Hi. Eszméletlen jó a fordítás, de hogy még szinkron is van benne... zseniális!
Még ha nem is teljes, akkor is nagyon sokat hozzátesz a játékélményhez...
Egyébként ahogy lehetőségetek lesz rá, tovább bővítitek a szinkron stábot, ami majd bekerül a játékba? :)
Thx. Üdv.
Megérkezett a játékhoz a 2.4-es frissítés. Ahogy az várható volt, egyes szövegfájlok módosultak.
Elkészítettem az új fájlok fordítását, de az oldalról egyelőre még csak a régebbi verzióhoz való telepítő érhető el.
Az új telepítő várhatóan húsvét után lesz kész. Aki nem bír addig várni az ideiglenesen letöltheti a frissített fájlokat az alábbi linkről:
https://drive.google.com/file/d/1JmJH0H1lp5H3Nte1odXWwr5pQ5CUi_xW/view?usp=sharing
Letöltés után ki kell csomagolni és a "Mods" mappát bemásolni a játék mappájába, felülírva a régi fájlokat.
Továbbá, ahogy elnéztem egyes fórumokat és csoportokat elég sok panasz érte a magyarítást. Főként azért, mert a tárgynevek és az ellenségek nevei le vannak fordítva, amik olykor elég nevetségesen hangzanak magyarul. Ez teljesen jogos, de nem fogom megváltoztatni ezeket 2 okból is...
1: Nekem tetszenek így, ahogy vannak. A legtöbb olyan fordítás ami "nevetségesen hangzik" az angolul is ugyanezt jelenti. Lehet itt játszani a szinonimákkal, de a végeredmény ugyanaz lesz.
2: Ezek a fordítások az eredeti játék magyarításából lettek átemelve. Nem akarom megváltoztatni.
A másik dolog, ami miatt ez zavaró egyes játékosoknak, hogy nem tud egy adott tárgynak utánanézni az interneten mert nem tudja mire lett lefordítva.
Ezzel egyetértek, ezért készítettem egy szótárat: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1oFbOJspqILhzr4Birw434x3pd_FoJsIdqqQs7qf2q5Y/edit?usp=sharing
Ha valaki ezek után se akarja magyarul látni a tárgyakat, szörnyeket a megoldás roppant egyszerű:
1: Menj bele a ...\Diablo II Resurrected\Mods\hun\hun.mpq\data\local\lng\strings mappába.
2: Töröld a következő fájlokat: item-nameaffixes.json, item-names.json, monsters.json.
3: Töröld az előző lépésben említett fájlokat a ...\Diablo II Resurrected\Mods\hun\hun.mpq\data\local\lng\strings-legacy mappából is.
Ennyi...
A szinkron csak részleges, ezért is opcionális. Akik magyarul fognak megszólalni a játékban, azok a karaktereid, Akara, Atma, Deckard Cain, Geglash, Gheed, Jehryn, Lysander, Tyrael, Fara és még néhány karakter. Az átvezetők közül egy sincs leszinkronizálva.