100%-ig nyilván nem teszteltem mindent benne, de jó néhány óra játékidő alatt semmilyen problémát nem tapasztaltam.
Oké, és végig is tesztelted, hogy valóban minden szöveg magyar?
A készítők megtiltották a tört verzióhoz való terjesztést, egyébként szívesen oda adom, ha támogatják.
Felesleges szócséplés és adok-kapok...
Elég egyszerű a megoldás: ha valóban elkészült egy olyan batch fájl ami segítségével az eredeti verzióhoz készült magyarítás tökéletesen működik a tört verzióval is, akkor azt a fájlt el kell küldeni a magyarítás készítőinek, akik egy tesztelés után biztosan berakják a letölthető csomagba - akár külön xxx.bat fájként. Problem solved.
Parancsolj, néhány kép:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=883Assassin_s_Creed_Odyss.png
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=875Assassin_s_Creed_Odyss.png
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=864Assassin_s_Creed_Odyss.png
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=642Assassin_s_Creed_Odyss.png
Gameplay-t is fel veszek neked szívesen, ha továbbra sem hiszed el...
Te vagy értetlen.
Nem a batch fájlt összerakni nagy meló, hanem a szöveget és a fáljszerkezetet hozzáigazítani a másik verzióhoz.
Eleve a játékban 2 karakter van, különböző szövegekkel. Eleve az 1.5.3 és az 1.5.6 verzió között vannak különbségek.
És ne nyúljanak bele a szövegekbe, csak változtassák meg a helyét, - már meg vagy lőve.
Lajti elég értelmesen leírta mi az ábra.
De divat azt gondolni, hogy aki ellentmond neked az hülye vagy tudatlan. Pedig hátha nem.
De szívesen várom a képernyőmentéseket a működő 1.5.3 verziós magyarításról. Nem nagy cucc pár képet feldobni igaz?
Magyarítást akartam írni :D
Köszi a sok munkát.
Zsolt: ne szalmabábozz. Thuviel nem arról írt, hogy ő nem tudja megcsinálni, hanem arról, hogy követelőzőek az emberek. Feliratos oldalakon is sajnos ez megy, hogy egy adott sorozatrész kint van de még nincs felirat hozzá egy napon belül, sokan felháborodnak, hogy miért nincs. Mert nekik az jár, hogy valaki ingyen, a szabadidejében azonnal a másik kénye-kedve szerint működjön.
A konkrét témához:
Sok oka van annak, hogy egy látszólag tíz perces munka miért nem készül el. Egy részét Cyrus szépen, érthetően leírta, tessék azt is elolvasni.
Más okok: nekünk készítőknek - vagy itt éppen nekem, aki a technikai részét intézi -, mivel eredetim van, le kellene töltenem egy sok tíz GB-os tört változatot, feltelepíteni, legyen elég helyem hozzá, jópár órám, ne foglalkozzak vele, ha mondjuk összeakad az eredetivel, ne aggódjak a mentéseim miatt sem. Ha mindez megvan, szedjem szépen ki abból az eredeti szövegfájlokat, a fordítást igazítsam hozzá és úgy rakjam vissza. Miért? Mert a szövegfájlok, ha kicsit is eltérőek (pár kiszedett vagy újonnan berakott sor), nincs rá garancia, hogy tökéletesen fog működni a másikkal. Felléphetnek fagyások, hibák. Sok ezer ember használja a fordítást (hálistennek, örülök, hogy ennyi embernek örömöt okozhatunk a fordítással), nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy berakok egy eltérő szövegfájlt, amiről nem tudom, hogy okoz-e gondot vagy sem. Ha fagyásokat okoz, nem csak pár ember fog írni, hanem jóval több, hogy nem működik, gond van. Jó esetben normális stílusban, rossz esetben "ez mekkora egy sz*r, miért nem vagytok képesek egy normális verziót kiadni törtre". Tehát készítőként felelősségem van vele, nem elegendő egy pár perces próba, hogy elindult magyarul. Ez nem tíz perc.
Ha mindezzel megvagyok, nézzem már meg a többi törtet is, mert az egyiknek ilyen, a másiknak olyan verziója van, hát mi az már, hogy azon nem megy? Valakinek biztosan lesz olyan, ami épp nem olyan, mint az eddigi. Még egyszer ugyanannyi meló, plusz vannak olyan tört verziók, amikhez nem is lehet megoldani (ilyen-olyan repackok) vagy egyszerűen túl nagy erőfeszítés és nekünk is csak egy életünk van.
Mindezeket integráljam egy telepítőbe vagy többe, mert egy parancssoros megoldás bizony sokaknak bonyolult, még így is sokszor érkeznek levelek, hozzászólások (más játékok fordításánál is, amik sok verzióhoz jók), hogy nem megy a magyarítás. Legtöbbször kiderül, hogy nem jó könyvtárat választott ki a felhasználó. Ezt is igyekszünk kiküszöbölni, pl. azzal, hogy ha lehet, kikeresse a telepítő a regisztrációs adatbázisból a játék elérési útvonalát, de ez nem minden játéknál működik, vagy megint: egyszerűen túl sok idő megoldani.
