Fórum Magyarítások Divinity: Original Sin 2

https://magyaritasok.hu/hirek/5235/jelentkezoket-keresunk-a-divinity-original-sin-2-tesztelesehez
hirdetés

Akkor ez lesz a különbség.

Az M széria egész más, sokkal szigorúbb.

2024. 03. 07. - 14:17

Nekem egy Inteles MacBook Air-em van, játékra nem kimondottan alkalmas. :) Idén tervezem lecseréli egy M szériásra.

2024. 03. 07. - 12:43

Szia!

M1-es air-em van Sonoma-val.

Közben Warg megoldotta a problémát.

Újragenerálta a nyelvi fájlt és azzal már működött :)

De ha nálad a másik is ment, akkor passzolom :D Inteles vagy M szériás procid van? Még az lehet különbség.

2024. 03. 07. - 11:23

Utóirat: Kíváncsiságból kipróbáltam az innen az oldalról letöltött Mac-es magyarosítást is és azzal is működik nálam. Így nem biztos, hogy az előző tippem jó lesz. :) Nálad más lehet a gond, ha nem működik. Milyen MAC-ed van?

2024. 03. 06. - 20:48

Szia.

Miután olvastam a hozzászólásod, rögtön kipróbáltam. Telepítettem a DIVINITY: ORIGINAL SIN II - DEFINITIVE EDITION-t a MacBookomra és felülírtam azt a English.pak fájlt amit te is írtál lentebb. Nálam probléma nélkül magyar lett a játék. Viszont ha jól gondolom, te letöltötted innen az oldalról a magyarosítás Mac-es verzióját és azzal próbáltad. Én a Steam Deck-em mait azt szoktam csinálni, hogy Windows-os gépen telepítem a magyarosításokat majd a felülírt fájlokat kimentem egy pendrive-ra. Így magyarosítom a játékokat Deck-en. És most is azt a .pak fájlt használtam amit Deck-en is. Röviden a Windows-os verzió működik.

2024. 03. 06. - 20:37
Moderátor
Senior fordító

Most jut eszembe... Valószínűleg azért nem működik a német nyelv helyett, mert a pak fájlon belül van egy english.xml. Így ha a pak fájlt át is nevezi az ember German.pak-ra, a benne lévő nyelvi fájl így is english.xml marad. Talán ez zavar be a németnél. Na mindegy, írtam neked mailt, hátha most jó lesz, és megjelenik végre a fordítás az angol helyett.

2024. 03. 05. - 16:31

Sziasztok!

Azóta annyi infó van, hogy a fejlesztő cég supportja szerint valami gubanc van a magyarított .pak fájllal. Ezt alátámasztja, hogy ha a német verziót írom felül, akkor is angolul indul a játék, hiába a német a kiválasztott nyelv.

Ha nincs felülírva, akkor a német szépen működik.

Ha erre jár valaki és van ötlete, akkor ne tartsa magában.

Üdv.: Blan

2024. 03. 04. - 15:27
Moderátor
Senior fordító

Van esetleg itt valaki, aki Mac-en játszott korábban, és tudna segíteni?

Szia! Szerintem most írtam neked mailt. :D Hmm, ha szétnézel a /Users/.../Library/Application Support/Steam/steamapps/common/ mappádban, nincs ott véletlenül egy második mappa a Definitive kiadásnak?

Más ötletem nincs sajnos. Érdemes lehet írni a morrohun.hu fórumra, hátha van ott valaki, aki többet tud segíteni.

2024. 02. 19. - 13:59

Sziasztok!

Eltelt némi idő mióta nincs itt mozgás, de hátha azóta belefutott valaki más is az alábbi problémába:

A DIVINITY: ORIGINAL SIN II - DEFINITIVE EDITION játékot Steam-en vásároltam meg MAC platformra, de nem boldogulok a magyarítással.

Egyetlen helyen találtam english.pak filet:

/Users/.../Library/Application Support/Steam/steamapps/common/Divinity Original Sin 2/Divinity - Original Sin 2.app/Contents/Data/Localization/English.pak

De ezt hiába írom felül, semmi nem történik. A DefEd mappát egyáltalán nem találom.

Mi lehet a probléma? Ütközött már más is hasonlóba?

