Fórum Magyarítások Kingdom Come Deliverance

Kingdom Come Deliverance magyarítása
hirdetés

Azért érdekelne, hogy ha az ember azt írja, hogy ne várjon egy évek óta húzódó magyarításra mikor a készítők is hónapok óta eltűntek az miféle fórum etikettbe ütközik?

De ha ennyire nem lehet véleményt kifejezni akkor itt egy kérdés a keménykezű moderátornak: mi van a Red Dead Redemption 2 magyarítással?

2024. 04. 24. - 17:10

FB-n ezt találtam a 2024-es frissítésben:

"Kingdome come: deriverenc 2024.1.17

A készítők átnézése alatt van... hamarosan majd lehet magyar nyelvet is választani...

Szövegkörnyezet 73532/844860 sor/szó de úgy lett ennyi kb 10000 sort kiszedtünk a készítőkkel..."

2024. 04. 24. - 10:50

Utolsó információim szerint a készítők elküldték a fejlesztőknek a kész magyarítást, s most arra várunk, hogy hivatalosan is bekerüljön a játékba. Tekintve, hogy KDC 2 van náluk terítéken, ki tudja mikor lesz benne a játékban.

2024. 04. 23. - 19:03

Hello

Megkérdezhetem, hogy hogyan áll a fordítás?

2024. 04. 23. - 08:34

Nem csak a Kickstarter-tamogatoknak volt elerheto, ok lehetove tettek az oldalukon is a korai valtozat megvasarlasat, emlekeim szerint harom csomag volt elerheto.

A jatek legnagyobb hibajanak en a motort tulajdonitom, a CryEngine szerintem rossz valasztas volt, egy Unreal Engine jobb lehetett volna, szerintem.

2024. 01. 13. - 14:24

Szerintem az early access (korai változat) csak azoknak volt elérhető, akik a kickstarter kampányt támogatták.. Mivel én a 90-es évek végén, 00-as évek közepén főleg cseh játékújságokat olvastam (Level, Score), ezért nagyjából képben voltam a cseh játékfejlesztő cégekkel, ezért is követtem a Kingdom Come fejlesztését.. Azt hiszem valamelyik játékújság későbbi számaiban láttam egy olyan cikket, amelyben a fejlesztőcsapat főnöke (Vávra) éppen azt ecsetelte, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen problémás lesz a játék fejlesztése (konkrétan egy évig csak az AI-val foglalkoztak)... Anno a Mafia 1 is tele volt bugokkal, egy másik cseh játék, az eredeti Operation Flashpoint is hasonlóan járt. Ennek ellenére a két utóbbi cim mindmáig a kedvenc játékom. Mafia 1 történet + hangulat, Flashpointnak a mai napig nincs konkurenciája (az ARMA-t is ők fejlesztették)..

Szerintem a patchek PC-n ingyenesek voltak (én a Definitive Edition-t vettem meg évekkel a játék megjelenése után), de az kicsit gáz hogy konzolokon pénzért adták. Ez idáig ilyen fajta politikáról nem is hallottam.

2024. 01. 13. - 09:16
W4T

Amúgy a szövegkönyvet meg is dicsértem régebben a készítőknek "maffia 3", rdr2 ehhez képest egy mesekönyv kb ezt is írtam "Dr. Fusselpulli — 2022.01.22. 1:43 :) glad to know". Az is biztos ez is benne van a minden idők top5-ös kategóriába, jó oké egy kicsit elfogult vagyok nálam sokáig az első lesz, basszus kevés játékon nevettem ennyit és az egy nő sors dlc befejezése "Hé, kecskebaszók", fenomenális befejezés persze ha valamit kihagytál más lesz, de ez bárhol igaz, egy igazi kőkemény rpg nem egy lovas szimulátor, persze emiatt akár nincsenek angol szövegek sem, ha van kedve valakinek megpróbálni kijavítani, akár a programkódban megvan, hol a hiba... Szerintem az ellenőrzés nem lesz sok idő, mert 2 fél magyar munkatársuk van és a kapcsolatunk látta, akár bugokat is javítottunk, még a hivatalos nyelvekhez is van fordítási mod javítás... Viszont a bugok javítása az más kérdés majd nézzetek rá a google docs-os lapra, itt programozás, nyelvek fordítása, és esetleg a tesztelése, remélem javítják őket, még nem kizárt "kb esélytelen, mint az említett konzolos megjelenés miatt is, de bizakodok", de más nem a folytatásban ne rontsanak ilyeneket, mert ezek többségét csak egy fordító veszi észre, főleg mert ő fordította és a véletlen... És amiért alá becsülik ezt a játékot, kb az emberek 60%-át játszották ki, sajna láttam "egyik tesztelő godwin atyás mellékküldetés 2* kihagyta már, pedig a pap felnyergelt már... XD", mint küldetésekben az a pár saját tesztelő "pedig valaki ide beírta publikus a discordon", vagy globálisan eredményekben ami párbeszédekkel is jár, 2*8 eredményt is kigyűjtöttem egymás után ami 10% alatti "párbeszédes", és ez evidens nekem, más nem értett vele egyet, aki semmit sem segített "A franc ott egye azt a nyavalyás teljesítmény táblát.", sajna nem fél éve kezdődött a tesztelése, mint itt írták, hanem több mint egy éve... Egy kis türelmet még... ;)

