Fórum Közösség Videókártya

rtx 4060
hirdetés
Doom 4

Csak a hitman még ps4 es volt ez meg nextgen. Nyílt világ meg a robbanások is eszik.

2025. 12. 25. - 23:57
Törölt felhasználó

A 007 az a házi fejlesztésű Glacier engine-t használja (hitman is ezt használta) Ez az engine egyelőre hasűtőn is elfut szóval én nem aggódóm a gépigény miatt. Videokat már láttunk semmi extra nincs a kinézetben .A legutolsó hitman az én 660M integrált amd-ben is szépen játszható.

Attól hogy valami friss megjelenés lesz nem kell azt várni ,hogy nem fut semmin se.

2025. 12. 25. - 22:33
Doom 4

Árúkereső is alig dob fel valamit.

Hát majd a 007 re leszek kíváncsi csak késik 2 hónapot. Azt rá 2 hétre már robog a volt e3 is.

2025. 12. 25. - 21:57
Törölt felhasználó

"A kutya nem veszi még ezt a családtagot, mert ár érték arányba a legrosszabb"

Sokan vették és veszik pont azért mert 110 ezerért a legjobb vétel. Nem mellesleg semmiféle készlet nincs limitálva. Nem értem ezeket a hülyeségek te honnan szeded

Ezeket a meg se fognak nyikkanikat meg felejtsd már el ,mert csak a te fejedben léteznek.

2025. 12. 25. - 17:55
Doom 4

A b580-at mondtam nem a 9060xt-t.

Meg ha annyira jó lenne akkor nem lenne limitálva a készlet. A kutya nem veszi még ezt a családtagot, mert ár érték arányba a legrosszabb.

Eltelik 3-4 generáció talán lesz értelme a dolognak, de mikor így is küzdenek mindketten a vrammal meg a bitekkel, addig nincs is értelme a belépőkategóriának.

Most is olyan gémeket nyomattak itt ugye a hónap elején, hogy ezekkel meg se fognak nyikkanni.

2025. 12. 25. - 17:40
Törölt felhasználó

Nincs "különleges" edition. 120-130K sose volt még a 9060XT 16GB

"Másik kettő nem is elérhető alzán." Az jó mivel rajtad kivül senki nem tudja milyen másik kettőről hadoválsz

2025. 12. 25. - 07:52
Doom 4

Másik kettő nem is elérhető alzán.

2025. 12. 25. - 00:39
Doom 4

Az a különleges edítion, ami sokat késett. A rendes az 120-130k jobb helyekről. Amit adnak hozzá az nem nagy szám.

2025. 12. 25. - 00:37
Törölt felhasználó

B580 110K (adnak hozzá most 20 ezres játékot is pl Bf6 de másik 3ból is válaszhatsz /alza/)

9060XT 16GB 151K Ez 41 ezer ft különbség. Ha eladod a játékot még több. Teljesítmény meg persze hogy ég és föld mivel a 40K az már egy másik kategória.

GTA 6 az a 9060XT-n is szépen fog futni.Mivel akkor még bőven a piacon lesz ez a kártya így szép is lenne ha nem futna vele :)

2025. 12. 24. - 21:49
Doom 4

20k-val olcsobb csak az is csak azért mert az árúkereső a leggagyibb helyen nézi, azt ha normális helyről rendelnéd az nem 131k lesz, az amd meg 150-160k-nál mozog, ez aztán nagyon olcsó. Azt teljesítménybe meg ég és föld a 2, főleg ha bevan kapcsolva minden amire kitalálták.

Nem a második meg a 3-dik generációja fogja megváltani a világot. A b770-et kell nézni mert az rendelkezik a minimum 16 gigával ami elengedhetetlen hosszútávra, és futni fog valahogy a gta 6 is meg a többi nagyágyú.

2025. 12. 24. - 21:34
istvanszabo890629
Senior fordító

Hagyjátok rá. Én csak olvastam a kommentcunamiból pár szeletkét, de máris elfáradtam a fekete öves szájkaratétól. Ráadásul a részéről már van direktség is, hogy a fejeteket húzza feleslegesen, és amíg válaszoltok neki addig úgyis csak fújja a süket szövegeit az arcotokba.

Az álmok üzenetek a mélyből.

2025. 12. 24. - 01:21
Törölt felhasználó

Felesleges linkelgetned mert megint hüyleségre utalgatsz vele. Az intel soha nem szánta a B580-at a 9060XT 16GB ellenfelének. Eleve az ára jóval olcsóbb az intelnek + az amd kártyája fél évvek később jelent meg.

De a videok amiket belinkeltél gondolom meg is nézted mert ott nem crasheket látszhatsz meg 5 fps-t amiről hablatyolsz ,hanem frankón futó játékokat nem alacsony felbontásban nem lowon.... szóval áll le ne csinálj magadból még nagyobb hülyét. Már mindenki tudja hw és játékok beállítása tekintetében egy nulla vagy, nem kell minket tovább győzködnöd

2025. 12. 24. - 00:00
Törölt felhasználó

Nagyon is foglalkoznak a hw felmérésekkel hogy az emberek min játszanak, ugyanis ők az emebreknek fejlesztenek mindnek

"Az asseto corsa evo-nál is 2060-nal még futnia kéne, de leszedtem és el se indult. Ahogy indult azonnal crashelt is kifelé."

