The Lord of The Rings Online: Shadows of Angmar
The Lord of The Rings Online: Shadows of Angmar
Írta: Alwares | 2007. 01. 31. | 1312

FIGYELEM: Ez a bejegyzés, már több, mint 1 éves, az itt leírtak elavult információk lehetnek!

J.R.R. Tolkien világa még a Gyûrûk Ura filmek után több évvel is töretlen népszerûségnek örvend. A játékok terén is több, az író világa által ihlettett kiemelkedõ színvonalú alkotásokat kaptunk. Az már most látszik hogy a Tolkien Society nem tett rossz lóra, amikor úgy döntött, hogy MMORPG-t készített a stílusban, az amúgy sem gyakorlatlan Turbine-nal.Igaz, az elmúlt évben nem sok mû született a "Gyûrûk Ura" témában. Az már a Battle For Middle Earth 2-nél is látszott hogy az alternatív helyszíneken játszódó játékoké a jövõ. Hiszen a világgal csak most ismerkedõkön kívül nem sok mindenkinek lenne kedve újból végigjárni Frodó és társai által már oly sokszor bejárt utat. Kézenfekvõ volt, hogy a most amúgy is divatját élõ MMORPG készüljön ebbõl a remek alaphangulattal rendelkezõ világból. Sokan felkaphatják most a fejüket, hogy a hihetetlen népszerûségnek örvendõ World of Warcraft mellett van-e helye egy újabb MMO-nak. Én azt mondom, hogy ha képes kellõ mennyiségû újítást felmutatni akkor igen! A Lord of The Rings Online a néhol már hagyományos szerepjátékok minõségét idézõ küldetésekkel és a történet orientáltságával próbálja megvetni a lábát. Ez elég furán hangozhat egy várhatóan havidíjas online játéknál, azonban a gyakorlatban meglepõen simán mûködik, és ezek a küldetések igencsak egyedi hangulatot kölcsönöznek a játéknak. És itt el is érkeztünk az egyik legfontosabb játékelemhez, a hangulathoz.
kép1Én már régi Gyûrûk Ura rajongóként nehezen adhatok érzelemmentes képet egy a világgal még csak ismerkedõ játékosnak, de most nem is az a lényeg. Hiszen ki ne gondolt volna bele, hogy milyen érzés lehet végigjárni az Öregutat, a Megyébõl indulva eljutni Völgyzugolyba vagy Szürkerévbe, ahol Frodóék végül búcsút intettek Középföldének. Ha valaki most azon gondolkozik, hogy vajon milyen jó dolog lesz is elvándorolni Gondorba vagy a Rohan végtelen mezeire, azt most egy kicsit el kell hogy keserítsem. Valószínûleg nem a béta változat miatt lehet csak az északi vidékeken vándorolni, harcolni. A sokatmondó alcím is elárulja hogy itt mi a gonosz, északi Angmar ellen fogunk munkálkodni. Északon nincsenek gigászi várak, inkább csak egy letûnt kor emlékeit idézõ romok. Az egész világot körüllengi az elmúlás szele, és érezzük hogy mi vagyunk az emberiség, a civilizáció utolsó bástyája akiknek fel kell venni a harcot a gonosszal.
kép1A játékban 4 faj közül választhatunk amelyek az ember, a tünde (elf), a hobbit és a törp. Meg persze mindegyiknek a nõi és férfi megfelelõje kivéve a törpöket mert ugye emlékszünk még Gimli ominózus beszámolójára a törp asszonyokról. Aki orkokkal, trollokkal szeretne lenni, annak elmondom: ez nem az a játék! A LOTRO a könyv alapján készült, és mint tudjuk Szauronnak mekkora a hatalma, és az orkok és a többi szolgája csak egyszerû eszközök tervei megvalósításában, saját gondolataik az ölésen kívül nem sok mindenre terjednek ki, tehát a gonosz oldalt ebben a játékban hanyagolni fogjuk. A játékban lehetünk tolvajjal, bárdal, lore masterel (mágus), vadásszal és a háromféle közelharci kaszttal, amelyek az örzõk, bajnokok és a kapitányok. Ezeket karaktergenerálásnál választjuk ki, amikor egy rövid filmet is megnézhetünk az adott fajjal kapcsolatban. Viszont a karakter elkészítése után egy egyedi egyszemélyes küldetésben (instance) veszünk részt, mely bevezet minket a játék irányításába, alapszituációjába, és bedob abba a küldetés-sorozatba is, ami végigvonul az egész játékon. Ezekben a kezdõ küldetésekben sokszor találkozhatunk a filmbõl vagy a könyvbõl ismerõs figurákkal, a törpöknél például feltûnik Gandalf és Gimli, míg a tündéknél Elrond. Mivel a játék történetorientált, és csak a jó oldalon lehet küzdeni, így értelmét veszti a PvP, viszont van rá lehetõség, ha a játékos éppen arra vágyik, hogy párbajozzon egyet (duel). Külön érdekesség a Lore book funkció, amiben általában valamilyen gyûjtögetõs feladatokat kapunk, melyek teljesítésért különbözõ pluszokat kapunk képességeinkre, és kapunk még a nevünk mellé kitûzhetõ rangot, elnevezést is. Ilyen feladatok lehetnek adott mennyiségû farkas, goblin, stb megölése vagy a megyének az összes rejtett természeti kincsének felkutatása vagy akár a Dúnadánok krónikájának összes darabját begyûjteni különbözõ romok alól. Ezek egytõl egyik érdekes és jópofa lehetõségek és sokáig le tudják kötni az egyszeri játékosokat is.
kép1A grafikát említenem kellet volna már korábban is ,mert ha az eddigi újdonságok nem gyõzték meg a játékost ez lehet az adu ász aminek nehéz ellenállni. Megfelelõ konfigurációval egészen állejtõ grafikát lehet elõvarázsolni ebbõl a remek kis programból. A fák és a gazok, füvek lengedeznek a szélben, a nap kicsit elvakít, mikor a fák között rávilágít az emberre, és megcsillan a gyönyörûen hullámzó és tükrözõdõ vízen, mikor felbukkan a dombok mögött és eltünteti az égalja vöröses izzását, ami egy új napot jelentett még pár perccel elõbb. A karakterek, házak, városok tárgyak mind nagyon részletesen és igényesen kidolgozottak ahogy az el is várható. A világ szinte él, fõleg ez akkor teljesedik ki, mikor csak nézzük ahogy az NJK-k egymással beszélgetnek vagy dolgoznak esetleg söröznek a kocsmákban vagy a környéken ólálkodó vadállatokra vadásznak. A szemkápráztatóan szép grafika mellé kellemes és mindig odaillõ zenét kapunk.
Összegzésül én nem sokat vártam a Lord of The Rings Online-tól, de kellemesen csalódnom kellet. 2007-ben igencsak ütõs MMO-k érkeznek még, hogy megpróbálják letaszítani a WoW-ot az mûfaj trónjáról, és minden bizonnyal a LOTRO megfogja állni a helyét, hiszen az eddigi tucatjátékok között az amúgy is tapasztalt Turbine egy nagyon igényes játékot készített. Gyûrûk Ura rajongóknak kötelezõ darab, viszont a mûfajjal ismerkedõknek is érdemes kipróbálni!