2024. 01. 13. - 01:21

A Kingdom Come Deliverance alapvetően indie címként indult, lévén már a korai változatokhoz is hozzá lehetett férni, ha bizalmat szavaztál a játéknak és megvetted idő előtt, az oldalukon keresztül. Az más tészta, hogy úgy is jelent meg, mint egy indie cím, optimalizálatlan, tele bugokkal és anomáliákkal! Alapvetően egy szuper cím, én szerettem, habár az Xbox One X-et is megizzaszotta 4K-ban!

A legnagyobb baj, vagy épp nem baj, ki-ki döntse el magának, hogy a játékot a "nagyok" között emlegetik, így a fejlesztők is nagyobb figyelmet szentelnek a rajongói tartalmaknak és komolyabban átnézik azt. A PC-s frissítés terén nem tudom, milyen anyagi vonatkozása van, de konzolos berkekben egy-egy patch elérhetővé tétele is díjjal jár, ráadásul nem is egy-két ezer forintról van szó! Szóval, amennyiben egyszerre kívánják megjelentetni, úgy elhúzódhat a dolog, viszont, ha szeparálva, talán fél éven belül magyar feliratos lehet a játék.

2024. 01. 12. - 17:36

A Kingdom Come Deliverance-t egy cseh cég fejlesztette, többek között olyan nevek vannak a stúdiónal mint Dan Vávra, aki a Mafia nevű kultuszjáték forgatókönyvirója és rendezője (vagy projektvezetője). Maga a cseh szinkron is később került be a játékba és a fejlesztőcsapat is támogatta a projektet (ha jól tudom néhányán a hangjukat is adták hozzá). Egy olyan csapatról van szó aki támogatja a rajongói projekteket, szóval mérget vehetsz hogy komolyan foglalkoznak a magyaritással. Egyébként a stúdió a Mafia 2 után vált ki a 2kCzech-ből (előtte Illusion Softworks) mert úgy gondolta a 2k hasonló dolgot csinál a stúdióval, mint az EA a Dice-al. Eredetileg a Mafia 2 is hosszabb lett volna (Vávra közel 30 oldalas forgatókönyvet irt csak az olaszországi helyszinhez, amely olyannyira meglett nyirbálva, hogy szinte semmit nem használtak belőle), de a 2k kapzsisága és türelmetlensége miatt egy csomó dolgot kivágtak belőle.

Szóval ha azt irjak, foglalkoznak vele, akkor az úgy is van.

2024. 01. 12. - 15:23
Törölt felhasználó

Ja de nagy összeg lenne feltenni a steam szerverekre meg a többi digitális helyre azt amit ingyen adtak neked ,oltári költségekbe kerülne, brutálisba...(Mert ugye neked is pénzbe kerül feltenni egy innen a portálról ingyen leszedett magyarítást ugye?) ...Szerintem a pénzes részt te se gondoltad komolyan. Minimálisat magára adó fejlesztők (azaz az a kb 0.01% indie brigád) a kezdetektől együtt működnek az aktuális fordítókkal és örülnek ha a játékuk mondjuk 50 nyelvet támogat majd....

2024. 01. 09. - 21:26
Moderátor
Senior fordító

Ja oké, leesett. Megállapodás kérdése a fejlesztővel, gondolom. Ha már hivatalos irányba mennek a dolgok.

Érdemes a fordítók FB oldalán nézelődni, mert ott szoktak friss infókat adni. A játék adatlapján ott van a link.

