Rush for Berlin
Rush for Berlin
Írta: jnc | 2005. 08. 17. | 309

FIGYELEM: Ez a bejegyzés, már több, mint 1 éves, az itt leírtak elavult információk lehetnek!

Ismét valami forradalmi készül kis hazánkban, még ha ismét a második világháborúba kell ehhez virtuálisan elutaznunk. Abban az esetben, ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor nyugodtan kattints ide, hiszen máshol errõl még úgysem olvashattál :)Nem tudom, ti miként vagytok vele, de úgy érzem, a mindennapi rohanásban nagyon jól jön, amikor valami jó, valami felettébb kellemes dolog éri az embert. Nem beszélve arról, ha ez egybeesik egy életre szóló emlékkel.

Panyinak köszönhetõen, és Andy társaságával sikerült bejutnom a Stormregion Dohány utcai új fõhadiszállására, ahol a világon elõször, a magyar off- és online sajtó képviselõivel egyetemben, bepillantást nyerhettem az egyre bõvülõ cég legújabb játékába. A fejlesztõket a Codename: Panzers sorozat tette ismerté világszerte, így mi mással is rukkolhatnának elõ legfrissebb fejlesztésük esetében, mint ismét egy tankos, második világháborús stratégiával. A Rush for Berlin –mert nevezzük nevén is végre a játékot – ugyanakkor igyekszik minél több játékelemben eltérni a Panzers sorozattól. Nem véletlen ez, hiszen ezt már nem a CDV fogja kiadni, hanem egy másik kiadó.

A játék alatt továbbra is, a már jól bevált ragadozó, a Gepard motor fog ketyegni, ám számos új lehetõséggel fel lett ruházva, ami maga után vonja többek között a grafikai megjelenítésben történt optimalizálások mellett a vizuális döbbenettõl az asztalon koppanó álkapcsokat is. Döbbenetes volt a látvány, amely - meg kell hagyni - kicsit színesebbre sikerült, mint a Panzers sorozat. Ez persze szerintem egyáltalán nem vált kárára, maximum a grafikusok bánkódhattak, hiszen a korábbi modelleket teljesen elõröl újrarajzolhatták.

A játék kezelése elsõre mindenkinek ismerõs lesz, akik valaha már játszottak valamelyik Panzers fázissal. Ugyan a kezelõfelületet átdolgozták, azonban egy jól bevált koncepción nem érdemes sokat változtatni, és errõl a „viharos” srácok is így vélekedtek.

Gondolom feltûnt már mindenkinek, hogy állandóan a készítõk korábbi játékával hasonlítgatom össze a dolgokat. Ezen nincs semmi meglepõ, hiszen alapjában véve ugyanazt a motort kapjuk, grafikailag feltupírozva. (Azok a csordogáló patakok nagyon szépen néztek ki) Miért nem éreztem mégis, hogy újabb rókabõrrel van dolgunk? A válasz nagyon egyszerû. A fejlesztõk annyi újításról, és játékbeli másságról beszéltek, hogy öröm volt hallgatni. Nem véletlen, hogy a vezetõ „dizájnerek” mögött a legnagyobb nevû magyar játékszoftverek szerepelnek, még ha azokat nem is a Stromregion zászlaja alatt követték el.

A játékban egységeinket három nemzet, a német, az orosz és a szövetséges hatalmak zászlaja alatt irányíthatjuk 7-7-7 pályából álló lineáris kampánysorozaton keresztül. Fontos megjegyezni, hogy itt nem lesznek kiemelt szereplõk, hõsök, akik körül valamiféle történet kialakulhat, és ez az egyik legnagyobb eltérés a Panzers szériával szemben. (És ez az, amit én nagyon sajnálok) Ez persze nem jelenti azt, hogy a játék unalmas lenne. (Legalább is reméljük, hogy nem lesz az) Sokkal inkább másfajta felfogás jellemzõ rá. Itt maga a pályatervezés fogja rákényszeríteni a játékost arra, hogy ott maradjon a gép elõtt. A bemutatott demó pályán is több rejtett esemény, és nem utolsó sorban többféle taktikai lehetõséget biztosító útvonaltervezés volt megfigyelhetõ. Az egyes kampányok lényege természetesen – ahogyan a játék címébõl kitalálható – Berlin köré összpontosul. Azaz foglaljuk el Berlint! Ez ideáig rendben is van, de a történelmet ismerõk tudják (vagy akik játszottak a Call of Duty-val), hogy végül a vörös zászló lengedezett a Birodalmi Kancellária lerombolt épületén. Akkor miként lehetséges, hogy a szövetségesekkel is elfoglalhatjuk Berlint? Ez, a játék másik, „térjünk el a Panzers-tõl” törekvése. Itt ugyanis alternatív történelmet írhatunk. Nem is beszélve a német oldalról, ahol ugyan a világháborút nem nyerhetjük meg, ám miután sikeresen feltartóztatjuk a szövetséges haderõt, megakadályozva ezzel a német gyárak lebombázását, kellõ utánpótlással nézhetünk szembe a Vörös Hadsereggel, és a valóságnál sokkal kedvezõbb béketárgyalásokat zárhatjuk a világégést. (Persze mindahhoz, hogy ez létrejöjjön, a fejlesztõk hamar végeznek Hitlerrel, és a fasiszta vezetéssel.)