Előre is a köszi a segítséget

2024. 02. 19. - 10:31

Gondolom tört, mert az már 2 éves verzió. A 3.6.117.3735-ös verziót le tudod tölteni egy népszerű magyar oldalról.

2022. 08. 21. - 15:43
Moderátor
Senior fordító

Szia! Erre a verziora van szukseg: v3.6.117.3735

Ez a legaktualisabb verzio jelenleg.

2022. 08. 21. - 14:04

Sziasztok!

Nekem a 3.6.64.2709-es verzió van meg. A magyarítás telepítője azt írja, hogy alacsonyabb a fent lévő verzió, mint 3.6, ezért nem telepíthető.

Ilyenkor mi a teendő?

2022. 08. 21. - 13:09
Senior fordító

Őszintén gratulálok ehhez a magyarításhoz az egész csapatnak!

Rengeteg szöveg, rengeteg szál, eshetőség, képesség stb. Nekem már bőven elég volt a DOS EE fordítása. Tudtam, hogy ez a projekt a legjobb kezekben lesz nálatok! :-)

2022. 08. 21. - 08:58
Moderátor
Senior fordító

Haaat, a BG3 nagyon fogos kerdes, fogalmam sincs, mennyi eselye van, viszont nem fantasy cimek is kerultek mar a listara.

Ez most egy ilyen atmeneti idoszak.

A BG3 nekem amugy tetszik eddig, inkabb evolucionak neveznem, nem klonnak.

Nem tudom, hogy halad a Tales, mert csak az elejen segitettem egy kicsit, de eleg regota nincs ra idom sajnos.

2022. 08. 20. - 20:31

Nem akartam a főoldalon offolni ezért itt kérdezlek warg

Korábbi szavazásnál a Baldurs Gate 3 nyert de egyrészt meg sem jelent másrészt meg kb. mintha ennek a klónja lenne annyira hasonlónak tűnik. PoE 2 is unalmas lehet az első rész után, lehet, hogy jót tenne nektek kicsit elszakadni a fantasy-vonaltól?

Vagy rosszul látom és ugyanannyi kedvetek lenne nekiugrani a PoE 2-nek mint mondjuk 5 éve?

Továbbá a Tales of Arise folyamatban van?

2022. 08. 20. - 19:51
Moderátor
Senior fordító

Nincs mit, bár az első részhez nem volt közöm, azt Ardea fordította valaki mással. :)

2022. 08. 20. - 17:01

thx. igen illene, ha már annyit fáradoztak a fordítok az első résszel is... köztük Te is... :)

nagy köszönet az első részhez is, és a friss második részhez is! thx. üdv.

2022. 08. 20. - 12:36
Moderátor
Senior fordító

Vannak néha utalások és néhány visszatérő karakter, de nem kötelező végigjátszani az első részt hozzá, mert nem olyan szoros az összefüggés. Viszont ajánlom, ha van rá időd, mert az is jó játék, sőt, szintén van hozzá magyarítás. :)

2022. 08. 20. - 10:52

hi. a második rész szorosan/részben/teljesen kapcsolódik az első részhez? az elsővel sajnos nem játszottam, így lehet azzal kellene kezdenem... thx. üdv.

2022. 08. 20. - 10:26

Hát nem is jött köszönjük szépen.

2022. 08. 19. - 15:43
Moderátor
Senior fordító

A honap masodik felere tervezzuk a magyaritas kiadasat, ha nem jon kozbe semmi.

2022. 08. 10. - 11:41
Moderátor
Senior fordító

Van némi esély, de semmi pontosat nem tudok sajnos, mert nem az én kezemben vannak a kiadás előtti utolsó lépések. Az utolsó infóm az, hogy szeretnénk még ebben a hónapban kiadni.

2022. 08. 06. - 21:11

Van esély arra, hogy a jövőhét végére kiadásra kerüljön? :)

Lets Game!

2022. 08. 06. - 14:00

Szia!

GOG verzióval játszom és működik a magyarítás

2022. 07. 20. - 09:23
Moderátor
Senior fordító

Szia! Szépen haladunk, de azért van még mit javítani rajta. Ha jól tudom, néhány héten, max. 1 hónapon belül szeretnénk kiadni a fordítást, és ha sok hiba érkezik még be a megjelenés után, akkor év vége felé egy frissítést is.

2022. 07. 20. - 09:12