A legújabb infó: A fejlesztő még mindig dolgozik a fordítás átnézésén. A káromkodások és hasonlók a legfontosabbak, hogy minden szöveg megfeleljen az elvárásoknak. Két magyarul beszélő munkatárs van a cégnél, ők viszont főként mással foglalkoznak, ezért húzódik az egész.

2024. 01. 09. - 17:32

November végén kapták meg a végleges fájlt.

Mai infó: Dr. Fusselpulli — ma 15:23-kor Hello, yes... I'm on checking the files. Our main concern is curses, insults or maybe content that doesn't belong in the translation. Although we don't believe you altered the translation in a bad way, we still want to check it before publishing it. We have two Co-Workers at warhorse studios who speak Hungarian, but of course, they mainly have other tasks. But it's ongoing. We don't have the capacity for a full check on the translation.

2024. 01. 09. - 17:25

Értem

2024. 01. 09. - 12:34

Szerintem a kérdése az volt, hogy miért kell leszedni a portálról a magyarítást, miután hivatalosan bekerült a játékba? Milyen jogi problémák merülhetnek fel? Én erre azt tudnám neki válaszolni, hogy nincs jogi probléma ezzel, pusztán felesleges ide feltölteni, ha a játékba van integrálva. :D

Elsősorban politikafilozófiai munkásságomról vagyok ismert, de hobbiból már 2014 óta fordítok.

2024. 01. 09. - 10:23

Bocsánat.Sziasztok. Még év elején akart lenni. kérdeztem discordon őket. Kb az egyik tag jő bunkón válaszolt is. Külön nem adják ki. Erre írtam hogy akkor kb még 1 év mire a fejlesztők csinálna valamit.(nem fognak csinálni semmit).

2024. 01. 06. - 14:56
Moderátor
Senior fordító

Semmi gond a hivatalos bekerüléssel (bár összejönne!), más dologra reagáltam lentebb. De felesleges is belemenni, a végén mindenki maga dönti el, hogy mit és hogyan csinál.

Nem tudom, hogy mióta vár amúgy a fordítócsapat a fejlesztőkre, de majd idővel eldöntik, hogy mi legyen. Csak ők tudják, hogy pontosan hogy is állnak a dolgok. Volt már rá példa, hogy 10+ év után is frissítést kapott 1-1 játék, szóval én drukkolok.

2024. 01. 06. - 14:08

Nem is maga az alap elgondolással van gond mert szép lenne ha más országokban is ember számba vennék a magyarokat és ha a pénz kellene a játékért akkor elvárhatjuk tán joggal a magyar lokalizáziót de sajna tesznek ránk kár szépíteni.Jelen esetben ezzel a játékkal az a gond hogy 1 éve semmi hír róla a steamen se frissítés se semmi.Kipörgött kész vége.A játék fejlesztők nem fognak erőforrásokat fordítani arra hogy beletegyék a magyar nyelvet mert nem jön nekik vissza a pénz.Ez logikus nem kell fejlesztőnek lenni hozzá,egyszerűen nem térül meg nekik így nem is fognak foglalkozni vele.De persze valaki hisz még a télapóban és ki vagyok én hogy kipukasszam az álomlufit.Kár mert így 6 év után is egy fantasztikus játék utólérhetetlen hangulattal nagy veszteség lenne ha pont ez nem kapna magyar feliratot miközben sok gagyira meg pár hónapon belül kész van...Szép napot..

2024. 01. 06. - 13:55

warg: Miért kell leven ha hivatalos belekerül, ez valami jogi problémába ütközne? Komolyan kérdezem, mivel nem értek az ilyenekhez.

2024. 01. 06. - 13:33

A kommunikaciojuk okan mar igy is sok-sok ember negativan velekedik a forditocsapatrol, ez a ketes, hivatalosan integralt megjelenes dolog pedig szerintem csak tovabb tetezi ezt.

Nekem megvolt a jatek, szuper volt, de nem annyira, hogy angolul megint nekiessek, magyarul adnek neki egy masodik eselyt. Az o dontesuk, persze, de a hivatalos integracioig jo alternativa, avagy kozeput lenne az oldalon valo publikalas. Win-win, mindenki nyer, orul... ha csak a fejlesztoknek nem volt kulon keres, kriterium, hogy nem lehet megosztani alternativ modon a magyaritast!