Összesen 48 hozzászólás érkezett

Morgoth
2008. 07. 26. - 11:02
helló!Nekem azt mondták h  a LOTR online teljes verzióját (havidív nélkül)meg lehet venni 32 000 FT-ért.Ez igaz?Mert sztem hosszabb távon megéri.
Recluse
2007. 04. 23. - 14:19
Az egyik szerveren ez a hiba, a másikon amaz, de az elõzõn jó ,ami a másikon nem jó, akkor most az bug vagy "hiba"? mert lag semmiképp
Paszi011
2007. 04. 20. - 07:27
Wow motoral fog készülni Smiley ,amugy a lag a szerver függö a bug az pedig játék fügö,
Paszi011
2007. 04. 20. - 07:27
Wow motoral fog készülni Smiley ,amugy a lag a szerver függö a bug az pedig játék fügö,
Recluse
2007. 04. 18. - 18:04
A bug az inkább szerver függõ.
Csimpánzgyerek
2007. 04. 16. - 16:31
Recluse én már elég sokat L2-tem és annak télleg jó a grafja de nagyon bugos...
csiri
2007. 04. 15. - 15:55
manocska221, igen is van benne pvp Smiley
Hunter Yeti
2007. 04. 14. - 12:08
Ez fizetös? ha nem akkor ez engem is érint.... amguy ha tud valki nem fizetös  LOTR MMORPG akor irjon thx ja én a Silkroad az ne mfizetös PipAt na csátok
PipAt
2007. 04. 13. - 14:39
Nem tud vk valami ilyesmi nem fizetõs gémet ?
Recluse
2007. 04. 09. - 15:07
Háát, a képekbõl ítélve engem nem fogott meg, a grafika nem éppen a legjobb, tiszta mesés WoW szerû... Aki játszott már L2-vel az tudja, hogy mi a jó grafika.
manocska221
2007. 03. 31. - 16:00
a linkelt 3 képbõl is eléggé látszik, hogy WoW copy...és szerintem a WoWban a PvP (player vs player) a legizgalmasabb, ami ebben úgyhiszem, nincs....és nem véletlenül 8000forint kéthavonta...
hope0211
2007. 03. 31. - 14:02

