Fórum Közösség Videókártya

rtx 4060
hirdetés
Doom 4

Ez nem az csak azért tudjuk már a hardvereket mire képesek meg mire nem, ne mondjunk olyat ami full kamu. Most jött ez a legújabb lapos integrált kari annak kéne elsőnek a tesztjei.

Az integráltak soha nem játékra voltak fejlesztve. Most kezdenek el olyan szintet amivel pár éves címeket eltud futtatni ami nem zabálja a gépet. Nagyon messze vagyunk még attól hogy legalább a laptopnál kiváltsa a kártyáit ami kb semmit nem érnek az asztali verzióhoz képest, és amennyit elkérnek érte pofátlanul.

A szarból nem lesz arany soha.

2026. 01. 09. - 08:06
Zsoca66

Géppuskaérvelés level 10000000000000000000000... Ebben zseni vagy, ezt el kell ismerni. Egy baj van ezzel, mégpedig az, hogy ez egy nagyon rossz érvelési mechanizmus, teljesen ellehetetleníti az érdemi vitát, ill. itt inkább egy diskurzus volt a felütés.

Ezt a teljesen értelmetlen "eszmecserét" én is sokszor boostoltam, ezért elnézést kérek, de talán arra jó volt, hogy kéthatjuk, egyesek soha nem képesek letenni a fegyvert, ezáltal fejlődni, számot vetve a tévedéseikkel, stb... Inkább folytatják azt, hogy hülyét csinálnak megukból 25x ugyanabban a témában. Szerintem hagyjuk ennyiben, egyeseket nem lehet jobb belátásra téríteni.

Én speciel azért nem voltam képes leállítani magam, mert a tag máshol is osztja az észt, azaz nagy hangon üvölt baromságokat bele a levegőbe olyan helyen is, ahol konkrétan mások tanácsot kérnek. Ez bennem vérnyomás emelkedést okoz. Abszolút nem a segítség a célja, hanem az, hogy valami megmondóemberként tekintsen rá, pár tájékozatlan, akiket megvezet.

Ez személyeskedés volt, ami nem helyes, de a magam részéről kifogytam az egyéb ötletekből. DOOM 4 / Vass Gábor "tanácsait" kezeljük fenntartásokkal, ill. ha egyéb álnéven szerepel, szerintem vagyunk páran, akik már felismerik.

2026. 01. 09. - 00:56
Doom 4

Tökmindegy amúgy mert a 890m től van értelme a laposokban ezt viszik tovább most. Nem átlag emberek pénztárcájához vannak ezek a laposok. Még hitelre is durva lenne. Asztaliba meg nincs értelme nem visz semmit. Főleg az intelé, amd nél se sokkal jobb a helyzet.

2026. 01. 09. - 00:15
Törölt felhasználó

Édes isten ,gyere le a mennyből..... nálad butább emberrel sose találkoztam még. Ezzel kezdtünk 786ezer kommentel ezelőtt a nulladik percben hogy nem CSAK MAX grafika létezik...de kár koptatni a billt ,mert nem jutott el hozzád

2026. 01. 08. - 21:26
Doom 4

Akkor videózd már le rtx bekapcsolva mindent maxra húzva full hd n direct x 12 be hogy muzsikál. Most már tényleg érdekel ha 2060 nal játszhatatlan akkor egy képet adó integráltal hogy tud futni. Az integrált vga k csak laptopokba tudnak felmutatni valamit. Ami most jön az is csak laposokba lesz több mint másfél 2 millióért meg is veheted.

2026. 01. 08. - 21:14
Törölt felhasználó

Ja sehol nincs azért megy röhögve a 660M-es integrált vga-s procimon is...Az kicsit se zavarjon hogy minden steam deck kompatibilis game fut az értelmesebb integrált vgakon is játszhatóan... (természetesen itt nem a ezer éves kb csak képet ado intel HD-kre gondolok)

Szóval most se sikerült eltalálnod semmit....Mondjuk nem is értem hogy látszólag van interneted ,de képtelen vagy azt használni..mert eddig minden amiben tévedtél és leírtál fektén fehéren ott van a neten is. Érdemes előtte megnézni a dolgokat mielőtt leédetnéd magad egyre jobban... bár te már jobban nem tudod :)

2026. 01. 08. - 21:00
Doom 4

Witcher 3 is már sehol sincs azokkal a hardverekkel ami 2015-ben volt. Azóta lement jópár kiegészítő és tuning a játékhoz.

