Az epilógus utolsó küldetésénél nálam össze vissza volt a felirat, akkor is volt mikor nem beszélt senki abszolút nem passzolt. Ez már a játék illetve a magyarítás újra telepítése után volt, mivel ahogy lentebb írtam a John Sadie küldetés meg bebugolt.. Lehet hogy csak én jártam így nemtudom.
Na hát vártam hogy lesz e valakinek valami ötlete... na mindegy letöröltem a játékot, visszaraktam így eltávolítódott a magyarítás és jó is lett a küldetés.
Nálam sem megy tovább a Sadie John küldetés, sajna nem tudok vele mit kezdeni. azt a Visual fájlt nem találom, a magyarítást pedig az istenért se tudom eltávolítani, a telepítővel próbáltam ott azt írja hogy eltávolítva, de nincsen. Verify-oltam a fájlokat az se szedi le a magyarítást.
Szia!
A hiba (amit dave92 említett) egy bizonyos visual.dll (a játék főkönyvtárában található meg) jelenléte miatt fordul elő. Ki kell onnan másolni amíg elkezdődik a küldetés (Sadie&John küldetése a fejvadászokkal), majd a küldetés befejezése után vissza kell másolni. Véleményem szerint ez a fordítással nem függ össze.
A másik problémával viszont én is találkoztam már és ha jól emlékszem, akkor csak a magyar feliratnál tapasztaltam és csak itt! Mindkét verziónál. Az "American venom" küldetésnél néha a párbeszédek nem jelennek meg, vagy nem helyesen mert nem is az a párbeszéd hangzik el, vagy késnek a beszédhez képest. De úgy teljesen az elejétől kezdve. Reménykedek, hogy tudsz majd kezdeni valamit ezzel a problémával. :)
Szia.
Hmmm, fura. Nekem inkább modloader hibának tűnik, de mindenesetre feljegyzem magamnak. Megnézem én is, ha sikerül odáig eljutnom.
Szia. Én most játszom először végig a játékot magyarul és az Epilogue, Part 2: An Honest Day's Labors nevű küldetésében, amikor követjük a banditákat egy kanyon tetején, majd amikor már választani kellene, hogyan intézzük el őket, akkor a játék karakterei nem csinálnak semmit. Egyszerűen a script megáll és nem lehet továbbjutni. Amint eltávoltítottam a magyarítást, ment minden gond nélkül tovább. Gondoltam jelzem, hogy a fordításban van valami ami galibát okoz. A rockstar launcheres, ultimate edition verziónál fordult ez elő.
Nekem annyira nem fontos, csak emiatt nem fogom újra elővenni, nagyjából értettem a végét, egy picit tudok angolul. Csak gondoltam visszajelzek, ezzel segítve egy kicsit :)
Szia! Sajnos az időzítésbe nincs lehetőségem belenyúlni, ez valami RAGE sajátosság lehet, mert legutóbb a Max Payne 3 esetében tapasztaltam hasonlót. Megnézem majd, ha oda érek, mit lehet tenni az ügy érdekében, de maximum a mondatok hosszán tudok faragni, szerintem.
Szia! Nagyon köszönöm a munkátokat. A 0.1-es verzióval kijátszottam a játékot. Egyetlen problémám volt, hogy a végén amikor van egy nagy leszámolás - SPOILER John vs. Micah SPOILER VÉGE - akkor a szövegek teljesen elvannak csúszva a hangokhoz képest, és nem csak átvezetőkben. Egyébként összességében egy nagyon jó fordítást kap mindenki aki kipróbálja. Mégegyszer NAGY köszönet a munkátokért, kellemes karácsonyi ünnepeket!
Sziasztok! Bár kihírezve nem volt a portál főoldalán, szeretném jelezni, hogy frissült a magyarítás és már elérhető a játék adatlapjáról! Röviden arról, milyen változások vannak a 0.1-es verzióhoz képest:
- Néhány mellékküldetés, amely a játék második fejezetétől válik elérhetővé immáron Magyar nyelven feliratozódik
- Néhány véletlenszerű NPC dialóg fordítása
- A Kompendium bizonyos elemi, többek között állatok, növények, a játékban elérhető aktivitások magyarázatai és tárgyleírások is fordításra kerültek
- Kisebb hibajavítások a prológus és a második fejezet főküldetéseiben elhangzó dialógusok feliratozásában
Mod Activator nélkül amúgy is nehéz lesz át konvertálni .yldb fájlokat. Ugyanis nem működik, lehalt. Vagy csak nálam? Szurkolok egyébként és köszönjük az eddigi munkádat is.