Törtszervereken, hogy lehet játszani és milyen program kell vagy ajánlot hozzá??

Megköszönném a segítséget! 

Csimpánzgyerek
2007. 03. 26. - 19:46
Én megvárom a törtservereket Smiley
Alwares
2007. 03. 23. - 21:04
Hát ez technológiailag nem oldható meg! Ha magyarul akarnál játszani akkor ahoz külön magyar szerver kéne... Bár azért elképzelhetõ lenne szerintem hogy egy szerver több nyelven is tudjon, de a magyar piac az MMO-k terén szerintem annyira nem erõs hogy esély lenne ilyesmire...
nyugis
2007. 03. 22. - 09:00
Már csak az a kérdés, hogy vajon lessz-e annyi eszük, hogy a nyelvi fájlok nem szerver oldalinak teszik be.. Nagyszerü lenne hozzá egy MAgyarításSmiley! Ha ezt figyelembe vennék a kiadók szerintem a wow-ot is megszorongatná! Nem tudom elképzelni, hogy ezteket a dolgokat nem veszik figyelembe a nagyfejüek!
DetoX
2007. 03. 16. - 14:07

http://www.lotro-europe.com/?territory=EnglishUK

Itt lehet jelentkezni Beta-testernek. 

Cseri
2007. 03. 10. - 20:14
Helosztok!! Nem tudná valaki meg mondani nekem honnan lehet ezt a játékot letölteni naon tetszik
Alwares
2007. 03. 10. - 14:05
Lo-lll! Szerintem egyáltalán nem hasonlít a GW-re. Grafikában meg pláne, nem a GW motorját használja hanem a DnD Online-ét és sokkal szebb mint a GW...
DIESEL
2007. 03. 06. - 14:47

Nem gázSmileySmileySmiley! A játék nagyon is jó én csak tudom a haverokkal mindig ezt nyomassuk!

Ja és "blackzeus" Tényleg naon hasonlít a GW-re majdem ugyan azt a motort használja
Alwares
2007. 02. 23. - 08:59
Mi gáz nagyon?
sanyesz091
2007. 02. 17. - 09:58
hát gyrekek. ez nagyon gáz
Alwares
2007. 02. 16. - 06:41
Nos gyerekek lassan van open béta! http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=26385
grim
2007. 02. 14. - 17:00
Én megpróbáltam leszedni a bétát, de rohadtul megoldották azzal, hogy nem küldtek linketSmiley
Waltor
2007. 02. 12. - 21:59
hol lehete csatlakozni a béta tesztehez?
yabbagabb
2007. 02. 12. - 14:16

nyilván nem véletlenül nincs benne. akit tényleg érdekel a bétateszterek véleménye, az nézzen fel nyugodtan az sg fórumra, jópáran írnak ott róla.

én felraktam, megnéztem... ex-swg, és jelenlegi eq2 játékosként 24 órát nem ért meg nálam ez a játék. azt hiszem, labdába sem fog rúgni az eq2, a vanguard és a wow mellett. nem véletlenül vannak már most olyan akciók, hogy egy életre meg lehet venni az elõfizetés néhány száz dolcsiért.

soikadik ránézésre a "húzzunk le még egy rókabõrt róla, ha már megvettük a liszenszet" c. történet. mondom ezt úgy, hogy anno gimi alatt évekig játszottunk merpet.