2026. 01. 08. - 16:24
Törölt felhasználó

Te kezdél el hadoválni hogy xy nem megy mert gyenge a vga, így mond meg te Neked olyan szintű a HW tudásod erre is biztos rájössz majd :)

Te állandóan terelsz semmin enm fut semmi aztán amikor kiderül minden fut kb mindenen jössz az ilyen full nem a VGA-hoz köthető hülyeségekkel... Visszasírjuk lipótmezőt

2026. 01. 08. - 16:12
Doom 4

A witcher 3 eredeti. Újra is volt rakva. Nem windows hiba. Az hogy az automobilistába nem jönnek tankolni a boxba mi köze van a windowshoz???

2026. 01. 08. - 13:15
Törölt felhasználó

Akkor valami oltári nagy gáz van a gépeddel mert ezek amiket leírtál csont nélkül megy az összes 2060-on is.... Tegyed újra a rendszert meg ne kokány warez szarokkal pöcsölj lehet fog menni minden rendesen

Witcher 3 rögögve megy integált vgakon is.... 2060-on meg egy álom...

2026. 01. 08. - 12:08
Doom 4

Papíron az asseto corsa evonak is mennie kéne, azt el se indul. Stalker 2 is azt ott fossa össze magát. Automobilista is addig megy míg a barmok benzin híjján kinem hullanak azt vége a dalnak. Ac valhalla is addig megy míg nem halsz meg azt újra kell indítani hogy észhez térjen. Witcher 3 is játszhatatlan. Nekem ilyenekhez nincs türelmem.

2026. 01. 08. - 07:20
Törölt felhasználó

Eddig még a menüben is crashelt........ mondom én rossz gyógyszereket szedsz és ezek a mellékhatások.

2026. 01. 08. - 06:39
Doom 4

Csak jó kevés fps el ezzel a procival el se indúl jóval erősebbet kér.

2026. 01. 08. - 06:26
Törölt felhasználó

Semmi sincs megbuherálva. A gépigénynél ott van hogy 8GB és hogy 2060 SUPER kell de megy a 6GB-ossal is mint a létező összes ilyen video is mutatja.

2026. 01. 07. - 23:49
Doom 4

i7 6700 mellett amúgy se vinné, meg ez megvan buherálva, de nincs leírva hogyan, hivatalosan error fogad hogy nincs elég vram hibával.

2026. 01. 07. - 22:53
Törölt felhasználó

2060 vs doom the dark ages RTX 2060 | Doom: The Dark Ages | 1080p All Settings

Tudjuk hogy semmi nem veszel meg,meg hogy 300ft-os game passra is sajnálod....(ugyanis annyiért le lehetne tolni több játékot is 1 hónap alatt)

2026. 01. 07. - 20:33
Doom 4

Ha láttad volna nincs 2060-nal doom videó mivel a menübe a 8 gigához van közelebb mint a 6-hoz, meg mivel denuvós is így nem tudom leszedni.

2026. 01. 07. - 19:17
Törölt felhasználó

Indiana jones max az olyan butákat zárta ki mint te mivel vígan megy az is 8Gb-os kártyán a "tévhit" terjesztéssel ellentétben.Doomot meg ne is értem minek hoztad fel mert pl az is fut egy ősrégi 2060-al is... De mondom mindig minden írásoddal csak magadat égeted mert nem tudod miket beszélsz fingod sincs mi min hogy merre fut.. nem létező dolgokat mantrázol..

2026. 01. 07. - 17:03
Doom 4

Eddig is így volt ezután is meglesz a piaca. Indiana jones-ből is doomból is kizártak sok usert és él és virúl.

2026. 01. 07. - 16:46
Törölt felhasználó

Továbbra is kokány gányolt usere made verziókról hablatyolsz. Buta vagy PONT. Nem értesz hozzá PONT. Ezt tudja mindenki PONT. Egyedül neked kéne ezt feldolgoznod PONT

Elmondtuk már nem egyszer a játékokat a "piacnak" készítik, tudod annak a piacnak ahol a játékosok túlnyomó részének olyan vgaja van amin szerinted soha semmi nem fut (közben meg DE). Szóval de egy olyan piacra ahol kb az ilyen 4060-es vga dominál többségben, nem fognak olyan játékot kiadni ami only 9070xt és felette fog futni csak játszhatóan... a játékot ugyanis el akarják adni és nem a piac pár%-anák hanem a 100%-nak..

De majd ha megjelenik pc-re a GTA 6 (ami ugyanugy fog jönni az ezer éves ps5-re meg a series x-re is majd jöhetsz olvasgatni hogy gyengébb vga-kon is játszható lesz majd.

2026. 01. 07. - 16:30
Doom 4

A másik meg a magyar nép hisztizik a win 11 miatt is hogy milyen gép kell hozzá akkor szerintem hozzá se szagoljanak az ilyen címekhez.

