Emberfüggő is, hogy ki mennyit akar erre költeni, mennyire akar kimaxolni mindent. Nálam egy RTX3060ti ketyeg, és ha nem megy tönkre, akkor még jó sokáig meg fogom tartani. Engem viszont nem zavar a 30-as fps limit, csak legyen szebb az összkép! Persze megértem azokat is, akik gyors akciójátékokat tolnak, kell azért legalább a 60 fps, vagy inkább több.
Na nem tudom, úgy vagyok vele, hogy ha majd 5-10 év múlva kijön az Elder Scrolls VI, és ez a kártya már semmilyen formában nem bír vele, akkor majd ideje lesz megint fejleszteni. :D
Törölt felhasználó
Totál lényegtelen te mit használsz meg veszel. Te azzal hakniztál és fikáztál egy "olcsó" vgat hogy behal a path tracing alatt. Behal a sokkal drágább is, ennyi. Egyedül a felskálázás menti ki a 300 ezres vgat is.
Nem mellesleg ez is olyan mint a géj tracing nem ad annyit a látványhoz mind amennyit elvesz teljesítményben. Eskü ezeknél még a szétszarozott szétdikázott Physx es efektek is többet adtak a játékokhoz
Törölt felhasználó
Az az 1440P nem kell oda :) Másik helyre írtam és copy paste bent maradt. Szerekesztés meg minek
Törölt felhasználó
Halkan jelzem RX 9070XT 4K natív path tracing OFF alan wake 2 1440P 55 fps.. Path Tracing maximum 5 jól látod ÖT fps.... szóval mit akarsz te a 2x olcsóbb kártyától, hogy ne halljon be alatta?
Jah még ezzel is ostorozzák az usereket 🤣🤣
Megfogadtam ezek után addig nem lesz nvidia kártyám amíg nem tudnak egy használható kártyát lerakni az asztalra. Kingstek is csinált videót azt az alan wake 2 alatt is megpusztult szegény. Rárakta a patch racinget azt 15 fps volt. 😆😆
Vicc az egész kártya.
Törölt felhasználó
"meg hogy nem tudod felhúzni a grafikát se"
Ésszel kell játszani még mindig..
"Egy 200+ ezres kártyával ne médium legyen már azért a szint"
Nem tudom ,te jelenleg melyik planétáról irogatsz ,de az árak évről évre mennek fel. Tudod a fizetések is emelkednek és ez bizony ennyi.Ahogy pl egy szaros gombóc fagyi is lassan alap hogy egy ezres lesz mindenhol (csak mondtam egy példát) A pc egy feneketlen pénznyelő, aki ezt nem képes feldolgozni menjen rajzolni a papír meg a cerúza szerencsére még olcsó
Jah, én a heroes 4 ultimatet nyúzom a doom 2 100-as pályás wadját kéne már befejezni.
De jah, itt az árazás a legnagyobb probléma amúgy, mint korábban is írtam. Egy 200+ ezres kártyával ne médium legyen már azért a szint utána meg döglik az egész.
Jövőhét végén meg jönnek a hatalmas bejelentések, remélhetőleg kapunk is már egy ép kézlább bemutatókat mert a tavalyi aniném dömpinghegy az katasztrófa volt. De így utána gondolva belátni mért nem voltak akkor semmi érdekes.
Most lezárultak ezek a címek, és robbani kell valaminek ide kevesek lesznek. De ezt mindenki tudja, hogy jön a ps6 is aztán csak egy patchet kiadnak a pc-s verzióhoz azt ennyi.