diphis
2007. 02. 06. - 21:45
Eddig vmiért nem volt kedvem postolni, de most megteszem: igen jól sikerült cikk, csak azt sajnálom, hogy egy a LotR világához nem értõl laikus (mint jómagam) halvány kukkot sem ért belõle. Meg néhány dologra nem tértél ki, ami egy MMO-t kiemel a tucat MMO-k közül, mégpedig a harcrendszert, és a questek felépítését, változatosságát. Ha esetleg majd a blogodra ezekrõl még irnál jó  lenne. ;)
Alwares
2007. 02. 05. - 22:42
Nem a DnD online motorját használja ami ezerszer jobb és szebb! A GW moorja tisztára agyon effektezett míg ez hát ez gyönyörû...
blackzeus
2007. 02. 05. - 18:22
nem a GW motorját haználja? Nagyon hasonlít rá.. Amugy ha totál classikus mmorpg felépítést követi szerintem életben marad.
Alwares
2007. 02. 05. - 15:50
Letölteni? Ez egy mmo  olyan mint a wow ha letöléses vásárlást akarsz akkor directdrive bár szerintem fölöslegesen irom. Annyi hogy pénzért van és havidijas. ennyii....
hubi
2007. 02. 05. - 14:27

hol lehet letöltenni teljes játékot

 

Panyi
Panyi
Vezető szerkesztő
2007. 02. 04. - 17:08
Szerintem van, de nézzed még, mert lehet változik, igaz akkro online kell megvenned, mert itthonra nem fog vonatkozni!

A magyar játékfordítók céhének pápája.

Alwares
2007. 02. 04. - 08:46
Majd ha megjelenik megtudod..
Csimpánzgyerek
2007. 02. 03. - 23:16
mesélje el nekem valaki h. h. kell ezt elõfizetni pls
Alwares
2007. 02. 03. - 21:15
Csak az a gáz hogy meg kell venni. Jó lenne ha itt is lenne olyan akció hogy a béta-teszterek olcsóbban vehetik meg! Smiley Az nagyon jól jönne nekem...
Dusiii
2007. 02. 03. - 18:22
az ÉN kimaradt bocsi Smiley
Dusiii
2007. 02. 03. - 18:21
lol akkor is
Alwares
2007. 02. 03. - 17:07
Most néztem csak 10 dollár lesz a havidíj. Ami legroszabb esetben is csak 2000 forint ami nem is olyan rosz. Én lehet tényleg meg fogom venni Smiley
Alwares
2007. 02. 02. - 12:58
Persze ez így még egyáltalán nem jó, ez még csak egy béta ;-)
Panyi
Panyi
Vezető szerkesztő
2007. 02. 02. - 11:47
De akkor még írd át egy kicsit!

A magyar játékfordítók céhének pápája.

Alwares
2007. 02. 02. - 08:59
Nem küldtem el a Gurunak, már GS-t olvasok, olvasok gurut is csak már nem szeretem annyira. Bár kétségtelen hogy érdemes lenne kihasználni ezt az alakalmat...
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2007. 02. 01. - 23:01
Gratulálok a cikkhez. Alwares, ezt küldted el a Gurunak? Mit szóltak hozzá? lehet, hogy megjelenik nyomtatásban is?
Alwares
2007. 02. 01. - 21:19
Igen fizetõs, lesz!
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2007. 02. 01. - 21:13
ez az mmo fizetõs?
Alwares
2007. 02. 01. - 14:28
Az se baj hiszen ha úgy vesszük hogy a wow a világ legnépszerûbb mmo-ja és abból átvesznek teljesen jó dolgokat az egyátalán nem baj...
Balintos
2007. 02. 01. - 14:10
a kezelõfelület is teljesen WoW szerû
Alwares
2007. 01. 31. - 21:00
Tényleg kellet volna még bele, hogy a Turbine mit készitett még...
qocoK
2007. 01. 31. - 16:42
Jó lett a cikk, háromszoros hurrá Alwaresnek!
Panyi
Panyi
Vezető szerkesztő
2007. 01. 31. - 12:22

A cikkhez ajánlom még ezt az élménybeszámolót is:

http://alwares.blogspot.com/2007/01/j-megyer-hobbit-segt-s-nem-kszl-el.html 


A magyar játékfordítók céhének pápája.