2026. 01. 07. - 11:17
Doom 4

Most adták ki az rtx verzióját ami nincs kész még és modern gépekre csinálják hogy minden operációs rendszeren fusson a jövőbe win 11 12. A 6 meg ég és főld azt lehetetlen belezsúfolni úgy hogy a ps6 lesz a fő verziója a játéknak. Nincs az az isten se aki ezt megcsinálja. 13 gigát eszik a 4 is úgy hogy csak 1 részt csináltak meg benne.

2026. 01. 07. - 10:28
Törölt felhasználó

GTA 4 már megjelent. Te a GTA 6-ra gondoltál. És hidd el fog futni 8GB-os VGA-val. De ezt ugatjuk neked teljes egészében totálisan feleslegesen. A játékok tök jól vannak megírva ahány gb vramod van annyiba oldja meg a game a dolgokat. Ezért van az ha neked 8GB-os a kártyád akkor az adott game adott beállítások eszik mondjuk 7.8-at. De ugyanez a game tud enni 4K-ban 12-öt egy 16GB-os kártyánál pl.de jé 8GB-ossal is tökéletesen játszható ahogyan az asetto corsa is,de ezt is már mondtam neked és videot is linkeltem... Assetto Corsa Evo : RTX 4060 8GB ( High Graphics Settings )

Az még egy szottyos 3050-el is fut játszhatóan Assetto Corsa EVO RTX 3050 - 1080p Ultra,

2026. 01. 07. - 07:58
Doom 4

Hát igen csak vannak olyan esetek mint a gta 4 the wicher 4 és társai amiket soha nem fognak belezsúfolni a 8 gigába. Asseto corsa evo is játszhatatlan, nem mondta senki hogy első nap kell megvenni őket.

2026. 01. 07. - 06:32
Zsoca66

Te figy, azt remélem vágod, hogy anno mikor a GTA 5 megjelent PC-re, mindent felhúzva kb. semmi nem futtatta normálisan, ellenben bármely akkori jobb gépen gyönyörű volt, viszont potato PC-ken is egész jól elfutott. Anno emlékszem, öcsém a céges laptopján futtatta, az akkor még messze nem annyira acélos integrált GPU-n, közel közepes grafikán. Persze nyilván sima HD-n, ami megjegyzem akkor még full valid volt, az épp búcsúzó konzolgeneráció kb. már az összes játékot leskálázta...

Szóval miért lesz gagyi attól valami, hogy normálisan skálázható, és jól van optimalizálva? Tudom, hiába pofázunk, de vedd már észre magad, hogy önellentmondásban vagy 2-3 hozzászólásonként! Vedd észre azt is, hogy kb. minden hír annak az ellenkezőjéről szól, amiket te állítasz. Pl. az Epic őrült módon építi be a grafikai skálázási lehetőségeket az Unreal 5-be, ill. folyamatosan dolgoznak az optimalizáción, mivel közfelháborodás van abból, hogy szinte bármely U5 engine-t használó játék, még csúcs hardvereket is megizzaszt. Ez nem téged igazol, hanem azt, hogy akik az U5-re fejlesztettek, rossz lóra tettek, és most próbálnk kiláballni belőle közösen.

A RAM válság a GPU piacot is megrázta, de még nem értük el a csúcspontot. Az RTX 5080, amit pár hónapja szereztem be, már 100 ezerrel drágább, mint akkor, és ahogy fogynak a készletek, ez csak rosszabb lesz. Az emberek csőstül vásárolják fel a 8GB VRAM-os GPU-kat (ezt amúgy én sem feltétlenül javasolnám), és a piaci pletykák arról szólnak, hogy lehet mégsem jönnek ki bizonyos felső és felső-középkategóriás kártyás több VRAM-mal, ahogy ígérgették, vagy később jönnek ki, drágábban, stb... +1: Az emberek fejvesztve vásárolják föl az AM4-es rendszereket (az X3D-s procikat már használtan sem lehet beszerezni), mert abba nem annyira elérhetetlen a DDR4. (Amúgy ezt sem feltétlenül javasolnám, hanem inkább a kivárást, de több teszt is bizonyítja, hogy a mai csúcskártyákat a jobb Ryzen 7-9 procik simán kihajtják, nagyjából 144-200hz-ig, így 60fps gamingre még mindig tökéletesek.)

Mindezeket összerakva, az a jó hír, hogy a fejlesztők (akár engine, akár grafikus/játék), kénytelenek lesznek újra normálisan optimalizálni, vagy különben a kutya nem veszi meg a játékaikat. Így nyugodtan befejezheted a vészmadárkodást, meg a felső középkategória alatt mindent is leszarozást, mert káros. Káros, mert aki nem ért hozzá, azt megtévesztheted. Köszönöm a magyar gamer-ek nevében!

(Ui.: Játszani közepes grafikán is ér, ne becsüljük le a PC játékok ezen képességét...)

2026. 01. 07. - 00:47