Szia.
Miután olvastam a hozzászólásod, rögtön kipróbáltam. Telepítettem a DIVINITY: ORIGINAL SIN II - DEFINITIVE EDITION-t a MacBookomra és felülírtam azt a English.pak fájlt amit te is írtál lentebb. Nálam probléma nélkül magyar lett a játék. Viszont ha jól gondolom, te letöltötted innen az oldalról a magyarosítás Mac-es verzióját és azzal próbáltad. Én a Steam Deck-em mait azt szoktam csinálni, hogy Windows-os gépen telepítem a magyarosításokat majd a felülírt fájlokat kimentem egy pendrive-ra. Így magyarosítom a játékokat Deck-en. És most is azt a .pak fájlt használtam amit Deck-en is. Röviden a Windows-os verzió működik.
Most jut eszembe... Valószínűleg azért nem működik a német nyelv helyett, mert a pak fájlon belül van egy english.xml. Így ha a pak fájlt át is nevezi az ember German.pak-ra, a benne lévő nyelvi fájl így is english.xml marad. Talán ez zavar be a németnél. Na mindegy, írtam neked mailt, hátha most jó lesz, és megjelenik végre a fordítás az angol helyett.
Sziasztok!
Azóta annyi infó van, hogy a fejlesztő cég supportja szerint valami gubanc van a magyarított .pak fájllal. Ezt alátámasztja, hogy ha a német verziót írom felül, akkor is angolul indul a játék, hiába a német a kiválasztott nyelv.
Ha nincs felülírva, akkor a német szépen működik.
Ha erre jár valaki és van ötlete, akkor ne tartsa magában.
Üdv.: Blan
Van esetleg itt valaki, aki Mac-en játszott korábban, és tudna segíteni?
Szia! Szerintem most írtam neked mailt. :D Hmm, ha szétnézel a /Users/.../Library/Application Support/Steam/steamapps/common/ mappádban, nincs ott véletlenül egy második mappa a Definitive kiadásnak?
Más ötletem nincs sajnos. Érdemes lehet írni a morrohun.hu fórumra, hátha van ott valaki, aki többet tud segíteni.
Sziasztok!
Eltelt némi idő mióta nincs itt mozgás, de hátha azóta belefutott valaki más is az alábbi problémába:
A DIVINITY: ORIGINAL SIN II - DEFINITIVE EDITION játékot Steam-en vásároltam meg MAC platformra, de nem boldogulok a magyarítással.
Egyetlen helyen találtam english.pak filet:
/Users/.../Library/Application Support/Steam/steamapps/common/Divinity Original Sin 2/Divinity - Original Sin 2.app/Contents/Data/Localization/English.pak
De ezt hiába írom felül, semmi nem történik. A DefEd mappát egyáltalán nem találom.
Mi lehet a probléma? Ütközött már más is hasonlóba?
Előre is a köszi a segítséget
Haaat, a BG3 nagyon fogos kerdes, fogalmam sincs, mennyi eselye van, viszont nem fantasy cimek is kerultek mar a listara.
Ez most egy ilyen atmeneti idoszak.
A BG3 nekem amugy tetszik eddig, inkabb evolucionak neveznem, nem klonnak.
Nem tudom, hogy halad a Tales, mert csak az elejen segitettem egy kicsit, de eleg regota nincs ra idom sajnos.
Nem akartam a főoldalon offolni ezért itt kérdezlek warg
Korábbi szavazásnál a Baldurs Gate 3 nyert de egyrészt meg sem jelent másrészt meg kb. mintha ennek a klónja lenne annyira hasonlónak tűnik. PoE 2 is unalmas lehet az első rész után, lehet, hogy jót tenne nektek kicsit elszakadni a fantasy-vonaltól?
Vagy rosszul látom és ugyanannyi kedvetek lenne nekiugrani a PoE 2-nek mint mondjuk 5 éve?
Továbbá a Tales of Arise folyamatban van?