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Fejlesztő:
Nem ismert
Kiadó:
Nem ismert
Platform:
Megjelenés:
2007. május. 24.
Játékmotor:
Nem ismert
hirdetés
Legújabb letöltések
Little Orpheus
A Little Orpheus játék fordítása.
| 38.82 MB | 2024. 04. 16. | Ateszkoma
Atomic Heart
Az Atomic Heart alapjáték, Annihilation Instinct és Trapped in Limbo DLC fordítása Steam és Gamepass verzióhoz.
| 4.35 MB | 2024. 04. 16. | Ateszkoma, Ragnar Vapeking, TelerianTales
Amnesia: The Bunker
Az Amnesia: The Bunker játék fordítása (szöveg és textúra).
| 14.38 MB | 2024. 04. 14. | Ateszkoma, NightVison
Endless Space 2
Az Endless Space 2 játék fordítása. 1.5.60-as verzióhoz frissítveKompatibilis:Endless Space 2 alapjátékVaulters - Térugrók DLCSupremacy - Hatalom DLCPenumbra - Félhomály...
| 1.04 MB | 2024. 04. 13. | ElCid, robinss4
Wonder Boy: The Dragon's Trap
A(z) Wonder Boy: The Dragon's Trap játék fordítása.
| 5.93 MB | 2024. 04. 13. | Vitari
Star Wars Jedi: Survivor
A(z) Star Wars Jedi: Survivor játék fordítása.
| 10 MB | 2024. 04. 11. | Arzeen, FEARka, Fehérváry Péter, Frank Robin, gyurmi91, NightVison, Ragnar Vapeking, D3VOU(23(2, Dickopter, Gaben, H.Lily98, Maligeri2003, Melchiadesian, Rosie, sirok.dominik
Star Wars Jedi: Fallen Order
A(z) Star Wars Jedi: Fallen Order játék fordítása.
| 3.86 MB | 2024. 04. 10. | Dusiii, FartingSquirrel, FEARka, Patyek, Ripp667, Kath, Petra
SnowRunner
A magyarítás eredeti (Steames) 1.469305.SNOW_DLC12 verzióra készült, a megfelelő működés csak ezen garantált. A verziószámot a következőképpen ellenőrizheted: menj a...
| 489.54 KB | 2024. 04. 08. | Lajti, Rocsesz
Thief
A fordítás nem változott, csak új Scaleform betűket, pár elírást kijavítottam és egy új telepítőt is kapott (ami W10+ és...
| 13.32 MB | 2024. 04. 05. | gmiki, istvanszabo890629
Warhammer: Mark of Chaos - Gold Edition
A játék eredetileg magyarul jelent meg dobozosan 2008-ban.A digitális boltokban csak a GoG áruházban szerezhető be. (2024.04.03)Ez a verzió tartalmazza...
| 973 B | 2024. 04. 04. | Andy, Panyi, RaveAir, Seven m
Legfrissebb fórum bejegyzések
Érdemes lenne felkeresni az adatlapon megadott címen a fordítót és jelezni neki.
Cyrus | 2024.04.19. - 18:22
Attól, hogy az oldalt nem látogatja napi szinten (minden fordító) még nem kell rögtön rosszra gondolni. Mindenkinek van egyéb elfoglaltsága is a mindennapi élet mellett.Discordon 24.03.30 😉
Cyrus | 2024.04.19. - 18:20
Utolsó látogatás: 2024. 01. 13. - 16:00Remélem minden rendben Ardeával
MrDevil | 2024.04.19. - 04:02
Sziasztok !A Styx Shards of darkness magyarítás nem működik a frissített GOG verzióval.Megoldható a magyarítás frissítése?
drbenway | 2024.04.18. - 05:20
Nem igazán keresett meg hozzáértő azzal, hogy hivatalos konzolmodot csinálna xboxra a magyarításból. Én meg egyáltalán nem értek hozzá.Ugyebár vagy 6-7 éve van beépített mod lehetőség konzolos verziókon (és kb. a magyarítás elkezdése, vagyis 2015 decembere óta kérdezik, hogy van-e konzolra magyarítás), azóta senki sem állt elő ilyesmivel.A létező magyarítás...
Sunsetjoy | 2024.04.17. - 21:09
Nos, igen.A magyarításcsomagban van egy olyan dolog, hogy OLVASDEL-TELEPÍTÉS.pdf.Annak az első oldalán ez olvasható közvetlenül az első kép felett: "Ha használsz modokat és nincs hozzá modmagyarítás felrakva, a modok szövegei sok esetben szövegeket írnak át a kezelőfelületen, a játéktérben, építési menüben. stb."Amit nagyadam45 is írt, azt kell felrakni, ha használtok...
Sunsetjoy | 2024.04.17. - 20:59