Törölt felhasználó
Szuperul hangzik, elore is koszi a munkatokat!
De, át lehet ültetni, épp ezt csinálom. Történetileg, meg a játékmenetet tekintve nem sok új szöveg van, az egyetlen probléma, hogy totál más az eredeti játék és a Resurrected lokalizációs fájljainak a felépítése.
Amúgy kész a magyarítás, de a tesztelés még hátra van.
Amit sikerült megoldani: szinkron, feliratok, ŐőŰű karakterek Resurrected és klasszikus nézetben, Online használhatóság, helyesírási hibák / néhol furcsán lefordított szöveg átfogalmazása
Ami még hátra van: a szinkronhangok és az ahhoz tartozó feliratok időzítésének javítása, a tesztelés alatt előforduló felirathibák javítása
Amit nem lehet megoldani: Klasszikus nézetben, a chat ablakban az ŐőŰű karakterek nem jelennek meg.
Például a játék adatlapjánál.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Hol lehet nyomon követni?
Csak érdeklődésképpen, ha jól tudom semmit nem változott tartalmilag az új kiadás (nincsen benne plusz párbeszéd, átvezető stb)
Nem lehetett átültetni a korábbi fordítást? Illetve ha ennek valami programozói oka volt, akkor esetleg a 3. részhez nem megoldható?
Lets Game!
Látom, már 90%-on áll a magyarítás. Jól dolgoztok, köszönjük!
Nagyon szuper hogy foglalkoztok vele. Várom hogy kész legyen.
Na, ez jó hír.
Sajnos nálam valami gubanc van. Akármelyik verziót használom, a megakadás és a kép szétesése ugyanúgy gyakori. Tegnap frissítettem a videókártya driver-t is, de semmi haszna nem volt. Nem tudom mi a gond. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Nagyon úgy néz ki, hogy sikerült egy új módszert találni. Nem kell majd kicsomagolni a játékot. Persze még bármi változhat a játékfrissítések miatt.
QwartZ ha elkészül a teljes fordítás, amin amagony munkálkodik, akkor jó lenne vissza tömöríteni. Nálam most az újabb tört van fenn, sajnos van vele probléma. Nagyon gyakran akadozik és szét esik a kép. Az első verzió ment rendesen, nem volt semmi probléma vele. Talán elcsesztek ebben a verzióban valamit, nem tudom. Most elő kaparom az elsőt, meglátjuk mit produkál.
Jó lenne ha év végére kissé mérséklődne az ára.
Megnéztem, jó lett. Így tovább!
Discordon már kiraktam erről képet. Igen, megvannak azok a szövegek, az első átvezetőt már lefordítottam. Szinkron egyetlen átvezetőhöz sincs.
Jelenleg még mindig az átnézésnél tartok mert javítom az itt említett hibákat az eredeti magyarítás szövegeiben.
amagony már nem emlékszem, hogy a bevezető videó végig szinkronos volt-e, de az egyik fájlban láttam a feliratát. Remélem az átvezetőkhöz is meg vannak, az helyettesítheti a hiányzó szinkront.
Nagyon örülnénk neki, ha gyakran informálnál minket a munka haladásáról. Előre is köszi.
QwartZ köszi, közben én is megtaláltam a helyettesítő karaktereket. A vo.json fájl elején még Te sem használtad őket. Nem tudom mennyire foglalkozol a fordítással. Több helyen összecsúsztak szavak és ékezetes helyett vannak ékezet nélküliek, fogod ezeket javítani? A mi 'í' betűnket elfogadja a játék. Közben látom, hogy egy fordító is neki látott komolyan. Ezek szerint már nem is kell foglalkoznunk vele.
Ettől függetlenül, a Te érdemed hogy megoldottad a kicsomagolást, amiért nagy köszönet Neked.
Ez remekül hangzik! Remélem, fut majd az eredeti verzióval is. A szinkronról nem tudtam, de mindenképp kipróbálom majd! :)
:D vártam már mikor jelenik meg a lovasság.... REMEK... na most várom csak igazán a fejleményeket.
Sok sikert és türelmet.
Most látom csak, hogy egy ideje már megy itt a téma a játékról.
Szóval, akkor a helyzet: Beszéltem Hunnenkoenig-el, megadta az engedélyt az átültetésre, de ez nem azt jelenti, hogy fogom és bemásolom az egészet úgy ahogy van 'oszt kész. Először is, átnézem az összes szöveget, javítom az elírásokat és a hosszú, ékezetes karaktereket (áéőűí), majd beszerkesztem az egészet az új formátumba. Utána kezdődhet az újonnan hozzáadott szövegek lefordítása amit egyelőre még nem látok, hogy mennyi lesz.
A szinkronhangokat már teljes egészében átültettem. Legalábbis amik le lettek fordítva. Tudtommal, a játéknak csak ~60%-a lett leszinkronizálva, amit nagyon sajnálok mert egyszerűen zseniális. Ha valaki tud ennél frissebb verziót, írjon nekem e-mailen vagy Discordon.
Előreláthatólag a fordítás ~30GB plusz tárhelyet fog igénybe venni és nagyon ajánlott az SSD használata. Ennek okát lásd QwartZ leírásában, a magyarítás ugyan ezt a módszert fogja használni. A fordítás kompatibilis lesz a tört, illetve a Battle.netes verzióval. Ha nem lesz a játék frissítéseiben drasztikusabb változás akkor online is használható lesz.
Mindennap ide pislogok... látom azért csak-csak birizgálja a profik fantáziáját is a játék magyarítása... ill. régi magyarítás átültetése... figyelek, remélve, hogy a tárgyak és a fejlődés fa is előbb utóbb sorra kerül :D
Addig is agyatlanul lő, lő bumm-bummozok a diablo 3-al (az legalább színtiszta angol és azt úgysem értem).
Hajrá srácok szurkolok nektek.
Shield: nincs rá szükség, hogy bármit is keress, itt vannak rá a betűk: Ő = Õ , õ Ű = Û , û . Ezeket tökéletesen kezeli a játék. Én is módosítgatom ahogy játszom vele. Igen a magyarítást, az itt is letölthető verzióból szedtem ki ami az 1.11es verzióhoz készült, de elég vegyes a minősége. Persze így is 1000 köszönet érte, hogy annó elkészítették a fordítást.
amagony közzétett az MP discord szerverén a #fordíthatóság csatornán néhány infót, videót és képet a játékkal kapcsolatban, érdemes ott informálódni.
Aki lusta ott körülnézni, annak röviden: https://magyaritasok.hu/games/diablo-ii-resurrected
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
chris0000 az jó. A hosszú ékezetes betűkkel foglalkoztok?
QwartZ nálam is jól működik. Neki álltam javítani a vo.json beli szöveget, mert akad benne elég sok hiba. Gondolom Te is a Diablo tbl editorból vadásztad ki a szövegeket, hát elég kacifántos az ékezetes betűk miatt. Jó lenne egy nagyobb tudású tbl editor, amiben van normális kereső. A nagy Ő és a Ű betűkhöz kell még keresnem megfelelő alternatívát, akkor tökéletes lesz.
Annyit vettem észre, hogy most sokkal tovább tart a játék betöltése és kilépése, gondolom a kibontott fájlok miatt van.
Köszi még 1x a megoldást.
hi. összeállt a teljes csapat a portolásra... god bless you srácok! :) üdv.
Oksa szövegértést még a 70-es években nem tanultunk... komoly hátrányba vagyok veletek szembe. :D
Greenhead67 : QwartZ írta hogy csak az NPC-k szövegeit emelte át. Úgyhogy a többi szöveget még át kell pakolni.