Fórum Magyarítások Diablo 2 Resurrected

Az eredeti magyarítás integrálása az újba lehetséges? Valahogyan biztos. Valaki megoldás?
hirdetés

QwartZ hálás köszönet érte, ki fogom próbálni. Bíztam benne, hogy valaki talál rá megoldást.

2021. 10. 26. - 14:58

hi. zseniális vagy! én is megvárom a novembert meg ameddig kell, hátha össze tudod kalapálni 1/1-re. :) thx. üdv.

ha esetleg lesz kedved, időd, energiád a szinkronra is ránézni, h beültethető-e, az óriási lenne.. thx. üdv.

2021. 10. 21. - 19:57

Hálás vagyok a részletes és igényes segítségért.

Én megvettem az eredetit, mert nosztalgikus rohamom volt és a leírásod alapján (ami nagyon képletesen és érthetően sikerült) elvégeztem a magyarítási folyamatot. A siker erősen részleges lett, mert az NPC kommunikációja tökéletes magyarsággal szóltak hozzám, de a tárgyak, ellenfelek, menü ...stb maradt az eredeti angol.

Gondolom itt a tört és eredeti verziók különbségében rejlik a megoldás és türelmesen megvárom a novembert amikor is ránézel az eredeti magyarításának megoldására...

Még egyszer köszönöm, hogy vetted a fáradságot és a hozzám hasonló analfabétáknak (csak magyarul és hindiül tudók) is élvezhetik a játék finomságát.

2021. 10. 20. - 09:29

Én majd csak Novemberben veszem meg, de a tört változatba ,bele tudtam ültetni a már létező 1.11es verzióhoz készült fordítást.

A Blizzard ugye azt nyilatkozta, hogy támogatja a MOD-ok használatát. Alapból nem teljes mértékben ONLINE a játék, hiszen van Offline módja, tehát nem lehet teljesen online, úgy meg pláne nem, mint a Dio 3...

A honosítás MOD-ként használható az Offline verzióhoz, legalábbis nálam működik, de mondom Novemberben megveszem, és kipróbálom az eredetivel is.

A használata a következő:

1. Szedjük le és telepítsük 'CascView' nevű programot: http://www.zezula.net/en/casc/main.html
  2. Nyissuk is meg, majd bal oldalt fent nyomjuk meg az 'Open Storage' gombot, és adjuk meg Diablo 2 Resurrected főkönyvtárát.
  3. A bal oszlopban kattintsunk a 'data' melletti '+' jelre, majd kattintsunk egyet 'data' mappára, hogy ki legyen jelölve. Ezután a fenti sorból az 'Extract' gombot nyomjuk, és válasszuk ki kicsomagolási helynek Diablo II Resurrected\Data-át.
  4. FIGYELEM: mivel így ki fogja nekünk csomagolni a Data mappát ezért még egyszer kb. 35GB helyre lesz szüksége, figyeljünk oda, hogy legyen elég hely a vinyón. Gépünktől függően ez a kicsomagolás akár 15-30 perc is lehet...
  5. Ha sikerült akkor bezárhatjuk a programot, és belépve a 'Data' mappába 6 darab mappát kell, hogy lássunk: 'config', 'data', 'global', 'hd', 'indicies', 'local'
  6. A játék főkönyvtárában van nekünk egy ilyen exe file-unk, hogy : D2R. Erre nyomjunk egy 'jobbklikket', és válasszuk ki a 'parancsikon létrehozása' pontot, majd 'jobbklikk' a parancsikonra, és a Cél: végére a írjuk be, hogy -direct -txt. Tehát így kell majd kinéznie a végének : D2R.exe -direct -txt
  7. Szedjétek le a https://www112.zippyshare.com/v/iQzqM0Xt/file.html -ről a rar-t, csomagoljátok ki, és kaptok 4 darab .json (vo, quests, levels, mosters) filet, amit másoljatok be a Data -> local -> Ing -> strings mappába felülírva az ottlévőket. vo: az npc-k szövegei, quests: a küldetések neve és leírása, levels: pályanevek, monsters: szörnyek nevei. Tehát ha mondjuk csak az npc-k szövegeit akarjátok akkor csak a vo.json file-t másoljátok be.

Kész vagyunk skacok. Kemény menet volt, de megcsináltuk. Remélem nektek is menni fog a fentebb leírtakkal.

Még néhány gondolatot engedjetek meg nekem. Tehát az NPC-k szövegei a már létező magyarításból lett átemelve, a többit én irogattam át gyorsba, csak, hogy megnézzem, hogy a többi dolgot is lehet-e fordítani.

Innentől kezdve viszont ott a lehetőség bárkinek, hiszen a .json file egy sima Notepad++-al megnyitható és átírható...

Ja igen: ha bementek a global-->excel mappába ott egy Microsoft Excelt használva rengeteg minden módosítható kezdve a szörnyek adataival, drop rate-ek stb. Mondom nem nézegettem át annyira, mert én más projectben vagyok benne jelenleg.

A Bannolásról: na most az a helyzet, hogy azért gondolom, hogy ez így járható út, mert ha a játékot nem a létrehozott parancsikonnal indítjuk hanem az original D2R-el akkor a játék az alap becsomagolt data mappából fogja az adatokat olvasni, tehát sem a fordítás sem semmi más nem fog működni amit módosítottatok a játékban. Viszont ha parancsikonnal indítjuk akkor a kicsomagolt datából dolgozik... ezért ne használjátok a parancsikonos indítást online karakterekhez.

2021. 10. 18. - 13:10
Senior fordító

Mivel a Diablo 2 jelenleg teljes mértékben ONLINE- és kliensalapú játékká vált, Resurrected alnévvel -- mint a Diablo 3 --, így a minden trükközés és bannolás nélkül elkészíthető és használható magyarítás létezéésnek valószínűsége a 0-hoz tendál.

Szerintem.

2021. 10. 15. - 17:59

Nem valószínű, hogy foglalkoznak vele.

2021. 10. 15. - 17:36

ide is...hi. mint kiderült az újonnan megjelent Diablo II Resurrected-el nem működik a meglévő fordítás és szinkron.. ezt az egyik fordító írta nekem és sajnos nem lesz rá ideje, h foglalkozzon vele.. vki esetleg, egy fordító aki rajongója a játéknak, nem nézre rá esetleg, h mit lehet kihozni belőle? thx. üdv.

2021. 10. 02. - 20:29

Hali! Foglalkozik valaki a témával? Hogy lehetne megoldani?

2021. 10. 02. - 17:50