A játék azonban nem csak az alternatív történelemmel igyekszik ébren tartani az érdeklõdést, hanem a Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII FPS-hez hasonlóan kipróbálhatunk olyan jármûveket, amelyek többnyire még csak a tervezõasztalon, vagy prototípus szinten léteztek a valóságban. Természetesen ezek többsége leginkább a német kampányban jelenik meg.

A játékélményt igyekeznek fokozni azok az elõre scriptelt események, helyszínek és egyéb titkok, amelyek a háborúsfilmek szerelmeseinek lesznek ismerõsek. A fejlesztõk nem árultak el konkrétumokat csak filmcímeket: Halál 50 órája, Kelly hõsei, Piszkos tizenkettõ, stb.

A játékban hanyagolt történetvezetés azért nem tüntette el teljesen a kiemelt szereplõket, bár ezeket nem nevesítették. Egyszerûen név nélküli, úgynevezett Tisztekrõl van szó, akik valamiféle különleges képességgel rendelkeznek. Ellentétben azonban a Panzers-el, ezek elvesztése maximum fájó pont lehet, de nem okozzák a pálya azonnali sikertelen befejezését.

A fentiek alapján gondolom mindenkit piszkál az érzés, hogy mindez elegendõ-e egy újabb nagy dobáshoz. Ha azonban a fejlesztõknek sikerül megvalósítaniuk mindazt a többjátékos módban, amit ígértek, akkor bizton állíthatom, hogy igen. Érezhetõ volt, hogy a hangsúly ezen a játékmódon van. Még az is elhangzott, hogy a single pályát egyszer végigviszed, és kész, többet nem látod a játékot. Ám ott a multiplayer!!! A strom-os srácok a játékosok visszajelzései alapján igyekeztek alakítani ezeket a módokat, amelyekbõl én most csak egyet fogok kiemelni, ez pedig a R.I.S.K mód. Nem tudom, mennyien ismeritek a hasonló nevû táblás játékot (vagy annak bitesített változatait), de a lényeg, hogy minden játékos kap titkos küldetéseket, amelyekrõl a többiek nem tudnak, és ezt kell kivitelezni. El tudjátok képzelni, milyen izgalmas lehet realtime-ban, keresni a te célodat, és közben ügyelni, hogy a másiknak ne sikerüljön az, amirõl te nem is tudod mi, csak a cselekedeteibõl próbálsz meg következtetni. Szerintem nagyon izgalmasan hangzik, kíváncsian várom ennek megvalósulását. Ugyanakkor természetesen az egymással alapból szembenálló felek kooperatív együttmûködésére is lehetõség van, ami az egységek olyanfajta egyensúlyát sejteti (ahogyan a fejlesztõk is megemlítették), amire legutóbb a Starcraft esetében volt példa.

Jól látható, hogy a srácok megint alkotnak, és amit létrehoznak az valószínûleg nem is lesz rossz játék, bár igen erõs mezõnyben fog indulni. (Ennek a mezõnynek kb. 50%-át magyarok fejlesztik). A nyertest még megsaccolni sem merném, de én drukkolok neki. Mielõtt pedig valaki elfogultsággal vádolna, kijelentem, hogy egyik játékukkal sem játszottam korábban. Az persze lehet, hogy még az élmény hatása alatt vagyok, de én szurkolok a fiúknak, mert magyarok, és mert megérdemlik.

Végül szeretném megjegyezni, hogy valamiféleképpen a portál témájához is kapcsolódjon a cikk, lesz ebbõl a játékból is magyar változat!