Mindezek után természetesen az összes verziót tartsuk karban. Ha találunk még hibát a fordításban vagy kapunk felhasználói visszajelzést és javítunk, módosítunk, azt természetesen illik mindegyik verzióba átvezetni. Ez sem tíz perc. Például ez volt az oka annak, hogy Alexiosz fordítását csak akkor adtuk ki, amikorra az alapjátékot az akkor lehető legjobban végigteszteltük. Egyik fordítónk addigra 3-szor játszotta végig a játékot és mindig talált valamit, amit addig nem vettünk észre. Alexiosz szövegfájlja több, mint 90%-ban megegyezik Kasszandráéval, de nem ugyanaz. Ha azt is kiadjuk, folyamatosan kellett volna mindkét szövegfájlban javítani, ami kétszer annyi munka. Nem tudom pontosan, a fordítótársamnak pontosan mennyi ideje ment el hétről-hétre csak a hibák feljegyzésével, de biztos vagyok benne, hogy sok idő. Onnan tudom, hogy én miután átnéztem amit talált, kijavítottam a fordításban, esetleg átbeszéltük, mi is lenne a megfelelő fordítás. Csak a javításokban csak az én részem minden egyes hétvégén 1-2 óra volt. Mostanra több, mint ezer hibajegyzet készült. (Amikor látsz egy szöveget a játékban, kontextusában, sokkal egyértelműbb, mint amikor csak a puszta szöveget, mondatokat látod, ami ráadásul az Ac-knál nem is egymás után van, hanem össze-vissza helyezkedik el. Mintha egy regény minden második mondata máshol lenne egy könyvben. Értelemszerűen így több a hibázás lehetősége is.). Tehát mindezt a munkát végezzük el az összes elkészült verzióra is. Ez sem tíz perc.
Úgy gondolom, a fentiekkel elég érthetően leírtam, miért nem készül egy tíz percesnek vélt munka. Nem kell egyetérteni vele és lehet továbbra is értetlenkedni, vagy normálisan kérdezni, ha valami még mindig nem világos. Előbbi hozzászólások törölve lesznek, utóbbiakra - ha nem újra és újra ugyanazt a kérdést teszi fel az illető - megpróbálok válaszolni.
u.i.: ha végeztünk az atlantiszi kiegészítővel és eléggé leteszteltük, megfontolom egy 1.5.3-as verzió elkészültét. Erre viszont nem tudok garanciát adni, ahogy a megfelelő működésére sem, de ha elkészül, mindent megteszek, hogy a lehető legjobb legyen.
Nem szokásom nagyon kommentelni, de ezt én sem bírom már. Meg kellene fontolni hogy beszéltek azokkal akik tényleg ingyen, saját idejük ráfordításával készítik ezeket a szuper magyarításokat. Szerintem nem nekik hanem nekünk kellene hozzájuk alkalmazkodni, azzal hogy azt a verziót szerezzük be ami éppen szükséges. Különben is nem értem hjgy miért kell tört játékokat foglalkozni... értem én hogy sokba kerülnek a játékok. De... nagyon sok akció van... pl az AC-t én is egy szuper akció alatt vettem meg pár ezer forintért... szoval szerintem erről ennyit... örüljünk minden magyarítasnak amit megcsinálnak, mert ők nem csak magukért hanem értünk is csinálják akik nem.tudnak olyan jól angolul...
Igazad van, tényleg bosszantó!
Ha valakinek az 1.5.3. verzió van és veszi a fáradságot beirogat, méltatlankodik miközben fele annyi energiával ha kicsit körbenézne, akkor már rég magyarul tolhatná a játékot. Persze aki finnyás magyar tanár azt megértem de kizárt, hogy ők gépelgetnek ide.
Thuviel: Attól, mert te tudatlan vagy ehhez a dologhoz, attól még 10 perces műveletnél nem több összerakni egy batch fájlt hozzá. Innentől mindenki azt hisz, amit szeretne. Jó játékot az eredetivel, vagy a törttel, nekem aztán teljesen mindegy.
Folytatva a gondolatsort:
Aztán az emberünk 2 oldallal hátrébb kérdezte, hogy ez vagy amaz mért nincs lefordítva (mert a DLC része), és igen, biztos már akkor is az "igazított" fordítással játszott.
Emberünk max annyit tett, hogy a telepítési könyvtárat változtatta meg (nem tudom, hogy ebben a Gold változott e de nem hiszem) de biztos azok a fordítók akik évekig fordították a játékot nem szántak rá 10 percet ja.
Nem szeretem ezt az "új szokást", hogy semmi nem adható hanem "jár, kötelező, sőt mi az hogy nem", ami a mai társadalmat jellemzi.
Nem szeretem azt, hogy mindenki okos (kevés kivételtől eltekintve) és nem szeretem azt, ha azok vannak pellengérre vonva akik ingyen és bérmentve teszik élvezhetővé áldozatos munkával azokat a játékokat, amit amúgy elég rossz lenne angolul játszani.
Ha lebutítod, az akkor sem = az 1.5.3-as verzióval.
