Teomus fordításában
hirdetés

Helló, Kérdezném, hogy hogyan halad a fordítás? Hány %? Köszönöm

2022. 11. 22. - 23:59

Na ez már beszéd! Köszi a jó híreket! Azért majd írj ide néha, meg akkor is ha folytatod majd a magyarítást!

2022. 08. 06. - 02:10
Senior fordító

Ó, az szupcsi lenne! :-)

Addigra befejezem a DDDA tesztet, remélhetőleg kiadom, és az Immortals Fenyx Rising fordítása közben szívesen segítenék a tesztelésben. ;-)

2022. 08. 03. - 14:33
Senior fordító

Sziasztok!

Sajnos nem tudok jobb hírekkel szolgálni továbbra sem a jelenlegi állapottal kapcsolatban.

Végre végeztem az egyetemmel, így végre felszabadult némi (nem is kevés) időm és energiám. De ez a nyár sem kedvez a fordításnak, szokásos programok és nyaralás (illetve munka) mellett most már 2 ház építésén is dolgozunk a családban párhuzamosan (az enyémet is beleértve). Bízom benne, hogy végre sikerül szeptemberben beköltöznöm és a nagy munkák is véget érnek - ideiglenesen, legalább tavaszig - és így hogy már suli sem lesz, szerintem végre vissza tudok majd térni a fordításhoz. Jó lenne még idén "megszabadulni" tőle. :)

Jó hír, hogy készül a 2. rész, így legalább azoknak is érdemes lesz végigjátszaniuk magyarul ennyi év elteltével, akik anno már megtették ezt a megjelenéskor. :)

Üdv,

Teomus

2022. 08. 02. - 21:11

Ez engem is érdekelne.

2022. 08. 02. - 02:00
Törölt felhasználó

Sziasztok körülbelül mikorra várható a fordítás.

2022. 06. 05. - 08:18

Köszönöm a válaszod, így már mindjárt más a leányzó fekvése. Én igazából emiatt a mondatod miatt gondoltam, hogy totál feladtad: "Tehát nem érdemes rá várni." Kitartást a problémáid megoldásához. Ha jövőre folytatod és elkészül a te tolladból annak is nagyon fogok örülni, de ha végképp nem fér bele az életedbe már a magyarítás kérlek add tovább időben azt a pennát egy másik arra érdemes kollégának, ha más nem tavasszal. ;-)

2021. 11. 17. - 21:44

Nem kérdés, hogy első a saját életed, jó munkát és jó tanulást kívánok! A magyarításra a magam részéről - mint ahogy korábban a honlapodon is írtam - addig várok türelmesen míg el nem készül. A játék nem fog elszaladni, élni meg csak élünk még addig. :)

2021. 11. 16. - 13:47
Moderátor
Senior fordító

Kitartást!

2021. 11. 16. - 08:43
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Esetleg jegeled, és megjegyzésnek odaírod, hogy "Várható folytatás 2022 tavasza".

2021. 11. 15. - 20:56
Senior fordító

Sziasztok!

Igen, ezt írtam - de nem feltétlenül a lényeg lett kiemelve :)

"Semmiképp nem engedtem el, de tény, hogy mostanában semmi időm nincs rá és nem is lesz mostanában.

Tehát nem érdemes rá várni.

Gondolkozom rajta, hogy beállítom "határozatlan időre jegelve" projektre, de még azon is, hogy fordítói körben meghirdetem, hogy hátha átveszi valaki, de még nem tudtam ezt a döntést meghozni.

Sajnálom nagyon, de az élet keményen közbeszólt."

DE a lényeg, hogy még nem hoztam meg ezt a döntést, egyelőre csak fontolgatom. Nem vagyok az a feladós típus, de egyelőre nem látom, mikor fogok tudni vele foglalkozni. Már hónapok óta nem tudtam egy sort sem fordítani.

Házat vettem (totál felújítandó), egyetemre is járok megint (most vizsgaidőszak van, illetve diplomamunkát kell leadnom november végére), illetve a munkahelyi helyzet sem valami rózsás, az elmúlt 2-3 hétben 10-12 óráztam, illetve szombat-vasárnap is dolgoznom kellett...

Egyelőre nem nagyon látom, hogy mikor jutok oda effektíven megint a fordításhoz. Talán tavasszal, ha már végeztem az egyetemen és elkészült a ház is, lesz végre egy is szabadidőm megint.

Egyébként szerintem engem "kínoz" a legjobban, hogy nem tudok haladni vele.

2021. 11. 15. - 20:49

Igen az oldalán írta de ha elolvastad volna azt mondja "Semmiképp nem engedtem el, de tény, hogy mostanában semmi időm nincs rá és nem is lesz mostanában" még ő se tudja lehet folytatja vagy átadja valakinek neki is megvannak a problémái mit ezzel foglalkoznia hogy kinek adja tovább neki is van élete amivel törődni-e kell. De te is láttad hogy még nem döntötte el lehet ő fogja befejezni vagy hamarosan megkér más fordítókat hogy fejezékbe mért ennyire sürgős vagy mi!!!! majd eldönti ő.

