QwartZ hálás köszönet érte, ki fogom próbálni. Bíztam benne, hogy valaki talál rá megoldást.
hi. zseniális vagy! én is megvárom a novembert meg ameddig kell, hátha össze tudod kalapálni 1/1-re. :) thx. üdv.
ha esetleg lesz kedved, időd, energiád a szinkronra is ránézni, h beültethető-e, az óriási lenne.. thx. üdv.
Hálás vagyok a részletes és igényes segítségért.
Én megvettem az eredetit, mert nosztalgikus rohamom volt és a leírásod alapján (ami nagyon képletesen és érthetően sikerült) elvégeztem a magyarítási folyamatot. A siker erősen részleges lett, mert az NPC kommunikációja tökéletes magyarsággal szóltak hozzám, de a tárgyak, ellenfelek, menü ...stb maradt az eredeti angol.
Gondolom itt a tört és eredeti verziók különbségében rejlik a megoldás és türelmesen megvárom a novembert amikor is ránézel az eredeti magyarításának megoldására...
Még egyszer köszönöm, hogy vetted a fáradságot és a hozzám hasonló analfabétáknak (csak magyarul és hindiül tudók) is élvezhetik a játék finomságát.
Én majd csak Novemberben veszem meg, de a tört változatba ,bele tudtam ültetni a már létező 1.11es verzióhoz készült fordítást.
A Blizzard ugye azt nyilatkozta, hogy támogatja a MOD-ok használatát. Alapból nem teljes mértékben ONLINE a játék, hiszen van Offline módja, tehát nem lehet teljesen online, úgy meg pláne nem, mint a Dio 3...
A honosítás MOD-ként használható az Offline verzióhoz, legalábbis nálam működik, de mondom Novemberben megveszem, és kipróbálom az eredetivel is.
A használata a következő:
Kész vagyunk skacok. Kemény menet volt, de megcsináltuk. Remélem nektek is menni fog a fentebb leírtakkal.
Még néhány gondolatot engedjetek meg nekem. Tehát az NPC-k szövegei a már létező magyarításból lett átemelve, a többit én irogattam át gyorsba, csak, hogy megnézzem, hogy a többi dolgot is lehet-e fordítani.
Innentől kezdve viszont ott a lehetőség bárkinek, hiszen a .json file egy sima Notepad++-al megnyitható és átírható...
Ja igen: ha bementek a global-->excel mappába ott egy Microsoft Excelt használva rengeteg minden módosítható kezdve a szörnyek adataival, drop rate-ek stb. Mondom nem nézegettem át annyira, mert én más projectben vagyok benne jelenleg.
A Bannolásról: na most az a helyzet, hogy azért gondolom, hogy ez így járható út, mert ha a játékot nem a létrehozott parancsikonnal indítjuk hanem az original D2R-el akkor a játék az alap becsomagolt data mappából fogja az adatokat olvasni, tehát sem a fordítás sem semmi más nem fog működni amit módosítottatok a játékban. Viszont ha parancsikonnal indítjuk akkor a kicsomagolt datából dolgozik... ezért ne használjátok a parancsikonos indítást online karakterekhez.
Mivel a Diablo 2 jelenleg teljes mértékben ONLINE- és kliensalapú játékká vált, Resurrected alnévvel -- mint a Diablo 3 --, így a minden trükközés és bannolás nélkül elkészíthető és használható magyarítás létezéésnek valószínűsége a 0-hoz tendál.
Szerintem.
Nem valószínű, hogy foglalkoznak vele.
ide is...hi. mint kiderült az újonnan megjelent Diablo II Resurrected-el nem működik a meglévő fordítás és szinkron.. ezt az egyik fordító írta nekem és sajnos nem lesz rá ideje, h foglalkozzon vele.. vki esetleg, egy fordító aki rajongója a játéknak, nem nézre rá esetleg, h mit lehet kihozni belőle? thx. üdv.
Hali! Foglalkozik valaki a témával? Hogy lehetne megoldani?