2024. 01. 06. - 12:32

Szerintem nincs vele bökkenő. Akkor lenne, ha a fejlesztőkkel szerződésük lenne és fizettek volna nekik a fordításért. Na, hát igen, az úgy nem éppen etikus. Így, hogy hobbiból, saját meggyőződéből készítették el, azt tesznek vele, amit akarnak -- ha akarják, ingyenesként ide feltöltetik, ha nem, akkor amíg meg nem jelenik a játékban, addig támogatásért adják; a harmadik lehetőség, hogy megtartják maguknak. Ők a harmadikat választották, a döntésükön pedig bárki hiába háborog, akkor is ez van, és ezt tiszteletben kell tartani, függetlenül attól, egyetértünk-e vele. Én inkább azon gondolkodnék el a helyükben, hogy meddig akarnak várni vele. Mármint, valahol meg kellene húzni a határt, hogy meddig akarnak várni a fejlesztőkre; mert ha a végtelenségig, közben pedig sosem fog belekerülni, akkor az nem egy bölcs dolog.

Elsősorban politikafilozófiai munkásságomról vagyok ismert, de hobbiból már 2014 óta fordítok.

2024. 01. 06. - 10:56
Moderátor
Senior fordító

Szvsz nem kevernék ebbe "támogatásért kiadást". Több durva bökkenő is van vele. A helyükben simán kiadnám, és amikor (ha) a fejlesztők berakják a játékba, akkor onnan kezdve nem lenne többé külön elérhető. Ezt csináltuk a Pillars of Eternity és a Divinity: Original Sin 2 esetében is. Írtunk a fejlesztőknek, nem érdekelte őket, kiadtuk a fordítást. Ha hirtelen mégis berakják hivatalosan (szerintem 0 rá az esély), akkor levesszük a Portálról és a honlapról. Ennyi.

De ez persze az ő döntésük, hogy mikor és milyen formában jelenik meg a fordításuk.

2024. 01. 06. - 07:26

Én se értek azzal egyet, hogy nem adják ki külön a fordítók azoknak, akik nem akarnak bizonytalan ideig várni. Bár én tudok angolul és régóta fordítok is, szeretek magyar nyelven játszani. Én például szívesen végigvinném a játékot magyarul is. Személy szerint én még nekem az is oké lenne, hogy fizessek a fordítóknak azért, hogy letölthetem a munkájukat és kipróbálhatom. De ők szerintem még ebben sem lennének benne, bár a helyükben azért ezen elgondolkodnék, és csinálnék neki egy Patreon-oldalt. Aztán, aki nem bír várni, letöltheti egy kis támogatásért cserébe. Persze, ettől sokan félnek, mert nagy az esélye, hogy valaki szivárogtatni fogja. Marad a bizonytalanság.

Csak hogy egy példát mondjak, én nemrég részt vettem egy társasjáték lefordításában; egy olyan játékéban, ami applikációval működik. Nos, miután lefordítottuk, elvileg 1 héten belül bele kellett volna rakniuk a megállapodás szerint. Ebből az 1 hétből 3 hónap lett. És ez csak egy szaros társasjáték volt, amit egy órási brit kiadó adott ki. Sajnos olyan egyszerűen hangzik, hogy csak egy új fordítást kell belerakni a játékba... valójában ez hosszú procedúra szokott lenni.

2024. 01. 05. - 22:15

Én mikor megláttam hogy 100% van azonnal feltelepítettem az epictől kapott ingyenes verziót,ez kb áprilisba volt.

Gondoltam akkor már csak 1-2 hét és lehet tolni...

Azóta kb 25 egyéb címet vittem végig.

Követem a magyarosítók discorját az infókért.

Remélhetőleg a fejlesztő kijavítja a hibákat és beteszi a magyarítást kérdés mikor és mikor unja meg a team és megis kiadja külön.

Majd kiderül

2024. 01. 05. - 21:08

Igen, ezért kérdezem, mert én is eléggé kételkedem benne, hogy valaha beleteszik gyárilag + javítással. Ahogy pl a Baldurs Gate 2 magyarítását se tették be soha gyárilag.

De akkor várok még, ha már kész lettek vele a fordítók. Aztán, ha meg nem, akkor kitolom angolul.

2024. 01. 05. - 18:02

Ha igaz akkor sose lesz bele téve.Régi játék már se frissítés se semmi nem jön rá.Magyar vírtus vagy integrálva vagy sehogy..Fejlesztők.. Akkor sehogy :)

2024. 01. 05. - 17:24