Kapcsolódó cikkek/hírek

Rush for Berlin Morpheu$ 2006. május 30.

Összesen 16 hozzászólás érkezett

jnc
jnc
Senior fordító
2005. 12. 31. - 18:00
Sajnos nem tudom milyen fejlesztõ eszközzel dolgoznak. Csak tippelni tudok, de azt inkább nem. Láttuk õket, de kb. fél percet sem voltunk ott, mert mondták, mert gyorsan továbbvezettek minket, mondván itt folyik az a rész, amelyhez õk sem értenek. Csak leadják az igényt, hogy mit szeretnének, azt 2-3 nap múlva megjelenik valaki, hogy most próbáljátok ki :)

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2005. 12. 26. - 17:00
Ne izguljatok a Stormregion a Rush for Berlin és a Codename Panzers:Phase3 után megcsinálja a Codename Panzers 2-õt amely már nem a Második világháborúban fog játszódni!
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2005. 12. 23. - 19:00
Szia!
Megdobnál néhány infó morzsával ( [email protected] -ra), hogy a játék programozók milyen eszközben fejlesztenek? Érdekel a játékprogramozás, és szeretnék valamerre elindulni.... (A visuall C++ -ra tippelek amúgy). Köszöntem: botu
Beyond silence
2005. 12. 21. - 01:00
Na Mithis Midway-e például nagy érdekesnek tünnik... :D
jnc
jnc
Senior fordító
2005. 12. 21. - 01:00
Majd meglátjuk, bizakodjunk benne, õk is bizakodnak :)

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

jnc
jnc
Senior fordító
2005. 12. 19. - 07:00
Opsz, akkor mégis olvastad :)
De hát nem arról szólt ez, hogy minden más lesz?
Mondjuk tényleg fura, hogy a II. vh-s játékok felét hazánk termeli. De biztos ilyen a piac :) A németek veszik mint a cukrot :)

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

Beyond silence
2005. 12. 19. - 06:00
nem hinném hogy a felét magyarok csinálják... legalább azoknak amikkel mi magyarok játszunk arra igaz.

de pl. az oroszok is csinálna egy garmadával...
Beyond silence
2005. 12. 18. - 21:00
Nekem kezd az az érzésem lenni hogy a Stormregionnál a SWINE óta csak a grafikán dolgoznak...

Na jó a Panzer 1 még igen igen jó volt... de nekem valami több is kell ment új páylák meg szebb effektek....

Már csak az a kérdés hogy Digital reality vagy a Stormregion tud több második világháborús rtst legyártani fél évenként...
jnc
jnc
Senior fordító
2005. 12. 18. - 08:00
Õk a másik felét :)
Ez persze csak költõi volt, de ha belegondolsz, akkor milyet fejleszt a Strom, milyet a DT, és milyet a Mithis?
Ugye, ugye......
Azt hiszem pont a köv. PC-Guruban lesz ezekrõl valami összefoglaló :)

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

Panyi
Panyi
Vezető szerkesztő
2005. 12. 18. - 03:00
[b]Panzers![/b]

A magyar játékfordítók céhének pápája.

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2005. 12. 18. - 02:00
Jó hogy a magyarok is csiálnak cool játékokat kár hogy WW II., sebaj legközelebb nem csak a náci imádoknak szereznek kellemes perceket... egy kicsit sok már. De azért gratula
Panyi
Panyi
Vezető szerkesztő
2005. 12. 18. - 02:00
[b]Stromregion![/b]

A magyar játékfordítók céhének pápája.

Alwares
2005. 12. 17. - 21:00
Jó hallani hogy a magyarok is csinálnak jó kis gamákat! Még sok ilyen kéne!
saxus
2005. 12. 17. - 11:00
Van is, volt is: Nekem pl a két kedvenc játékom: Imperium Galactica Imperium Galactica 2. Kár, hogy a DR már nem készít olyan jó játékokat.

