdásodott fejszémet. Viszont, akik ismerik a munkásságomat és tudják, mi az a GreedFall, talán még sem fognak annyira csodálkozni.  Gondolom, mondanom sem kell, hogy első dolgom volt a megjelenés napján megtekinteni, hogy ezúttal mit is tett le az asztalra a kedvenc fejlesztőcsapatom. Teljesen jogosan a fejemhez vághatjátok, hogy én mindig túl elfogult vagyok a csapat játékaival szemben, de ettől függetlenül is bátran állíthatom, hogy ismét hatalmas lépést tett előre a fejlesztőbrigád.  Engem a játék hatalmas és egyedi világa, érdekes és szintén egyedi története, atmoszférája, az igazi szerepjáték hangulata (amely olyan remekművek emlékeit elevenítette fel, mint a Gothic 1 & 2, Dragon Age 1 & 2 és Risen 1 & 2), a nagyon is élvezhetőre sikeredett harcrendszer mind-mind beszippantott első pillanattól kezdve és nagyon hamar világossá vált számomra, hogy nem fogok tudni ellenállni és le akarom majd fordítani minden józanész ellenére is. :) Szerintem bátran állíthatom, hogy nálam a lelkesedéssel és kitartással 1-1 fordítás során sose volt baj, csupán az idő és energiahiánnyal. Nos, ez most sem lesz másképp, és már most látom előre, hogy mekkora fába is vágtam a fejszémet! Csak néhány számadat: a GreedFall (már ebből is látszik, hogy mekkorát fejlődött a csapat) több mint kétszer annyi szöveget tartalmaz, mint például a The Technomancer, pedig az sem volt kevés! Talán jól szemlélteti ezt, hogy például több mint 1200 dialógus fájl lefordítására lesz szükség az egész kaland magyarításához. A nyers szövegfájl állomány pedig (nyilván a formázókkal egyetemben) a 6,3 megabyte-ot is eléri! Szóval előre is a türelmeteket kérem, mert ez nem lesz egy könnyű menet és ezért sem jelentettem be a projektet, amíg el nem értem legalább az 5 %-os készültséget, hogy magam is tisztábban lássam a helyzetet és hogy van-e értelme belekezdenem.  Nos, tehát kalandra fel! Én most elvonulok Teer Fradee misztikus szigetére, és remélem, amikor egyszer majd visszatérek, sokatoknak fogok majd örömet okozni az elkészült magyarítással! :) (Addig is, a haladást nyomon követhetitek itt, a magyaritasok.info oldalon és a weboldalamon (www.teomus.com))
2019. 11. 06. - 20:06