2021. 11. 14. - 16:54

Pontosan, itt olvasható ha valaki nem ismerné az oldalát(Ardea figyelmébe is ajánlom): http://www.teomus.com/uzenofal.php

#376.-os hozzászólás.

2021. 11. 14. - 16:45

Igen, az oldalán írta (üzenőfal), de még nem döntötte el, hogy mi legyen vele.

2021. 11. 14. - 09:32
Senior fordító

Honnan vetted, hogy Teomus nem tud foglalkozni a Greedfall fordításával? Bejelentette valahol? Mert ha nem, akkor az azt jelenti, hogy csinálja, csak olyan tempóban, ahogy tudja.

2021. 11. 14. - 09:07

Teomus lesz aki átvesz a magyarításod, most, hogy már nem tudsz vele foglalkozni?

2021. 11. 13. - 17:03
Senior fordító

Igen, ahogy írtam is, megoldható a dolog... de attól még macerásan. :)

Szóval igen, sok-sok fájlban vannak a szövegek. A DLC szövegeinek nagy része teljesen külön található és külön fájlba van tömörítve, viszont bizonyos új fájlok együtt vannak az alapjáték fájljaival, ez volt az első dolog, amit megnéztem, amikor megjelent a GE. :)

Szóval, ahogy írtam, és ha lesz rá igény, még ha macerás is lesz kicsit (értsd jól: max egy pár órát rá kell majd szánnom, de még lehet annyit sem) akkor lesz majd külön magyarítás, bár én olyan sok értelmét nem látom, hogy legyen, mert a DLC beépül az alapjáték sztorijába, tehát nem utána, vagy külön játszódik.

2021. 07. 19. - 21:18
Senior fordító

Ez leginkább akkor igaz, ha külön fájl(ok)ban található az új szöveg. Ha összemosódik az alapjáték szövegfájljával, akkor nem sok az esélye, hogy működjön. Ám ha jól emlékszem, kismillió külön fájl tartalmazza a GreedFall szövegét, úgyhogy itt akár ez is működhet.

Tesztelésnél ki lehetne próbálni, hogy olyannak is átadni, akinek csak az alap van meg. :-)

2021. 07. 19. - 19:28

Én úgy tippelnék, hogy ha a DLC-k csak plusz változtatást jelentenek, a gold kiadása jó lesz a simához is, hiszen ha feltelepít egy fordítást aminek egy része nincs benne a játékban, attól a még meglévő jól működhet. - Legalábbis remélem.

2021. 07. 19. - 11:53
Senior fordító

Szia!

Úgy tervezem, hogy csak a Gold Editionhöz fogom kiadni. Bár megoldható lenne a sima verzióhoz is a DLC nélkül, de technikailag egy kicsit macerásan. De ha lesz rá igény, megfontolom majd, csak jussak el odáig, hogy elkészült. :-)

Üdv,

Teomus

2021. 07. 19. - 10:42

Üdv, én is várom a magyar fordítást csöndben és sok kitartást hozzá. Egy olyan kérdésem lenne hogy a fordítás a sima verzióhoz is megfelelő lesz vagy csak a gold edition-höz?

2021. 07. 18. - 21:08
Senior fordító

@Robbb

Köszönöm szépen előre is! :)

@OldDog67

Igen, én sem szoktam félkész magyarításokat kiadni, egyrészt azért, amit Szivats is leírt, másrészt pedig azért azt tudni kell, hogy egy a jelenlegi állapotban kiadott magyarítás inkább csak rontaná a játékélményt, mintsem javítaná azt. :) Ilyenkor még annyira nyers állapotban van a fordítás, hogy sok esetben akár már élvezhetetlenné is tenné a játékot. Rengeteg hiba lehet a magyarításban - és van is a tapasztalataim szerint - hiszen például keverten vannak egymás után a párbeszéd szövegek és sok esetben előfordul, hogy nem jó kontextusban fordítok 1-1 mondatot, mert nem mindig egyértelmű, hogy ki és mire válaszol. És ez csak a tesztelésnél derül ki. Ezért is szoktam még a "nyílt" teszt előtt egy saját tesztet végezni, hogy legalább szövegkontextus szempontjából rendben legyen a magyarítás és már csak a kisebb hibák (elütések, nem megfelelő kifejezések, szófordulatok) maradjanak.

@Ardea

Számíthatsz rám, nem foglak elfelejteni, ebben biztos lehetsz. ;)

2021. 07. 02. - 18:18
Senior fordító

Teomus, én maximálisan melletted vagyok, és szurkolok, hogy legyen újra kedved ÉS időd a fordításra. :-) Bármikor légy is készen vele, én az elsők közt leszek, akik jelentkeznek fordítani. Ha esetleg nem ugrálnék jelentkezve, mert véletlenül nem vettem észre, hogy tesztelési fázisba lép, akkor léciléciléci írj nekem! :-)

2021. 07. 02. - 06:24

Nem.

Az egy dolog, hogy nem adnak ki félkész magyarításokat a fordítók, de miből hiszitek, hogy az a 70% folytatólagos?

2021. 07. 01. - 22:48

Most jött ki az újgenerációs verziója.

2021. 07. 01. - 22:34