Szia,
Abból adódóan, hogy nem jött ki frissítés azt hiszem egyértelműen leszűrhető a válasz: sajnos nem úgy jött ki a lépés. Persze, felrakhatnánk egy aktuális verziót belőle akár most is, de olyan szintű minimális változást érzékelnétek belőle, hogy akkor meg amiatt kapnánk(nám) a sarat. Nem hiába a fő sztoriküldetések lefordítása volt az elsődleges cél a publikálás előtt, de sajnos most sem tudom megígérni, hogy egymagam olyan radikális léptékben tudnék haladni vele, hogy annak a belátható közeljövőben érdemi (látható) eredménye legyen. Tudom, hogy csalódottak vagytok, ahogyan én is, hogy nem tudok annyi figyelmet és időt szentelni a projektnek, amit az érdekelne és szeretnék, de a helyzet jelenlegi állása szerint ez nem is nagyon fog változni a közeljövőben. Amint lesz bármi olyan jellegű infóm, ami megosztásra érdemleges, ígérem, arról benneteket is igyekszek tájékoztatni.
Törölt felhasználó
Véletlenül se szerintem .... max végre megkapja a next gen update-et
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy hogy halad a fordítás?
Csak azért kérdezem,mert írva lett nem kőbe vésve,hogy lehet félévenként,ha úgy jön ki a lépés frissítve lesz.
Köszönöm szépen előre is a választ! :)
Amire reagálok, azt ő pontosan tudja, hogy miért és hol írta, itt csak a GTA említése az összefonódás. Legyen elég röviden mindenkinek annyi, hogy ötlet szinten sem fut össze a "mi" RDR2 fordításunk (az enyém ugyan nem, mert én ki nem állom a westernt...) az ő kódjaival, munkájával. Nyugodtan folytathatja, majd meglátjuk melyik jobb technikailag, fordításilag stb.
Igazából én azt reméltem, hogy az RDR2 lesz ingyen, ha már ebbe a témába írta be valaki a gondolatot lentebb. :D Talán ő valami másra reagált, amit nem láttam. De túl jó (ahogy hallom) és túl sikeres ahhoz, hogy x éven belül ingyen dobálja a Rockstar. Talán majd 5-10 év múlva, mielőtt kijön a harmadik rész. Na mindegy, a Kingdom Come is érdekes, csak valahogy eddig még nem éreztem rá.
Én állítom neked Keeperv, hogy kb. 10%-át értem annak amit írsz, pedig egy kortyot sem ittam, eskü.
Viszont így látatlanban is hiszek neked, szóval +1.
(Már csak azért is mert eleget szívtam Sediqve vérét, te meg mindig komolyan vetted és bevédted őt.:) )
Viszont a W4T nevű felhasználó nem biztos hogy azonos a fordítócsoportal. Legalábbis nem vennék rá mérget.
Ha azonos az illető mégis, akkor meg tökre irreveláns amit írt (és amit ki tudtam belőle bogarászni), mert a KCD valóban ingyenes az Epicen (vagy inkább volt) és Warg erről beszélt, amire ő válaszolt, még mindig semmi ok okozati összefüggést nem látok.
Szerintem szimplán csak karácsony- szilveszter volt a srácnap, legalábbis nem lepődnék meg ha masszív 3 napos ivászat után írta volna amit. Ezt komolyan venni meg felesleges.
Bocs hogy beleugattam.
Istenemre mondom, megfogadtam, hogy nem iszok annyit, hogy erre reagáljak, de józanul sem tudok elmenni a GTA mellett, ha már muszáj volt ide keverned.
Tisztázzuk az elején: a GTAV és az RDR2 annyira közös, mint amennyire a Max Payne III és a GTAIV, de inkább annyira sem. Vissza lett fejtve szépen a... miről beszélsz? Amit ti csináltok, ami az egy xml-be exportált fordítás, azt az oroszoktól VETTE anno pár gépi fordító. Sajnálatos módon, mivel a kedv és az idő gyorsan fogyott, így az ilyen-olyan másolatok hatására a fejlesztése már ott leállt, hogy még a teljes menü fordítását SEM lehet benne megcsinálni. Persze: van az a pénz... elhiszem.
Van ugye nekünk egy tök jó kis konténerfájlunk, ami nem pak, mint ahogy te nevezgeted rendszeresen. Nem tömörített, mint ahogy te állítod rendszeresen, nincsenek benne hash kulcsok, mint ahogy te állítod rendszeresen. RPF8 a kódút neve, amibe szub-konténer fájlok vannak, például az átvezető videók, amik bik formátumban vannak és természetesen az xml fordítással nem tudod bekapcsolni angol nyelven a szöveget pl. az elsőben. Természetesen az RPF8 fájlban vannak a titkosított réteggel ellátott yldb fájlok is, amikből a szövegeket és a hash fájlokat ki lehet olvasni. Az kevésbé lényeges, hogy utána ezeket a GENERÁLT hash kulcsokat többé nem fogod sehol használni, mert nincs értelme. Az, hogy milyen tartalommal rendelődik össze, bárki számára irreleváns, mivel ezeket a fájlokat a kezelő script (main.scm) nem hash-re olvassa. Nincs mit visszafejteni a hash generátoron: az csak egy ellenőrző kód, hogy hol vagyunk a fájlban, semmi mást sem jelent.