Ez a te bajod mivel megy az asseto corsa evo 2060-on is igaz nem túl acélosan lowon de megy és játszaható. Vannak YT videók is róla

De miért jó neked vergődni ,azon kivül hogy nem értesz hozzá? Eddig z volt a mantra hogy a mostani 100 ezres kártyák semmire se jók meg 5 fps-eztél erre hirtelen már egy nemsokára 7 éves kártyával jössz ami gyengébben viszi egy early acces-es 2025ös címet

Neked tamagocsi kéne azt talál tudnád használni is.....

2025. 12. 23. - 23:52
Doom 4
2025. 12. 23. - 23:48
Doom 4

https://www.youtube.com/watch?v=YVq81m-a2F4

Ezzel versenyezne amúgy mert a megjelenési ideje egy.

Az hogy a használtpiac ott van azzal már nem foglalkoznak, mivel nincs már piaca, és leállították a drivereit is, meg most már hiába írnak minimumba gtx kártyákat meg rx 5700xt-t is nincs meg bennük a kötelező hardver elem, és így semmit nem érnek az új címeknél.

Az asseto corsa evo-nál is 2060-nal még futnia kéne, de leszedtem és el se indult. Ahogy indult azonnal crashelt is kifelé. Nem véletlen szüntették meg a kártyákat. Egyszerűen túl gyengék hozzájuk hiába bírná még.

2025. 12. 23. - 23:40
Törölt felhasználó

A játékokat úgy kell "optimalizálni" hogy a 10+ éves VGA is a piacon van és rengeteg ember használja őket a mai napig.

Pl az intel B580 is "éppenhogy" 100K feletti és teljesen jól szerepel még 1440P-ben is. De mondhatnám a 150 ezres 9060XT 16GB-ot is ami meg mégjobban. Aki casual gamer és nem kell neki a direkt 4K, ray tracinggel azoknek ezek az űrszintű kártyák bőven elegek még 5-6 évig is.

Az fps-t növelni tudod ugyanis az XeSs, fsr, dlss-el + azzal hogy a grafikai beállításokat picivel lejebb veszed. De ezt már elmondtuk neked ezerszer. Nincs semmiféle 5 fps maximum akkor ha buta a játékok beállításához ami jelen esetedben nagyon is helytálló :)

2025. 12. 23. - 15:24
Doom 4

Amikor kiadnak a piacra valamit azt nem a 10 éves címekre adják ki ennyi. Itt már 100k feletti pénzekről beszélünk. Meg kell gondolni kétszer is hogy élvezzük a játékot vagy szenvedünk 5 fps el.

2025. 12. 23. - 12:25
Törölt felhasználó

Mi vagyunk a hülyék hogy foglalkozunk vele. Láthatóan halvány lila fingja sincs a dolgokhoz (ezt nem egyszer bebizonyította már nem cska itt, mindenhol)

2025. 12. 22. - 21:51
Zsoca66

Mivel nem szeretném szétspammelni ezt az oldalt, csak zanzásítanám, amit már FB-on egyszer végigvitatkoztam Doom 4 / Vass Gáborral:

• Először is kihangsúlyoznám, hogy baromi káros, félrevezető, amit mond. PC-n játszani, aktuális játékokkal, szép grafikával nem csak 500 000 Ft feletti PC-n lehet.
  • A 9070XT max a 4K ultra gaming-hez belépőszint, de amúgy ha kompromisszumot kötünk RT-ben, akkor 3-4 éves használt piacon 100-120 ezer Ft-os kártyával is elérhető közel ez a szint, FSR quality-ben. Amit leírok, az mindig 60FPS gaming-re értendő. Ha Cyberpunk-ot, és az új Silent Hill-eket is minimum 144FPS-el szeretnénk játszani, az nyilván zsebbenyúlósabb, de nem hinném, hogy kompetitív játékokon kívül ennek sok értelme lenne.
  • A RT-et van egy-két elvetemült fanatikus, akik valamiféle "manapság már minimum"-ként hozzák fel, miközben a csúcskártyák is szenvednek vele. Max szelektíven érdemes bekapcsolni, mindezt RTX5080 tulajdonosként állítom. Az nVidia/Valve RTX őrületei, mint Portal RTX, HL2 RTX, mind erősen kompromisszumosan futnak, frame gen-t, DLSS-t, mindenféle AI-t be kell kapcsolni, hogy élvezhető legyen, de ez a játékélmény rovására megy. Minimális a LAG, de érezhető. Plusz töredezett a kép, mert frame gen esetén nincs V-Sync, lehet egy G-Sync képes monitor ezt megoldaná, ezt nekem nincs lehetőségem tesztelni. Ezek YT videókon nem jönnek ki.
  • A fullos path tracing inkább csak tech demóként futtatható, még felsőbb kategóriás kártyákon is. Példaként fel tudom hozni az élsimítást, mely már az első "3D kártyákban" is elérhetők voltak, én először talán 1997-ben olvastam róla, de még vagy 10 évig az első dolog volt, amit kikapcsoltunk, mert regeteg teljesítményt emésztett fel. 2010-ig eszembe sem jutott bekapcsolni, utána vettem észre, hogy már nem vesz el annyit a teljesítményből. Árnyékolás nagyon hasonló történnet: A Quake 3 engine már tartalmazta, nagyon kezdetlegesen, de sokáig kikapcsoltuk. Ha mégis bekapcsoltuk, csak nagyon alacsony szinten, mert úgy is sokat hozzáadott az élményhez. A RT egyelőre csak kompromisszumosan használható, szinte bármivel, és tény, hogy jelennek meg lassan azok a játékok, amikben már nem lehet kikapcsolni, Pl. Indiana jones and the great circle. Említett játék, mióta kapott pár patch-et, és FSR támogatást, tökéletesen futott 4K-ban, szinte ultrán FSR quality-ben, az akkor még Radeon RX 6800XT-men (ősszel váltottam RTX 5080-ra, mikor lement az ára). Jelenleg is látok ilyen kártyát 120 ezer alatt hirdetve, én kereken 100-ért tudtam nagy nehezen elvaterázni, az ASUS TUF verziómat.
  • Eddig csak 4K 60FPS High-ultra gaming-ről beszéltünk, de van gaming full-HD-n is, ill. a közepes grafika is gyönyörű manapság. Szóval felejtsük el, hogy a 9070XT a minimum... Ha ez is elég, akkor nyugodtan lehet nézelődni az 50-60as végzősésű kártyák között is, ill. a használtpiacon. Egyvalamit azért én is javasolnék: 8GB VRAM alatt, ha megölnek se... De inkább 12 legyen a minimum, én tapasztalom, hogy néha már a 16 is kevés. Pl. BF6 ultra texture quality-n néha megeszi az RTX 5080 16 GB VRAM-ját... Flight Simulator is pillanatok alatt zabálja fel, és ilyenkor a 60FPS-nek is búcsút mondhatunk... Szóval ha adott kártya létezik kevesebb és több VRAM-mal, válasszuk a nagyobbat! Ha nincs rá keret, inkább spóroljunk még, vagy adjuk el a lenkünket... :D Hozzátenném, talán a mostani RAM válságnak lesz annyi pozitív hatása, hogy a fejlesztők figyelembeveszik azt, hogy sokáig nem fog növekedni az emberek háztartásában duruzsoló VRAM mennyisége, de sajnos ez nem szentírás. Jelenleg nagyon kiszámíthatatlan minden, ezért VRAM esetében nem szabad kompromisszumot kötni, akkor sem, ha alsó közepes grafikát tudó, potato PC-t építünk.

Nagyjából ennyit tudok hozzátenni. Hozzátenném Doom 4 / Vass Gábor nyilván fog erre válaszolni valami jó kis géppuskaérvelést, ahogy szokta, tele féligazságokkal, ill. konkrét tárgyi tévedésekkel, de én arra már nem fogok reagálni. :)

2025. 12. 22. - 20:41
Doom 4

A hight end nagyon nem a 9070xt vel kezdődik. Egy mai játékokra alkalmas belépőszint ennyi.

2025. 12. 20. - 11:22
Zsoca66

Én is üdvözlöm Vass Gábor, high end GPU fetisisztát...

2025. 12. 19. - 21:47
Doom 4

Az autós játékokról nem is beszélve. Nascar, asseto corsa evo.

2025. 12. 19. - 09:20
Doom 4

Ott van az oblívion, az alan wake 2, stalker 2 stb.

Ezek a moddereknek nem is az a céljuk hogy tartsák az fps t hanem hogy játszhatóvá tegyék az elavult használhatatlan játékokat és fusson a mai kornak megfelelően. Rengeteg eset van az eredeti verzió annyira bugos összeférhetetlen ha el is indul nagy kínok árán akkor tönkrevágja az egészet. Heroes 5 is most láttam, hogy elkezdték unreal 5 be. Az eredeti játszhatatlan. Cras el össze vissza mert nem ilyen gépekre készült. Ezért vannak a kedves modderek.

2025. 12. 19. - 09:11
Törölt felhasználó

Az az egyre több amiről beszélsz:

Doom: The Dark Ages

Indiana Jones and the Great Circle

Assassin's Creed Shadows

Azok a remix szarságok meg user munkák szóra sem érdemesek..nem érnek annyit hogy a régi 200 fps-ből legyen 30meg 40 meg ilyenek..

2025. 12. 18. - 20:28
Doom 4

Most már egyre több az olyan amiről nem lehet kikapcsolni sem, modderek is egyre jobban erőltetik bele, hogy játszható legyenek a régi játékok is, és ne legyen bűn ronda. Most a gta 4 volt van a soron, és a doom 3-ból is jön, az undergrand 1-vagy a 2-ből készül, az már játszhatatlan win 11 is 10-en is.

2025. 12. 17. - 14:26