Amúgy a magyar játékokra jellemzõ az, hogy igényesek.

jnc
jnc
Senior fordító
2005. 12. 14. - 21:00
Jó játék is volt az, kár, hogy a piac nem figyelt fel rá. (Ja, és az alatt is már a Gepard tombolt)

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

saxus
2005. 12. 14. - 00:00
Annyi kiegészítést hozzátennék, hogy az SR-nek az elsõ játéka a S.W.I.N.E volt, amit mindmáig nagyon sokan dícsérnek.
Rush for Berlin
Fejlesztő:
Stormregion
Kiadó:
Deep Silver
Paradox Interactive
Műfaj:
Platform:
Megjelenés:
2006. május. 26.
Játékmotor:
Nem ismert
hirdetés
Legújabb letöltések
Reversion: The Escape -1st Chapter
A(z) Reversion: The Escape -1st Chapter játék fordítása.
| 19.61 MB | 2024. 05. 12. | KCsT
Assassin's Creed Mirage
A(z) Assassin's Creed Mirage játék fordítása.
| 14.3 MB | 2024. 05. 12. | zotya0330
Indika
Az INDIKA teljes, szöveges magyarítása.
| 5.88 MB | 2024. 05. 11. | Arzeen, Keeperv85, NightVison
Gothic 2 Gold
A Gothic II: Gold Edition (Classic mod) teljes fordítása és átvezető videók szinkron.Fordította (alapjáték): Hunnenkoenig és csapataFordította (Night of the...
| 144.03 MB | 2024. 05. 06. | Ardea, Hunnenkoenig, Liegav, tehasut, HUNositok Team, Játékszinkron Stúdió
Slender Threads
A magyarítás a Slender Threads Prologue 1.1-es verziójához készült. A teljes játék (Slender Threads) még nem jelent meg!A telepítő futtatását...
| 845.82 KB | 2024. 05. 05. | KCsT
Alan Wake II
A(z) Alan Wake II játék fordítása.
| 4.42 MB | 2024. 05. 04. | Evin
Fallout 4
A Fallout 4 teljes magyarítása. Csak a 2024.04.25-én megjelent next-gen patch változathoz (illetve az esetleges jövőbeni változatokhoz) használandó.Ha korábbi változatod...
| 4.79 MB | 2024. 05. 04. | Sunsetjoy, FalloutHUN Team
Fallout 4
A(z) Fallout 4 játék fordítása- NEXT-GEN patch előtti játékhoz!2020.08.05 Javított változat.
| 4.76 MB | 2024. 05. 04. | Ateszkoma, Sunsetjoy, FalloutHUN Team
Little Orpheus
A Little Orpheus játék fordítása.
| 38.82 MB | 2024. 05. 03. | Ateszkoma
Age of Empires II: Definitive Edition
Az Age of Empires II: Definitive Edition alapjáték 100%-os fordítása. PC mellett XBOX-on modként is elérhető a fordítás (keress erre:...
| 1.94 MB | 2024. 05. 02. | Eye
Legfrissebb fórum bejegyzések
Nekem benne van a játékban az a néhány grafikus forditás, de fogalmam sincs, hogy melyik fájlok voltak azok..
davidk99 | 2024.05.19. - 01:37
Én most szereztem be Epicen mivel ingyen adják! Viszont indításkor végtelen töltőképernyő fogad.. mindent kipróbáltam már , csak az segít ha eltávolítom a magyarítást mivel úgy elindul tökéletesen. Tudtok valami megoldást mit kéne megpróbálnom hogy fusson magyarítással is?
adam466 | 2024.05.19. - 01:13
Többször felhívtam a figyelmed, hogy hanyagold a felesleges témák nyitogatását és minden egyéb trollkodást. Mivel van RE2 topic ez még egy felesleges téma amit nyitottál ismét. Több figyelmeztetés nem lesz (mással kapcsolatban sem), legközelebb nem csak a téma lesz törölve!Steamen megtalálod a játék aktuális verzióját, azzal egyenértékű változattal működőképes.
Cyrus | 2024.05.18. - 18:11
Sziasztok azt szeretném meg kérdezni hogy a tört verzió melyik változatát kell le tölteni hogy működjön a felirat meg a szinkron is
jolvok | 2024.05.18. - 16:00
Sziasztok! Most lenne időm és végre felülnék a nosztalgiavonatra, ám a számomra elérhető legfrissebb játékverzióval (v1.6.77312) nem működik a magyarítás. Bármit próbáltam, angol maradt. Tört verzióval próbálkozom (megveszem, ha pár óra játék után hozza az elvártakat), nem tudom, hogy ez lehet-e a gond. Közben beszereztem az itteni adatlapon feltüntetett legutolsó...
AzazelUP | 2024.05.17. - 15:18
Nem kell külön frissítened a játékot. Ha az ubisofton veszed meg és a connecten keresztül töltöd le a játékokat akkor alapból ezeket a verziókat fogja neked letölteni.
Cyrus | 2024.05.17. - 09:10