Na és akkor most ott tartottunk, hogy van az yldb, és volt a gxt2, amit a GTAV mellé használunk. A kicsomagolókat az OpenIV és a CodeWakler Team csinálta. Az yldb fájlokhoz viszont nem készült becsomagoló, sem titkosító kód. A OpenIV csapata a háború miatt történelem. A CodeWalker Team nem foglalkozik az RDR2-vel. Tehát: minden, ami megmaradt vagy megvan, azt magunk írtuk. Két féle visszacsomagolást is támogatunk az yldb fájlokhoz, az RPF8 viszont titkosítás nélkül nem futásképes. Nem is lesz az, míg valamelyik orosz (jó pénzért) meg nem csinálja. Láttam a githubod, miután kb. ismeretlenül letolvajoztál emberek. Inkább hagyjuk azt, jó? Valahogy nem látom, hogy pl. az asi loaderek forrását feltűntetted volna bárhol is. Aztán persze lehet felületes vagyok... Nem is érdekel jobban. Csak azért írtam ezt is, hogyha valaki esetelg az igazságot akarja tudni.
Ja, egyébként: én voltam, aki az RPF8 kóddal akart foglalkozni, mivel úgy volt, hogy a GTAV is megkapja az RDR2 motort. Nem kapta meg, viszont felkészülten vártam, hogy hátha át kell rakjam a szövegeket az új kódra. Így viszont több tool is lett: mi írtuk őket, nem vettük, nem loptuk. Nem dobtuk ki, hanem használjuk az RDR2 mellé. Ne tartson titeket az vissza, hogy nálunk készül egy fordítás: lehet a tiétek sokkal jobb: fejezzétek be vagy mutassatok ti is belőle valamit a felhasználók pedig majd pálcát törnek felette, hogy melyikre éri meg várni, arra vagy a miénkre.
Lehet hogy több személyisége van? Az egyik angol.
Szerintem csak a projekt összefogója, de majd úgyis kifejti. Én több magyarításukkal játszottam, és azok mind érthetőek és jól tagoltak voltak, nem tükrözve a hírek/posztok/hozzászólások stílusát. Aztán lehet az egyikre több időt és energiát fordít mint a másikra, nem tudom.
Beszólogatást ide vagy oda, W4T az eddig kapott fordításokat mindenesetre köszönöm.
Ő amúgy a W4T csapat fő fordítója? :D
Aki ki tudta bogarászni a lényeget kérem fordítsa le.
Szokás szerint leírtad a fél életedet, és mellé mindenféle obskúrus zagyvaságot, ami természetesen nem tartozik a tárgyhoz.
Az álmok üzenetek a mélyből.
Sajnos, mindenkinek a becsületére bízom, bár simán megtudnám csinálni hardverhez kössem a telepítést... lásd kcd, sajnos több segítséggel, úgyhogy mások abbahagyták, nem futottunk volna bele, hogy hoppá itt van kcd2, bár tudtuk csinálják 2-3 évet tippeltünk nem kérdeztem rá én hülye és 1 év eltelt hogy a készítők megkapták a kcd fordítást, de tesztelték és rá is bólintottak. Sajnos, így jött össze... mikulás járt a mega linken... De ide visszatérve lejjebb megkérdőjelezték, hogy egyáltalán lehetséges rdr2, mert gta-t csinálta és ez jóval több szöveg és több nap egy verzió követés, aha persze... akarták emeljem át a szerverem, de ők követték el a fiaskót, láttam mit rontottak el... Teszteléssel lehetetlen lenne javítani, szépen minden vissza lett fejtve... kcd is egyik sor 20000. a hozzá tartozó 4xxxx... rdr2-ben itt a szereplők reakciók miatt van ez... ;) It's possible to find diffs in Google Spreadsheets, though. We currently don't have time for this so let me know how it went. @W4T maybe you can help others with some pipeline for finding diffs? Aha, egy játék készítője, persze 2019 óta elfelejtettem a google docs-ot... https://www.youtube.com/watch?v=pEclob0x9EQ https://www.youtube.com/watch?v=1betpyQk0BU De azért mekkora oké van kibontó, de nincs visszarakó, de még az egyik angol nyelvi fájlt is generálni kelljen, mert a készítők nem frissítik...
Szuper lenne, ha tényleg ingyen adnák, de valamiért kétlem. Vagy... fene tudja... hátha.