Engem bosszant ez az egész.
Az AC játékok fordítása nem kismiska, és akkor még itt nekiállnak követelőzni, meg megmagyarázni, hogy miért nem csinálnak még 3 verziót a fordításból, mert nekik úgy tartja "úri kedvük", mintha amúgy annyi lenne, hogy megnyitom az állományt, és elmentem *.jpg-ben.
Ha nincs meg nekem az aktuális játék, csak tört verzióban, és nem jó hozzá a magyarítás (lásd DDDA) engem is rosszul érint, és szar, hogy nem tudom magyarul játszani. De nem veszem magamnak a bátorságot, hogy még felelősségre vonjam azt aki fordította.
Biztos azért nem csinálták meg a fordítók, mert amúgy 10 perces meló, és b*sznak az egészre.....tuti így volt.
És akkor jönnek az ilyen f*szságokkal, hogy "10 perces meló, meg parancssorral megoldottam".
Persze megoldottad. Hogyne.
Jó lenne már abbahagyni végre ezt az egész vitát... Meddig óhajtják még kelteni itt a feszültséget?
Az álmok üzenetek a mélyből.
Thuviel: Ha downgradelnéd az eredeti játékverziót 1.5.6-ról 1.5.3-ra...
Egyébként nem kell szét szedni semmit soronként, nem így működik az eljárás. De engedjük el, nincs értelme az egésznek. :)
"Ha saját magadnak 10 perc alatt megoldottad az "átültetést" goldra (ami egyébként csak annyival másabb mint a standard hogy van benne gamepass és nem más verzió, mint pl az 1.5.3) akkor nem értem hol itt a probléma."
Nem fogalmaztam egyértelműen.
Ha neked eredeti gold verzió van meg, akkor az majdnem biztos, hogy az alapjáték verziója nem 1.5.3 hanem 1.5.6. (ha működik a magyarítás vele)
1.5.3-as verzóra nem fogod megoldani a magyarítást, mert ahhoz gyakorlatilag szét kellene szedned az egészet, majd újra összerakni és a változtatott sorokat "visszaírni" az 1.5.3-as verzióban lévő állapotra.
Cyrus, Evin:
Srácok tényleg jó lenne már egy szerkesztés gomb.
Szia Breki. Nekem is az 1.5.3 as verzió van meg. De nem működik a fordítás. Ha van rá időd légyszi rám írsz emailen vagy Discordon légyszi és meg mondod mit kell csinálni? Nagyon hálás lennék érte. Köszi előre is 😁 [email protected]/jakus98#2043
Ha saját magadnak 10 perc alatt megoldottad az "átültetést" goldra (ami egyébként csak annyival másabb mint a standard hogy van benne gamepass és nem más verzió, mint pl az 1.5.3) akkor nem értem hol itt a probléma.
Ki lehet fogni akciókat, én 3700 ftért vettem Epicen.
Értem én, hogy nem mindenki tudja megvenni, de ba*szd már le a készítőket, hogy évig tartó fordítás után nem igazították hozzá még 3 verzióhoz.
Megköszönni meg én fogom a sok munkát.
Törölt felhasználó
Moderálta: Cyrus (2023. 03. 24. - 22:21)
Technikailag nézve az, hogy elkészül egy korábbi játékverzióhoz is a fordítás, esetünkben a v1.5.3-hoz, az semmivel sem illegálisabb, mint az hogy elkészül a jelenleg legújabb v1.5.6-hoz. Az érethetőség kedvéért: eredeti downgradelt v1.5.3-al ugyanúgy működne a magyarítás, mint ahogyan a törttel is. :)
Kedves Cyrus! Az 1.5.3 Gold Edition-hoz saját magamnak megoldottam az igazítást, ami parancssorban néhány sor, a részletekre nem térek ki. Nem akartam senkit sem megbántani ezzel, csak a saját tapasztalatomat osztottam meg ezzel kapcsolatban, valamint az okát kerestem, hogy miért nincs megoldás erre. Köszönjük szépen a magyarítást, mert tényleg kiváló munka lett! Részemről a téma lezárva.
@Breki: Javaslom fordítsd le a játékot önerőből, majd amikor kész, készítsd belőle 5-10 változatot (minden elérhető nem legális változathoz), és ha kész küld el nekünk, átnézés után szívesen megosztjuk a játékosközösséggel.
De ameddig ezt nem teszed meg javaslom ne dobálózz olyan általad vélt tényekkel, hogy 10 perc alatt megoldható önerőből egy fordítás vagy a fordítás átültetése több változatra. Ami ráadásul nem legális.
Önmagában a fordítás is szürke zóna, de legalább megtűrt a játékkészítők részéről mindaddig amíg az nem megy át egy határon, ez a határ a legalitás.
Remélem választ kaptál a kérdésedre.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Szia piko! Egyáltalán nem feszültségkeltés volt a célom, csak komolyan szeretném megtudni az okát annak, hogy egy kb. 10p-es igazítást miért nem adnak ki a srácok hozzá. Vagy miért nem engedik a kedves készítők azt, hogy más megossza veletek.