Valóban láttam ilyen videókat, a játék nekem nincs meg. Kérdésem: kevésbé szórakoztató a játék, nem kapcsolódik ki vele annyira, ha csak medium beállításokon játszik vele? Ha a válasz igen, akkor azt az embert csak a grafika minősége érdekli, nem maga a játék. Érdekes, hogy ma rengeteg játék jelenik meg szuper grafikával, mégis alig van jó játék, míg 15-20 éve elvoltunk ma már gagyinak tartott képvilággal, mégis jobban szórakoztunk. Nyilván az lenne a legjobb, ha a képminőség és a játékélmény is magas színvonalú lenne, de sok stúdió inkább a grafikára megy rá, mert főleg a 35-40 év alattiaknak úgy tudják jobban eladni. Én is szeretem ha leesik az állam a grafikától, de inkább játszok tucatnyi órát olyannal, ami kikapcsol és szórakoztat. Lentebb leírtam, milyen játékokkal játszom jelenleg, de mellette megjelenés napjától olyanokkal is mint p. a Loop Hero - fúj, pixelgrafika-, vagy a Fallout New Vegas - okádék grafika :-)
RTX 4060 kártyám van - ami 8 gigás - és full HD-s a monitorom (jelenleg kb. 20 játék van feltelepítve, felváltva játszok velük). Ha nem is minden ultrán, de a legtöbb játék high beállításon megy. Vannak játékok, ahol kikapcsolom az rt-t, meg lejjebb veszek tükröződéseket, ilyesmit, de megy minden. Kártya hőmérséklete átlagosan 60-62 fok (AC Shadows, Starfield, Forza Motorsport, The Outer Worlds, Cyberpunk 2077, Ghost of Tsushima). Az Avatarnál, Star Wars Outlawsnál, Horizon Forbidden Westnél időnként felmegy 65-67 fokra, high beállítással. Mivel a monitorom 9-10 éves és nem gamer típusú, így a Vsync-et használnom kell. Emiatt 60 fps-el megy minden játék, nem is engedem e fölé.
Szóval én még nem találkoztam olyan játékkal, ami full HD-n nem menne rendesen. Szerintem akkor lehet gond, ha valaki nagyon magas hertz-en és korlátlan fps-sel akar játszani.
Elindulni elindul nem az, csak full hd-n is millió videó van hogy elfogy és jönnek az alacsony fps-ek, meg hogy nem tudod felhúzni a grafikát se. Ezért is vannak kiakadva, bejöttek az rt-s játékok, meg a last 2-nél is látni magyar tesztelőknél is, hogy meghalnak a kártyák.
Törölt felhasználó
Nem tudok olyan játékról ami ne menne 8GB-os VGA-val. Ha tudsz hozd a listát... Továbbra is ésszel kell a kártyákat használni
Törölt felhasználó
idejétmúlt technot nem veszünk....
A jövő (sajnos) a felskálázásé. Abban meg az ai miatt jobb a 9060XT... ezt a 200 ezret felejtsd már el..Neked miért jó minden VGA-nál a létező legrdágább árával haknizni??
De ha neked jó te vegyed majd a 200 ezreset mi meg majd a 175-180-ezreset... Én ha szórni akarom a pénzt nem terméket vásárolok hanem felgyűjtom a vérbe azt a 20 ezret :) De ha te a hw boltoknak akarod adományozni azzal hogy direkt a drágábbat veszed hajrá
Gainward GeForce RTX 5060 Ti Python III 16GB 202-ezerért már megkapod.... máshol van ahol ugyanez 250... a te logikád szerint akkor ez a kártya 250 ezer ft-os :)
Törölt felhasználó
RT-ben jobb, új FSR-t tudja... szóval én 7800XT-t 100-ért se vennék nem hogy 200-ért
Közben acer is bemutatta a VGA-it... asszondja hogy tőlünk vigyed a 9060XT csak 650 euro... mire gondoltak vajon :)
Törölt felhasználó
Biztos lesz 5060tiből is van 203-ezres meg 260 ezrest is szóval nem mondtál hülyeséget :) De mi inkább a 180ezreset vesszük majd
Törölt felhasználó
Hajnalban volt az amd bemutatója a computexen. Hamar lezavarták a 9060XT bemutatását... és ami vicces hogy a 9060XT 16GB-ot képesek voltak diákon az 5060ti 8GB-al összevetni. Ezt 40 game-es átlagot nézve~ 15%-al veri..
9060XT 16GB 349$ (msrp) Tehát itthon 180K körül illene hogy kapható legyen majd. Kérdés hogy a 16GB-os 5060Tihez hogy viszonyul majd..
9060XT 8GB 299$ (msrp)